PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

Den ultimative guide til papir til print

Blankt eller mat? Glittet eller kunstkvalitet? Udforsk alle de papirtyper, du har brug for til fotos og kreative projekter.
En hånd, der tager et print af en kartoffeltærte fra bakken på en PIXMA-printer, sammen med en pakke printerpapir og en hjemmelavet opskriftsbog.

At vælge det rigtige printerpapir er en af de vigtigste beslutninger i den kreative proces med at omsætte din idé, dit foto eller dit design til et konkret resultat. Det medie, du vælger, kan åbne op for nyt potentiale og en verden af forskellige effekter og tilføje de sidste detaljer til dit værk for at gøre det perfekt.

Til fotoprojekter, der kræver dybe sorte toner og stærke farver, er det vigtigt at vælge papir, der fremhæver disse egenskaber og giver motiver liv i fotografiet. Skal du vælge blankt eller mat papir? Tekstureret kunsttrykpapir eller halvblankt? Vælger du innovative muligheder som magnetisk fotopapir eller højopløseligt papir for at gøre det lidt sjovere?

Du bør overveje papirets vægt, uanset om det er coated eller ej, og papirets materiale – noget papir er fremstillet af syntetiske fibre eller stoffibre. Bare rolig, hvis alt dette virker overvældende. Denne guide vil hjælpe dig med at træffe de bedste valg alt efter dine behov.

Bedste papir til print af fotos derhjemme

En hånd hænger et printet foto op på en opslagstavle, hvor der også hænger andre print.

Der er et stort udvalg af blankt papir at vælge imellem – herunder Canon Plus Glossy II, Canon Pro Luster og Canon Plus Semi-gloss – som alle er kompatible med en lang række Canon-printere.1 Canons kreative apps giver dig også mulighed for at printe på magnetisk eller kvadratisk fotopapir.

Muligheden for at bevare minder er ofte årsagen til print af fotos derhjemme. Du kan skabe mindre print, der er perfekte til at sætte i hjemmelavede album eller i fotorammer eller fastgøre på korkplader. Til denne type print kan en coated papirtype være et godt valg, fordi den generelt er mere holdbar.

Der er et særligt tilsætningsmiddel i overfladen af coated papir, så det er glattere, og der absorberes mindre blæk, hvilket giver skarpere print. Det er også mere modstandsdygtigt over for snavs, fugt og slid på grund af denne belægning. Ikke-coated papir har derimod tekstur, er mere porøst og kan absorbere blæk lettere. Billeder printet på ikke-coated papir kan være blødere med en mere taktil fornemmelse.

Canons udvalg af kompakte SELPHY-fotoprintere anvender papir med en særlig, beskyttende belægning, der sikrer, at hvert print er modstandsdygtigt over for vand, fingeraftryk og ridser og kan holde i op til 100 år, når det opbevares i et album. Fra papir i postkortstørrelse til kvadratiske print, fotos i kreditkortstørrelse og mini-klistermærker – der er mulighed for at vise dine fotos på en lang række kreative måder.

Canon Everyday Use Glossy er et fotopapir i professionel kvalitet, der er det bedste valg til prisfornuftige, farverige hverdagsfotos, og det er kompatibelt med PIXMA-printere. Blankt Canon-papir låser blækket dybere under oversiden end andet papir, hvilket forhindrer, at der efterlades overskydende blæk på papirets overflade. Dermed får du print, der er tørre med det samme, og desuden forbliver den blanke finish skinnende.

Et print kommer ud af en Canon PIXMA-printer, som står på et bord omgivet af flere andre print og et Canon-kamera.

Hvis du ønsker at printe et stort antal ferie- eller familiefotos ud, er det vigtigt at overveje størrelsen og hvordan du vil præsentere dem. Til klassiske 4x6"-fotos på blankt eller halvblankt papir kan Canon PIXMA G650 typisk printe op til 3.800 fotos2 med blot ét sæt blækflasker. Den virker sammen med en række papirstørrelser og printer fotos op til A4 uden kanter – ideelt til at vise dine mest dyrebare øjeblikke i større skala. De seks individuelle farvestofbaserede slags blæk giver driftsikre resultater af høj kvalitet på ikke-coated papir.

Alternativt har Canon Plus Semi-gloss en satinfinish og fotografisk papirtekstur med reduceret glans, som giver et blødere look. Dette papir på 260 g/m2 giver fremragende, hurtigttørrende fotografiske print. Kombinér det med Canon ChromaLife 100-blæk og en printer, der kan lave fotos i høj kvalitet, f.eks. Canon PIXMA TS705a, så er du klar.

Til de glade familieminder eller smukke rejselandskaber, der vil gøre sig meget bedre på en mere fremtrædende plads i hjemmet, er der mange tilgængelige typer Canon-fotopapir i A4-størrelse, der kan fremstille farverige A4-fotos uden kanter til visning, når de bruges sammen med en printer som PIXMA G650.

Canon Plus Glossy II-fotopapir har en finish med højglans og en tungere vægt på 265 g/m² og vil hjælpe med at genskabe mættede farver og sorte nuancer. Det er det perfekte match til ChromaLife 100-blæk og Canon LUCIA PRO-blæk, der bruges i Canon imagePROGRAF Pro-printere.

