KREATIVT PRINT

Papirklipudfordring 1: Forårsudsmykning

I den første af en række udfordringer med papirklip kan du se, hvordan designer Hannah Bullivant og hendes familie har skabt et årstidsbestemt teparty og forårsdekorationer med en PIXMA-printer og Creative Park.
Papirklipper Hannah Bullivant sidder mellem to børn ved et bord, der er dekoreret til foråret med papirblomster, æg og kaniner, vaser med tulipaner og påskeboller.

Vær med til den første af vores årstidsserie af papirklipudfordringer, når vi beder papirklippere og familier om at være kreative med papirklip for at fejre begivenheder i løbet af året.

I vores første udfordring brugte designer og hobbyentusiast Hannah Bullivant sammen med sine børn Frankie og Auden skabeloner fra Canons Creative Park som grundlag for en årstidsbestemt udstilling for at fejre forårets komme.

Udfordring 1: Forårsindretning

Papirkaniner, påskeæg og en kurv, der er fremstillet af Creative Park-skabeloner, står oven på en lyserød Canon PIXMA-printer.

Print af papirklip er en billigere løsning til festtilbehør, og det betyder, at du kan undgå at købe pynt af plast til engangsbrug.

Uanset om det er blomster, der springer ud, lam, der hygger på marken eller chokoladekaniner, der skal nydes – alle byder foråret velkommen. Det er ikke kun en overkommelig måde at gøre dit hjem lysere på at lave dine egne forårsdekorationer, du kan også genbruge dine papirskabeloner bagefter eller beholde dem til fremtidige begivenheder.

Hannah arbejdede med forårstemaet og måtte vælge et papirprojekt, der kunne appellere til alle. "Jeg besluttede mig for at lave et forårs-teparty for mine børn og kombinere aktiviteter, som vi alle nyder," siger hun.

Find ud af, hvordan Hannah og hendes familie håndterede udfordringen, og find hendes bedste tips til at skabe din egen indretning med papirklip til foråret.

Designer Hannah Bullivant klipper en Canon Creative Park-skabelon ud.

Mød papirklipperen

Hvem:Hannah Bullivant

Hvad: Indretningsstylist, designer og papirklipentusiast

Deltager også: Frankie og Auden
Et barns hænder klipper en Creative Park-påskeægskabelon ud på et skrivebord, der er dækket af Canons fotopapir, skabeloner og hobbyværktøjer.

Hannah ønskede at få sine børn, Frankie og Auden, med i projektet, så hun valgte en række skabeloner med forårstema med forskellige sværhedsgrader.

Vælg og print dine skabeloner

En Canon PIXMA-printer med en Creative Park-kaninskabelon i outputbakken.

Canons udvalg af PIXMA-printere er ideelle til hobbyprojekter, hvor de tilbyder kompatibilitet med en række forskellige papirtyper og apps.

Hænder, der holder en smartphone, der viser en Creative Park-kaninskabelon i Canon Creative Park-appen.

Hannah oprettede forbindelse til Creative Park-appen fra sin smartphone og syntes, at den er nem at bruge, når der printes skabeloner. "Det var nemt at få adgang til downloads, og det var forfriskende nemt at oprette forbindelse til min Canon PIXMA-printer. Det hele var problemfrit," siger hun.

Udvalget af skabeloner på Creative Park betyder, at der er nogle, der er velegnede til de små og også mere komplekse skabeloner til voksne, hvilket betyder, at alle kan være med. "Der er så mange projekter til rådighed til så mange forskellige arrangementer og fester," siger Hannah. "Jeg elsker, at nogle er ganske enkle, og nogle er mere komplekse. Du kan bruge dage på at lave dem, hvis du vil, men der er også nemmere skabeloner, f.eks. guirlander, som er meget enkle."

Hannah valgte at lave 3D-blomster,større blomster til at hænge på snore, bier og et påskesæt med en kurv og æg. Hun valgte også en kaninskabelon, der passede til årstidstemaet.

Papirblomsterne kan lyse op i dit hjem uanset årstiden. En friskplukket blomst bringer farve ind i dit hjem i et par dage, men en friskprintet blomst holder meget længere. Du finder en enkel og lys gerbera-papirblomst i Creative Parks Planter-sektion sammen med mange andre plantevarianter som f.eks. en tulipan, en lilje og en solsikke, så du kan endda lave din egen forårsblomsterbuket af papir.

Du kan også tilpasse skabelonerne, f.eks. tilføje prikker af maling på æggene eller justere ørerne på kaninskabelonen, før du limer dem på, for at skabe en række unikke kaniner. Brug designet som udgangspunkt, og lad derefter din fantasi gøre resten.

Når du har valgt dine skabeloner, kan du printe direkte fra din smartphone ved hjælp af Creative Park-appen.

Sammensæt din forårsudsmykning

En lille dreng klipper en Creative Park-blomsterskabelon ud med en saks.

