PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

Lav betænksomme hjemmelavede gaver med print

Find ud af, hvordan du kan lave betydningsfulde gaver med Canon Creative Park og din PIXMA-printer, fra en smuk papirbuket til et sjovt foldekort.
En hjemmelavet papirbuket skifter hænder i en stue.

Nogle gange kan en enkel, hjemmelavet gave betyde alverden for familie og venner. Uanset om de går igennem glade eller svære tider, er det helt sikkert, at de vil værdsætte en gave, som du selv har lavet med kærlighed og opmærksomhed frem for en nem gave fra en butik. Og så får du mulighed for at spille med dine kreative printmuskler.

Canon Creative Park er fyldt med papirskabeloner, hvilket betyder, at du kan printe og samle en blomsterbuket af papir uanset årstiden og lave et kort, der matcher den stil, du har valgt. Disse gaver er ikke alene betydningsfulde på grund af den tid, du investerer i dem; de holder også længere end ægte blomster – og vil lyse ethvert rum op.

Papirklip er også en mere overkommelig måde at give gaver på, og så er det en dobbelt fornøjelse, fordi det også er en afslappende aktivitet – og dine kreationer kan altid genbruges (se altid de lokale retningslinjer for genbrug), hvis du skifter mening i forhold til emne eller laver fejl undervejs.

Med ovenstående i tankerne gav Canon papirklipentusiasten Martin Stone en udfordring. Han skulle lave den perfekte gave til sin partner ved hjælp af Canon Creative Park, en PIXMA-printer og sin egen kreativitet.

Valg af skabeloner: gaveidéer

Et par hænder holder en smartphone, der viser blomsterskabeloner fra Canon Creative Park på skærmen, og hvor der kommer skabeloner af kronblade ud fra en Canon PIXMA-printer nedenfor.

Canon Creative Park har et stort udvalg af skabeloner, der kan bruges til hjemmelavede gaver. Papirklipentusiasten Martin Stone valgte at lave en blomsterbuket og udvalgte individuelle blomsterskabeloner til at få hans kunstværk til at se unikt ud.

En ung mand sidder ved et bord og skærer en kortskabelon ud, der er printet fra Canon Creative Park.

"Skær formerne groft ud, før du klipper de små detaljer ud," er Martins råd. "Hvis du gør det, reducerer du det overskydende papir omkring kortets form. Dette skulle gøre billederne nemmere at klippe ud, da der ikke kommer så meget af kortet i vejen."

Du kan lave næsten hvad som helst som gave til en af dine nærmeste ved hjælp af Canon Creative Park-skabeloner. Det behøver ikke være blomster. Har du søskende, en niece eller nevø, der elsker dinosaurer? Så kan du lave nogle papirudgaver! Eller hvorfor ikke prøve noget musikinspireret papirklip til din rockelskende ven?

Til dette projekt har Martin valgt at lave en papirbuket og et kort. "Når man ser på blomsterdesignet, tænker man måske, at de må have være ret komplekse at lave," siger Martin. "Men det handler om at organisere det – der er enkle og letforståelige illustrerede vejledninger."

Print af dine skabeloner

Et print kommer ud af en Canon PIXMA-printer, der er placeret på et bord omgivet af planter, papir, hobbymaterialer og -værktøj.

"De farver, jeg har opnået med Canon PIXMA-printeren, var utrolige. Printresultatet var flot fra start til slut," siger Martin.

Når du har valgt skabelonerne til din gave, skal der printes. Det kan du gøre ved at tilslutte din PIXMA-printer via Canon PRINT-appen på din smartphone eller en bærbar computer. Og hvis du har en kompatibel printer, kan du abonnere på PIXMA Print Plan1, som er en omkostningsbesparende printløsning, der tilbyder fleksible abonnementer og leverer blæk lige til døren, så du aldrig løber tør.

Martin syntes, at Creative Park var let at navigere i og fik adgang til websiden på sin smartphone, før han downloadede og brugte appen.

Med hver skabelon følger en foreslået papirtype, du kan bruge. Så sørg for at læse vejledningen. Her brugte Martin Canon Matte Photo Paper (170 g/m2), som er tykkere end almindeligt printerpapir og giver et holdbart slutresultat.

Sådan laver du en papirbuket

Et par hænder folder forsigtigt den indvendige del af en papirblomst.

