KREATIVT PRINT

Verden lige ved hånden: En papirklipsudfordring

Test dine kreative evner, og fejr byer med særlig betydning med en Canon PIXMA-printer og Creative Park.
Papirklipperen Paula Milner og hendes mand Dan holder papirmodeller af et japansk slot og Big Ben, der er bygget af Canon Creative Park-skabeloner.

Hvilke særlige rejseøjeblikke har fyldt dig med glæde? Fra udenlandske arbejdssteder og kulturelle eventyr med venner til sjove familieferier og solobyferier – minder, der dannes, når man besøger smukke dele af verden, er alt sammen en del af det sjove liv. Men de bedste oplevelser slutter ikke, når du kommer hjem.

Du har måske troet, at papirklip kun er for børn, men der er også en række mere udfordrende design på Canon Creative Park, herunder skabeloner af verdens mest berømte vartegn.

Disse papirbygninger er ideelle til en fest med stedtema eller en fejring, der kræver unikke dekorationer, eller de kunne være en del af en temaudstilling derhjemme for at markere en vigtig tur. At bruge tid på at klippe og skabe er også en fantastisk mindfulness-aktivitet. Kombinér den med en traditionel festmiddag fra landet og lokal musik, så kan aktiviteten få et helt nyt liv.

En kreativ parudfordring

Papirklipperen Paula Milner og hendes mand Dan bygger papirskabeloner fra Canon Creative Park.

Crafter Paula Milner og hendes mand Dan har fundet ud af, at papirklip er en fantastisk måde at slappe af på sammen.

Den professionelle papirklipper Paula Milner, der er kendt som The Crafty Lass, og hendes mand Dan, en Formel 1-tekniker, tog udfordringen op med at lave deres egne foretrukne ikoniske vartegn med en printer fra Canon PIXMA TS7450a-serien. Paula har været interesseret i håndværk, siden hun var barn, men det var deres bryllup, der boostede hendes passion for at skabe. Hun brugte et år på at lave alt til arrangementet, lige fra servietholdere og guirlander til hundredvis af stofblomster til gang- og borddekorationer. Hun designer nu stof og laver papirklipper-workshops og -events.

"Dan er også meget kreativ, og hvis du giver ham et projekt at lave, nyder han det virkelig," siger Paula.

"Livet kan være så travlt," tilføjer Dan. "Det kan være svært at få tid til at slappe af, især med to børn. Denne håndværksaktivitet gav os mulighed for at gøre netop det."

Hvis du gerne vil give dig selv en udfordring og bygge dine egne arkitektoniske vidundere, er her, hvad du har brug for, samt nogle tips og råd fra Paula og Dan.

En skærm, der viser instruktioner til opbygning af en Canon Creative Park-skabelon af en japansk slot.

Canon Creative Park har ikke kun papirprojekter, men også pop-up-kort, lykønskningskort, kalendere og vægdekorationer. Hver skabelon, fra den enkle til den mere avancerede, leveres med sit eget sæt instruktioner, så du kan skabe noget smukt uanset dit kompetenceniveau.

Vælg dit foretrukne rejseøjeblik

En bærbar skærm, der viser en skabelon til en hollandsk vindmølle, som kan downloades fra Canons Creative Park-webside.

Foruden Big Ben valgte Paula også at bygge en hollandsk vindmølle for at mindes sine rejser. "Jeg boede kun i Amsterdam i kort tid, men det var længe nok til at gøre en betydelig forskel," mindes hun. "Jeg elsker bare kulturen. Min mor boede også i Amsterdam, da hun var yngre, så det betød meget at lave denne vindmølle."

En mand holder og beundrer en samlet Canon Creative Park-skabelon af Nagoya Castle i Japan.

Dan valgte det historiske Nagoya Castle til denne udfordring, men der er andre japanske monumenter at vælge imellem, herunder Matsuyama Castle, Matsumoto Castle, Shuri Castle og endda en miniversion af Nationalmuseum for vestlig kunst.

Paula og Dan valgte at genskabe skelsættende bygninger, som de havde en personlig forbindelse til. Paula valgte Londons Big Ben og en vindmølle til at repræsentere Holland, da hun engang boede i Amsterdam. "Big Ben føles enormt britisk og ikonisk, og for nylig tog jeg vores søn Freddie med for at se den, så det føltes endnu mere specielt at dele sådan en smuk bygning sammen. Da jeg havde bygget den, vidste han, hvad det var, og det mindede ham om vores sjove heldagstur til London," siger Paula.

Dan valgte et japansk slot efter at have arbejdet i landet, tilfældigvis mens Paula boede i Amsterdam. "Japan har en særlig plads i mit hjerte," forklarer han. "Tidligt i min karriere var jeg så heldig at have to udstationeringer der med mit arbejde, og jeg forelskede mig i kulturen og atmosfæren," siger han. "At tilbringe tid med at gå rundt i parker under kirsebærtræernes blomstringssæson og besøge historiske steder som f.eks. Nikko er minder, der vil blive hos mig for altid."

Vælg din vartegnsbygning

En Canon Creative Park-skabelon af Big Ben kommer ud af en Canon PIXMA-printer.

Big Ben er ikke det eneste vartegn fra London på Creative Park – der er også en skabelon til Tower Bridge. Hvis du vil gøre dit valgte land levende med enklere design, hvorfor så ikke vælge blomster eller dyr, der også repræsenterer området?

