Flere specifikationer for Canon EOS R5 afsløres

Søborg, den 20. april 2020 – Canon offentliggør i dag flere specifikationer for EOS R5 – et fullframe, spejlløst kamera, der lige nu er under udvikling hos Canon, og som bygger videre på det revolutionerende EOS R-system. EOS R5 kommer med utrolige optagelsesevner med bl.a. intern 8K RAW op til 29,97 fps, hvilket gør kameraet velegnet til high-end-produktionsworkflows og vil redefinere standarden for optagelser med spejlløse kameraer.

EOS R5 byder på funktioner, som hidtil kun er set hos high-end – og væsentligt dyrere – cinema-kameraer, samt videofunktioner som intet andet spejlløst kamera på markedet tilbyder. Dette er et bevis på, at Canon er en innovativ og førende virksomhed i branchen, der flytter grænserne for, hvad der er muligt med optiske teknologier. Det nye EOS R5 udvikles som et direkte svar på den voksende efterspørgsel fra content creators efter at optage både højkvalitets-film og stillbilleder. Kameraet leverer output, der overgår branchestandarder, opnår fremragende 8K og kan være det primære kamera i produktioner.


Til high-end produktioner som for eksempel reklamer, dramaer og dokumentarer er EOS R5 en ideel partner til andre kameraer som Canons helt nye EOS C300 Mark III – en næstegenerations, modulopbygget kamera i Cinema EOS-systemet, der også blev lanceret i dag. EOS R5 er enestående til at tage stillbilleder og perfekt til videooptagelser, hvor det tilbyder:


 • 8K RAW – uden crop, intern optagelse op til 29,97 fps
 • Uden crop, intern optagelse i 8K-videoer – op til 29,97 fps i 4:2:2 10-bit i Canon Log (H.265) eller 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
 • Uden crop, intern optagelse i 4K-videoer – op til 119,88 fps i 4:2:2 10-bit i Canon Log (H.265) eller 4:2:2 10-bit HDR PQ (H.265)
 • 4:2:2 10-bit i Canon Log eller 4:2:2 10-bit HDR PQ-output via HDMI ved 4K 59,94 fps
 • Dual Pixel AF i samtlige videooptagelsesprogrammer ved alle opløsninger og billedhastigheder
 • 5-akset optisk IBIS (In-Body Image Stabilizer) / muliggør kombination af objektivets IS og kameraets indbyggede billedstabilisator
 • Dobbelte kortslots – 1x CFexpress og 1x SD UHS-II

Richard Shepherd, Pro Product Marketing Senior Manager, fortæller: "I sidste måned løftede vi sløret for specifikationer, som bekræftede, at vi havde opnået det 'umulige' med EOS R5. I dag går vi skridtet videre og viser, hvordan vi udfordrer markedet og demonstrerer vores uovertrufne styrke ved at løfte sløret for kameraets videooptagelsesevner, som hidtil er uset i noget andet spejlløst kamera.


"Med dets mulighed for at kunne optage formater og codecs i filmbranchestandarder er EOS R5 et ideelt kamera til mange produktioner, samtidig med at dets kompatibilitet med cinema-workflows gør det til et praktisk og effektivt værktøj til optagelse på high-end produktioner."


Andre specifikationer for EOS R5, som Canon hidtil har offentliggjort (ved to tidligere annonceringer, den 13. februar og den 13. marts 2020), er:


 • 8K- og 4K-funktionerne vil understøtte Canons anerkendte Dual Pixel CMOS AF
 • EOS R5 understøtter avanceret AF ved optagelse af dyr – og genkender hunde, katte og fugle
 • EOS R5 tilbyder en forbedret ydeevne med en kontinuerlig optagelse på hele 12 billeder/sek., når man bruger den mekaniske lukker, og 20 billeder/sek., når man bruger den elektroniske lukker
 • EOS R5 tager Canons banebrydende billedstabiliseringsteknologi til det næste niveau ved at inkludere et nyt, Canon-udviklet billedstabiliseringssystem inde i kameraet. Kameraets billedstabiliseringssystem arbejder sammen med objektivets billedstabilisering.
 • Eftersom levering af indhold er lige så vigtig som billed- og videooptagelse, understøtter EOS R5 automatisk overførelse af billedfiler fra kameraet til image.canon cloud-platformen.