Canon udvider sin verdensførende Arizona flatbed-printerfamilie med Arizona 1300-serien med FLOW-teknologi

Canon lancererede på FESPA to nye modeller i Arizona 1300 flatbed-printerserien, GTF og XTF, med den prisbelønnede FLOW-teknologi, et innovativt zonefrit vakuumsystem.

Arizona 1300 FLOW Environment 1.1 GT right angle_prisma release.png

Canon Arizona 1300 GTF bruger prisvindende FLOW-teknologi

Arizona 1300 series with FLOW technology

Canon Arizona 1300 XTF bruger prisvindende FLOW- teknologi

Arizona 1300-serien med FLOW-teknologi udvider den omfattende Arizona flatbed-printerfamilie, og gør det muligt for grafiske virksomheder og andre printtjenesteudbydere (PSP'er) at tilbyde deres kunder et omfattende udvalg af applikationer til detailhandel, skiltning, interiør, emballage og industrielle markeder med mere. De nye printere er designet med produktivitet for øje og giver alsidig, præcis og yderst effektiv print af flere plader og dobbeltsidet print.

Med variable printhastigheder på op til 52,8 m²/time giver Arizona 1300-serien med FLOW-teknologi brugerne mulighed for at producere knivskarpe og værdifulde printapplikationer. Kunderne kan nyde godt af iøjnefaldende prints på rigide eller fleksible medier i alle størrelser op til 1,25 x 2,5 meter med Arizona GTF – eller op til 2,5 x 3,08 meter på Arizona XTF. Takket være FLOW-teknologien er det meget hurtigere at skifte medier og kartonstørrelser, og det er derfor den ideelle løsning til print af mange mindre opgaver fordelt over hele dagen. Det betyder, at brugerne kan opnå højere produktivitet samtidig med, at de printer i salgbar kvalitet. Da der ikke er nogen vakuumzoner, kræves der langt mindre maskering og afdækning med tape, hvilket reducerer arbejdsbyrden, tidsforbruget og omkostningerne.

Automatiseringsforbedringer til industriel produktivitet

Arizona er designet til at kræve minimal vedligeholdelse med automatiseringsforbedringer, der giver brugerne mulighed for at overholde industrielle produktivitetsstandarder – og funktioner der forbedrer oppetiden, hvilket er afgørende for moderne trykkerier. Det omfatter et opdateret, håndfrit system til vedligeholdelse af printhoveder, der selektivt genopretter dysefunktionen på få sekunder, og en brugergrænseflade, der er opdateret med Advanced Image Layout Controls. De nye muligheder for justering i sidste øjeblik før print omfatter trimning, fleksibilitet med flere referencepunkter samt visualisering og ændring af rækkefølgen af printlag. Kontrolfunktionerne giver også operatørerne mulighed for at foretage valg af substrat i sidste øjeblik, så de hurtigt kan reagere på ændringer i tilgængeligheden af pladematerialer. Det hjælper med at bruge flere rester og reducere spild. Samtidig giver det mere fleksibilitet, tidsbesparelser og omkostningseffektivitet. Arizona 1300-serien med FLOW-teknologi har også en regnskabsgrænseflade (API), som giver værdifulde oplysninger om f.eks. ink-forbrug og produktionstid til yderligere behandling i regnskabssoftware.

Enestående printkvalitet på en række rigide og fleksible medier

Der er føjet nye printfunktioner til Arizona 1300-serien med FLOW-teknologi. De er Quality-Smooth, Production-Plus og Quality-Plus (fås på konfigurationer med 8 kanaler), som giver enestående printkvalitet igen og igen. De ekstra Plus-funktioner giver også brugerne mulighed for at dække et større farveområde for at skabe opsigtsvækkende kvalitetsprodukter inden for foto og fin kunst med lys cyan, lys magenta og hvidt blæk ved print i høj kvalitet.

De nye Arizona 1300 GTF- og XTF-modeller har bibeholdt den prisvindende tredje generation af VariaDot- printteknologien, som giver fotorealistisk billedgengivelse og en endnu mere avanceret brug af forskellige blækdråbestørrelser i de forskellige farver, så brugeren får det størst mulige udvalg af indstillinger til at sikre afbalancering af kvalitet og hastighed. Trykkerier kan nu tilbyde produkter af høj kvalitet på tværs af en række rigide og fleksible medier – såvel som substrater med uregelmæssige formater – på lettere og mere produktiv vis.

Bæredygtigt design

Produktlivscyklussen for Arizona flatbed-printerserien, fra design og fremstilling til brug, genbrug og genanvendelse, er udviklet til at være bæredygtig. Blæsekasserne til FLOW- og LED-hærdningen giver større energieffektivitet, og maskinen er designet til at være let at reparere og skille ad. Det muliggør genbrug og genanvendelse af materialer og støtter overgangen til en cirkulær økonomi. Derudover bruges der 100 % vedvarende elektricitet til at producere enhederne på fabrikken i Tyskland, og VariaDot-teknologien reducerer blækforbruget. GREENGUARD Gold-certificeret blæk er mere sikkert at bruge i offentlige miljøer og er fri for farlige luftforurenende stoffer (HAP'er) og flygtige organiske komponenter (VOC'er).

Mathew Faulkner, EMEA Director, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group, Canon Europe, siger: "Efter lanceringen af den første Arizona flatbed-printer for 17 år siden, bygger vi nu videre på et solidt fundament med vores verdensførende flatbed-printteknologi til det voksende markedssegment med mellemstor volumen for at imødekomme trykkerikunders efterspørgsel efter hurtigere produktion – og vi udvider nu Arizona 1300-serien med FLOW-teknologi. Med tilføjelsen af FLOW-teknologi og automatiseringsforbedringer leverer disse nye modeller den velkendte Arizona-kvalitet og alsidighed, og gør samtidig produktionen hurtigere og nemmere end nogensinde, så vores kunder kan forbedre deres konkurrenceevne."

Jens Filipsson, ejer af Wiking Reklam i Sverige, fortæller om deres erfaringer med at bruge FLOW- teknologien med Arizona 2380 XTF: "Arizona 2380 har gjort det muligt for os at øge vores produktivitet med op til 30 %, fordi vi med FLOW-teknologien ikke længere er afhængige af manuelle indgreb for at maskere bordet. Softwaren gør bare det hele enklere. Den øgede effektivitet gør det muligt for os at levere produkter til tiden, hver gang. Den høje produktkvalitet fra Arizona 2380 lever perfekt op til den standard, vi ønsker at opnå på alle opgaver. Teknologien giver os også en masse fleksibilitet, og hvis vi ikke havde denne løsning, ville vi ikke være i stand til at bevare konkurrenceevnen. Vi er ekstremt tilfredse med vores seneste investering, og vi ser frem til at fortsætte vores mangeårige partnerskab med Canon."

Reliefprint op til 2 mm

Til Arizona 1300-serien med FLOW-teknologi fås også den nye PRISMAelevate XL-software, så kunder kan designe værdifulde, kreative applikationer med taktile fremhævningseffekter ved at skabe teksturoverflader, prægninger, metalliske accenter og bogstaver i relief på op til 2 mm. PRISMAelevate udvider den kraftfulde PRISMA XL Suite og er efterfølgeren til Arizona Touchstone-softwaren. Den hæver printoverfladen til det dobbelte med op til 20 % højere hastigheder på de verdensførende flatbed-serier Arizona 1300 og 2300.

Arizona 1300-serien med FLOW-teknologi kan fås allerede nu via akkrediterede partnere samt Canons direkte salgsorganisationer, mens PRISMAelevate XL kan bestilles og leveres fra juli 2023.