Canon lancerer fire nye RF-objektiver – og udvider RF-sortimentet med supertelefotografering – og to RF-extendere

Søborg, den 9. juli 2020 – Sammen med lanceringen af EOS R5 og EOS R6 – to nye kameraer i Canons revolutionerende EOS R-system, der redefinerer spejlløsfotografering – præsenterer Canon i dag også fire nye RF-objektiver og to nye RF-extendere. De nye objektiver tilføjer ikke alene muligheden for telefotografering til den innovative serie af RF-objektiver, men giver også både professionelle og entusiaster flere kreative portræt- og makrofotograferingsmuligheder.

Dagens tilføjelser fremhæver Canons fortløbende engagement i EOS R-systemet og RF-fatningen og drager lige som det øvrige RF-sortiment fordel af systemet. Med de nye objektiver og extendere kan fotografer få glæde af endnu mere kvalitet, ydeevne og kreativitet.


RF-sortimentet omfatter nu også:


 • RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM – et kompakt og alsidigt telefotoobjektiv i L-serien med et stort zoomområde, utrolig billedkvalitet, 5-stops IS, hurtige Dual Nano USM, vejrforsegling og en objektivkontrolring, der giver bedre og mere fleksibel betjening.
 • RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM – verdens letteste autofokusobjektiver med en brændvidde på henholdsvis 600mmi og 800mmii . Med supertelefoto-brændvidder, fuld autofokusiii og billedstabilisering kan entusiaster tage utroligt skarpe og smukke billeder på lang afstand. I kombination med de to nye RF-extendere – EXTENDER RF 1.4x og EXTENDER RF 2x – kan objektiverne nå en optisk brændvidde på hele 1200mm (RF 600mm F11 IS STM) og 1600mm (RF 800mm F11 IS STM). Dette giver entusiaster endnu mere fleksibilitet og endnu flere kreative muligheder, samtidig med at de kan opretholde AF. Disse egenskaber gør objektiverne til et perfekt valg til en lang række motiver – fra dyreliv til fly og endda fotografering af månen.
 • RF 85mm F2 MACRO IS STM – et uundværligt objektiv for entusiaster, der træder ind i EOS R-systemets univers, og som er på udkig efter at tage forbløffende portrætter og fange fine detaljer tæt på. Dette portrætobjektiv med stor blænde tilbyder 5-stops billedstabilisering (eller 8-stops billedstabilisering, når det bruges sammen med EOS R5/EOS R6) og makrofotografering – to unikke egenskaber, som ikke ses hos objektiver af denne type fra andre fabrikanter.
 • EXTENDER RF 1.4x og EXTENDER RF 2x – to højtydende og holdbare extendere med ny optik, der er udviklet til at udvide mulighederne med de nye objektiver RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM. Med begge extendere kan professionelle udvide zoomområdet af kompatible objektiver, samtidig med at de kan opretholde billedkvaliteten og hastigheden fra RF-fatningen.

RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM – et kompakt og alsidigt telefotozoomobjektiv


RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM er det nye, førende RF-teleobjektiv i L-serien og er ideelt til entusiaster og professionelle, der fotografer sport, dyreliv og fly, og som kræver et driftssikkert, holdbart og kompakt objektiv. Til dem, der ønsker at udvide 100-500mm-zoomområdet, er RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM kompatibelt med de nye EXTENDER RF 1.4x og EXTENDER RF 2x – så man kan få endnu mere rækkevidde og kreativ frihed.


Med ét Super UD-linseelement og seks UD-linseelementer holder objektivet kromatisk aberration og ghosting/flare nede på en effektiv måde i hele zoomområdet, hvilket giver billedkvalitet med høj opløsning og høj kontrast fra en maksimal blænde. Derudover opnår RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM forbedrede og rystefri billeder takket være en 5-stops IS (eller 6-stops IS med EOS R5 og EOS R6iv), hvilket er ideelt til håndholdte optagelser ved lange brændvidder eller langsomme lukkertider.


Takket være Dual Nano USM AF-motorteknologien opnår teleobjektivet hurtig og nøjagtig autofokus uden at støje – perfekt til fotografering af dyreliv og uafbrudt filmoptagelse. Derudover sørger Canons innovative, elektroniske fokussystem for at give forbedret nærfokusering ned til 0,9 m.


