Canon klar med det nye EOS C500 Mark II

Søborg, den 5. september 2019 – Canon lancerer i dag virksomhedens næste generation af Cinema EOS System-kamera – EOS C500 Mark II. EOS C500 Mark II er et kompakt og alsidigt 5,9K fullframe-kamera, der er fremstillet med den teknologiske knowhow og ekspertise, som findes i Canons innovative produkter, og som bygger på fundamentet af Cinema EOS-systemet. EOS C500 Mark II's imponerende fullframe-sensor, der er designet og skabt af Canon, drives af Canons nye DIGIC DV 7-processor. Dette kamera understøtter 5,9K intern Cinema RAW Light- og 4K 4:2:2 10-bit XF-AVC-optagelse og giver professionelle fotografer muligheden for at udforske deres kreativitet med fullframe, filmiske billeder. Det er det første kamera i serien, der kan optage 5,9K Cinema RAW Light på det nye, hurtige hukommelsesmedie – CFexpress-kortet. Dermed får professionelle fotografer større fleksibilitet og effektivitet, eftersom de kan lave simultane optagelser i samme filformat vha. de to CFexpress-kortslot.

EOS C500 Mark II

EOS C500 Mark II

Kameraets kompakte størrelse giver filmfotografer hidtil uset kreativ frihed. Med dets fleksible, modulære design kan professionelle konfigurere kameraet med forskellige udvidelsesenheder, så det passer til deres produktionsbehov. EOS C500 Mark II er det første Cinema EOS System-kamera med en EF Cinema Lock- og PL-objektivfatning, der kan udskiftes af brugeren, så fotografer kan vælge blandt et større udvalg af objektiver. Det er også det første Cinema EOS system-kamera, der understøtter Elektronisk IS.

Forbløffende fullframe billedkvalitet

EOS C500 Mark II er udstyret med Canons 5,9K fullframe CMOS-sensor, hvilket giver et filmisk og medrivende fullframe look, kombineret med Canons naturlige og jævne hudtoner og troværdige farvegengivelse. Takket være 5,9K-sensoren og den nyudviklede DIGIC DV 7-processor er EOS C500 Mark II det ideelle valg til professionelle, der ønsker at producere indhold i førsteklasses 4K-kvalitet, eftersom det bruger en højkvalitets- debayering-algoritme ved oversampling fra 5,9K til 4K. Dette neddæmper moiré og reducerer støj, hvilket resulterer i exceptionel billedkvalitet. Med dets 15+ stops eksponeringsrum med et stort farverum er EOS C500 Mark II perfekt til High Dynamic Range-produktioner. Derudover er kameraet udstyret med en indbygget, motoriseret, fullframe ND-enhed (2,4,6, 81 and 102 stops), hvilket gør det muligt at fremstille billeder med snæver dybdeskarphed – selv i dagtimerne.

1 Når brugere aktiverer det udvidede ND-område.

2Når brugere aktiverer det udvidede ND-område. 

Effektiv optagelse og effektivt workflow

EOS C500 Mark II's evne til at optage i flere formater giver et mere effektivt workflow og kan imødekomme produktionskrav. Med Canons nye DIGIC DV 7-billedprocessor byder kameraet på Cinema RAW Light intern optagelse med 5,9K-opløsning. Cinema RAW Light-formatet har alle fordele ved en RAW-fil med hensyn til fleksibilitet i post production-processen, samtidig med at EOS C500 Mark II kan optage højkvalitetsfiler i et mindre filformat.

Ud over kameraets evne til at optage internt på CFexpress-kort i Canon XF-AVC-formatet med 4K 4:2:2 10-bit kan fotografer også få glæde af simultan optagelse og proxy-optagelse. Dette giver en ultimativ fleksibilitet til at vælge mellem et optagelsesformat, der passer til både behov og workflows. Kameraet har et avanceret 12G-SDI-interface, som har overførelseshastigheder, der er fire gange hurtigere end 3G-SDI. Dette 12G-SDI-interface muliggør 4K 50/60p-output med blot et enkelt kabel – og forenkler 4K-workflows. Desuden muliggør HDMI-udgangen 4K 50/60p via et enkelt kabel.

