ELANDERS SVERIGE AB INSTALLERER DEN FØRSTE VARIOPRINT IX3200 I NORDEN

Den grafiske virksomhed Elanders Sverige AB, et datterselskab til Elanders Group, er den første kunde i Norden, der har installeret en Canon varioPRINT iX3200. Printeren blev installeret på Elanders’ print-site i Stockholm for at forbedre virksomhedens output-kvalitet, maksimere produktiviteten og forbedre bæredygtigheden ved produktionen af applikationer som eksempelvis direct mails til ejendomsmæglere, manualproduktion og brochurer.

Elanders Group tilbyder en bred vifte af supply chain-løsninger samt print- og emballageservices. Virksomheden har over 6.000 ansatte og findes i 20 lande, fordelt over fire verdensdele. Elanders Sverige AB har en stor kundebase i hele Norden, der blandt andet omfatter detailvirksomheder, forlag og ejendomsmæglere. Én af Elanders’ største kunder er det lokale amt, for hvem de årligt har til opgave at producere budgetrapporter inden for 48 timer. En anden stor kunde er aktiv inden for bilbranchen, og for denne kunde fremstiller Elanders manualer, der er personaliseret en-til-en med for eksempel sprog eller model version.


Elanders var på udkig efter en fleksibel løsning til deres eksisterende digitale printerflåde, der kunne konsolidere 95 % af virksomhedens produktionsvolumener i inkjet-teknologi. Mattias Olofsson, administrerende direktør hos Elanders Sverige AB, forklarer: "For os er inkjet-teknologien løsningen for fremtiden. Med Canon varioPRINT iX3200 tilføjer vi en ny alt-i-én-printer, hvormed vi vil kunne fremstille applikationer i den allerbedste kvalitet – som f.eks. ejendomsmægler-brochurer – uden at gå på kompromis med produktiviteten, mediefleksibiliteten eller vores avance."


varioPRINT iX3200 bliver en del af Elanders' eksisterende flåde af Canon-printere, der omfatter en ColorStream 6700 Chromera inkjet-rulleprinter, en varioPRINT 6000 TITAN sort/hvid-produktionsprinter, en imagePRESS C910 farveproduktionsprinter og otte imagePROGRAF-storformatprintere. Med tilføjelsen af varioPRINT iX3200-printeren består Elanders' printerflåde i dag udelukkende af Canon-printere, og virksomheden har med den nye printer overflyttet al produktion fra de eksisterende ’liquid toner’-printere.


Højere kvalitet. Større fleksibilitet. Mere bæredygtighed.


Mattias Olofsson kommenterer: "Indtil nu havde vi ikke fundet en digital printløsning, der kunne fremstille så høj en kvalitet for de volumener, vi fremstiller. Vores kunder vælger vores tjenester, fordi vi bruger teknologier, der fremstiller enestående kvalitet, og vi er sikre på, at vi kan tilbyde vores kunder dette med varioPRINT iX-serien. Derudover er farvestabilitet og -ensartet igennem hele printoplaget én af seriens vigtigste fordele, fordi den giver os mulighed for at gengive farverne i et logo perfekt, print efter print.


"Vi har nu også muligheden for at tilbyde vores tjenester på nye markeder og producere nye applikationer, fordi varioPRINT iX3200 kan håndtere forskellige medietyper – som for eksempel let silkepapir og tykkere medier – og vi er ikke længere afhængige af specialbehandlede medier." Mattias Olofsson fremhæver printerens mediefleksibilitet som en vigtig vækstdriver: "Hvad enten det et A4-, B3- eller andet specifikt medieformat, kan vi trygt takke ja til alle opgaver og være sikre på, at vi vil kunne levere den højeste kvalitet. Vi er spændte på at se alle muligheder med denne printer og glæder os til at kunne fremvise dets imponerende output for vores kunder."


Mattias Olofsson bemærker også, at Elanders lægger større fokus på bæredygtighed: "varioPRINT iX-seriens vandbaserede inks fremstiller output, der har en høj 'de-inkability', hvilket øger genbrugeligheden. Sammen med printerens lavere udslip forbedrer vi også produktionsmiljøet for vores medarbejdere, fordi solvent-udslippene er minimale, og der er ingen ozon-udslip."


Single-pass-produktivitet


Nu hvor printeren er i drift, er Elanders sikre på, at de vil kunne styrke deres processer og have en mere omkostningseffektiv produktion. Mattias Olofsson kommenterer: "Med vores tidligere digitale 'liquid toner'-produktionsprintere kunne vi ikke printe applikationer som manualer i én gennemgang. Fremover vil vi kunne spare tid og fjerne nogle trin i produktionsprocessen ved at producere både indholdssiderne og omslagene på varioPRINT iX3200 i ét komplet, end-to-end-workflow – hvide ark ind, og færdigt produkt ud."


varioPRINT iX3200 styres af Canons PRISMAproduction-software, der håndterer indkommende opgaver og sender dem videre til den mest passende digitale printløsning, afhængigt af oplag og mediekrav. Som en integreret del i workflowet har softwaren givet Elanders muligheden for at implementere en print-on-demand-forretningsmodel, der er med til at mindske lagerbeholdninger og mediespild. Dette, sammen med printerens brugervenlighed, forbedrer virksomhedens produktivitet yderligere og kræver mindre indblanding fra operatører, så medarbejderne kan koncentrere sig om andre arbejdsopgaver. Quadient Inspire et customer communication-software, der supporteres af Canon Sverige og arbejder sammen med PRISMAproduction. Softwaren giver Elanders muligheden for at printe variable data-applikationer.


Simon Brejner, Nordic Category Head, Commercial Print, Canon, kommenterer: "Vi har haft et tæt samarbejde med Elanders i mange år og set, hvordan virksomheden er vokset på det kommercielle printmarked. Eftersom efterspørgslen efter små oplag er steget, var Elanders ivrige efter at implementere en løsning, der kunne matche offset-kvaliteten, samtidig med at de kunne udnytte fleksibiliteten ved digitale printteknologier. Med varioPRINT iX-serien er vi sikre på, at vi har leveret en løsning, der vil imødekomme alle deres behov. Vi glæder os til at fortsætte vores samarbejde med Elanders og til at hjælpe dem med at imødekomme deres fremtidige behov."


Besøg https://canon.sm/varioprintix for mere information om varioPRINT iX-serien.