PRINT

De bedste printere til fotoprint

Her er de bedste printere til fremstilling af fotoprint i høj kvalitet derhjemme og på farten, lige fra små til store og til ethvert budget.
A top-down image of a Canon PIXMA printer outputting a large photo print. A phone displaying a camera roll is on the desk beside it.

Et fotografi kan fange et øjeblik i tiden og forvandle det til et værdsat minde. Men den mulighed går tabt, når det er begravet på en harddisk eller blandt mange sider med digitale medier.

Print af dine yndlingsfotos forvandler dem til fysiske enheder, der kan indrammes og vises rundt om i hjemmet, gives som gave, sættes i en scrapbog eller et fotoalbum eller endda printes som klistermærker for at gøre dine ejendele personlige.

Der findes et bredt udvalg af printere, der gør det muligt at lave dine egne print, når og hvor du vil – fra kompakte printere, som du kan tage med på ferier og til særlige begivenheder, til storformatmodeller til fremstilling af store print til indramning og ophængning på væggen.

Så hvordan vælger du den bedste hjemmeprinter til fotos? Her ser vi nærmere på, hvad Canons printerudvalg kan tilbyde.

De bedste allround-fotoprintere

En kvinde, der holder en printet fotomontage, står ved siden af en Canon PIXMA-printer på en træoverflade

Printeren i Canon PIXMA TS7450a-serien kan printe fotos med eller uden kant i størrelser fra 91x55 mm og kvadratiske versioner op til A4. Den er ideel til print af fotomontager eller et udvalg af fotos i forskellige størrelser, der kan vises på en gallerivæg eller monteres sammen i én stor ramme.

Et par sidder på en sofa og kigger på telefoner og tablets. Der er en PIXMA-printer på en skænk bag dem.

Ud over at printe fotoprint i høj kvalitet er Canon PIXMA TS7650i en fantastisk løsning til dokumentprint og hobbyprojekter, hvilket gør den ideel til at opfylde de forskellige krav fra travle familier.

En multifunktionsprinter gør det hurtigt og nemt at forvandle digitale minder til smukke print, så du kan pynte dit hjem eller dele dem med dine kære. Prints fysiske egenskaber betyder, at billederne tillægges større værdi, særligt når de gives som gave.

Den multifunktionelle Canon PIXMA TS7450a-serie er nem at bruge med en indbygget scanner og Wi-Fi-forbindelse til din computer eller smartphone. Den er kompatibel med den gratis Canon PRINT-app og kan printe 10 x 15 cm-fotos uden kant i fuld farve på blot 43 sekunder.

Højkvalitetsprinteren PIXMA TS7450a, der også er prisvenlig, bruger pigmentbaseret sort blæk, der giver et tydeligt, udtværingsfrit sort/hvid-tekstresultat og farvestofbaseret blæk i cyan, magenta og gul til fotos.

Hvis du er på udkig efter en endnu hurtigere mulighed til print af dine fotos, måske til større projekter, f.eks. til at lave dit eget bryllupsalbum, kan Canon PIXMA TS7650i lave print uden kant i fuld farve på helt ned til 19 sekunder1.

Ligesom PIXMA TS7450a-serien er Canon PIXMA TS7650i en kompakt, men meget alsidig printer, der kører på en pigmentbaseret sort og trefarvet patron. Den er enkel og intuitiv at bruge med et kontrolpanel med farveskærm, der kan vippes opad, så det altid er synligt.

Det sidste, der må ske, hvis du arbejder på et printprojekt, er, at du løber tør for blæk, og Canon PIXMA TS7650i drager også fordel af at være kompatibel med PIXMA Print Plan2. Denne abonnementsbaserede service overvåger blækniveauet og leverer nye patroner til din dør, så snart den registrerer, at du er ved at løbe tør, så du sparer tid og kræfter, og den koster op til 50 %3 mindre end standardblæk. Det er en omkostningseffektiv løsning, hvis du printer mange fotos, da både et dokument og et foto tæller som én side.

Den bedste fotoprinter til mobilt print og scrapbøger

Et par hænder holder et printet babyfoto over en Canon SELPHY CP1500 med yderligere printede fotos omkring det.