Hvis du foretrækker et mat fotoprint, kan Canon Matte Photo Paper til inkjetprintere hjælpe med at reducere genskær, når det sættes i en ramme med glas, fordi det vil reflektere mindre lys. Mat papir er mere velegnet til varmere toner og til print uden reflekterende glans.

Bedste papir til kunstfotoprint

Et par hænder holder et print af et æble dyppet i hvid maling, mens en Canon PIXMA-printer og to andre lignende print ligger på bordet.

Større print på op til A3+ eller panoramaformat vil virkelig gøre en forskel, uanset om det er på blanke medier eller kunstmedier. En trådløs printer som f.eks. Canon PIXMA PRO-200, der bruger Canons farvestofbaserede blæksystem med otte farver, giver enestående farvegengivelse.

Hvis du printer et kunstfotoprojekt, er Canon Premium Fine Art Rough Paper et professionelt A4-bomuldspapir af høj kvalitet med en ru tekstur, der hjælper med at skabe fortættede sorte nuancer og præcise toner i de mørke områder af et billede. Fotoentusiaster og kunstelskere foretrækker dette papir til deres kreationer, og der kan opnås flotte resultater for både monokrome og farveprint.

260 g/m² Canon Pro Luster er et professionelt fotopapir med en blød satinglans. Dette glatte inkjetfotopapir fås i op til A2-størrelser. Det ligner traditionelt RC-papir, der anvendes i mørkekamre, hvilket gør det ideelt for fotografer, der gerne vil have en finish i professionel kvalitet, så de kan showcase deres fotoarbejde. Tænk strålende farver, knivskarpe detaljer og enestående sort/hvid-gengivelse. Når dette papir bruges sammen med Canon ChromaLife 100-blæk, der fungerer sammen med PIXMA-serien, eller Canon LUCIA PRO-blæk, der bruges i imagePROGRAF-serien, f.eks. imagePROGRAF PRO-300, beskytter papiret fotos mod nedbrydning forårsaget af atmosfæriske gasser og lys.3

En kvinde iført en lilla trøje sidder på kanten af et skrivebord med et A2-print fra en Canon imagePROGRAF-printer.

Blankt, mat og kunstpapir kan alle tilføre en anden tekstur og glans til dit billede, og hvis du kombinerer dem med et avanceret blæksystem, såsom de 12 farver i Canon imagePROGRAF PRO-1000, giver det et større farverum over hele linjen. Printeren kan også printe på lærred, hvilket giver yderligere muligheder for gengivelse og visning.

En anden mulighed for dem, der ønsker en professionel finish, er det blanke 300 g/m² kraftige Canon Pro Platinum-papir. Det har en seks-lags konstruktion, er falmeresistent og giver fremragende farvegengivelse, især med Canon LUCIA PRO- og ChromaLife 100-blæk.

Du kan også vælge et papir baseret på farvetonerne i et billede. Til specielle fotografier og kunstværker med varme farver og grå toner giver 210 g/m² Pro Premium Matte en glat, blændfri tekstur uden reflekterende glans. Dette tykkere papir er udviklet til professionelle, der ønsker førsteklasses kvalitet. Det giver print i gallerikvalitet, når det bruges sammen med en printer som f.eks. den kompakte professionelle A3-inkjet Canon imagePROGRAF PRO-300 eller A2 imagePROGRAF PRO-1000 med avanceret 12-blæksystem og et stort farverum.

Andre papirtyper, der tilbyder enestående professionel print i fin kvalitet, er Canson® Infinity-papir, som f.eks. Canson® Infinity Platine Fibre Rag, der har en base i 100 % bomuld og en ren hvid tone. Bomuldspapir har en fyldig tekstur, stærkere fibre, en luksuriøs følelse og en lang levetid, hvilket gør det velegnet til arkivering. Alternativt tilbyder Hahnemühles udvalg af fotopapir også førsteklasses resultater til fototryk, plakater og fotobøger.

Det bedste papir til hobbyprojekter

Et færdigt tredimensionelt blomsterkort på et bord ved siden af to æsker Canon-printerpapir. Kvinde i baggrunden, der laver papirklip.

Til lykønskningskort, postkort eller invitationer er Double-sided Matte Paper, som er særligt beregnet til kunst- og hobbyprojekter, ideelt til personlige scrapbogskreationer, origami eller kalendere.

Et bord dækket med Canon Creative Park-papirdekorationer, blomster i vaser og tallerkener med mad, herunder æg og boller med kors på.

Canon Creative Park hjælper dig med at træffe det bedste papirvalg ved at foreslå, hvilke typer Canon-papir du skal bruge til hvilke skabeloner. Når du har valgt en skabelon og valgt dine medier, kan appen bruges med flere PIXMA-modeller, herunder printere i Canon PIXMA TS7450a-serien eller PIXMA TS5350a-serien, til at printe dem på mat papir og fremvise dem rundt omkring i huset.

