Canon RF-objektiver: Nye 400mm og 600mm optimerede teleobjektiver og 100mm marooptik med variabel bokeh

Søborg, den 14. April 2021 – Canon lancerede RF-serien af objektiver i 2018, og har siden annonceret 22 objektiver inklusiv extendere og dagens annoncering. Alle RF-objektiverne er designet for højest muligt optisk kvalitet og har superhurtig autofokus med R-systemkameraerne. RF-objektivfatningen giver mulighed for ekstra hurtig kommunikation. Det betyder blandt andet, at kameraer som Canon EOS R5/R6 kan optimere deres billedstabilisering og autofokus tusindvis af gange i sekundet.

Den nyeste annoncering er RF-udgaver af to af Canons mest populære super-teleobjektiver, nemlig 400mm F2,8 og 600mm F4,0. Dertil annoncerer Canon en 100mm F2,8 makrooptik med trinløs variabel dybdeskarphed.


Canon annoncerer i dag også udviklingen af det nye EOS R3 – virksomhedens nyeste, ultrahurtige og ultraresponsive professionelle spejlløse kamera.


Optimerede super-teleobjektiver med fremtidssikring - RF 400mm F2.8L IS USM og RF 600mm F4L IS USM


Canons EF 400mm f/2.8L IS III USM og EF 600mm f/4L III USM er favoritter for sports- og naturfotografer, der anvender Canon DSLR-kameraer. Disse to objektiver kommer nu i RF-udgaver, nemlig RF 400mm F2.8L IS USM og RF 600mm F4L IS USM. De to RF-objektiver er blevet opdateret på flere områder. Begge objektiver har fået forbedrede nærgrænser takket være opdateret optisk teknologi. Det giver færre objektivskift, når motiverne kommer tæt på. Den optiske billedstabilisering er på 5,5 blænder.


De to nye RF-objektiver er også optimeret for video, idet blænden nu skifter i 1/8 blændetrin, sådan at videooptagelser i skiftende belysning optimeres. Der er kommet fokus-presets til videobrug. Dermed får videofotograferne ekstra kreative muligheder. Endvidere kan den manuelle fokusring bruges til at finjustere autofokus. Smart, hvis fokus lige skal flyttes til en anden del af motivet. 


Autofokus-funktionerne er dertil blevet fremtidssikret. I lange teleobjektiver skal autofokusmotorerne hurtigt flytte store og tunge linseelementer. Det er strømkrævende, idet autofokushastigheden afhænger af hvor meget strøm, der kan tilføres objektivet. De to nye super-teleobjektiver har mulighed for ekstra hurtig autofokus ved forøget strømtilførsel via RF-objektivfatningen.


Den ekstra strømtilførsel sker via to dedikerede kontakter i RF-objektivfatningen. Disse kontakter har hidtil ikke været brugt, men er en del af det fremtidssikrede RF-design. For at kunne udnytte de ekstra strømmuligheder kræves, at objektiverne påmonteres kommende R-kameraer fra Canon. Begge objektiver kan anvende Canons RF 1,4 og 2 gange telekonvertere, der allerede er forberedt for ekstra strømtilførsel.


RF 600mm F4L IS USM - vigtigste egenskaber:


 • Stor blændeåbning på F4,0
 • L-optik, hvilket er Canons objektivserie med højest billedkvalitet
 • 5,5 blændes billedstabilisering målt efter CIPA standard
 • 9 bladet blænde med 1/8 blændetrin
 • 52 mm drop-in filter
 • 4,2 m nærgrænse
 • Vægt: 3090 gram

Canon RF 600mm F4L IS USM er tilgængelig efter juli med en pris på kr. 91.679,00 eksklusiv moms.


RF 400mm F2.8L IS USM - vigtigste egenskaber:


 • Stor blændeåbning på F2,8
 • L-optik, hvilket er Canons objektivserie med højest billedkvalitet
 • Op til 5 blændes billedstabilisering målt efter CIPA standard
 • 9 bladet blænde med 1/8 blændetrin
 • 52 mm drop-in filter
 • 2,5 m nærgrænse
 • Vægt: 2890 gram

Canon RF 400mm F2.8L IS USM er tilgængelig efter juli, med en pris på kr. 85.119,00 eksklusiv moms.


Makrooptik med portrættække - RF 100mm F2,8L MACRO IS USM


Denne optik henvender sig til makro- og portræt-fotografer. RF 100mm F2.8L har en maksimal forstørrelsesgrad på 1,4 gange takket være de avancerede optiske muligheder i RF-systemet. Sammen med brændvidden på 100 mm gør den større forstørrelsesgrad det nemmere at sætte lys på de små motiver, da der kommer mere afstand mellem objektiv og motiv.


Optikken kan kombinere den indbyggede optiske stabilisering på 5 blænder med den indbyggede sensorstabilisering i R5/R6 kamerahuse for en total stabilisering på 8 blænder målt efter CIPA-standard. Det giver mulighed for håndholdte makrooptagelser. 


Makroobjektiver har altid været populære hos portrætfotografer på grund af de lange brændvidder og skarphed i objektivdesignet. RF 100mm F2,8L MACRO IS USM tilføjer her noget helt nyt – mulighed for at justere kvaliteten af de dele af fotografiet, som ikke er i fokus (bokeh). Sløret skarphed er både foran og bag fokuspunktet. Den nye makrooptik kan prioritere, om det er feltet foran eller bagved fokuspunktet, der skal være mest sløret. Det sker ved at flytte optiske elementer i optikken. Det betyder, at Canon-fotografer dermed får endnu en kreativ mulighed takket være RF-systemet.


RF 100mm F2.8L MACRO IS USM - vigtigste egenskaber:


 • Maksimal forstørrelsesgrad 1,4 gange
 • Variabel Bokeh-kvalitet styret via kontrolring
 • L-optik, hvilket er Canons objektivserie med højest billedkvalitet
 • Op til 8 blændes billedstabilisering med Canon R5/R6 kamerahus målt efter CIPA standard
 • Dual Nano USM fokussystem
 • 67 mm filtergevind
 • 0,26 m nærgrænse
 • Vægt: 730 gram

RF 100mm F2.8L MACRO IS USM er tilgængelig fra juli, med en pris på kr. 10.159 eksklusiv moms - kr. 12.699 inklusiv moms