En kompakt printer som Canon SELPHY CP1500 er ideel til at oprette et album, der fejrer det første år i et barns liv. Start med graviditetsbilleder, og inkludér scanninger eller fotos af dåbsattester og kort for at fange hele oplevelsen. Print dine billeder i forskellige størrelser, og eksperimentér med layout og opsætning.

En kvinde sætter sig på en sofa og klistrer fotoprint fra en Canon SELPHY Square QX10 ind i en scrapbog.

Den batteridrevne Canon SELPHY Square QX10 giver dig mulighed for at printe fotos når som helst og hvor som helst. Wi-Fi Direct gør det nemt at oprette forbindelse til en smartphone, tablet eller et kompatibelt kamera, mens den aftagelige, selvklæbende bagside betyder, at disse print er ideelle til scrapbøger eller til at klæbe på stort set alt.

De printere, vi hidtil har dækket, er skrivebordsmodeller, der har indbygget Wi-Fi, så du kan placere dem overalt i hjemmet. Men hvis du vil printe længere væk fra hjemmet, kan Canons kompakte, mobile printere tages med, uanset hvor du skal hen, til print direkte fra din smartphone eller et kompatibelt kamera. Det er en fantastisk måde at give gaver til familie og venner på, eller du kan endda lave tilpassede postkort fra dine rejser og sende dem hjem.

Den kompakte Canon SELPHY CP1500 understøtter flere papirtyper, lige fra papir i postkortstørrelse (RP-108 og KP-36IP) til miniklistermærker (KC-18IL), med papirstørrelserne kreditkort (KC-36IP og KC-18IF) og kvadratisk (KC-18IS) derimellem. Hver papirpakke indeholder en blækpatron, der er fyldt med den nøjagtige mængde blæk, der er brug for. Fotoprinthastigheden er ca. 41 sekunder for et print i postkortstørrelse på 10 x 15 cm.

Canon SELPHY Square QX10 er en selvstændig mobil printer, der har en indbygget genopladelig batteripakke og producerer 68 mm kvadratiske fotos på lidt større 72 x 85 mm klistermærkepapir, så du kan skrive dine egne billedtekster nederst på fotoprintene. Som med den større Canon SELPHY CP1500 kan du bruge forskellige layoutmuligheder og tilføje dekorative stempler, kanter og specialeffekter via Canon SELPHY Photo Layout-appen.

Den bærbare Canon Zoemini 2-printer bliver stadig mindre og er lille nok til at have i en ekstra lomme, hvilket gør den ideel til scrapbøger på rejser eller til at tage med på festival, hvor du kan printe selfies med det samme.

Få mere at vide i vores guide til at være kreativ med en kompakt fotoprinter.

Den bedste fotoprinter til store projekter

En Canon PIXMA-printer omgivet af farverige fotoprint, hvoraf det ene er placeret i printerbakken.

Canon PIXMA G650 har seks cyan, magenta, gule, røde, sorte og grå farvestofbaserede blækbeholdere, der giver et bredt farverum og toneområde samt forbedret sort/hvid-fotoprint.

MegaTank-blækflasker installeres i en Canon PIXMA-printer.

Blæktankene med høj kapacitet i PIXMA G650 har klare vinduer foran, så det er nemt at holde styr på blækniveauet.

Hvis du arbejder på et langsigtet projekt, der kræver mange fotoprint, især i store formater, kan behovet for at udskifte blækpatroner regelmæssigt blive lidt af en opgave. Canons MegaTank-printere har relativt store blæktanke, der tager patroner ud af ligningen.

Canon PIXMA G650 er et stærkt bud, der leverer overdådig fotokvalitet baseret på seks farvestofbaserede blæk. Hvert sæt af prisbillige blækflasker er tilstrækkeligt til at lave op til 3.800 10 x 15 cm-farvefotoprint, og print uden kant understøttes helt op til fulde A4/Letter-formater. Det er nemt og ukompliceret at genopfylde tankene.

Som med de andre PIXMA-printere, vi har nævnt, har G650 indbygget Wi-Fi og understøtter cloud-baseret scanning og print, og en indbygget scanner med høj opløsning gør det også nemt at scanne og kopiere fotos.

