Canon lancerer Auto Tracking- og Auto Loop-applikationerne til virksomhedens PTZ-kameraer for at strømline optagelse af content

Søborg, den 26. januar 2023 – Canon udvider i dag funktionaliteten af sine PTZ-kameraer med lanceringen af to nye applikationer via dets Add-On Application System, så brugere kan tilføje og få glæde af nye funktioner i deres videoproduktion. Canons nye Auto Tracking Application RA-AT001 og Auto Loop Application RA-AL001 er udviklet ud fra efterspørgslen efter en effektiv, selvstændig løsning til videoproduktion uden behov for ekstern hardware. Disse nye, betalte applikationer er enkle at konfigurere og koble til Canons 4K-kamerateknologi, så man har den ideelle løsning til en bred vifte af scenarier – fra videregående uddannelsessteder og store virksomheder til live-events, tv-produktioner og bedesteder.

CR-N700_lifestyle

Ved lanceringen vil de nye applikationer understøtte CR-N700-kameraet – Canons flagskib inden for indendørs 4K-, PTZ-kameraer. Fremover vil Canon udvide sit udvalg af applikationer gennem virksomhedens Add-On Application System og tilføje flere kompatible fjernkameramodeller.

Auto Tracking

Denne nye Auto Tracking-applikation er drevet af Canons avancerede fremføringsmekanisme i PTZ-kameraerne og sporer mennesker præcist for at sikre, at de altid er i fokus og inden for billedrammen, helt uden behov for en kameraoperatør. Dermed kan man benytte opsætninger med både et enkelt kamera og flere kameraer uden behov for en operatør, hvilket reducerer arbejdsbyrden for bl.a. AV-medarbejdere, samtidig med at man stadigvæk kan få højkvalitets-, professionelt indhold. Systemet udfører visuelle analyser inde i kameraet og har enestående sporingsevner – hele kroppen, overkroppen, fra skuldrene og op og andre synsvinkler – samt forskellige hastigheder til at registrere alt fra langsom til rask gang. Kameraets præcision og jævne fremføringsmekanisme arbejder sammen med pan-/tilt-mekanismen om at levere højkvalitets-billeder direkte fra kameraet.

Med en lang række justeringsfunktioner som Composition, Tracking Sensitivity og Priority Display Area kan CR-N700 tilpasses af brugeren til en mængde forskellige anvendelsesområder som for eksempel live-produktioner eller virksomhedsevents, så man kan optage professionelt udseende billeder uden besvær. Med Composition-funktionen kan operatører indstille den optimale position for at sikre, at motivet altid er i fokus, mens sporingsfølsomheden tilbyder op til ti justeringsniveauer, hvilket betyder, at den kan bruges til en række forskellige formål.

Auto Loop Application

Canon lancerer i dag også Auto Loop-applikationen, hvormed kameraet kan følge en forprogrammeret, automatiseret pan-/tilt-/zoombevægelse uden behov for en operatør, der manuelt ændrer optagelsen. Dette er perfekt til situationer, hvor operatører skal lave enkle, gentagne kamerabevægelser, som for eksempel ved live-musikforestillinger, hvor man eksempelvis flytter kameraet mellem trommeslageren, forsangeren, publikummet og tilbage igen. Dermed kan filmfotografer og operatører koncentrere sig om at skifte til og betjene andre kameraer, hvilket reducerer arbejdsbyrden og sparer både arbejdstid og personale.

To bevægelsesmønstre – loop og frem-og-tilbage – giver større fleksibilitet til at vælge de bevægelser, der passer til hvert optagelsesmiljø. For at sikre at billedmaterialet ser naturligt ud i et set-up med flere kameraer, tilbyder applikationen jævn justering af start-stop-acceleration/deceleration for at simulere manuelle kamerabevægelser. Disse funktioner kan nemt indstilles fra en enkelt skærm, hvor operatører kan aktivere positions- og rute-indstillinger og endda få en forhåndsvisning, samt styre bevægelsens hastighed og afbrydelsens varighed ved hver position.

Canon vil fremvise denne teknologi for første gang på ISE 2023 i et særligt set-up, som simulerer en forelæsning ved et universitet, og i studie med flere kameraer, så de besøgende kan opleve, hvordan disse applikationer kan automatisere content creation og forenkle set-ups. Du kan finde Canon på Stand 3A800 fra den 31. januar til og med den 3. februar.

De to applikationer vil kunne downloades fra april 2023 til brug sammen med CR-N700. Flere PTZ-kameraer vil understøttes på et senere tidspunkt. Pris følger.

Klik HER for at læse mere om Canons tilstedeværelse på ISE 2023.
Klik HER for at gå til produktsiden.