Canon EOS C70 – nyt videokamera med RF-mount og indbydende videokvalitet

Søborg, den 24. september 2020 – Det nyeste professionelle 4K videokamera i Canons Cinema EOS System fusionerer teknologi fra Canons digitale filmkameraer med intelligens fra Canons R-serie af stillbilledkameraer. Det kompakte og alsidige kamera er det første videokamera med RF-optikker – det betyder top videokvalitet, produktiv intelligens i kameraet og nem betjening.

Canon EOS C70 er et fuldt professionelt videokamera med udvalgt teknologi fra både Canons top video- og still-billedkameraer. Derved kan kameraet levere video i indbydende kvalitet og samtidigt være nemt at betjene. Anvendelserne for EOS C70 er nyhedsvideo, corporate video, dokumentar, uafhængige filmproduktioner og tilmed YouTube videoer med Hollywood look.


Traditionelt er professionelle videokameraer meget manuelle. Men dagens stigende krav om mere effektiv videoproduktion betyder, at kameraerne skal være mere intelligente og samtidigt kunne levere top billedkvalitet. Netop vigtige elementer i designet af EOS C70. Brugen af Canons RF-optikker er et vigtigt element i dette. I løbet af de sidste to år har Canon lanceret mere end 15 optikker i serien, der alle har indbygget avanceret processorteknologi, der kommunikerer med kameraets processor. Det giver intelligent autofokus og smart billedstabilisering.


Indbydende billedkvalitet


EOS C70 har samme farvegengivelse som Canons større EOS Cinema kameraer. Dermed kan tidskrævende efterarbejde spares. Billederne er simpelthen indbydende fra starten af. Super35 sensoren i kameraet har separate kredsløb for højlys og skygger, som kameraets DIGIC 7 processor kombinerer til et ekstra stort kontrastomfang (Dynamic Range) på 16 blænder. Canons DIGIC 7 processor giver også mulighed for slowmotion. EOS C70 kan levere 4x slowmotion i 4K og 6x slowmotion i 2K Super16 optagemodus. Kameraets DIGIC-processor giver endda mulighed for lydoptagelse og autofokus under slowmotion. Derved fås der mulighed for smarte overgange mellem normal og slowmotion video.


Kreativ frihed med avancerede RF-optikker fra Canon


EOS C70 kan påmonteres alle Canons RF-optikker til R-serien af systemkameraer. Dertil har kameraet også adgang til alle Canons år professionelle filmoptikker og hele sortimentet af mere end 80 Canon EOS EF-optikker. Canon har nemlig udviklet en speciel objektivadapter EF-EOS R 0,71X til EOS C70. Et avanceret optisk element gør, at disse fulframe-optikker bevarer deres billedvinkel når de monteres på kameraet. Canon er den første kamerafabrikant, der lancerer en sådan adapter med optisk element. EOS C70 kameraet har indbyggede ND-filter med op til 10 blænders reduktion. Ved at indbygge ND-filtrene sikres den højest mulige billedkvalitet. Endvidere er der elektronisk billedstabilisering i kameraet, der kan samarbejde med den optiske stabilisering i Canons optikker. Dermed tilsikres stabile billeder også ved håndholdte optagelser.


Automatik, der gør Hollywood-looket nemt


Super35 sensoren har indbygget fokuspixels (Dual Pixel AF System – DPAF) for præcis og hurtig autofokus. EOS C70 gør det nemt at få skarpe optagelser, selv om både motiv og kamera bevæger sig. For at sikre det har kameraet nyeste autofokus-teknologi fra Canons still-kameraer. Denne teknologi har ansigts-tracking samt tracking af objekter.


Til brug i professionelle produktioner har kameraet følgende egenskaber:


  • HDMI-udgang til monitorer eller eksterne recordere samt et fuldt sæt af lydindgange og -udgange
  • Et nydesignet kølesystem med en ekstra støjsvag ventilator til at sikre lange kontinuerlige optagelser uden varmeproblemer, der ellers kan påvirke billedkvaliteten
  • Optagelse af 4K video med op til 120 bps i 4:2:2 10-bit med codec’en XF-AVC (All-I eller Long-GOP) samt MP4 i HEVC (H.265) eller H.264

Optimeret for sociale medier


Kameraet har indbygget optagelse af vertikal video fx til sociale medie produktioner. Kameraets to SDXC-kortslots giver mulighed for at optage i to videoformater på samme tid på hvert sit UHS-II hukommelseskort. Det kunne for eksempel være en 4K-version til senere redigering og en HD-version i YouTube- eller Facebook-optimeret format.


Canon EOS C70 er tilgængelig fra november, med en vejledende pris på 34.000 kr. ekskl. moms for kamerahuset.


Resumé:
Canon EOS C70 med RF-optikker gør det nemt at få indbydende billedkvalitet


Canon har lanceret et professionelt mini-filmkamera, der kan anvendes til nyhedsvideo, corporate video, dokumentar, uafhængige filmproduktioner og tilmed avanceret YouTube video. Canon EOS C70 anvender teknologi fra Canons high-end professionelle videokameraer for at give en indbydende billedkvalitet. Dertil har kameraet intelligent autofokus og R-objektivteknologi fra Canons still-billedkameraer. Dermed kan kameraet levere Hollywood-kvalitet nemt og enkelt, sådan at filmskabere kan koncentrere sig om at skabe indhold.


Vigtigste egenskaber for EOS C70:


  • RF-fatning til alle objektiver fra Canons R-serie af systemkameraer
  • Kompatibel med EF-EOS R 0,71x objektiv adapter sådan, at EF-objektiver kan anvendes med kameraet
  • 4K video med op til 120 billeder i sekundet – med fuld autofokus og lyd
  • Super35 (APSC) sensor med Dual Focus avanceret autofokus med fuld ansigts-tracking
  • 16 blænders kontrastomfang (Dynamic Range) takket være Dual Gain sensorkredsløb
  • To SDXC kortpladser med mulighed for optagelser med forskellig opløsning og videokvalitet på hver sit SDXC hukommelseskort