KREATIVT PRINT

Print og skab smukke, skræddersyede lykønskningskort i seks enkle trin

Hvis du har papir, en printer og kan være kreativ, kan du prøve håndlavet papirklip derhjemme med familie og venner.
En samling håndlavede lykønskningskort på et bord ved siden af en Canon-printer.

Håndlavede lykønskningskort udgør ikke kun betænksomme gaver, de er også en fantastisk måde at lære håndværksfærdigheder på. Uanset om det er en milepæl for familiens fødselsdag, en vens bryllup, en ny baby eller en dimission, er der masser af livsbegivenheder, der giver anledning til et mindekort med et personligt præg. Og du behøver heller ikke at være en fuldgyldig kunstner for at lave smukke lykønskningskort – bare prøv det af, og slip fantasien løs.

Efter at være flyttet til Storbritannien fra Pakistan for 13 år siden hjalp papirklip Tania Ahmed med at falde til. "I Pakistan kan du ikke nemt få papirvarer, som du kan i Storbritannien," siger hun. "Så jeg lavede broderi, smykkefremstilling, perlearbejde og syning som en kreativ ventil. Da jeg flyttede til Storbritannien, opdagede jeg YouTube, og gennem det medie udsprang en verden af kortfremstilling og papirklip. Jeg var virkelig nysgerrig, fandt en butik i nærheden af mig og var i stand til at købe nogle forsyninger online. Så det var ligesom min måde at falde til i landet på."

Her deler Tania, der er papirudklipper og kreativ virksomhedsejer, og som har specialiseret sig i håndlavede kort og underviser i online-kurser om blandede medier, sine bedste tips og forklarer, hvordan man laver kort ved hjælp af en printer fra Canon PIXMA TS7450-serien.

1. Saml dit kit

Før du begynder på din nye hobby, skal du sørge for, at du har alt dit kortudstyr ved hånden. Her er, hvad du skal bruge:


Tilbehør:
 • Klistermærker og smykkesten
 • Skumdupper
 • Hobbykniv

2. Vælg dit design

En kvinde, der kigger på kortskabeloner, der kan printes, på en smartphone.

Der er hundredvis af skabeloner, du kan prøve i Creative Park, Canons inspirerende gratis indholdstjeneste. Fra fødselsdagskort og invitationer til takkekort, julekort og lykønskningskort – der er noget til enhver lejlighed.

En kvinde, der bruger sin smartphone til at printe et kort på Canon PIXMA-printeren.

Printeren i Canon PIXMA TS7450-serien er enkel og hurtig at konfigurere, ifølge Tania. "Jeg fik den op at køre på 15-20 minutter. Jeg blev overrasket over, hvor problemfrit og hurtigt det var at tilslutte min telefon til printeren."

Når du har dine værktøjer, er det tid til at vælge et design. Canons gratis Creative Park-app er fyldt med skabeloner, du kan downloade og printe: Du kan vælge mellem et bredt udvalg af minikort og pop-up-kort, og der er også temakuverter til enhver lejlighed. Hvorfor ikke printe dine egne julekort eller et pop-up-kort med en snemand eller julemandens slæde op til jul?

For virkelig at fremme din kreativitet kan du prøve at kombinere design for at lave et kort, der er helt originalt, eller inkorporere et design fra papirklipafsnittet i Creative Park. Tania valgte sidstnævnte til sine egne kreationer. "Jeg valgte en skabelon, der oprindeligt var beregnet til at lave en blomsterkrans, men i stedet besluttede jeg at bruge den på et kort," forklarer hun. "Jeg printede den ud på Canon PIXMA TS7450-serien, klippede blomsterne ud og brugte de komponenter, jeg havde brug for.

"Tænk uden for boksen, og se efter forskellige ting, som du måske kan bruge i et kort," siger hun. "Brug websiden som udgangspunkt, og bliv inspireret – du kan ændre designet, som du vil."

3. Vælg det bedste papir

En printer, der printer et ark med Creative Park-design på et bord ved siden af Canons printerpapir.

Det er vigtigt at vælge et kraftigt papir, der kan holde formen, især hvis du som Tania planlægger at lave 3D-dekorationer til dine kort.

Det perfekte papir til kortfremstilling er stærkt og kraftigt og har en mat finish, der giver slagkraftige farver og klare billeder.

Tania brugte Canon Double-sided Matte Paper – som leveres med en midterfold og kuvert – som udgangspunkt for sine kort og Matte Photo Paper til dekoration. Papiret var nemt at klippe ud og gjorde det muligt for Tania at tilføje en ekstra dimension til sine kort. "Før jeg satte blomsterne fast, krøllede jeg kronbladene," forklarer hun. "Papiret var robust nok til, at det ikke ville blive mast, hvis jeg ville sende det med posten."

4. Print dine kortelementer

En kvinde, der smiler og klipper blomsterformer ud med en saks.

