Genfødte klassikere – to nye Canon RF-objektiver: 50mm F1,8 og 70-200mm F4L

To af Canons mest populære optikker kommer nu i opdaterede RF-udgaver. Canon lancerede RF-serien af optikker i 2018 og har siden annonceret 17 optikker i serien. Alene i år er der indtil nu annonceret 7 RF-optikker. Alle RF-optikkerne er designet for højest muligt optisk kvalitet og har superhurtig autofokus med R-systemkameraerne. RF-objektivfatningen giver nemlig mulighed for ekstra hurtig kommunikation. Det betyder blandt andet, at kameraer som Canon EOS R5 og Canon EOS R6 kan optimere deres billedstabilisering og autofokus tusindvis af gange i sekundet. Den nyeste annoncering er RF-udgaver af to af Canons mest populære optikker, nemlig 50mm F1,8 og 70-200mm F4 IS.

Canon RF 50mm F1.8 STM


EF-udgaven af dette objektiv er et af Canons mest sælgende objekter både til stillbilleder og til video. Objektivet er elsket af både professionelle og fotoentusiaster. Det skyldes mulighederne for snæver dybdeskarphed og den alsidige brændvidde. RF-udgaven bevarer alle kvaliteterne fra EF-udgaven og tilføjer flere nye fordele. Nærgrænsen er nu 0,3 meter for ultra-nærbilleder. Objektivets RF-kontrolring kan trinløst styre blænde/lukketid eller ISO, hvilket giver videofotografer ekstra kontrol over eksponeringen. Sammen med et EOS R5 eller EOS R6 kamera kan der opnås op til 7-blænders billedstabilisering via den hurtige kommunikation mellem kamera og optik. Autofokus med STM (Stepping Motor) er ligeledes yderligere accelereret, og giver mulighed for både øje og ansigtsfokus med et EOS R5 og EOS R6 kamera. Det er fordele, som er nyttige for både still- og video-fotografer.


Canon RF 70-200mm F4L IS USM


Dette zoom-område er elsket af alle professionelle fotografer, og traditionelt er 70-200mm optikker store. Men Canon RF 70-200mm F4L IS USM er mindre og lettere end et Canon RF 24-70mm F2.8. Takket være Canons optiske teknologi vejer det nye objektiv kun 695 gram og er 11,9 cm lang ved 70mm, hvilket gør optikken transportabel. Optikken er god til håndholdte optagelser ved både stills og video, fordi den optiske billedstabilisering sammen med sensorstabiliseringen giver op til 7,5 blændes intelligens stabilisering ved anvendelse på et Canon EOS R5 eller EOS R6 kamera.


Der er hele to fokusmotorer (UltraSonicMotor) i denne RF-optik, som sammen med DIGIC-billedprocessoren i et Canon EOS R5 eller EOS R6 kamera giver meget hurtig autofokus uanset lysniveauet. Nærgrænsen er 0,6 m takket være brug af avancerede optiske elementer i optikken, og frontlinsen har Canons specielle fluorit coatning, der sikrer billedkontrast, da refleksioner fjernes. Dertil giver coatningen også en høj grad af beskyttelse mod ridser, så denne optik let kan klare livet på farten.   


De vigtigste egenskaber:


Canon RF 50mm F1.8 STM


  • Hurtig autofokus med STM fokusmotor
  • Tilpasset til videobrug via RF-kontrolring
  • Op til 7 blændes billedstabilisering med et EOS R5/R6 kamerahus
  • 0,3 meters nærgrænse

Canon RF 50mm F1.8 STM er tilgængelig fra december med en pris på 1.899 kr. inklusiv moms.


Canon RF 70-200mm F4L IS USM


  • Konstant F4 blænde i hele zoom-området
  • L-optik, hvilket er Canons objektivserie med højest billedkvalitet
  • Op til 7,5 blændes billedstabilisering med et EOS R5/R6 kamerahus
  • Forseglet mod støv og vand
  • 0,6 M nærgrænse

Canon RF 70-200mm F4L IS USM er tilgængelig fra slutningen december med en pris på 14.799 kr. inklusiv moms.