Canon vinder 5 TIPA Awards

Søborg, 18 April 2016 – Det er ikke uden en vist stolthed, at Canon i år er blevet tildelt hele 5 priser af Technical Image Press Association - TIPA - der er en af verdens førende fagpresseorganisationer inden for foto. Hvert år uddeles TIPA priserne som anerkendelse for de bedste produkter, der er lanceret over en periode på de foregående 12 måneder, og i 2016 er det altså endnu engang lykkedes Canon at slå sin position fast som teknologisk innovator i en produktportefølje, der spænder lige fra kompakte konsumkameraer til professionelle spejlreflekskameraer og fotoprintere.

Best DSLR Professional/High Res
EOS 5DS/EOS 5DS R

Best Photo/Video Professional Camera
EOS-1D X Mark II

Best Easy Compact Camera
IXUS 285 HS

Best Expert Compact Camera
PowerShot G5 X

Best Photo Printer
imagePROGRAF PRO-1000


De 5 priser er:

“Det er en ære for Canon endnu engang at modtage denne anerkendelse fra TIPA Awards, og priserne understreger med al tydelighed vores engagement i bestræbelserne på at skabe markedsledende produkter. Vi agerer i en utrolig spændende tid rent teknologisk, og vi er stolte over at være med til hele tiden at sætte nye teknologiske milepæle i form af produkter, der sætter såvel den almindelige forbrugere som den professionelle fotograf i stand til at udvikle sin kreativitet og have det sjovt med at fotografere”, siger Steve Marshall, der er Product Marketing Director i Consumer Imaging, Canon Europe.

TIPA dommerpanelet består af redaktører fra 27 af verdens førende fotomagasiner, der repræsenterer 15 lande og 5 kontinenter. I kriterierne for tildelingen af priserne indgår blandt andet faktorer som fornyelse og innovation samt design og produktkvalitet, og kun de allerbedste produkter slipper gennem nåleøjet.

Fakta om produkterne
Canon EOS 5DS og EOS 5DS R har med en fullframe CMOS sensor og en imponerende opløsning på 50.6 megapixel for alvor taget kampen op med de digitale mellemformatkameraer, der blandt andet benyttes til reklamefotografering. Selv med den meget høje opløsning præsterer de to modeller op til 5 billeder i sekundet samt naturligvis video i fuld 1080p HD kvalitet.

EOS-1D X Mark II er Canons nye hurtigløber til den professionelle pressefotograf. Med en nyudviklet CMOS sensor på 20.2 megapixel præsterer dette 35 mm. fullframe kamera en imponerende arbejdshastighed på op til 14 billeder i sekundet - og hele 16 billeder i sekundet i Live View. Desuden kan EOS-1D X Mark II optage video i 4K kvalitet i 60p og i fuld HD kvalitet i 120p.

IXUS 285 HS tilbyder stillbillede og videofunktionalitet til forbrugeren, der ønsker at tage skridtet op fra smartphonen. Kameraet er udstyret med en 3” LCD skærm samt et objektiv med 12x optisk zoom og optisk billedstabilisering. CMOS sensoren er på 20.2 megapixel, og kameraet er desuden forsynet med såvel Wi-Fi som NFC interface (Near Field Communication).

PowerShot G5 X er et kompakt kraftværk, der især henvender sig til den krævende fotograf på farten. Kameraet er udstyret med en 20.2 megapixel 1.0-type High Sensitivity CMOS sensor samt en DIGIC 6 processor og et særdeles lysstærkt objektiv med 24-100 mm. zoom og 9-bladet blænde, der giver maksimal mulighed for at arbejde med kreativiteten i dybdeskarpheden.

imagePROGRAF PRO-1000 er en 17” fotoprinter, der rummer mange egenskaber fra Canons highend printere. PRO-1000 benytter et LUCIA PRO system med 11 farver - plus Chroma Optimizer - og rummer blandt andet en ny type Photo Black blæk. Et nyt arkfødningssystem sikrer, at papiret ligger helt fladt under gennemløbet, hvilket er med til at sikre mere et præcist print.