Som standard på alle andre RF-objektiver har RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM også en programmerbar objektivkontrolring, så fotografer kan ændre indstillinger uden at tage øjet væk fra søgeren.  Med den justerbare og drejelige zoomring kan man gøre zoomhandlingen mere løs eller fast afhængigt af fotografens behov – perfekt til dem, der er på farten. Som et objektiv i L-serien har det også Canons anerkendte vejrforsegling, så det kan bruges under alle forhold.


RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM – utroligt lette supertelefotoobjektiver


RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM er et prismæssigt overkommeligt og let valg for entusiaster. De er nye konceptobjektiver med supertelezoomområder, så fotografer kan fange motiver langt borte i forbløffende detaljer. Med en mindste fokuseringsafstand på 4,5 m (RF 600mm F11 IS STM) og 6 m (RF 800mm F11 IS STM) kan entusiaster komme tæt på motiverne og opretholde skarp fokus. Objektivernes evne til at fange action på afstand med AF og IS kan udvides, når de bruges sammen med EXTENDER RF 1.4x og EXTENDER RF 2x.  Med disse extendere kan man opnå imponerende brændvidderv – op til 1600m , når RF 800mm F11 IS STM kombineres med EXTENDER RF 2x.


Begge objektiver er udstyret med en optisk Image Stabilizervi og understøtter også Dual Pixel CMOS AF, når de bruges sammen med et spejlløst kamera fra Canon EOS R-systemet. Gennem kombinationen af disse teknologier kan superteleobjektiverne levere knivskarpe billeder – selv når man optager uden stativ eller monopod – eftersom bevægelsesslør, som forårsages af kameraets rystelser, er reduceret betydeligt.


Disse lettevii og kompakte objektiver er eksempler på mulighederne med Canons RF-fatning. Begge objektiver bruger Diffractive Optics, og i kombination med RF-fatningen og en fast f/11-blænde fremhæver de Canons ekspertise inden for optisk innovation. Begge objektiver er blevet gendesignet og er væsentligt mindre og lettere sammenlignet med eksisterende EF-superteleobjektiver. De er udstyret med en cylinderstruktur, der udvides, når objektiverne er i brug, og trækkes nemt sammen, når de pakkes i en kamerataskeviii – perfekt til fotografer på rejsende fod.


Objektivernes STM-teknologi tilbyder ekstremt lydsvag og helt jævn fokusering – en fremragende egenskab ved videooptagelse, eftersom lyden fra objektivet holdes nede på et minimum. Ud over objektivernes brugervenlighed giver RF 600mm F11 IS STM's og RF 800mm F11 IS STM's objektivkontrolring entusiaster direkte og hurtig kontrol over Tv/eksponeringskompensation/ISO/AFx. Objektivernes faste blænde giver også en perfekt, cirkulær bokeh, og takket være deres store zoomområde kan fotografer sløre baggrunden tilstrækkeligt, når de fotograferer motiver i det fjerne – en enestående egenskab ved dyreportrætter, eftersom motiverne står mere frem.


RF 85mm F2 MACRO IS STM – billedskønne portrætter


Med en brændvidde på 85mm er det letteix RF 85mm F2 MACRO IS STM ideelt til at fange smukke portrætter med et smukt perspektiv og blød baggrund. Sammen med en f/2-blænde og fullframe får man en lille dybdeskarphed og enestående resultater – selv i svagt lys.


RF 85mm F2 MACRO IS STM tilbyder 5-stops IS (eller 8-stops med EOS R5/EOS R6) og giver entusiaster mulighed for at fotografere motiver ved en imponerende 50 % af naturlig størrelse takket være dets evne til at optage 1:2-makro. Begge egenskaber, som ikke findes på konkurrerende modeller, sikrer utrolige stillbilleder, enestående videokvalitet og suveræn alsidighed. Takket være STM-autofokus opnår RF 85mm F2 MACRO IS STM også hurtig og jævn fokus i både stillbilleder og video, hvilket gør det til det ideelle valg for entusiaster, der er nye inden for verden af spejlløs fotografering og ønsker at optage kvalitetsvideoer og skyde forbløffende billeder.


EXTENDER RF 1.4x og EXTENDER RF 2x – fortræffelige billeder, der går et skridt videre


EXTENDER RF 1.4x og EXTENDER RF 2x er til presse-, natur- og sportsfotografer, der skal fotografere motiver på lang afstand. De to extendere er driftssikre og holdbare og matcher Canons RF-objektivers ydeevne. Når de bruges sammen med kompatible objektiver, får man billeder af suveræn kvalitet.


