Canons klimaarbejde sikrer en plads på CDP's A-liste

Canon annoncerer, at de har fået topkarakter af den britiske non-profit organisation CDP1 for deres transparens og lederskab inden for klimaindsats.

CDP-Media-Alert-Main-1

CDP evaluerer store virksomheder og lokale myndigheder over hele verden for deres indsats i at tackle miljøproblemer. Evalueringerne er baseret på oplysninger, der er givet som svar på spørgsmål sendt til virksomhederne om emner som klimaforandringer og forvaltning af vandressourcer. Antallet af målgrupper er vokset år efter år, og i 2023 blev der sat rekord med mere end 24.000 organisationer, der indsendte oplysninger via spørgeskemaet. Det er tredje gang, Canon opnår en plads på A-listen i kategorien klimaforandringer, efter at have været med på A-listen i 2016 og 2020.

Canons virksomhedsfilosofi er baseret på det japanske ord "Kyosei", som betyder at leve og arbejde sammen for det fælles bedste. Virksomheden arbejder løbende med forskellige klimatiltag inden for fire nøgleområder: klimaforandringer, ressourceeffektivitet, kemiske stoffer og biodiversitet. I overensstemmelse med SBTi2-kriterierne sigter Canon mod en reduktion på 42 % for direkte og indirekte emissioner (scope 1 og 23) og 25 % for indirekte emissioner (scope 33, kategori 1 og 113) inden 2030 med start fra 2022.

I 2008 satte Canon et mål om at reducere CO2-udledningen i hvert produkts livscyklus med 3 % år for år, og den kumulative reduktion til dato er 44,4 %. Det svarer til en gennemsnitlig årlig forbedring på 3,95 % fra 2008 til 2023. Virksomheden arbejder også på at opnå netto nul livscyklusemissioner pr. produktenhed (scope 1-3) inden 2050 gennem forskellige foranstaltninger såsom brug af vedvarende energi og energibesparende foranstaltninger på produktionsfaciliteter og mere avanceret ressourcegenbrug, herunder genbrug og genanvendelse af produkter.

Canon vil fortsat arbejde på at gøre forskellige teknologiske fremskridt og forbedre den ledelsesmæssige effektivitet for at hjælpe med at reducere CO2 i hele samfundet.

  1. CDP er en non-profit international organisation, der blev etableret i 2000, og som tilbyder en platform til rapportering af miljøoplysninger for virksomheder og myndigheder.
  2. SBTi (Science Based Targets initiative) er et globalt initiativ, der hjælper virksomheder med at sætte mål for reduktion af drivhusgasser baseret på klimavidenskab. UNGC (UN Global Compact), WRI (World Resources Institute), WWF (World Wide Fund for Nature) og CDP administrerer initiativet i fællesskab. Canons mål for reduktion af drivhusgasemissioner blev godkendt af SBTi i 2023.
  3. Scope 1: Direkte emissioner (dvs. emissioner, der er knyttet til noget, som organisationen ejer, f.eks. produktionsfaciliteter, biler og maskiner, der kører på fossile brændstoffer).
    Scope 2: Indirekte udledninger fra energiforbrug
    Scope 3: Indirekte emissioner i forsyningskæden
    Kategori 1: Indkøbte varer og produkter. Kategori 11: Anvendelse af solgte produkter.