Kom tættere på verden med Canons nyeste, kompakte, brugervenlige og lette kikkerter

Søborg, den 19. september 2019: Canon kommer med to nye produkter i virksomhedens serie af kikkerter med billedstabilisering – Canon 8X20 IS med 8x forstørrelse, der med en vægt på 420g er verdens letteste kikkert med billedstabilisering (kikkerter med billedstabilisering eller kikkerter med anti-rystelsesteknologi (gælder pr. september 2019), ifølge Canon-undersøgelser), og Canon 10X20 IS med 10x forstørrelse. Disse nye modeller er bærbare og har porroprisme-optik, et field flattener-linseelement og Canons Super Spectra Lens-belægning – perfekt til brug på rejser eller til at observere dyreliv eller sportsbegivenheder.

Canon 8X20 IS

Canon 10X20 IS

Som den eneste fabrikant, der tilbyder 11 aktuelle modeller (alle med Image Stabiliser-teknologien), er Canon perfekt positioneret til at sætte standarden for kikkertteknologi og synsoplevelse på markedet. Med forstørrelser mellem 8x og 18x giver Canon sine kunder muligheden for at vælge mellem anvendelighed, lysstyrke, robusthed og størrelse.

Disse lette modeller er designet med henblik på komfort, bærbarhed og enkel betjening. Kikkerterne er kompakte nok til at passe i en lille taske, samtidig med at de tilbyder et komfortabelt greb og god balance med et stort fokushjul og en praktisk placeret Image Stabilizer-knap. Deres beskedne størrelse gør dem ideelle til rejse- eller dyreliventusiaster, der er på udkig efter en praktisk kikkert til at kunne spotte deres motiver med. De har også øjestykker i gummi, som man enkelt kan justere, når man bærer briller, samt et diopter, som kan tilpasses enkelte brugers syn.

Canon 8X20 IS og Canon 10X20 IS har samme verdensberømte optik, som man finder i Canons EF-objektiver, og trækker på unikke teknologier, der er blevet udviklet og forbedret i løbet af årtier. Kikkerterne bruger en lens-shift optisk billedstabiliseringsteknik, der øjeblikkeligt retter op for billedrystelser gennem flytning af det tredje element i optikken, så der opnås en komfortabel synsoplevelse ved høj forstørrelse. Teknikken øger kikkerternes effektive opløsning og forhindrer, at øjnene bliver trætte, da kikkerterne kompenserer for naturlige rystelser, kroppens bevægelser og eksterne bevægelser som for eksempel rystelserne på en safaritur, så man stadigvæk kan få tydelige observationer, mens man holder kikkerten i hånden.

Canon 8X20 IS' og Canon 10X20 IS' stabile visning og forstørrelse gør det også nemt at identificere små motiver, så der nemt kan spottes fugle, små dyr eller fly og tog på afstand, selv når de er i bevægelse. Med den tætteste fokuseringsafstand på to meter gør begge modeller det muligt at få detaljerede observationer af et motiv, selv når det kommer tættere på, som for eksempel i et vildtreservat eller et afskærmet område.

Takket være Canons porroprisme-optik leverer begge modeller enestående skarphed og lav forvrængning helt ud til kanten af billedet. Kikkerterne har også en Super Spectra Lens-belægning, hvilket reducerer billedtræk og overstråling (ghosting og flare) og opretholder en høj kontrast og naturlige farver. Et field flattener-linseelement fjerner synsfeltets krumning, så brugerne kan være sikre på at få en virkelighedstro og naturlig visning af deres motiv.

Både Canon 8X20 IS og Canon 10X20 IS får strøm fra et enkelt CR123A-batteri, som sidder bagerst i kikkerterne. Batteriet giver op til 12 timers billedstabilisering, og ved et enkelt tryk på en knap aktiveres billedstabiliseringen i fem minutter, hvilket er effektivt til længere vandreture, eller til tålmodige observatører af dyreliv.

Canon forpligter sig til at udvikle optik, der kun skal bruges til at observere og værdsætte dyreliv, aldrig til at gøre det fortræd. Dermed følger teknologien i disse kikkerter Canons virksomhedsfilosofi Kyosei, som betyder 'at leve og arbejde sammen for det fælles bedste'. Ved at vælge Canons optik kan kunderne være sikre på, at de er understøttet af et brand, der forstår vigtigheden af miljømæssig bæredygtighed, og som løbende søger efter at udvikle løsninger, der sikrer vores fremtid.

Canon 8X20 IS og Canon 10X20 IS vil kunne købes i Canons online butik og hos officielle Canon-forhandlere fra november 2019. Læs mere her:

Vejl. Pris:

Canon 8X20 IS: 4.130 DKK inkl. moms
Canon 10X20 IS: 4.590 DKK inkl. moms

Canon 8X20 IS

 • Let, vejer kun 420 g
 • 8x forstørrelse
 • Lens Shift Image Stabilizer
 • Super Spectra-belægninger
 • Nærmeste fokuseringsafstand på 2 m
 • +/- 5,9 dioptri-justering
 • CR123A-batteri med en 12 timers levetid

Canon 10X20 IS

 • Kompakt og let med en vægt på 430 g
 • 10x forstørrelse
 • Lens Shift Image Stabilizer
 • Super Spectra-belægninger
 • Nærmeste fokuseringsafstand på 2 m
 • +/- 9,2 dioptri-justering
 • CR123A-batteri med en 12 timers levetid