Uanset om det er lykønskningskort, hjemmelavede gaver eller en bog med gode historier, er der et par ting, du bør overveje, når du fremtryller hobbyprojekter med din printer. Hvor vil du gerne fremvise din kreation? Har du brug for at printe på begge sider? Og har du brug for papir i høj opløsning, hvis der er fotos i dit projekt?

Der er masser af spændende måder at udsmykke dit hjem på eller skabe interaktive fotodisplays, hvis du printer din kunst på Canon Magnetic Photo Paper med din inkjetprinter derhjemme. Du kan bruge den til at skabe et interaktivt magnetisk fotodisplay eller puslespil, eller bare sætte dine print direkte op på køleskabet for at vise glade minder – der er ikke brug for fotorammer.

Hvis det er din hobby at lave printbart indhold og papirprojekter med Canon Creative Park, skaber Matte Photo Paper print med klare, levende toner og tydelige billeder uden den glitrende effekt. Det er fantastisk til design, der omfatter fotos, grafik og tekst.

For dem, der godt kan lide at sætte et personligt præg på særlige lejligheder ved at skabe deres egne lykønskningskort eller festinvitationer, fås 7x10" Double-sided Matte Paper med en færdiglavet fold og konvolutter for at gøre processen hurtig og nem og hjælpe med at sikre, at hvert enkelt kort eller invitation er foldet helt rigtigt.

Til scrapbøger eller personlige bøger med historier kan print i en række former og størrelser være en fantastisk måde at tilføje sjove, personlige detaljer. De miniklistermærker og firkantede klistermærker, der bruges sammen med Canon SELPHY-printere, er en hurtig og nem måde at producere print, som du straks kan klistre fast et sted og få glæde af – og med SELPHY Photo Layout App kan du også tilføje dine egne mønstre, din helt egen finish samt tekst.

Det bedste papir til mindre virksomheder eller hjemmekontoret

En printer i Canon TS7450a-serien printer et ark papir med klare farver. En bærbar computer står ved siden af printeren på et skrivebord.

Canon High Resolution Paper er ideelt til professionelle præsentationer, der kræver skarpe, levende billeder eller grafik, og dets mikroporøse belægning absorberer hurtigt blæk dybt under overfladen for at forhindre, at overskydende materiale efterlades på toppen – så du kan printe i sidste minut før et møde vel vidende, at eventuelle uddelingskopier ikke tværer ud. Sammen med Canon PIXMA TS7450a-serien, som er en alt-i-en-printer, scanner og kopimaskine, er det det perfekte papir til kontorbrug for print i professionel kvalitet.

For at få klar farvegengivelse skal du vælge Canon-papir med høj opløsning, coated papir med høj lysstyrke, der er velegnet til levende fotos og grafiske billeder, sammen med dokumenter og regneark i høj kvalitet, der indeholder intense, klare farver. Dette papir er ideelt til hjemmekontoret eller mindre virksomheder og er perfekt til professionelle præsentationer med en elegant finish.

Et papir i høj opløsning som dette er også et godt valg for dem, der ønsker at fremstille plakater eller andet reklamemateriale til deres arbejde. Med et bredt udvalg af skabeloner, billeder og skrifttyper giver Canon PosterArtist dig alle de værktøjer, du har brug for til at skabe en plakat online gratis. Kombinér dette værktøj sammen med den kreative, multifunktionelle 3-i-1-printer,Canon PIXMA TS5350a-serien, der er ideelt til at skabe magneter og fotoprint fra din smartphone. Eller prøv den stilfulde og prisbillige Canon PIXMA TS7450a-serie, som gør det muligt at printe på fotopapir og magnetisk papir til en række personlige forretningsprojekter.

Canons papir- og printerudvalg tilbyder noget, der passer til alle dine printbehov. Uanset om du promoverer din virksomhed, producerer et kunstprojekt, viser familieportrætter eller bruger print til at organisere dig derhjemme, kan du være sikker på høj kvalitet og høje standarder hele vejen igennem.Skrevet af Lorna Dockerill

 1. Se produktsiden for at få vist en liste over kompatible printere.
 2. Sidekapacitet er den estimerede værdi af 4 x 6"-fotos baseret på Canons individuelle testmetode vha. ISO/IEC 29103-diagrammet og kontinuerlig printsimulering med udskiftning efter den indledende opsætning.
 3. Ved brug sammen med originalt Canon-blæk og under specificerede opbevaringsforhold.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • TIPS TIL PRINT

  Ofte stillede spørgsmål om printer, blæk og papir

  Canon-ekspert Suhaib Hussain besvarer almindelige spørgsmål om printerteknologi, blæk og papir.

 • PRINT

  Redigering af dine fotos til print

  Få mere ud af dine fotos på print med vores trinvise vejledning til redigering til print og de bedste printindstillinger.

 • PRINT

  De bedste Canon-printere til fotos

  Uanset om du vil vise dine fotos i en ramme, i en scrapbog eller på et klistermærke, skal du finde den printer, der passer bedst til dine kreative behov.

 • PRINT

  Bedste printere til papirklip

  Fra familieprojekter til en professionel finish – Canon har den perfekte printer til dig.