Canons kompakte kraftværk - PowerShot G9 X Mark II

Søborg, 4. januar 2017 – Så er Canon klar med den seneste nyhed i deres kendte PowerShot G-serie, der kombinerer fotografisk topydelse med et kompakt og elegant design. Den nye model hedder PowerShot G9 X Mark II og er i stand til at tage helt op til 8.2 billeder i sekundet, hvilket gør den hurtigere end mange spejlreflekskameraer.

PowerShot G9 X Mark II

PowerShot G9 X Mark II er forsynet med en stor 1.0 type CMOS-sensor med en opløsning på 20.1 megapixel samt Canons DIGIC 7 processor. Det betyder, at kameraet både er lynhurtigt og leverer billeder samt videoklip i en imponerende kvalitet - såvel til den kræsne entusiast, der har brug for en kraftfuld fotografisk følgesvend i kompaktklassen, som til forbrugeren, der ønsker at opgradere fra smartphone til et rigtigt kamera.

Power, performance og præcision

Dual Sensing Image Stabilisation giver op til 3.5 blænde mere at arbejde med under dårlige lysforhold og sikrer desuden optagelser helt uden rystelser. Sammen med en hastighed på 8.2 billeder i sekundet og lynhurtig autofokusering, der stiller knivskarpt på blot 0.14 sekund er PowerShot G9 X Mark II således altid klar til kamp. Kameraet byder desuden på 3x optisk zoom og et 28 mm. vidvinkel objektiv, der gør det anvendeligt til stort set alle fotografiske situationer lige fra portræt- til landskabsoptagelser.

Sensoren reducerer eventuel digital støj betragteligt og forbedrer det dynamiske spænd, hvilket sikrer ensartede optagelser uanset lysforholdene. Desuden giver det lysstærke f/2.0 objektiv gode mulighed for at arbejde kreativt med dybdeskarpheden, og det nye Auto ND filter (Neutral Density) gør det muligt at arbejde med længere lukkerhastigheder uden overbelysning, f.eks. når der arbejdes kreativt med motiver i bevægelse.

Topprofessionelle videoklip

Med PowerShot G9 X Mark II er det muligt optage High Definition videoklip i imponerende kvalitet, hvilket blandt andet kommer til udtryk via de imponerende kræfter i DIGIC 7-processoren. Den giver nemlig en klar forbedring i mulighederne for at spore samt følge motiver i bevægelse og dermed sikre optagelser, hvor det, der skal være i fokus, fremstår knivskarpt.

Canons Dynamic Image Stabilisation teknologi sørger endvidere helt automatisk for at korrigere for kamerarystelser, hvilket gør det muligt for fotografen så at sige at "skyde fra hoften" eller enhver anden tænkelig vinkel - også selv om han eller hun er i bevægelse. For den kreative er der endda mulighed for at arbejde med Time-Lapse videoklip i PowerShot G9 X Mark II.

Lommevenligt kraftværk

Canons PowerShot G-serie er som nævnt kendt for at levere imponerende performance, og PowerShot G9 X Mark II er ingen undtagelse på trods af, at det kompakte aluminiumshus i elegant retro-look er 25 procent mindre og dermed lettere end forgængeren. Det vejer blot 206 gram og passer således også til en skjortelomme.

På trods af det kompakte design er der naturligvis også blevet plads til den intuitive LCD touchskærm på kameraets bagside, som giver fuld kontrol over og adgang til kameraindstillingerne uden at skulle dreje på diverse knapper. Den funktionelle Lens Control Ring på objektivet giver fuld kontrol over blænde, lukkerhastighed og zoom.

Nem deling af billeder og video

Når det er tid til at dele såvel stillbilleder som videoklip med omverdenen, er det ganske enkelt via Wi-Fi knappen. Dynamic NFC gør det muligt hurtigt at overføre optagelserne til kompatible enheder såsom Canon Connect Station, hvor de også kan arkiveres.

Via den nye Bluetooth funktionalitet er det muligt at opretholde forbindelsen til kameraet, endda selv om det er pakket væk, hvilket gør det muligt til hver en tid at se og dele sine fotografiske højdepunkter via en smartphone eller tablet. Denne funktion gør det også muligt at smartphonen eller tabletten kan benyttes til at fotografere eller optage videoklip trådløst.

Flere nyheder fra Canon

Sammen med PowerShot G9 X Mark II har Canon lanceret nyhederne PowerShot SX430 IS, der byder på imponerende 45x zoom, samt de to nye kompaktmodeller IXUS 185 og IXUS 190, der er de nyeste skud i den populære IXUS-serie, der efterhånden har fået næsten kultstatus. Desuden skal nævnes tre nye camcordere, nemlig LEGRIA HF R806, LEGRIA HF R86 og LEGRIA HF R88. De byder alle på 32x optisk zoom og 57x Advanced Zoom, lige som modellen HF R88 desuden er forsynet med en vidvinkeladapter.

Vejledende priser for produkterne er:

Canon Legria HFR806 2.190 kr
Canon Legria HFR86 2.810 kr
Canon Legria HFR87 2.970 kr
Canon Legria HFR88 2.970 kr
Canon IXUS 185 999 kr
Canon IXUS 190 1.449 kr
Powershot G9X Mark II 3.999 kr
Powershot SX430 2.199 kr