Nyt ikonisk objektiv – RF 85mm F1.2L USM – med Canons hidtil højeste opløsning

Søborg, den 8. maj 2019 – Canon Europa understreger i dag sit fortsættende engagement i fotografers arbejde og lancerer den seneste generation af Canons ikoniske 85mm f/1.2L-objektiv: RF 85mm F1.2L USM. Objektivet byder på den hidtil højeste opløsning i et Canon-objektiv med sin ultrahurtige blænde og enestående AF-hastigheder, hvilket gør objektivet ideel til at indfange smukke portrætter og bryllupsbilleder. RF 85mm F1.2L USM er det første af seks objektiver med RF-fatning, som Canon lancerer i 2019. Objektivet er blevet testet og godkendt af prisvindende Canon-ambassadør Félicia Sisco og vil gøre brugere i stand til at løfte deres kompetencer til et endnu højere niveau. Alle seks RF-objektiver tilbyder utrolig høj kvalitet og alsidighed til dem, der søger det perfekte billede.

Canon Europe-ambassadør og prisvindende bryllupsfotograf Félicia Sisco

RF 85mm F1.2L USM

Billede taget af Félicia Sisco med Canons EOS R og det nye RF 85mm F1.2L USM

Imponerende opløsning

RF-fatningen er særligt designet til EOS R-systemet og redefinerer mulighederne for fotografering og videografi. Det giver værktøjer til at forbedre ens kompetencer og skyde kreativt uden begrænsninger. Udviklet på baggrund af teknologiske fremskridt og feedback fra slutbrugere, anvender objektivet RF-fatningens avancerede muligheder til at forbedre billedkvalitet og kommunikation mellem objektivet og det spejlløse fullframe-kamerahus.

RF 85mm F1.2L USM er blot det andet objektiv i Canons sortiment – efter EF 35mm f/1.4L II USM, der anvender Canons unikke BR-optiske teknologi. BR-teknologien korrigerer effektivt på aksial kromatisk aberration, som ellers ikke kan korrigeres helt med en kombination af traditionelle glasobjektiver. Det resulterer i en bedre opløsning og skarphed. De asfæriske og UD-linseelementer sikrer en utrolig høj billedkvalitet og reducerer objektivaberrationer, så fotografer kan opnå en forbløffende optisk ydeevne. Det korte 85mm-teleobjektiv giver en perfekt brændvidde til at optage portrætter.

Hurtig og høj kvalitet

RF 85mm F1.2L USM er et ”autofokus-objektiv” til fullframe, spejlløse kameraer med et af Canons hurtigste blænder. Sammen med den korte telefotoindstilling og Dual Pixel CMOS AF skaber den hurtige f/1.2-blænde fantastisk dybdeskarphed og bokeh, som får motivet til at stå mere frem i forhold til baggrunden, og de ni blændelameller fremhæver motivet mod en jævn og sløret baggrund. Til optagelse i udfordrende lysforhold overfører den ultrastore blænde 50% mere lys end et f/1.4-objektiv – ned til -6EV (EOS R) og -5EV (EOS RP), så man kan indfange stemningen i ethvert øjeblik.

Kombinationen af en ny mikroprocessor med højttydende CPU, ny firmware samt EOS-R systemets hurtige dataoverførsel resulterer i hurtigere betjening og autofokus, så fotografen kan indfange selv de mest flygtige øjeblikke.

Exceptionel betjening og holdbarhed

Med en inkorporeret kontrolring i hvert RF-objektiv kan brugeren indstille Tv, Av, ISO og eksponering. Denne funktion giver især bryllupsfotografer fleksibilitet til nemt at få adgang til en række indstillinger, så de kan tage smukke portrætter og perfekt komponerede skud. Objektivet er desuden udstyret med en full-time manuel fokusring, så fokus kan sættes manuelt, uden at MF på objektivet skal skiftes. RF 85mm F1.2L USM har den ikoniske L-series vejrbestandighed, som forsegler objektivet og beskytter det mod vanskelige vejrforhold, hvilket gør det ideelt til udendørsoptagelser.

Prisvindende bryllupsfotograf og Canon-ambassadør, Félicia Sisco, kommenterer: "Som bryllups- og portrætfotograf skal jeg kunne stole blindt på mit udstyr, så jeg kan fokusere på motivet og fortælle deres historie. Jeg har brugt Canons ikoniske 85mm 1.2-objektiv i over 20 år på grund af dets hastighed og store blænde, og det giver smukke billeder – selv i svagt lys.”

"Det nye RF 85mm F1.2L USM er bedre, end jeg kunne have forestillet mig. Dette objektiv giver en dybdeskarphed og bokeh, som man ikke kan opnå med andre objektiver, og jeg ved allerede nu, at det bliver en fast bestanddel i min udstyrstaske. Det adskiller motivet fra baggrunden og sætter skarp fokus på motivets øjne, hvilket giver meget betagende billeder og gør, at man kan indfange ethvert særligt øjeblik."

Læs mere om vores Canon-ambassadørers erfaring med RF 85mm F1.2L USM on location:
https://www.canon.dk/pro/stories/bridal-portraits-rf-85mm-f1-2l-usm/

For produktinformation om RF 85mm F1.2L USM, besøg:
https://www.canon.dk/lenses/rf-85mm-f1-2l-usm/

RF 85mm F1.2L USM – Vigtigste egenskaber:

  • Ydedygtigt, fast 85mm-objektiv
  • 85mm brændvidde giver flatterende perspektiver – ideelt til portrætter
  • Meget stor f/1.2-blænde med ni blændelameller til enestående ydeevne i svagt lys og jævn baggrundssløring
  • BR-optik (Blue Spectrum Refractive-optik) mindsker kromatisk aberration og sikrer den allerbedste billedkvalitet
  • Asfæriske og UD-linseelementer giver den allerhøjeste opløsning i hele billedet
  • USM-motor sørger for jævn, næsten lydløs betjening
  • Kontrolring – til direkte kontrol over Tv/Av/ISO-indstillinger
  • ASC (Air Sphere Coating) forhindrer, at flare og ghosting forringer billedkvaliteten

Vejl. pris:

RF 85mm F1.2L USM, DKK 23.500,-
Modlysblænde til objektivet, DKK 620,-

Yderligere oplysninger