Canon udvider sin portefølje af labelprintere med den nye LabelStream LS2000

Søborg, 12. oktober 2023 - Canon præsenterer i dag en forpremiere på Canon LabelStream LS2000, en ny 40 m/min inkjet-labelprinter, på Canon Expo i Yokohama, Japan (19. - 20. oktober 2023). LabelStream LS2000 er designet til labelprint i industriel skala og er baseret på en ny blanding af innovative og gennemprøvede Canon-teknologier. Som Canons første vandbaserede inkjet-labelprinter printer LabelStream LS2000 CMYK på selvklæbende underlag, herunder medier og film, med et nyt ink-sæt, der er udviklet til at overholde standarderne for fødevaresikkerhed. Med tilføjelsen af LS2000 bliver Canons LabelStream digitale labelprintere mere lettilgængelige for flere labelproducenter, der tilbyder produkter inden for føde- og drikkevarer, personlig pleje, husholdningsartikler og elektronik, samt fremstillingen afskræddersyede og brugertilpassede produkter.

LabelStream LS2000

Canon LabelStream LS2000 printer op til 340 mm i bredden

LabelStream LS2000

Den nye digitale labelprinter Canon LabelStream LS2000

LabelStream LS2000

Canon LabelStream LS2000 er udstyret med nyudviklede Canon-printhoveder og vandbaserede polymer-inks

LabelStream LS2000 er bygget på vandbaseret inkjet-teknologi og er den ideelle løsning til etiketkonvertere, der leder efter en pålidelig, produktiv og fleksibel digital presse, som opfylder efterspørgslen efter kortere kørsler af forskellige, selvklæbende etiketter, der produceres inden for kortere tidsfrister. Denne efterspørgsel er drevet af behovet for nye udviklinger inden for emballage, behovet for hurtigt at fremstille og levere et stadigt voksende antal forskellige produkter og udfordringerne ved en stadigt skiftende forsyningskæde. I Europa vil besøgende på drupa 2024 være blandt de første til at kunne opleve LabelStream LS2000 og dens alsidige output-kapacitet på Canon-standen (Hall 8A, Stand B41).

Højkvalitets- og driftssikker produktion af labels med ny printhovedteknologi

LabelStream LS2000 er en femfarvet (CMYK plus hvid) inkjet-labelprinter, der printer op til 40 m/min. med en maksimal printbredde på 340 mm. Printeren har et nyt 2400 x 1200 dpi-printhoved med en inkcirkulationsmekanisme, der får inket til at flyde nøjagtigt helt ud til spidserne af dyserne. Det minimerer fejl som følge af tilstoppede dyser og forlænger printhovedets levetid. LabelStream LS2000 tilbyder også automatiserede funktioner såsom printhovedvedligeholdelse, kvalitetskontrol, farvemåling og farvejustering for at sikre en driftssikker og stabil produktion, mens den digitale front-end giver ubesværet workflow-integration for fremragende brugervenlighed og driftseffektivitet.

Applikationsfleksibilitet med innovativ ink-teknologi, designet til fødevarer

De nye inks i LabelStream LS2000 er vandbaserede polymer-inks med høj tæthed, som Canon har udviklet specifikt til det nye printhoved. De indeholder højt mættede pigmenter og producerer et stort farverum, og de danner et meget tyndt lag på mediet, der reducerer lysspredningen markant, hvilket fører til en enestående farvegengivelse. Hvidt ink følger med som standard, hvormed man kan printe på transparent film og andre medier. Den producerer også hvid med høj uigennemsigtighed, som man kan bruge som en grundingsfarve for andre inks til at skabe levende farveprint. LabelStream LS2000-ink er velegnet til en lang række opgaver og er designet til at overholde en række standarder for fødevaresikkerhed.

Hurtig produktion af labels på et stort udvalg af medier

Labels, der bruges på ydersiden af fødevareemballage og andre hverdagsprodukter, herunder produkter til personlig pleje og husholdningsprodukter, skal ofte produceres i små partier og med hurtige leveringstider på grund af kortere produktlivscyklusser - og med printhastigheder på op til 40 m/min er LabelStream LS2000 udstyret til at levere varen. En nyudviklet konditioneringsvæske, der sprøjtes på mediet lige før blækket, giver fremragende vedhæftning på en lang række substrater og en stærk modstandsdygtighed over for slid. Den nye labelprinter kan fleksibelt håndtere substrater fra coated til syntetisk papir og film, herunder lavvarmebestandig film, hvilket åbner muligheder for forskellige labelapplikationer. Det tynde blæklag i printet er næsten umærkeligt ved berøring, hvilket gør det muligt for trykte substrater - herunder teksturerede medier, der er valgt til et bestemt design - at bevare deres oprindelige udseende og fornemmelse.

Hans Dalmeijer, Product Marketing Manager hos Canon Danmark kommenterer: "Mens efterspørgslen efter labels fortsætter med at vokse, står labelproducenter over for udfordringer med for eksempel flere små kørsler og produktion af højkvalitets-labels on-demand, hvilket fortsat driver indførelsen af digital printteknologi. Som vores første vandbaserede inkjet-labelprinter vil LabelStream LS2000 tilbyde labelproducenter driftssikker produktivitet og hastighed, som de behøver til at imødekomme deres kunders krav, og takket være printerens alsidighed og fødevaresikkerhedsstandarder vil de kunne udvide deres produktudbud."

LabelStream LS2000 vil være tilgængelig i EMEA i begyndelsen af 2025. Yderligere produktdetaljer vil blive offentliggjort på et senere tidspunkt.

Yderligere oplysninger

LabelStream LS2000-billeder