KREATIVT PRINT

Skab dine egne børnehistorier trin for trin

Med Canon SELPHY CP1500 er det nemmere, end du tror, at skabe en bog fra bunden.
En voksen og to børn sidder på en sofa og kigger i en håndlavet bog, der er lavet med en Canon SELPHY CP1500 og Canon SELPHY Photo Layout-appen.

Vi ved alle, at leg og kreativitet er vigtigt for børns udvikling, og at fremme det derhjemme kan være en god måde at tilbringe kvalitetstid sammen som familie på. Legeentusiast og Content Creator Alison (all.about.the.play) tror på vigtigheden af at hjælpe sine børn – Isla og Callum – med at lære gennem kreativitet.

"Begge er meget kreative, og jeg synes, at det er rigtig sjovt at sidde ned og lave kreative ting med dem," siger hun. "Jeg elsker at se deres fantasi skinne igennem." Alison deler familiens oplevelser på sociale medier, og hendes seneste projekt med sin seksårige datter Isla var at lave en kreativ, hjemmelavet børnebog ved hjælp af Canon SELPHY CP1500-printeren.

Det kan være en udfordring at lave din egen bog, men SELPHY CP1500 kan forenkle processen. Uanset om I laver en unik gave, et skoleprojekt eller en personlig godnathistorie, kan familier arbejde sammen om at finde på idéer. "Isla var involveret i en masse beslutninger," siger Alison. "Jeg kunne godt lide, at det var noget, jeg kunne skabe med hende." Her deler Alison sine tips til at gøre det nemt og sjovt for hele familien.

Materialer, du har brug for

Forskellige print, en saks og en åben scrapbog ligger ved siden af en pink Canon SELPHY CP1500 på et træbord.

Canon SELPHY CP1500 giver dig mulighed for at printe fotos hurtigt og nemt fra din smartphone via Wi-Fi, så du ikke behøver at bede dine børn om at vente eller bruge tid på at rode med og tilslutte komplicerede kabler.

En af funktionerne i Canon SELPHY CP1500 er dens evne til at printe på klistermærkepapir, så der ikke skal bruges saks eller lim, når der laves papirklip med mindre børn. Denne printer giver dig også mulighed for at tilføje yderligere elementer ved hjælp af Canon SELPHY Photo Layout-appen, der giver dig mulighed for at lave hele bogen uden masser af ekstra materialer. Her er, hvad du skal bruge:

  • Canon SELPHY CP1500
  • Smartphone med Canon SELPHY Photo Layout-appen installeret
  • Scrapbog
  • Kompatibelt klistermærkefotopapir, kassette og blæk fra Canon

Du kan tilføje ekstra detaljer, som kan omfatte valgfri materialer:

  • En saks
  • Lim
  • Stempler
  • Maling, penne og blyanter
  • Bæredygtig glitter

Brainstorming-ideer

Et smilende barn, der holder et stykke farvet papir, ser opmærksomt på den voksne, der sidder ved siden af hende.

Visuel historiefortælling er en sjov måde at diskutere forskellige emner med dine børn på – uanset om det handler om, hvilke karaktertræk der er vigtige, eller om problemer, som vores planet står over for.

At udforske historieidéer og skabe jeres egne figurer til bogen er den perfekte mulighed for at tale om dine børns oplevelser, deres yndlingsbøger og TV-programmer – plottet, billederne, hovedpersonerne, temaerne og budskabet. Eller hvordan de kan bruge venner og familie som inspiration, mens de skaber en figur.

"Isla besluttede, at hun ville have sig selv i bogen, hendes bror Callum og mor og far," siger Alison. "Vi har flere bøger derhjemme, der udforsker, hvad der kan ske, hvis der kommer plastik ud i havet, så Isla forstår, at vi er nødt til at passe på vores strande. Hun kan godt lide at samle skrald op, og hun siger det til sine venner, hvis de taber noget skrald, at det skal samles op."

Isla tilføjer: "Havskildpadder spiser vandmænd, men hvis der er plastikposer i havet, tror skildpadderne, at det er vandmænd og spiser dem. Det gør dem meget syge." Denne passion for dyr og miljøet blev et centralt tema i Alisons og Islas historie.

Skabelse af figurer og valg af billeder

Et barn bruger en farvepen til at skrive "happy" og tegne en smiley i en scrapbog, mens forskellige print, kontorartikler og en Canon SELPHY CP1500 står på bordet.

Børnene kan vælge at sætte billeder af sig selv eller familiemedlemmer ind i bogen og tildele figurerne forskellige evner eller jobroller, der kan fungere som inspiration.

Et smilende barn bruger en kuglepen til at skrive i en scrapbog, og får vejledning af den voksne, der sidder ved siden af hende.

"Jeg var vild med, at Isla kunne bruge sin fantasi til at skabe bogen," siger Alison. "Hun bad mig om at hjælpe hende, så det føltes som et fælles projekt, som vi kunne lave sammen."

At lære at lave en bog ud fra fotos kan være den perfekte måde at give minder nyt liv på – uanset om det er at skabe et fiktivt eventyr ved hjælp af feriebilleder, give dine kæledyr en hemmelig identitet eller omdanne dine børn til superhelte, eventyrfigurer eller opfindere. Det er også den ideelle mulighed for at komme ud af huset og tage nogle nye billeder, så børnene kan se sig selv repræsenteret på den måde, de vælger.

