Ultrahurtigt og responsivt – Canon afslører de første detaljer om det nyeste professionelle spejlløse kamera til sport og nyheder: EOS R3

Søborg, den 14. april 2021 – Sammen med lanceringen af tre nye, innovative RF-objektiver og en ny fildelings-app annoncerer Canon i dag udviklingen af EOS R3 – virksomhedens nyeste, ultrahurtige og ultraresponsive professionelle spejlløse kamera. Med dets banebrydende design vil kameraet give professionelle sports- og nyhedsfotografer mulighed for at imødekommende krævende behov og overgå deres forventninger. EOS R3 indeholder kvalitetsfunktioner, som man finder i både Canons DSLR- og spejlløse kameraer, og er dermed et ægte hybrid-, næstegenerations kamera til nutidens og morgendagens sports- og nyhedsfotografer.

Det nye EOS R3 har en ny Canon-udviklet, BSI-stablet CMOS-sensor, en kraftfuld DIGIC X-billedprocessor, optagelsesmuligheder på op til 30i billeder/sek. med AF/AE-sporing, registrering af øjne og ansigter samt en banebrydende, ny Eye Control Function. Det er det ideelle kamera til action-fotografer, der vil tage kvalitetsbilleder, både stillbilleder og videoer, af motiver, der bevæger sig meget hurtigt.


Kameraet bliver en del af det revolutionerende EOS R-system med dets uovertrufne RF-fatning, og når det bruges sammen med et af Canons innovative RF-objektiver, byder det på hidtil usete optagelsesmuligheder. Med objektiver som RF 400mm F2.8L IS USM og RF 600mm F4L IS USM, der lanceres i dag, kan professionelle fotografer opnå suveræn optisk ydeevne.


Her er fem ting, du bør vide om det nye EOS R3:


Høj kvalitet, ved høje hastigheder


EOS R3 er det første EOS-kamera med en helt ny 35mm, bagbelyst stablet CMOS-sensor – udviklet af Canon. I kombination med styrken fra kameraets DIGIC X-billedprocesser vil professionelle fotografer kunne opnå helt nye niveauer af stillbilledfotografering og filmskabelse ved utroligt høje hastigheder. Med EOS R3 kan de få glæde af 30 billeder/sek. med AF/AE-sporing med et minimum af forvrængningii, når de bruger den elektroniske lukker. Dette er perfekt til professionelle sportsfotografer, der skal kunne fange action-fyldte scener på en brøkdel af et sekund.


Imponerende sporing af hurtigt bevægende action


Professionelle kan flytte kreative grænser med knivskarp og nøjagtig sporing af og fokusering på hurtigt bevægende motiver. EOS R3's næstegenerations Dual Pixel CMOS AF kan spore motivernes øjne og ansigter, der rører sig hurtigt, hvilket er perfekt til at fange selv de allerfineste detaljer på et splitsekund. Canon kan endvidere meddele, at der vil blive tilføjet et nyt motiv (offentliggøres senere) til kameraets AF-sporing.


AF-kontrol – med dit øje!


EOS R3 vil have ny og forbedret teknologi, som man først har kunnet se i Canons EOS 5. Det er det første digitale EOS-kamera, der giver en ny generation af fotografer den banebrydende Eye Control Function, hvormed brugere blot kan vælge og flytte AF-punktet ved hjælp af deres øje via søgeren. Denne instinktive egenskab giver professionelle naturlig og hurtig kontrol over autofokus. Funktionen reducerer også tiden til at opnå fokus, hvilket normalt gøres vha. en multi-controller/knap, og er dermed perfekt til fotografer, der hurtigt skal fange det primære motiv inden for deres billedramme – hvad enten det er under en nyhedsreportage, eller når de fotograferer holdsport.


Professionelt design


EOS R3-huset henter inspiration fra EOS-1D-serien og byder på ultraintuitiv kontrol i de mest krævende professionelle situationer. Professionelle fotografer kan forvente den samme holdbarhed og støv- og vandbestandighed, som man finder i Canons legendariske EOS-1D-serie. Det nye kamera har også det samme integrerede greb, som brugere af EOS-1D-serien elsker og har tiltro til. Med EOS R3 kan professionelle fortsætte med at fotografere – uanset forhold – hvad enten de står på sidelinjen eller ved kanten af svømmebassinet, befinder sig indenfor eller udenfor eller optager i snevejr eller i fuld solskin.


Hurtige forbindelser – med Canons nye Mobile File Transfer


EOS R3 vil være fuldt kompatibelt med Canons Mobile File Transfer smartphone-app. Appen byder på en ny måde at overføre billeder og fremskynde workflows på, mens man er på farten, ved hjælp af mobile netværksservices og uden behov for kablet LAN-udstyr.


Canon lancerer Version 1.2 af sin Mobile File Transfer-app til iOS via Apple App Store i juni, og appen er kompatibel med Canons EOS-1D X Mark III, EOS R5 og EOS R6. Understøttelse til Android-enheder vil blive tilføjet på et senere tidspunkt.


I dag annoncerer Canon også RF 100mm F2.8L MACRO IS USM – et imponerende makro- og portrætobjektiv, der er verdens første AF-makroobjektiv med 1,4x forstørrelseiii. Derudover offentliggør Canon også detaljer om det nye RF 400mm F2.8L IS USM og RF 600mm F4L IS USM, to Super telefoto-objektiver, der er designet til at imødekomme sports- og dyrelivsfotografers behov. Begge objektiver har utrolige brændvidder og funktioner, især når de bruges sammen med EOS R3.


Mere information om dagens lanceringer findes på https://www.canon.dk/cameras/eos-r3/. For at få de seneste nyheder og opdateringer om EOS R3 kan du tilmelde dig Canons nyhedsbrev.


EOS R3 – Vigtigste egenskaber, som annonceres i dag (14. april 2021):


  • Ny, Canon-udviklet stablet BSI CMOS-sensor
  • 30 billeder/sek. med AF/AE-sporing
  • Eye Control Function
  • Registrering af motivets øje og hoved
  • Dual Pixel CMOS AF
  • 1D-seriens vejrbestandighed

i Maks. ca. 30 billeder/sek. Den kontinuerlige optagelseshastighed kan mindske, afhængigt af hvilket objektiv man bruger samt optagelsesforhold.
ii Minimal billedforvrængning i stillbilleder
iii Gælder et udskifteligt objektiv med autofokus til fullframe-, spejlløse kameraer. Ifølge en Canon-undersøgelse, gældende pr. 13. april 2021.