Canon kan igen fejre sin førsteplads på det globale marked for digitale kameraer med udskiftelige objektiver

Søborg – Torsdag, den 26. marts 2020 – For 17. år i træk¹ (fra 2003 til 2019) fastholder Canon sin førende, globale markedsandel med virksomhedens digitale kameraer med udskiftelige objektiver (DSLR- og spejlløse kameraer).

Under konceptet 'Hastighed, Komfort og Høj billedkvalitet' udvikler Canon de vigtigste systemkomponenter, som findes i virksomhedens EOS-serie af kameraer med udskiftelige objektiver – CMOS-billedsensorer, billedprocessorer og udskiftelige objektiver. Dette resulterer i et vidtfavnende produktsortiment: Fra højtydende flagskibsmodeller, som professionelle fotografer verden over anvender hver dag, til entry level-modeller, der giver brugere mulighed for at få glæde af høj billedkvalitet og nem betjening. Canon fortsætter med at understøtte sine kunders forskellige behov verden over.


Da DSLR-kameraer begyndte at blive tilgængelige for et bredere markedssegment, introducerede Canon sit revolutionerende EOS 300D (i september 2003). Dette banebrydende kamera, der kunne købes til en konkurrencedygtig pris og havde et kompakt og let design, erobrede den største markedsandel på verdensplan og åbnede op for vækst i DSLR-markedet. Siden da har Canon fortsat med at lancere en række banebrydende produkter, herunder EOS-1D-serien til professionelle, samt EOS 5D-serien, som har banet vejen for videooptagelse med digitale spejlreflekskameraer.


Med lanceringen af EOS R-systemet i oktober 2018 introducerede Canon nye muligheder for fotografisk historiefortælling. Med produkter som det spejlløse, fullframe EOS R-kamera og RF-objektiver, som arver virksomhedens optiske teknologier, hjælper de nye produkter med at udvide Canon EOS-systemet yderligere.


I 2019 lancerede Canon en række attraktive produkter2, herunder det spejlløse, fullframe EOS RP-kamera (i marts) og EOS 90D DSLR (i september). I virksomhedens stræben efter at udvide sit sortiment yderligere har Canon kunnet sikre sig den største globale markedsandel for 17. år i træk.


Canon er p.t. i gang med at udvikle det spejlløse, fullframe EOS R5-kamera, der vil være udstyret med en nyudviklet, fullframe CMOS-sensor, og som vil give brugerne muligheden for at lave hurtige kontinuerlige optagelser af stillbilleder og optage 8K-videoer. Derudover arbejder virksomheden også med udviklingen af ni RF-objektiver, herunder RF100-500mm F4.5-7.1 L IS USM. Objektiverne forventes at blive lanceret i løbet af 2020.


Canon vil fortsætte med at forbedre sine forskellige imaging-teknologier ud fra virksomhedens optiske kerneteknologier for at udvikle og skabe et endnu stærkere EOS-system med både DSLR- og spejlløse kameraer, der åbner for nye måder at udforske billedoptagelse på, samtidig med at virksomheden arbejder for at imødekomme behovene fra en mere og mere forskelligartet brugerskare og promovere udbredelsen af foto- og videokultur.


Issei Morimoto, Senior Vice President hos Canon Imaging Technologies & Communications Group i EMEA, kommenterer: "Fastholdelsen af vores førerposition på markedet for digitale kameraer med udskiftelige objektiver er en bedrift, som skal fejres, og det bekræfter Canons dominans og engagement inden for denne præstigefyldte kategori. Med et markedsførende produkt som EOS R5 ¬– der er under udvikling – er det vigtigt, at vi fortsætter med at demonstrere teknisk og optisk innovation i alle vores produkter, så vi kan blive ved med at levere fortræffelige, driftssikre og værdiskabende produkter til vores kunder i hele EMEA."


Mere information om Canons digitale kameraer med udskiftelige objektiver findes på:
www.canon.dk/cameras/interchangeable-lens-cameras