"Da vi besluttede, at vores historie skulle indeholde Isla og Callum på stranden, fandt vi billeder, der passede til historien," forklarer Alison. "Isla syntes, at skraldet på stranden var en god idé og ville have et billede med, hvor hun samler skrald." Da vi samlede bogen, tegnede Isla et trist ansigt for at vise, hvor skuffet hun føler sig, når hun ser plastik flyde på stranden, og et smilende ansigt, der symboliserer hendes lykke, når hun kan lave en positiv forandring.

Udforskning af forskellige formater

Næroptagelse af hænder, der holder en smartphone, og som viser redigering af et foto i Canon SELPHY Photo Layout-appen.

Du kan bruge papirklipsæt og ekstra materialer til at gøre dine historier til dine egne, men Canon SELPHY Photo Layout-appen gør det nemt at lave det hele på skærmen.

På ethvert bibliotek eller i enhver boghandel finder du en bred vifte af forskellige børnebøger, fra tegneserier og billedbøger til eventyr og biografier. Figurer kan kommunikere i talebobler, poetiske vers eller via en fortæller eller dagbogsposter.

Uanset hvilket format du vælger, giver Canon SELPHY Photo Layout-appen dig mulighed for at tilføje tekst, kanter og stempler på fotos. Derudover er der skabeloner til print af enkelt- eller flerfotolayout sammen med et udvalg af forskellige finishes. Det er en fantastisk måde for børn at være med og udforske, hvad der virker, før de trykker på Print.

"Jeg syntes, at appen var virkelig nem at bruge, og det var sjovt at være kreativ," siger Alison. "Vi prøvede nogle af klistermærkerne og designede nogle fotos med kanter. Vi har også tilføjet tekst, leget med talebobler og tilføjet et hjerte på nogle fotos. Brugen af de forskellige funktioner i appen fik bogen til at se sjov og anderledes ud."

Print af fotos og samling af din bog

Et barn piller et foto af et Canon-klistermærkepapir – printet med en Canon SELPHY CP1500 – mens en anden person holder det.

Klistermærkepapiret gør det muligt for mindre børn at være med uden at skulle klippe ting sirligt ud eller klistre med lim, de gør det nemt for dem at pille bagsiden af fotoprintene af og sætte dem direkte ind i bogen.

Et smilende barn piller et lille klistermærke af fra et ark Canon-klistermærkepapir for at sætte det i scrapbogen foran hende.

Canon SELPHY Photo Layout-appen indeholder en Label Layout-funktion til print af miniklistermærker, som Isla brugte til at føje blå og hvide sidetal til sin historiebog.

Når du har printet billederne, kan du begynde at kombinere alle elementerne. På dette tidspunkt kan det være en hjælp at skitsere en struktur på papir eller lægge siderne ud på et bord eller gulvet, før I beslutter jer endeligt. "Vi havde masser af forskellige idéer, der skulle med, så vi skrev dem ned og så, hvilke dele vi skulle lægge i," siger Alison. "Det endte så med at give et rigtig godt flow, og vi havde en begyndelse, en midte og en afslutning."

Mindre børn kan sætte billederne fast, mens større børn og voksne håndterer enhver form for klipning. Alle kan deltage i andre kreative tilføjelser, f.eks. tegning eller skrivning, og vælge billeder til forsiden. Glem ikke at tilføje forfatternes og illustratorernes navne – det er jer!

Beundr og del jeres kreation

Et barn lægger washi-tape hen over hjørnet af et foto i en scrapbog, der er oprettet med en Canon SELPHY CP1500-printer og Canon SELPHY Photo Layout-appen.

At arbejde sammen som et team for at skabe noget personligt kan være en fantastisk oplevelse for familier, og at have den endelige bog at vise frem kan hjælpe børn med at være stolte af deres kreative evner.

Et barn smiler til kameraet, mens det holder en håndlavet bog, der er lavet med en Canon SELPHY CP1500-printer og Canon SELPHY Photo Layout-appen.

"Jeg synes, det er et dejligt projekt for Isla," siger Alison. "Hun nød at være kreativ og tegne billeder indeni og at skrive noget af historien og vælge, hvor billederne skulle sættes."

"Vi valgte at kalde det Isla's Beach Adventures", siger Alison. "Vi brugte det sorte og hvide filter på tre fotos og nogle af de firkantede klistermærker til at lave titlen, og vi tilføjede teksten i blåt, så den skilte sig ud. Vi er meget tilfredse med det!"

At lære at lave en bog selv er en sjov måde at tilbringe tid som familie på, lade fantasien løbe løbsk og nyde diskussioner om figurer og temaer. Canon SELPHY CP1500 kombineret med Canon SELPHY Photo Layout-appen gør processen nem og problemfri og hjælper familier med at skabe hen ad vejen. Du kan stolt fremvise resultatet på boghylden eller ved sengebordet, eller det kan være en personlig gave til en, du holder af.

"Vær kreativ," rådgiver Alison. "Der er ingen rigtig eller forkert måde at lave en bog på. Du kan lave en bog om noget, dit barn er interesseret i, eller en rejse, det har været på. Det er en fantastisk aktivitet til en regnfuld dag. Isla har elsket at læse bogen op for Callum, så det handler ikke kun om at skabe, det handler om at dele bogen med andre."

Slip fantasien løs ved at skabe jeres eget eventyr og eksperimentere med SELPHY CP1500 og SELPHY Photo Layout-appen. Der er ingen grænser, når du selv er forfatteren.

Skrevet af Kat Halstead

Relaterede produkter

Relaterede artikler