Med så mange gratis skabeloner at vælge imellem vil du helt sikkert finde et vartegn, der har betydning for dig. Fra Roms Colosseum og Eiffeltårnet i Paris til Barcelonas Sagrada Familia og Det Skæve Tårn i Pisa – der er masser af papirprojekter at vælge imellem.

Paula foreslår, at du knytter dit valg af skabelondesign til idéer til fødselsdagsfester, bryllupsminder, polterabend og meget mere. "Det er en god idé til fester. Selv til et bryllup kan du bygge forskellige vigtige steder at sætte på bordene som bordpynt eller bruge dem som dekoration for en bryllupsrejsedestination. Det ville være en rigtig god ting, som et par kan lave sammen, og I kunne få venner til at hjælpe jer," siger hun.

Seværdigheder som papirklip kan også være en fantastisk mulighed for at holde en fest, fejre en jubilæumssejltur eller byde andre velkommen hjem fra deres rejser.

Klip, fold og konstruer

Hænder, der bruger en lineal og en saks til at klippe en del af en Canon Creative Park-skabelon ud.

Paula og Dan nød udfordringen med at bygge vartegn. Disse mere komplicerede design kan tage flere timer at lave, og det kan hjælpe med at løfte dit humør og reducere stress og angst, når du fokuserer på opgaven.

Hænder, der bruger en saks til at klippe dele ud af en Canon Creative Park-skabelon af Big Ben, der er printet på Canon Matte Photo Paper.

Paula var imponeret over Canons matte fotopapir. "Printkvaliteten var fantastisk," siger hun. "Detaljeniveauet var utroligt. Hvis du forsøgte at udføre dette papirprojekt på fotokopipapir, ville det aldrig holde sin struktur."

Når du har downloadet din skabelon, skal du sørge for at bruge de rigtige medier som f.eks. det anbefalede Canon Matte Photo Paper, som virkelig kan gøre en forskel for den endelige struktur.

"Jeg vil virkelig anbefale at bruge Canon Matte Photo Paper," tilføjer Paula, "fordi det er meget nemmere at folde og holder sin struktur ret godt. Jeg vil også helt sikkert foreslå, at du bruger tid på foldningen og virkelig sørger for, at dine kanter er skarpe og pæne, så den vil passe i formen, når den samles, i stedet for at du skal tvinge den."

Dan er enig i, at det er hyggeligere, når man giver det den tid, det tager at udføre opgaven, især når du laver papirklip med familie og venner. "Læg mere tid til side, end der anbefales," siger han. "Dette sikrer, at du ikke føler dig presset til at blive færdig, haster igennem det eller begår fejl. Tag dig god tid, så vil du blive overrasket over det færdige resultat."

Hvorfor ikke printe instruktionerne og sprede projektet over flere aftener – at udfordre dig selv til at skabe den bedste bygning, du kan, og derefter se det hele samles, vil give dig en virkelig følelse af præstation.

Vis din kreation frem

En papirvindmølle, der er lavet med en Creative Park-skabelon, der vises ved siden af et flag fra Holland, en lille cykel og et par træsko.

Dit papirklip kan være en del af en temaudstilling sammen med souvenirs og minder fra dit besøg.

En papirmodel af Big Ben, der er placeret på et Union Jack-flag.

Paula mener, at papirklip kan være en fantastisk måde at undervise børn i forskellige lande og kulturer på. "Jeg tror virkelig, at skoler ville drage fordel af den slags ting," siger hun. "Sidste skoleår lavede min søns klasse et projekt, der blev kaldt "Elsk dit lokale område". Det handlede om Storbritannien, London og vores landsby. En model af Big ben ville være et fantastisk objekt, som børn kunne lære af."

Når dit hårde arbejde er færdigt, og du har samlet dit printede rejsevartegn, er det tid til at beundre din kreation. Uanset om du planlægger at hænge dit arkitektoniske mesterværk op, sætte det fast på væggen eller bruge det som borddekoration, er der masser af idéer til at udstille dit papirklip.

"Vi har et udstillingsskab fyldt med bøger og minder, så vi har planer om at sætte nogle af Dans ting fra Japan derinde for at skabe et tema," siger Paula.

Dan og Paula mener, at denne aktivitet er et fantastisk værktøj til at lære om andre kulturer samt en sjov kreativitetsventil. "Der er simpelthen så meget at lære af forskellige mennesker," siger Dan begejstret. "Der er også så mange smukke seværdigheder, der kan opleves, og hver gang forstærker det følelsen af, at vi lever sammen på et helt særligt sted, som vi bør respektere og beskytte."

Er du inspireret til selv at gå i gang? Gennemse hashtagget #MadeWithPixma for at få flere kreative idéer, og del derefter dine håndlavede verdensvidundere ved at tagge @canonemea.

Skrevet af Lorna Dockerill

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • KREATIVT PRINT

  Solsystemet som papirklip

  Tag dig tid til at genskabe forbindelsen, lære og lege med Creative Parks samling af papirklip med rumtema.

 • KREATIVT PRINT

  Rejsedagbog som en professionel

  Forvandl dine Canon Zoemini S2-feriebilleder til en personlig, kreativ dagbog.

 • PRINT

  De bedste printere til designere

  Printere er vigtige værktøjer for designere – vi hjælper dig med at vælge den rigtige model til dine behov.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  De bedste tips til betænksomme gaver af papir

  Find ud af, hvordan du kan lave betydningsfulde gaver ved hjælp af Canons Creative Park og din PIXMA-printer.