 

Exceptionelle udvidelsesmuligheder og alsidighed til et bredt udvalg af produktionskrav

Filmfotografer kan konfigurere kameraet med to forskellige udvidelsesenheder – EU-V1 og EU-V2. To søgere (EVF-V70 og EVF-V50) findes også som ekstra enheder. Muligheden for at konfigurere kameraet med udvidelsesenheder, sammen med dets kompakte og lette design, giver filmfotografer større fleksibilitet.

Udvidelsesenheden EU-V1 tilføjer et Genlock/Sync BNC-interface, Remote B-interface til fjernbetjeningen RC-V100 (tilbehør) og et Ethernet-interface til IP-streaming eller fjernbetjening fra browseren. Udvidelsesenheden EU-V2 omfatter også disse interfaces, men har desuden to XLR-input samt et 12-pin Lens-interface. Derudover er den udstyret med et V-Lock-batteribeslag med D-tap og 24V-output.

 

Jævne filmoptagelser med Elektronisk IS og banebrydende autofokus-teknologi

EOS C500 Mark II er det første kamera i Cinema EOS-systemet med Electronic Image Stabilization, hvilket giver kameraet 5-akset billedstabilisering. Når der er monteret et objektiv, der understøtter dataoverførelse, modtages information om brændvidde automatisk. Når man benytter et objektiv, der ikke understøtter dette, kan man dog også benytte Elektronisk IS ved at angive brændvidden manuelt. Derudover er Elektronisk IS også kompatibel med anamorfiske objektiver.

Som de øvrige kameraer i serien har EOS C500 Mark II Canons anerkendte Dual Pixel CMOS-autofokusteknologi. Med hurtig One-Push AF og kontinuerlig AF kan professionelle være sikre på, at de opnår skarpt fokus. De kan få glæde af jævn og intuitiv touch focus-betjening via den nye LM-V2 LCD-skærm samt Dual Pixel-fokusguiden, som meddeler fotografen, hvor fokuspositionen er, hvormed de får præcis kontrol over fokus. Derudover har EOS C500 Mark II Face Detection AF og Tracking AF, hvormed man kan styre fokus i en række forskellige filmoptagelsessituationer. For yderligere at finindstille autofokus giver kameraet mulighed for at indstille AF-sporingshastigheden og -responstid.

 

Yderligere funktioner til ultimativ kreativ frihed

EOS C500 Mark II understøtter bruger-LUT'er, hvormed filmfotografer kan benytte eller brugerdefinere deres egne Lookup Tables. Filmfotografer kan også benytte forskellige LUT'er for hvert output og få nøjagtig kontrol over kameraet. Med den ekstra LUT-knap får man større frihed, når kameraet betjenes. EOS C500 Mark II byder desuden på high frame rate-optagelse op til 50/60 fps i 5,9K-opløsning med Cinema RAW Light codec.

I dag lancerer Canon desuden DP-V3120 and CJ15ex4.3B, der, sammen med EOS C500 Mark II, vil vises for første gang for offentligheden på Canon-standen (Hall 12, Stand D60) på IBC 2019. Det nye EOS C500 Mark II kan købes fra december.

EOS C500 Mark II – vigtigste egenskaber:

 • Forbløffende fullframe billedkvalitet
  • 5,9K fullframe-sensor
  • Medrivende look
  • Troværdig farvegengivelse med Canons farveteknologier
  • Naturlige og jævne hudtoner
  • Mulighed for HDR med PQ/HLG og Canon Log 2/3
 • Intern optagelse til CFexpress / Cinema RAW Light og XF-AVC
 • Kompakt og robust hus
  • Let hus på 1.750 g
  • Robust design
  • Driftssikkert, selv under barske optagelsesforhold
 • Modulært system
  • Objektivfatning, som kan udskiftes af brugeren
  • Udvidelsesenheder og elektroniske søgere
 • Banebrydende autofokus-teknologi
 • Elektronisk IS
 • Øvrige egenskaber
  • Lookup Tables (LUT)
  • Intern ND (2/4/6/8/10)
  • Falske farver / Markør / Brugerdefinerbar display level

Yderligere oplysninger