Betragt hver blomst som en separat skabelon, foreslår Martin. Det gør det nemmere at håndtere, og du kan tage dig god tid. Klip omhyggeligt rundt om dine skabeloner, og sørg for at ridse dem, før de foldes, da dette sikrer en bedre overordnet form. Det kan du gøre med siden af en lineal.

Et par hænder placerer det første blomsterblad af papir på en blomsterstilk. Flere kronblade kan ses på skærebrættet nedenfor.

"Jeg troede ikke, at skabelonerne ville være så nemme at lave," siger Martin. "Det sværeste var at vente på, at limen blev tør." Han havde nøje overvejet, hvilken type klæbemiddel han skulle bruge. Flydende lim fungerede godt til kronbladene, men han syntes, at dobbeltklæbende tape var bedre til at sætte kronbladene fast på stilken med. Man kunne også bruge limprikker, en limpistol eller limstift.

Martin siger, at han altid har en metodisk tilgang til sit kreative arbejde. Da han havde printet alle skabelonerne, ordnede han printene i bunker for hver blomst, så han kunne holde styr på, hvilken skabelon der hørte til hvilken blomst. "Jeg holdt skabelonerne hver for sig i bunkerne igennem hele processen, så der ikke kom rod i det," siger han.

Derefter skar Martin alle skabelonerne ud, før de blev foldet. Han brugte et hjemmelavet ridseværktøj til at markere kanterne ifølge vejledningen, så foldningen blev nemmere. "Disse ridselinjer er meget små, og præcision er altafgørende," fortæller han. "Jeg brugte en almindelig fin pincet til at ridse langs disse linjer. Det er også vigtigt at polere ridserne for at sikre rene linjer."

Martin kunne gå i gang med at folde, så snart hans print var klar. "Blækket tørrede med det samme, så jeg kunne fortsætte uden at bekymre mig om udtværing," siger han.

I forhold til at lime designet anbefaler Martin, at man lader skabelonerne ligge i et par timer for at være helt sikker på, at de er fuldstændig tørre, og at papiret ikke er fugtigt. Når du har dit udvalg af foldeblomster, kan du samle dem ved hjælp af snor, tråd eller lim i det arrangement, du synes ser bedst ud.

Et billede taget ovenfra af et Canon-kamera, der er placeret på en Canon PIXMA-printer, med en collage af fotos i baggrunden.

CANON CLUB

Et eksklusivt fællesskab for skabere som dig. Følg din passion med support, inspiration, fordele og meget mere. Det er nemt at tilmelde sig. Køb et produkt. Registrér. Bliv medlem af Canon Club.

Gør din gave personlig

Et par hænder holder samlede papirblomster, og der ligger flere på bordet nedenfor. Ved siden af ligger en smartphone, der viser et billede af en papirbuket i Canon Creative Park-appen.

"Blomsterne har et fantastisk design, men jeg foretrak at lave mine egne stængler af grønne papirsugerør," siger Martin. Han har allerede fået idéer til, hvilke andre gaver han kunne lave i fremtiden med disse skabeloner – f.eks. at sætte blomsterne uden stilk på kanten af en æske og placere et fotografi i midten.

Selvom der findes en buketskabelon i Creative Park, kan du også vælge dine egne blomsterarrangementer, hvis du er ude efter noget mere unikt, eller hvis modtageren f.eks. elsker solsikker.

"Jeg var vild med, hvordan blomsterne blev," siger Martin. "Da jeg satte mig ned og kiggede på blomsterbuketten for første gang, overvejede jeg de forskellige typer, jeg ville have. Det store udvalg af skabeloner gav mig virkelig mulighed for at tilpasse det så frit, som jeg ønskede mig. Det gjorde det meget sjovere, da jeg kunne vælge de blomster, jeg bedst kunne lide, og samtidig fik mulighed for at overveje, hvad modtageren ville kunne lide."

Håndlavede kort

En ung mand sætter pop op-blomster på et kort. Der ligger lim, saks og en pakke Canon-papir på overfladen ved siden af ham.

Martin brugte en Canon Creative Park-skabelon til at lave et foldekort med blomstertema til at give sammen med buketten. Websiden og appen har et bredt udvalg af kort, så du kan tilføje de sidste detaljer til din hjemmelavede gave.

Et par hænder placerer et kort i en håndlavet kuvert. På bordet nedenfor er der saks, lim og en pakke Canon-papir.

