KREATIVT PRINT

Lister, planer og mål: Hold orden med print

Find ud af, hvordan du laver dine egne organisatoriske værktøjer med en Canon PIXMA-printer og Creative Park, lige fra printbare måltidsplaner til taknemmelighedsdagbøger.
Et billede ovenfra af en åben bullet journal sammen med rammeskabeloner fra Creative Park og en Canon PIXMA-printer.

At få styr på livet er et almindeligt nytårsforsæt, men der er meget at vinde ved at etablere strategier for at holde styr på vores travle liv hele året rundt. Det handler heller ikke kun om daglige planer – med en smule kreativ tænkning er det muligt at udnytte kraften i print til at skabe alle mulige fremragende ressourcer til at hjælpe med at håndtere livets mange udfordringer. 

Det kan være lige så enkelt som indkøbslister eller måltidsskemaer, der kan hjælpe dig med at huske alt, hvad du har brug for i supermarkedet, eller en taknemmelighedsdagbog, der gør det muligt for dig at notere alle de ting, du er taknemmelig for. Eller måske en humørmåler, så du kan se tilbage på, hvad der kan påvirke din mentale sundhed. 

Uanset målet kan Canons udvalg af PIXMA-printere hjælpe dig med at finpudse dine organisatoriske færdigheder og være kreativ i processen.

Hvorfor lave lister, planer og mål?

En kvinde sidder ved et skrivebord i træ og skriver i en dagbog, en varm drik står ved siden af hende.

Creatoren Temi Manning nyder at sætte tid af til at skabe sine bullet journals. Hun synes, at det at sætte sig ned en søndag aften med en varm drik er den perfekte mulighed for at få den kommende uge organiseret.

En kvinde bruger en saks til at klippe temamotiver ud, der er downloadet fra Creative Park. En Canon PIXMA-printer står på skrivebordet. 

Temi eksperimenterer med Canon PIXMA TS7450a-seriens printer og Canons Creative Park, hvor hun udforsker nye måder til visuelt at forbedre sine planlæggere på med kanter og temamotiver.

At skabe lister, planer og mål kan være meget mere end hurtigt at skrive ting ned og krydse dem af. Temi Manning, der har base i Portsmouth, Storbritannien, opdagede dagbogen, der hjalp hende med at håndtere sit mentale helbred, og hun har opbygget en imponerende følgeskare på de sociale medier efter at have delt sine smukt illustrerede bullet journals. "Det var en måde at være mindful på og også at gøre noget, jeg nyder, mens jeg fik mine summende tanker ned på papiret," forklarer hun. Bullet journals er en måde at registrere alle mulige mål og præstationer, lige fra den øvelse, du har lavet, og den mad, du har spist, til bøger, du gerne vil læse, eller film, du vil se.

For Temi er dagbogsførelse og planlægning nu en livsstil, og hun har fundet ud af, at det kan få dine mål til at virke mindre overvældende at skabe din egen dagbog eller planlægger og kortlægge, hvad det er, du ønsker at opnå. "Jeg ville ikke fungere så effektivt uden," siger hun. "Det er vigtigt, fordi det motiverer mig, det holder mig organiseret, og jeg kan nyde at være opmærksom på kreativitet, lave smukke sider og opsætninger, mens jeg inspirerer andre til at gøre det samme."

Her deler hun sine tips og teknikker til, hvordan du kan blive mere effektiv og kreativ ved hjælp af print.

Valg af et tema

En kvinde klipper en bladillustration ud, mens hun sidder ved et skrivebord. På skrivebordet er der en Canon-printer, notesbøgere og skriveredskaber.

Hvis det er første gang, du laver en bullet journal, anbefaler Temi, at du tilføjer dine foretrukne illustrationer til dine sider for virkelig at gøre projektet til dit eget. Temi tegnede selv disse bladmotiver, men du kan også bruge færdiglavede designs fra Creative Park – der er hundredvis at vælge imellem.

Et par hænder, der placerer kafferelaterede klistermærker fra Canon Creative Park i en dagbog. Ved siden af dem på skrivebordet er der forskellige printede designs, et pink tastatur og kontorartikler.

Ifølge Temi er nøglen til en succesfuld, personlig dagbog at "vælge noget, der er din stil eller noget, der interesserer dig". Til dette projekt valgte Temi et kaffe- og efterårstema, der kombinerer hendes håndtegnede design med skabeloner fra Creative Park.

Temi tilpasser ofte sine dagbøger og bekræftelsespunkter med håndtegnede illustrationer, men du kan også lede efter færdige design, som du derefter kan printe og tilføje til dine sider. En enkel måde at vise din personlige kreative stil på, som foreslået af Temi, er at vælge et tema for hver måned. Det kan være levende mønstre, specifikke farver eller et motiv, f.eks. Temis kaffe/efterårstema for oktober. "Jeg bruger dem som dekoration på hver side og bruger en aften på at lave layouts til den kommende uge," siger hun.

Der er utallige skabeloner, mønstre og design til download på Creative Park-websiden og Creative Park-appen, som kan printes i forskellige størrelser på de forskellige papirtyper, der er kompatible med PIXMA-printere. Der kan tilføjes kanter for at gøre dine måltidsplaner mere spændende, mens farverigt mønstret papir kan bruges til flotte hjemmelavede kalendere. Hvis du prøver noget og ikke kan lide det, er det nemt at genbruge det gamle design og starte forfra.

