Canon annoncerer det nye, robuste og kompakte ML-105 EF til optagelse i mørke

Canon bygger nu videre på succesen fra det Emmy-vindende ME20F-SH og annoncerer det nye ML-105 EF, et effektivt multi-purpose-kamera, der kan optage billeder med 2,07 megapixel opløsning i mørket. Med dets ydeevne i svagt lys i et mindre og lettere hus, er det ideelt som overvågningskamera. Det diskrete kamerahus er forstærket med et robust design, der er modstandsdygtigt over for stød, støv og vand, samtidig med at det kan modstå ekstreme vejrforhold. ML-105 EF er en af fire nye varianter i denne serie, og det er designet til at passe perfekt ind i eksisterende systemer. Det har et SDI-stik og Canons EF-fatning, så systemintegratorer kan vælge blandt et større udvalg af objektiver til at imødekomme deres behov.

Ydeevne i svagt lys


Med en maksimal ISO på 4 mio. leverer ML-105 EF forbløffende følsomhed i svagt lys, så man kan optage motiver, der er belyst med mindre end 0,0005 lux. Kameraets 35mm fullframe CMOS-sensor med 2,07 megapixel opløsning fremstiller skarpe billeder, med lidt støj, selv i næsten komplet mørke. Denne egenskab gør ML-105 EF perfekt til at optage tydelige billeder, selv om natten, når man f.eks. laver naturdokumentarer eller bruger det til overvågning.


Kompakt og robust


Det lille, men robuste ML-105 EF vejer kun 800g og måler ca. 76 x 76 x 112 mm. Dermed er det en strømlinet, bærbar løsning, som også nemt kan monteres på en drone eller et køretøj, så man kan få glæde af endnu mere dynamiske og fleksible optagelsesmuligheder. Dets kompakte form er 50 % mindre og 30 % lettere end det velanskrevne ME20F-SH. Med et vand- og støvbestandigt design kan det enkelt flyttes mellem tørre ørkner og drivvåde omgivelser, alt mens det modstår ekstreme temperaturer ned til -20 ˚C og over 50 ˚C. Derudover er kameraet også stød- og vibrationsbestandigt. ML-105 EF har et holdbart ODU-stik, hvilket gør det praktisk, når man hurtigt skal pakke kameraet op og trække kabler op.


Fleksibilitet


Takket være EF-fatningen passer ML-105 EF perfekt ind i et standard-workflow og giver muligheden for at vælge blandt et bredt udvalg af objektiver. Det kompakte kamera understøtter desuden Canons EF-superzoomobjektiver, hvilket er særligt fordelagtigt til at fange fjerne motiver i svagt lys op til flere hundrede meter borte. Det er kompatibelt med en række tredjepartsfiltre, herunder et IR cut-filter, Band Pass-filter, IR Pass-filter og ND-filter, så man kan opnå den samme høje billedkvalitet i hvert optagelsesscenario. Denne model benytter en SDI-port – den mest almindelige port til video output-interfaces – så den nemt kan integreres i eksisterende infrastruktur.


Udvidelse af serien


Sammen med ML-105 EF annonceres tre andre lette Canon multi-purpose-kameraer: ML-100 EF, ML-100 M58 og ML-105 M58. For at kunne tilbyde endnu mere bærbarhed har alle modeller et nyt, mere kompakt fodaftryk sammenlignet med det prisvindende ME20F-SH. ML-100 EF og ML-100 M58 benytter et all-in-one CoaXPress-kabel og understøtter henholdsvis Canon EF-fatningen og General M58-fatningen. ML-105 M58 har SDI-tilslutning og benytter også General M58-fatningen.


Vigtigste egenskaber:


  • Imponerende optagelsesevner ved svagt lys: op til 4 millioner ISO under forhold med et mindste belysningsniveau på 0,0005 lux
  • Lille og kompakt: måler 76 mm x 76 mm x 112 mm og vejer 800g
  • Robust og driftssikkert: modstandsdygtigt over for støv, stød, rystelser og vand og kan modstå ekstreme temperaturer mellem -20 ˚C op til 50 ˚C
  • Kompatibelt med et stort udvalg af objektiver: med EF-fatningen får man adgang til et omfattende udvalg af EF-objektiver
  • Jævnt workflow: integration i eksisterende videosystemer takket være SDI
  • Høj opløsning: Full HD med 1080p-videoer
  • Enestående billedkvalitet: 35mm fullframe CMOS-sensor med 2,07 Megapixel opløsning og et stort dynamikområde