Mød imagePROGRAF PRO-300 – en professionel A3+-fotoprinter med et pladsbesparende design og output af høj kvalitet

Søborg, den 9. juli 2020 – Canon annoncerer i dag lanceringen af imagePROGRAF PRO-300, en A3+-printer med kvalitetsfunktionerne fra den prisvindende imagePROGRAF PRO-serie – perfekt til semi-professionelle, spirende fotografer, små studier og fotolabs. Med et let og kompakt design kan denne effektive printer fremstille print i gallerikvalitet direkte fra skrivebordet.

Det nye medlem i imagePROGRAF PRO-serien erstatter  PIXMA PRO-10S, og printerens brugervenlige software og design belønner fotografer med fejlfrie print hver gang. Fotografer kan trygt overlade printarbejdet til imagePROGRAF PRO-300 og have fuld fokus på deres fotografering takket være funktionerne til udbedring af dysefejl og oprettelse af skæv fremføring, som reducerer spild af blæk og medier. Med imagePROGRAF PRO-300 kan man printe helt ud til kant på alle medietyper og få glæde af endnu dybere sorte toner og større farvedynamik på både Fine Art- og Glossy-medier. imagePROGRAF PRO-300 giver Canon-fotografer et jævnt workflow – fra billedoptagelse til print – med funktioner, der er designet til at bringe deres fotos til live.


Print i gallerikvalitet uden besvær


Med exceptionelle sort/hvid-print og levende farveprint op til A3+ er imagePROGRAF PRO-300 et uundværligt værktøj for fotografer, der vil sende kvalitetsprint til konkurrencer, gallerier eller udstillinger. Med 10 LUCIA PRO pigmentbaserede blæktyper benytter printeren et større farverum til at skabe mere dybde og enestående farver i hvert enkelt print. For at få endnu bedre udtryk af dybt sort og monokrome billeder bruger denne model både nyt, fotosort og mat sort blæk for at gengive dybere og mere levende sorte toner end nogensinde før på glossy og Fine Art-medier. Printerens særlige Chroma Optimiser lægger et lag af transparent blæk på gloss- eller semi-gloss-papirets overflade for at minimere uregelmæssigheder, hvilket reducerer brunfarvning (bronzing) og leverer en forbløffende farvesammensætning.


Canons L-COA PRO-processor fremstiller højkvalitetsprint uden besvær, og den håndterer nemt store mængder billeddata og beregner lynhurtigt den optimale blækdråbedosering, således at brugerne kan få A3-print på under fem minutteri. Med LUCIA PRO-blæksystemet kan fotografer få glæde af ensartet og professionelt udseende output på en række forskellige medier. Med separate blækdyser til fotosort og mat sort bruger printeren en "zero-ink switching"-metode, der automatisk vælger den korrekte blæktype ud fra det anvendte papir, så man både sparer tid og reducerer blækforbruget.


Print trygt og arbejd produktivt


imagePROGRAF PRO-300 bringer billeder til live på print. Med de indbyggede imagePROGRAF PRO-teknologier i denne model kan brugere stole trygt på, at deres originalbilleder vil blive gengivet nøjagtigt på printet og ved den højeste produktivitet. En af de største bekymringer ved professionelt fotoprint er tilstoppede dyser og fejldosering af blæk. For at modvirke dette registrerer imagePROGRAF PRO-300, hvis en af dyserne ikke affyres korrekt, og den vil skifte over til backup-dyser for at sikre, at der ikke kommer striber (banding) på billedet under print. Hvis papiret fremføres skævt i printeren, retter Auto Skew Correction-funktionen op for papiret og fremfører det korrekt gennem printeren, så man er sikker på at få helt lige print. Derudover kontrollerer imagePROGRAF PRO-300 tæthedsniveauerne i blæktankene. Blækpatronerne rystes med jævne mellemrum for at opretholde en jævn blæktæthed i hver tank, så man altid kan få ensartede farver. Fotografer kan også hurtigt og nemt navigere i printerens menuer og funktioner ved hjælp af den klare og tydelige 3" LCD-skærm i farver, der giver dem et hurtigt overblik over printerfunktioner, blækniveauer og papirindstillinger. Disse egenskaber sikrer driftssikkert print med imagePROGRAF PRO-300 – og sparer både papir og blæk.