Den bedste printer til fotoprint i professionel kvalitet

En person, der sidder foran en Canon PIXMA-printer, holder et stort fotoprint af en byscene.

Canon PIXMA TS8750-serien har en pigmentbaseret sort blækpatron samt fem farvestofbaserede patroner i cyan, magenta, gul, grå og sort. Disse giver bedre farvegengivelse og flere detaljer i klare højlysområder og mørke skygger.

En kvinde, der står ved en Canon PIXMA-printer, som står på et skrivebord ved siden af en computerskærm. Printede fotos vises i rammer på væggen bagved.

Som en specialiseret, farvebaseret fotoprinter er Canon PIXMA PRO-200 uovertruffen til farve- og sort/hvid-output i professionel kvalitet. Printeren er velegnet til blankt og skinnende fotopapir, men leverer også flotte print på matte og fine art-medier.

Generelt gælder det, at jo mere blæk printeren bruger, jo bedre bliver billedkvaliteten, og Canon PIXMA TS8750-serien kører på seks individuelle patroner, der indeholder fem farvestofbaserede blæktyper for at sikre enestående fotokvalitet med et forbedret farverum og toneomfang samt pigmentbaseret sort blæk for klar, udtværingsfri sort/hvid tekst. Den udmærker sig inden for alle fotografiske genrer, lige fra levende, flotte landskabsfotos til smukt diskrete hudtoner i portrætter.

Denne 3-i-1-multifunktionsprinter har også en scanner med høj opløsning, et intuitivt interface på en farvetouchscreen, og den kan printe 10 x 15 cm-fotos uden kant i fuld farve på blot 13 sekunder1.

Et stik til hukommelseskort gør det muligt at printe dine fotos direkte fra kompatible SD-kort, og forbindelsen forbedres også af den seneste version af Canons PRINT-app, som har en nydesignet, mere intuitiv menu, og som gør det hurtigere og nemmere at få adgang til cloud-tjenester.

Hvis du vil tage dit fotoprint til næste niveau, leverer Canon PIXMA PRO-200 print i A3+ (329 x 483 mm) uden kant på blot 90 sekunder. Den kan også producere panoramabilleder med en længde på op til 990 mm, så du virkelig kan se det større billede, som er ideelt til landskabsfotografering.

PIXMA PRO-200 kører på otte individuelle farvebaserede blækpatroner, som er udviklet til at give fotoprint i professionel kvalitet. Det er derfor den perfekte printer til de mest krævende kreative fotografer, der ønsker den bedste fotokvalitet og større print.

Flere inputbakker sikrer kompatibilitet med relativt tykke fine art-medier samt almindeligt fotopapir, så du kan eksperimentere med udseendet og fornemmelsen af dine printede billeder. For at hjælpe med dette forenkler Canons gratis Professional Print & Layout-software designet af sider med flere billeder og giver samtidig nemme muligheder for at tilpasse farvegengivelse, lysstyrke og kontrast.

Sådan får du gode fotos til at se fantastiske ud

En person, der sidder foran en Canon PIXMA-printer og gennemgår et udvalg af fotoprint

Både Canon PIXMA TS7650i- og PIXMA TS8750-serien har et dobbelt papirindføringssystem, så du kan lægge almindeligt papir i en intern kassette på forsiden og fotopapir eller andre specialmedier i den opretstående bakke på bagsiden.

Et før-og-efter-billede af et par på deres bryllupsdag ved siden af en sø, mørkt og uredigeret til venstre med den lysere version til højre, der er redigeret i DPP (Digital Photo Professional).

Det er nyttigt at vide, hvordan du redigerer dine fotos, så du kan rette fejl, forbedre din komposition og justere indstillingerne. Find ud af, hvordan du behandler dine billeder ved hjælp af software som f.eks. Digital Photo Professional i vores enkle guide med tips til fotoredigering .

For langtidsholdbare fotoprint i topkvalitet er papirvalget lige så vigtigt som blækket. De mange forskellige profiler i Canons printerdrivere sikrer, at processen finjusteres for at give den største nøjagtighed med hensyn til farve, lysstyrke og kontrast, og at print er meget modstandsdygtige over for udtværing eller falmning.

