Canon lancerer et nyt PTZ-kamera, der henvender sig til professionelle produktionsselskaber

Søborg, den 7. september 2022 – Canon annoncerer i dag lanceringen af CR-N700 – et 4K60P 4:2:2 10-bit PTZ-kamera med 12G-SDI-tilslutning, der er designet til professionelle produktionsselskaber, studioer og live event-produktioner. CR-N700 bygger på Canons arv af broadcast-teknologier og inkorporerer intelligent AF fra populære professionelle videokameraer som EOS C70 og XF605, så man kan opnå præcis fokus i hele panorerings-, tilt- og zoomområdet. Med en lang række effektive funktioner udvider denne lancering Canons udvalg af PTZ-løsninger, så der findes et PTZ-kamera til enhver type af produktions- og tekniske krav.

Med videooptagelse i den allerbedste kvalitet og avancerede tilslutningsmuligheder kan produktionsselskaber realisere effektive produktionerOpnå broadcast-kvalitet på den enkle måde


For at imødekomme de nuværende behov hos produktionsselskaber har CR-N700 en 1,0-type CMOS-sensor og DIGIC DV7-processor til at levere exceptionelle 4K UHD 60P 4:2:2 10-bit-billeder, så man kan fremvise virkelig medrivende indhold. Canons nyeste PTZ-kamera overfører billeder i høj kvalitet, så content creators kan streame 4K 60P via IP – perfekt til fjern- og live tv-produktioner. Denne fortræffelige billedkvalitet opnås også takket være det højtydende objektiv, som har en 15x optisk zoom og en 30x Advanced Zoom, når man optager i Full HD. I kombination med Canons anerkendte Image Stabilizer giver dette produktionsselskaber mulighed for at optage jævne og stabile billeder, selv på afstand. Dette er ideelt til optagelse af reality-tv-programmer eller endda sportsprogrammer, hvor fotografer ønsker at zoome diskret ind på scenen. CR-N700 har også en Night Mode, hvormed fotografer kan optage billeder i næsten komplet mørke, takket være et indbygget IR cut-filter. Sammen med HDR-formaterne i PQ eller HLG kan produktionsselskaber optage højkvalitets-billedmateriale, uanset lysforholdene.


CR-N700 sætter helt nye standarder for Canons udvalg af PTZ-kameraer med hurtig, intelligent og ekstremt nøjagtig fokusering, der muliggøres af Canons egenudviklede Dual Pixel CMOS AF-teknologi med EOS iTR AF X. Denne deep learning-autofokus låser sig fast på et motivs hoved og sporer det, selv hvis det vender ansigtet væk. Eye Detection AF låser sig fast på motivets pupil for endnu mere præcision, mens Face Priority AF giver fotografen mulighed for at prioritere en specifik person. Dette er ideelt i scenarier, hvor det påkrævet, at man beholder fokus på studieværten hele tiden.


Overlegne tilslutningsmuligheder, enkle workflows


Som de øvrige kameraer i Canons sortiment af PTZ-kameraer understøtter CR-N700 flere protokoller, der kan integreres i eksisterende workflows uden besvær. CR-N700 er designet til at passe ind i forskelle produktionsøkosystemer og har SRT- og NDI|HXi -protokoller til højkvalitets-, 4K-videostreams, mens FreeD muliggør integration med virtuelle produktioner. Produktionsselskaber kan med disse protokoller nemt skabe et setup med flere kameraer, som imødekommer deres behov, og med Canons XC-protokol kan man integrere CR-N700 sammen med andre Canon Cinema EOS-kameraer som f.eks. EOS C500 Mark II, EOS C300 Mark III eller professionelle videokameraer som XF605ii for at få et virkelig alsidigt setup. Man kan endda matche andre Canon-kameraers look vha. Canon Log 3 og Wide Dynamic Range-billedindstillinger.


Blandt de fleksible tilslutningsmuligheder finder man 12G-SDI og 3G-SDI, HDMI eller IP (PoE++), hvilket muliggør overførsel af 4K60P og giver højkvalitets- og ensartede udsendelser. CR-N700 omfatter også to XLR-lydindgange og GEN-LOCK til at dække forskellige produktionsbehov.


Indbygget kontrol


Canons nyeste PTZ-kamera tilbyder samme intuitive kontrol som i de andre modeller i serien. Den avancerede drevmekaniske gør det muligt at lave bevægelser så langsomme og præcise som 0,1°/sekund, så fotografer kan fange biograflignende scener. Det er kompatibelt med både Canons RC-IP100-controller og Remote Camera Control Application-controllers, samt udvalgte tredjeparts controllers, hvormed det er blevet endnu nemmere at blive integreret i eksisterende produktions-setups. Med CR-N700's crop-funktion kan produktionsselskaber tage to forskellige feeds fra et enkelt PTZ-kamera. Ved hjælp af denne funktion kan man vælge et specifikt, interessant område inden for billedrammen og sende det som et separat feed i Full HD. Denne egenskab er perfekt til produktioner med et begrænset antal PTZ-kameraer på plads.


Samtidig som lanceringen af CR-N700 præsenterer Canon i dag CN8x15 IAS S E1/P1, EU-V3 og den nye Cinema EOS firmware-opdatering, hvormed Canons avancerede Cinema-kameraer, EOS C300 Mark III og EOS C500 Mark II, vil kunne arbejde problemfrit i live produktions-workflows. Canon lancerer desuden en 27" DP-V2730-referenceskærm, hvilket styrker Canons udvalg af 4K-skærme og tilbyder en løsning, der dækker ethvert behov, samt fem nye videokameraer – XA65, XA60, XA75, XA70 og Canon LEGRIA HF G70 – til at imødekommet behovet for at dele indhold live.


Hvis du vil vide mere om CR-N700, er du velkommen at besøge Canons stand på IBC fra den 9. til den 12. september i Hall 11, Stand C45. Du kan også læse mere på:
https://www.canon.dk/ptz-cameras/cr-n700/


CR-N700 – Vigtigste egenskaber:


  • 1,0-type CMOS-sensor med DIGIC DV7-processor opnår 4K60P 4:2:2 10-bit
  • 15x optisk zoom (30x Advanced Zoom)
  • Dual Pixel AF med iTR AF X
  • Flere protokoller, herunder NDI|HX, SRT, FreeD, RTMP(S), RTP, RTSP, standard kommunikationsprotokol & Canon XC
  • Forbedrede tilslutningsmuligheder med 12G-SDI-output

i NDI er et varemærke tilhørende NewTek, Inc. i USA og andre lande.
ii Firmware, der muliggør Canons XC-protokol på XF605, vil blive frigivet senere i år.