Martins egen idé til kuvertdesign var, at den kunne genbruges – måske til at gemme yndlingsfotos i eller til flade minder som koncertbilletter. "Jeg planlægger f.eks. at lægge nogle togbilletter fra en rejse deri, som min partner og jeg var på sammen," siger han.

Martin gik efter at lave et sjovt foldekort som det næste til at ledsage hans blomsterdesign. "Foldekortet var meget nemt at lave efter den trinvise vejledning," fortæller han. "Jeg kunne også godt lide, at der var så mange lige linjer på skabelonen, så jeg hurtigt kunne skære det ud med min skærekniv."

Da Martin skulle lave kortet, besluttede han sig for at sætte sit eget præg på kuverten. "Kuverten er ofte det element fra et lykønskningskort, der bliver smidt ud, og det var noget, jeg gerne ville lave om på, fordi kuvertdesignet var så smukt," forklarer han.

Martin lavede sin helt egen lukning af kuverten, der forhindrede den i at blive flået op – han brugte to af tusindfrydbillederne fra buketdesignet. "Jeg satte et af dem fast på kuvertflappen og det andet på kuvertens bund," forklarer han. "Jeg brugte skumlim, så jeg opnåede en hævet effekt. Under skumpuden på kuvertflappen fastgjorde jeg et stykke garn, som derefter blev brugt til at sno i cirkler som et ottetal, der skulle holde sammen på kuverten."

Når du er i gang med at lave skræddersyede kort til mere end én person, og tid er afgørende, kan du bruge Canon dobbeltsidet mat papir MP-101D, hvor der medfølger kuvert.

Finjusteringer

Et farverigt bundt af papirblomster står i en vase midt i en stue.

Gaver af papir kan vises frem som boligindretning og minde dig om, at en helt speciel person tænker på dig.

Martin fortæller, at han gerne ville lave en gave af papir igen. "Alle, jeg har vist papirbuketten til, var så imponerede, og de alle ville have én. Det er den perfekte gave, og det bedste er, at den holder længe. Det er slut med at købe friske blomster, som visner efter fire dage!"

Han er også blevet inspireret af Creative Park til at lave sin egen krans, der kan hænge på hoveddøren. "Selvom den vil være til mig selv, ved jeg, at mine venner og min familie også vil have én, og det ville være en god gave."

Kan du lide idéen? Man kan lave den helt fra bunden som en dejlig gave eller bruge Creative Park kransskabelonerne til et enklere design. Afhængigt af årstiden kan du prøve en sæsonbestemt guirlande eller en festlig vinterdekoration.

Sæt kulør på dagen

En Canon PIXMA-printer og flere glas og stearinlys er placeret på et sort skrivebord. Oven på printeren er der en håndlavet blomsterbuket af papir.

Gør andre glade ved at give dem en gave, du selv har lavet. Find inspiration på vores Pinterest-side.

Når du har lavet dine egne gaver færdig, kan du naturligvis begynde at give dem væk. Uanset om du vil pakke din papirbuket ind i brunt papir og give den til en ven, eller du ønsker at sætte den i en vase, så den kan sætte kulør på hjemmet, er en printet gave en betænksom og kreativ måde at vise en person, at du holder af vedkommende.

Så hvorfor ikke prøve det? Og husk at dele dine kreationer på de sociale medier med hashtagget #MadeWithPIXMA. Og hvis du er på udkig efter mere inspiration, f.eks. hvordan du kan lave en personlig mindeæske, kan du tilmelde dig Canon Club og få flere tips og teknikker til at lave kreative ting!

Tamzin Wilks
 1. Kræver en kompatibel printer og afhænger af tilgængeligheden i dit område.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Bring glæden indenfor i efteråret

  Find ud af, hvordan designer og skaber Pippa Hiscock skabte sjove og personlige fødselsdagsdekorationer af papirklip.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Lav en eksplosionsæske

  Lini Trinh deler sin eksplosionsæske af papirklip, der er fremstillet ved hjælp af en Canon SELPHY CP1500.

 • KREATIVT PRINT

  Borddekorationer i papir

  Gør borddækningen smuk til alle lejligheder med Creative Park.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Kunstpapirklip

  Kunstneren Zack McLaughlin er inspireret af en Canon Creative Park-isfugleskabelon.