Blankt papir er især godt til at skabe levende, stærke farvefotos. Mat papir, der ikke reflekterer, fungerer bedre til dramatiske sort/hvid-fotoprint og til en mere diskret farvebehandling, f.eks. i portrætter og bryllupsbilleder.

Der er et bredt udvalg af Canon-fotopapir at vælge imellem, herunder det omkostningseffektive Glossy Photo Paper "Everyday Use", det tykkere og mere overdådige Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss med den luksuriøse satinfinish og Matte Photo Paper, som ikke kun er fremragende til matte fotoprint, men også til lykønskningskort og hobbyprojekter. Alle disse fotopapirtyper fås i mange forskellige størrelser. Det er en god idé at teste et par forskellige typer fotopapir for at se, hvad du foretrækker.

Der er også masser af formater at vælge imellem. Hvis du vælger 127 mm x 127 mm kvadratiske fotos, er Canon Photo Cube en sjov måde at opbevare dem på eller til at forvandle en samling fotoprint til en gave. Den leveres med to blækpatroner og 40 ark kvadratisk Plus Glossy II-fotopapir. Du kan endda tilpasse Photo Cube ved at dekorere den med dine yndlingsbilleder på ydersiden. Det kvadratiske fotopapir er kompatibelt med Canon PIXMA TS7650i og printere i PIXMA TS8750-serien samt PIXMA TS7450a-serien, PIXMA G650 og PIXMA PRO-200.

Canons udvalg af printere og papir betyder, at fotografen kan være sikker på, at deres fotoprint yder deres billeder retfærdighed, uanset hvordan eller hvor de vil vise dem. Fra bærbare modeller, der gør det sjovt at printe med familie og venner ved særlige lejligheder, via stationære printere, der er lige gode til dokument- og fotoprint, til MegaTank-printere, der er praktiske og omkostningseffektive til større projekter. Og for virkelig at gøre et indtryk tilbyder Canon PIXMA PRO-200 print i storformat i professionel kvalitet til en relativt overkommelig pris.

Matthew Richards

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Papirtyper kort forklaret

  Udforsk de forskellige typer Canon-papir med denne praktiske køberguide.

 • GRUNDLÆGGENDE REDIGERING

  Sådan redigerer du specielle fotos

  Gør dine optagelser af særlige lejligheder bedre med disse enkle tips til fotoredigering.

 • PRINT

  Redigering af dine fotos til print

  Få mere ud af dine fotos på print med vores trinvise vejledning til redigering til print og de bedste printindstillinger.

 • DET GRUNDLÆGGENDE

  Optagelse til print

  De syv bedste tips til at fange minder, der kan bevares på print.

  1. Fotoprinthastigheden er baseret på standardindstillingen ved brug af ISO/JIS-SCID N2 på Photo Paper Plus Glossy II og tager ikke højde for databehandlingstiden på værtscomputeren.
  2. PIXMA Print Plan stilles kun til rådighed for bosiddende i Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Holland, Irland, Italien, Norge, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland og Østrig.
  3. Baseret på gennemsnitlige omkostninger pr. side i forhold til originalt std.blæk til de 20 bedste alt-i-én-inkjetprintere i Vesteuropa, (Keypoint Intelligence-undersøgelse – jan. 2022). Pris pr. side (CPP) i mdl. abonnement på Canon PIXMA Print Plan (200 sider) u. ekstra sider, sammenlignet med omk. pr. side til print af ISO/IEC 24711-sider på de 20 bedste alt-i-én-inkjet-farveprintere, prissat under 200 euro i Vesteuropa med std.kapacitetspatroner. Gennemsnitlig pris pr. side bruges til at bestemme procentvis besparelse i forhold til pris pr. side for Canon PIXMA Print Plan (200-siders plan). Blækkapacitet og priser er baseret på oplysninger fra producentwebsiden i Tyskland. Salgspriser for blæk er ikke medtaget i denne undersøgelse. Keypoint Intelligence-undersøgelse fra jan. 2022, bestilt af Canon, baseret på offentlig info pr. jan. 2022. Printere udvalgt efter enhedssalg i IDC Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker – Final Historical 2021Q4, Vesteuropa.