"Frankie og Auden hjalp med at vælge, hvilke skabeloner der skulle laves, samt noget af udklipningen og limningen – og de nød selvfølgelig vores forårsteparty bagefter," siger Hannah.

Hænder, der folder en papirkanin fremstillet af en Canon Creative Park-skabelon.

Det er måske ikke tydeligt i starten, hvordan skabelonen foldes sammen, men de trinvise instruktioner er nemme at følge. Hannahs yndlingsskabelon var den lille kanin. "Den lille kanin er så sød," siger hun. "Folderne giver pludselig mening, og så skaber du denne meget søde lille kanin."

Når du har printet og klippet alle dine skabeloner ud, er det en god ide at markere linjerne med en lineal før foldning og limning. Dette vil give skabelonen en bedre form, når du er færdig.

Når alt er blevet skåret ud og foldet sammen, er det tid til at gå i gang med limen. Hvis du vil have et mere fikst design, kan du bruge en limpistol, men limprikker eller en limstift vil også fungere fint. En tandstikker dyppet i lim kan være nyttig til mindre dele. Sørg for, at limen er tørret, før du samler alle dele af dit design.

"Det tager tid at lave papirklip, men det er ganske meditativt, når du kommer ind i det," siger Hannah. "Nyd processen. Det er ikke et lynprojekt, men noget, der kræver lidt mere tid. Vælg en lydbog eller en podcast, du kan lide, sæt farten ned, og nyd processen."

Hvert Creative Park-design har en stjernebedømmelse, der angiver sværhedsgraden, så hvis du er ny inden for papirklip eller har mindre tid til dit projekt, kan du vælge en alternativ skabelon.

Udstil dine papirkreationer

Et bord dækket med Creative Park-papirdekorationer, blomster i vaser og flere tallerkener med mad, herunder æg og påskeboller.

Når du skaber unik bordpynt med årstidens blomster og tilhørende porcelæn, tilføjer du et smukt personligt præg, når du holder en fest.

En ung pige knæler ned ved et blomsterbed og holder en papirkurv fyldt med papiræg i den ene hånd og et papiræg i den anden.

Disse Creative Park-papiridéer er mere end bare fantastisk bordudsmykning og kan også give masser af sjov for de små. Hannahs børn brugte papirkurven og æggene til en påskeæggejagt i deres have – en fantastisk måde at opmuntre til udendørsaktiviteter efter en indendørs omgang papirklip.

Hannah besluttede sig for at dekorere sit forårsbord med en kombination af papirmodeller, vaser med påskeliljer og tulipaner, påskeboller og chokoladeæg, men du kan udstille din indretning, som du vil. Hvorfor ikke prøve at fastgøre blomster eller sommerfugle på dit køkkenvindue med elefantsnot eller lave huller gennem dine designs for at føre en snor igennem og skabe en forårsguirlande. Eller du kunne prøve at lave dine egne hjemmedekorationer med sommerfugletema.

Efter deres teparty besluttede Hannah og hendes børn at beholde nogle af skabelonerne, f.eks. de små kaniner, men affaldssorterede resten. "Jeg forsøger altid at minimere plastspild ved fødselsdage og begivenheder, så jeg vil helt sikkert se på Creative Park-projekter igen," siger hun.

En lille dreng smiler, mens han holder en bi af papirklip, der er fremstillet af en Creative Park-skabelon, sammen med en vase af tulipaner.

Forårspapirklip er ikke kun en sjov familieaktivitet, det kan også være en fantastisk mulighed for at få dine børn til at være interesserede i natur og dyreliv. "Auden elskede at lege med bierne og legede, at de fløj rundt og bestøvede de friske blomster på bordet," siger Hannah.

En ung pige lægger en lilla papirblomst i en affaldssorteringsspand.

Canon Matte Photo Paper kan genbruges sammen med almindelig genbrug af papir/karton (se altid de lokale retningslinjer for genbrug).

Hannah siger, at hun vil holde øje med den næste papirudfordring, som har temaet sommerpicnic, da hun altid leder efter idéer til håndværk og kreative projekter for at holde sine børn beskæftiget i skoleferien.

Du kan få mere inspiration på vores Pinterest-side og dele dine egne forårskreationer med os ved hjælp af hashtagget #MadeWithPixma.

Tamzin Wilks

Relaterede Produkter

Relaterede artikler

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  De bedste tips til betænksomme gaver af papir

  Find ud af, hvordan du kan lave betydningsfulde gaver ved hjælp af Canons Creative Park og din PIXMA-printer.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Sommersjov med papirklip

  Lige fra is og kameraer til sjove spil – med en PIXMA-printer og Creative Park kan du kreere en picnic.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Bring glæden indenfor i efteråret

  Find ud af, hvordan designer og skaber Pippa Hiscock skabte sjove og personlige fødselsdagsdekorationer af papirklip.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Kunstpapirklip

  Kunstneren Zack McLaughlin er inspireret af en Canon Creative Park-isfugleskabelon.