I begge extendere finder man det avancerede glas med højt brydningsindeks og lav spredning til at styre feltkrumning og kromatisk aberration ved forstørrelse, hvilket giver den allerhøjeste billedkvalitet. De har også en optimeret objektivbelægning og trelags-, kombineret glas, der reducerer ghosting. Derudover har de to extendere en varmeskjoldsbelægning, som opretholder ydeevnen, når man optager ved høje temperaturer, og en vejrforsegling, når de bruges sammen med et kompatibelt RF-objektiv i L-serien, for at sikre overlegen optisk ydeevne. Når extenderne monteres på RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM, begrænses zoomområdet til 300 til 500 mm for at forhindre, at objektivets bageste linseelementer støder ind i extenderens linseelementer.


Læs mere på:


RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM – Vigtigste egenskaber 
Vejl. pris: DKK 25.299,00


 • 100-500mm zoomområde
 • Et Super UD-linseelement og seks UD-linseelementer
 • 5-stops IS (CIPA-standard)
 • Dual Nano USM
 • Objektivkontrolring, der kan tilpasses af brugeren
 • L-seriens vejrforseglinger
 • Kompatibelt med EXTENDER RF 1.4x / EXTENDER RF 2x (brugbare brændvidder fra 300 til 500mm)

RF 600mm F11 IS STM og RF 800mm F11 IS STM – Vigtigste egenskaber:
Vejl. pris:

RF 600mm F11 IS STM DKK 6.129,00
RF 800mm F11 IS STM: DKK 8.149,00


 • Brændvidde på 600mm (RF 600mm F11 IS STM) og 800mm (RF 800mm F11 IS STM)
 • Billedstabilisering (IS) op til (RF 600mm F11 IS STM: 5-stops, RF 800mm F11 IS STM: 4-stops)
 • STM-autofokusteknologi
 • Let (RF 600mm F11 IS STM: ca. 930 g og RF 800mm F11 IS STM: ca. 1.260 g)
 • Kompakt – udstyret med en cylinderstruktur, der udvides ved brug og trækkes tilbage ved opbevaring
 • Objektivkontrolring – giver direkte kontrol over Tv/Eksponeringskompensation/ISO-indstillinger /li>
 • Objektiv med en F11-blænde og IS og med fuld AF, når det parres med et Canon EOS R-kamera

RF 85mm F2 MACRO IS STM – Vigtigste egenskaber:
Vejl. pris:
DKK 5.699,00


 • Brændvidde på 85mm
 • Maks. blænde på f/2
 • Let, vejer kun 500 g
 • STM-autofokusteknologi
 • Op til 5-stops IS (CIPA-standard)
 • 1:2-makroegenskaber/li>

EXTENDER RF 1.4x og EXTENDER RF 2.0x – Vigtigste egenskaber:
Vejl. pris:

EXTENDER RF 1.4x: DKK 4949,00
EXTENDER RF 2.0x DKK 6.199,00


 • Avancerede glaselementer med højt brydningsindeks og lav spredning
 • Objektivbelægninger og trelags-, kombineret glas, der reducerer ghosting
 • Varmeskjoldsbelægning
 • Stødsikre, støv- og vandbestandige


Blandt udskiftelige objektiver med autofokus og en brændvidde på 600mm til kameraer med udskiftelige objektiver. Gælder pr. juni 2020. Baseret på Canons undersøgelser.
ii Blandt udskiftelige objektiver med autofokus og en brændvidde på 800mm til kameraer med udskiftelige objektiver. Gælder pr. juni 2020. Baseret på Canons undersøgelser.
iii Når man bruger dette objektiv med eller uden extendere, reduceres kameraets AF-område med ca. 40 % vandret dækning og 60 % lodret dækning af billedområdet.
iv Drager fordel af EOS R5's og EOS R6's kombinerede optiske og IS-systemer.
840mm (RF 600mm F11 IS STM + EXTENDER RF 1.4x), 1200mm (RF 600mm F11 IS STM + EXTENDER RF 2x), 1120mm (RF 800mm F11 IS STM + EXTENDER RF 1.4x) og 1600mm (RF 800mm F11 IS STM + EXTENDER RF 2x)
vi RF 600mm F11 IS STM: 5,0 stop, RF 800mm F11 IS STM: 4,0 stop
vii RF 600mm F11 IS STM: ca. 930 g, RF 800mm F11 IS STM: ca. 1.260 g
viii Sammentrukket: RF 600mm F11 IS STM: ca. 199,5 mm, RF 800mm F11 IS STM: ca. 281,8 mm
ix RF 85mm F2 MACRO IS STM vejer ca. 500 g.
AF-betjening kun med EOS R5 EOS R6.