Det er muligt at blande og matche kortfremstillingsmetoder for at opnå unikke resultater. "Der er mange virkelig fantastiske folk derude, der laver hybridkort," siger Tania.

En kvindes hænder klipper pink papirblomster ud med en saks.

Når du har lært at mestre de grundlæggende funktioner i kortfremstilling, er der ingen grænser for, hvad du kan skabe for at tilføje et særligt personligt præg til en gave. Papirklip og det at skabe noget kan også være en øvelse i mindfulness.

Nu, hvor du har dit papir, er det tid til at komme i gang med at printe. Du kan bruge Creative Park-websiden eller Creative Park-appen – og tilslutte din Canon-printer. Tania gjorde god brug af den brugervenlige trådløse tilslutning i Canon PIXMA TS7450-serien, som gør det nemt at printe direkte fra din computer eller smartphone.

Derefter kan du printe dine valgte skabeloner fra de hundredvis af tilgængelige muligheder. Har du ikke en særlig anledning i tankerne? Der er masser af "bare fordi"-kortidéer på Creative Park, som er ideelle, hvis du bare vil vise en person, du holder af dem.

5. Tilpas, tilpas, tilpas

En kvinde holder forsigtigt en papirblomst ved et bord fyldt med farverige håndlavede kort, hobbyværktøjer og en printer.

En af de bedste ting ved at fremstille dine egne kort er, at du kan tilpasse dem til det, dit hjerte er fyldt med, og hvis du er ny inden for papirklip, er de en sjov og nem måde at komme i gang på.

En kvinde, der tilføjer sølvperler på hjulene af en barnevogn på et håndlavet lykønskningskort.

Creative Park hjalp Tania med at afdække en ny facet af kortfremstilling. "Det var fantastisk, fordi jeg ikke laver så meget papirklip med digitale design. Jeg laver normalt kort fra bunden, hvilket indebærer at stemple og farvelægge billedet med blyanter og markere. Det tvang mig til at tænke uden for boksen. Der er så mange muligheder, og instruktionerne kan downloades og printes."

Når dine print er klar, og du omhyggeligt har skåret hver sektion ud for at lime på dit kortdesign, er det tid til at sætte det fast og tilpasse det. Fra glitter og folie til farvede kort og klistermærker – der er ingen grænser for, hvor mange teknikker og materialer du kan bruge til at transformere dit håndlavede kort fra farverigt til virkelig iøjnefaldende.

"Jeg brugte nogle ekstra klistermærker og et metallisk guldkort til at skabe blomstermidterne," siger Tania. "Så satte jeg dem alle sammen og tilføjede nogle perler ovenpå."

Tania siger, at det er nemt at skabe ekstra dybde i dit kort, når du ved hvordan. "Hvis du vil lave et fladt kort lidt mere tredimensionelt, og det har et centralt element, der nemt kan klippes ud, kan du printe den samme skabelon to gange," forklarer hun. "Så kan du bruge basen, som den er, men klippe den centrale udsmykning ud, og lægge nogle skumdupper på for at give den en smule dimension og ekstra interesse."

6. Gør det til en social aktivitet

Et færdigt tredimensionelt blomsterkort på et bord ved siden af to æsker Canon-printerpapir. Kvinde i baggrunden, der laver papirklip.

Tania kommer fra en kreativ familie, hvor papirklip er en naturlig del af livet. "Da jeg voksede op, havde jeg kjoler på, som min mor lavede og solgte, og jeg så folk omkring mig være virkelig kreative på den ene eller den anden måde. Min far er en meget talentfuld tømrer, så han lavede et dukkehus, reoler og møbler. Vi har også kunstnere i familien, så det er bare noget, jeg troede, alle gjorde," siger hun.

Da alt, hvad du i virkeligheden har brug for, er en printer, noget papir, lim og en saks, er kortfremstilling en fantastisk måde at bringe venner og familier sammen på og deltage i en kreativ aktivitet som gruppe.

Du kan være vært for julekortfremstillingsaftener med festlige snacks og drikkevarer eller samle venner for at lave lykønskningskort op til en "baby shower".

Hvis du har svært ved at få inspiration, anbefaler Tania at gennemse Pinterest for idéer og farvekombinationer. "Du kan også se grundlæggende videoer om farveteori," foreslår hun.

Husk at tjekke hashtagget #MadeWithPixma for at få mere inspiration og dele dine kreationer.

Skrevet af Lorna Dockerill

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Print af julekort

  Design dine egne festlige fotooptagelser, og print skræddersyede julekort.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  De bedste tips til betænksomme gaver af papir

  Find ud af, hvordan du kan lave betydningsfulde gaver ved hjælp af Canons Creative Park og din PIXMA-printer.

 • KREATIVT PRINT

  Borddekorationer i papir

  Gør borddækningen smuk til alle lejligheder med Creative Park.

 • KREATIVT PRINT

  Printbare idéer til Halloween

  Årstidens idéer til sjov og uhyggelig indretning, kostumer, slik og meget mere.