"Med Creative Park kan jeg søge i et bredt bibliotek af færdiglavede design og hurtigt downloade disse, så de er klar til at printe via Canons PRINT-app eller direkte ved hjælp af Creative Park-appen," forklarer Temi. "Jeg forelskede mig i vægsættet i caféstil – jeg elsker det dristige, moderne design og de mange forskellige illustrationer. Jeg brugte også designs med parisiske fuglebure til at dekorere mit køkken."

Print, scanning og duplikering 

En Canon PIXMA-printer er placeret på et skrivebord og printer en indkøbsliste.

Printeren i Canon PIXMA TS7450a-serien, som har en indbygget scanner og giver dig mulighed for at kopiere flere ark dobbelt så hurtigt, har gjort det muligt for Temi hurtigt at kopiere sine yndlingsdesign og fremskynde processen.

En kvinde bruger en pen til at føje en vare til den smukt designede indkøbsliste, der er sat op på hendes køleskab.

Indkøbslister er en nem måde at tage kontrollen over din ugentlige rutine på. Med magnetisk fotopapir fra Canon kan du sætte dine lister på køleskabet. På den måde glemmer du aldrig en vigtig vare igen.

Scanningsindstillingen på PIXMA TS7450a-serien er fantastisk til duplikering af sider, så du ikke behøver at oprette et helt nyt ark hver uge, hvis du ikke har tid. Du kan også bruge denne funktion til at oprette kopier af dine egne design og illustrationer, som du derefter kan printe flere versioner af for at føje dem til dine projekter.

Ved hjælp af Canons PRINT-app er det også muligt at printe design direkte fra din smartphone i de ønskede størrelser, opsætninger og papirtyper. Mens Temis design for det meste blev printet på Canon Matte Photo Paper, er Canons magnetiske fotopapir ideelt til at sætte lister fast på dine magnetiske overflader derhjemme.

At forpligte sig til processen

En Canon-printer, tablet og forskellige kontorartikler på et skrivebord af træ. Over skrivebordet på væggen, er der fastgjort postkort og noter til en vægholder af metal. 

"Intet er bedre end at arbejde med papir og planer og skabe smukke layouts med hænderne," siger Temi.

Et billede set ovenfra af et træskrivebord med en åben bullet journal, der viser daglige opgavelister og motiver af blade og kaffekrus.

Du behøver heller ikke at holde dine kreationer for dig selv. De kan udgøre unikke gaver til venner og familie, som også gerne vil organisere deres dagligdag.

Skønheden ved at lave dagbøger derhjemme med produkter som Canon PIXMA TS7450a-serien er, at alle kan prøve det. "Det er fantastisk at kunne printe alle disse design, hvis du vil spare tid og nyde at være kreativ med et bibliotek af downloads, som du har til rådighed," siger Temi.

Hun foreslår også, at den bedste måde at forpligte sig til sine planer på er at gøre organiseringen til en rutine. "Jeg laver mine dagbogssider med mine illustrationer og design hver søndag aften, så de er klar til den kommende uge. Jeg laver en kop te, slapper af ved mit skrivebord og nyder processen."

I modsætning til den gennemsnitlige færdigkøbte planlægger giver hjemmelavede organisatoriske værktøjer mulighed for at udforske kreative og prisbillige resultater, hvilket giver en fornemmelse af værdi for dine daglige, månedlige og årlige planer. Det handler heller ikke kun om det færdige produkt. Du kan nyde processen og fremover se tilbage på alt, hvad du har opnået.


Skrevet af Rowan Davies

Relaterede produkter

 • Printere til hjemmet

  PIXMA TS7450a Series

  En stilfuld alt-i-én-printer til de teknologibevidste med en række kreative printfunktioner samt ADF-teknologi, der forenkler kopieringen og scanningen af flere forskellige ark.
 • Inkjet-printere

  Matte Photo Paper MP-101

  Matte Photo Paper producerer kvalitetsfotografier, grafik og tekst med en mat finish. Også velegnet til mere kreative anvendelser såsom lykønskningskort, skilte og papirhåndværk.
 • Inkjet-printere

  Magnetic Photo Paper MG-101

  Skab større kreativitet og interaktive muligheder i dine fotoprint med Canons magnetiske fotopapir MG-101.
 • Relaterede artikler

 • TIPS TIL PRINT

  Printtips til skolestart

  Find kreative måder at holde orden på i skoleåret med en Canon-printer.

 • KREATIVT PRINT

  Gør dine gadgets personlige

  Skab dine egne klistermærker til din telefon og andre gadgets med Canons bærbare printere.

 • PRINT

  De bedste printere til studerende

  Alle studerende har brug for en printer – find de bedste, prisbillige muligheder, der passer til dine behov.

 • KIT

  Mød Canons Light & Speaker ML-A-højttalerlampe

  Kombinér stil og funktionalitet med denne alt-i-én-lampe og Bluetooth-højttaler, som kan være en fordel både i forhold til produktivitet og afslapning.