Print uden kant


Denne model er et stort fremskridt i forhold til PIXMA PRO-10S og understøtter også print til kant i alle printindstillinger, inklusive højkvalitetsprint, på en bred vifte af medier, selv Fine Art-papir. Derudover kan fotografer printe panoramabilleder i brugerdefinerede længder op til 990,60 mm. imagePROGRAF PRO-300 understøtter Canon-medier og papir fra andre producenter, herunder Hahnemuhle, Canson, Awagami og mange flere, hvilket giver brugerne friheden til at printe billeder på det papir, de ønsker.


Samtidig med lanceringen af imagePROGRAF PRO-300 præsenterer Canon også nyt Fine Art-papir: Premium Fine Art Rough (FA-RG1). Dette papir tilføjer et tredimensionelt touch til kunstbilleder, hvor dybde og udtryk er eftertragtet. Papiret bruger højkvalitets-bomuld, som giver det et særligt, luksuriøst præg. Det har en vægt på 310g/m² og fås i forskellige formater i pakker med 25 ark. Med denne nye tilføjelse af Fine Art Rough tilbyder Canon et komplet udvalg af professionelt fotopapir til glossy, semi-gloss, matte og Fine Art-medier.


Strømlinet workflow


Denne kompakte A3+-printer strømliner printprocessen, hvad enten det er hos en fotograf, der printer derhjemme, eller på et fotolaboratorium. Brugere har komplet kontrol over deres print med Canon Professional Print & Layout-softwaren, som følger med gratis med imagePROGRAF PRO-300. Softwaren fungerer som standalone-software, med et plugin via Canons Digital Photo Professional-billedbehandlingssoftware eller med Adobe Photoshop og Lightroom, så brugere kan lave farvestyring, vælge profiler og indstille layout som for eksempel delt canvasprint og panoramaprint. Når de bruger denne software, kan fotografer benytte soft proofing- og hard proofing-funktionerne for at sikre, at der er et perfekt farvematch mellem skærmen og hvert print. Printeren byder på en række forskellige tilslutningsmuligheder, som understøtter forskellige workflows: Man kan nemt oprette forbindelse til imagePROGRAF PRO-300 fra en PC eller Mac vha. Wi-Fi, Ethernet eller USB.


Med et komplet udvalg af løsninger fra input til output kan Canon-fotografer printe billeder som aldrig før. imagePROGRAF PRO-300 arbejder perfekt sammen med Canons EOS-kamerateknologier til udnytte de unikke funktioner i Canon Professional Print & Layout-softwaren, så brugere kan opnå den allerhøjeste printkvalitet fra deres billeder, der er taget med et EOS-kamera. Funktioner som DPRAW Printiiog HDR Printiii kan læse RAW-billeddata fra EOS-kameraer for at gengive de skarpe områder af et billede helt nøjagtigt og rette op for højlys i enkelte eksponeringer.


I dag lancerer Canon også det revolutionerende EOS R5, der kan optage 8K RAW, det effektive EOS R6 samt fire nye RF-objektiver og to extendere: RF 85mm F2 MACRO IS STM, RF 600mm F11 IS STM, RF 800mm F11 IS STM, RF 100-500mm F4.5-7.1L IS USM, EXTENDER RF 1.4x og EXTENDER RF 2x.


imagePROGRAF PRO-300 vil kunne købes i butikkerne fra september 2020.  Find mere information her: https://www.canon.dk/printers/professional-photo-printers/a3-printers/imageprograf-pro-300/


Vejl. pris: DKK 6.399,00 inkl. moms


imagePROGRAF PRO-300 – Vigtigste egenskaber:


  • A3+, lille fodaftryk, stort potentiale
  • Print i gallerikvalitet uden skift af blæk
  • Print uden kant på en bred vifte af medier
  • Udvidet farverum, som giver mere dybde
  • 3" LCD-menuskærm i farver
  • Enestående monokrom printkvalitet
  • Nøjagtig matchning af farver mellem skærm og print, hver gang
  • Hurtigt højkvalitetsprint

Hastigheden for fotoprint er baseret på standardindstillingen ved brug af ISO/JIS-SCID N2 på A3+ Photo Paper Plus Glossy II med kant og tager ikke højde for databehandlingstiden på værtscomputeren.
ii DPRAW Print er kompatibelt med EOS 5D MKIV, EOS R og EOS R5.
iii HDR-print er muligt med .CR3 RAW-filer fra EOS-kameraer.