KREATIVT PRINT

"Mit første år" på print: Hyld dit barns store øjeblikke med Canon SELPHY CP1500

De første år sker kun én gang, men printede fotoalbum kan holde hele livet. Portrætfotograf Jemella Ukaegbu deler sine bedste tips til at fange og bevare denne særlige periode.
En person sætter printede fotos i en scrapbog, hvor andre print ligger ved siden af en Canon SELPHY CP1500.

Det første år i ethvert særligt forhold er fyldt med uforglemmelige øjeblikke, f.eks. første gang dit barn smiler eller første gang du går tur med din nye hvalp. Selv den nervøse følelse, du får på en første date med den person, du vil tilbringe resten af dit liv med. Begivenheder som disse er virkelig værd at huske og fejre.

Portrætfotograf Jemella Ukaegbu, kendt som Mellz, ved, hvordan man fanger et øjeblik perfekt. I sit professionelle liv fotograferer hun bryllupper, barnedåb og fødselsdagsfester for kunder sammen med portrætter af par og nyfødte. Hun forelskede sig i fotografering som barn og kiggede gennem fotoalbum og stakke af printede fotografier, der var taget af hendes forældre. Disse viste hende, hvordan livet var, før hun kunne huske det.

"Jeg elsker fotoalbum, fordi de kan fortælle en historie både med og uden ord, som alle kan følge, når de dykker dybere og dybere ned på siderne," siger Mellz. Efter at have set billeder af sin datters første år, vidste Mellz, at hun ville huske det gennem mere end blot digitale billeder, så hun lavede et fotoalbum ved hjælp af Canon SELPHY CP1500. Her deler hun sine tips til, hvordan du kan gøre det samme.

Kom godt i gang: Udvælgelsesprocessen

Et lille barn kigger på familiefotos med sin mor.

Det er sjovt at vælge billeder til dit album, og det er nemt for dine børn at være med til det. Canon SELPHY Photo Layout-appen kan hjælpe med at forenkle processen, da den giver dig mulighed for at printe dine yndlingsbilleder direkte fra din smartphone.

En person bruger Canon SELPHY Photo Layout-appen på sin smartphone til at oprette en collage med fire fotos.

Canon SELPHY Photo Layout-appen har indbyggede skabeloner, der giver dig mulighed for at arrangere flere billeder i ét print, så du kan få plads til mere i dit familiealbum.

Det er usandsynligt, at du vil tage dig tid til at se tilbage på hvert digitalt foto, du tog i løbet af dit barns første år. Når du forsøger at dokumentere hvert eneste dyrebare øjeblik, vil digitale album på din telefon og dit kamerahukommelseskort uundgåeligt blive fyldt op med tusindvis af billeder. Et fysisk fotoalbum eller en scrapbog er dog anderledes. Hvis du vælger de bedste billeder blandt de tusindvis, du har taget, og printer dem, er der meget større sandsynlighed for, at du vil vende tilbage til disse øjeblikke. Og udvælgelsesprocessen kan også være givende.

"Jeg kan godt lide at organisere i kapitler," siger Mellz. "Måneder er nemmere end milepæle, fordi gallerier [på smartphones og bærbare computere] kan søges efter måneder, hvilket gør det lettere at vælge dine fotos." At vælge et par fotos, der bedst opsummerer hver måned, er et godt sted at starte.

Hvis du synes, det er for svært at vælge, giver Canon SELPHY Photo Layout-appen dig mulighed for at arrangere op til otte billeder sammen i ét print, så selvom du kun har købt 50 ark papir, er du ikke begrænset til kun 50 billeder. Det giver dig også mulighed for at tilføje tekst, klistermærker og kanter til dine layout, så de virkelig bliver levende. Når du har oprettet en mappe med dine favoritter, er det tid til at tilslutte din printer.

Opsætning af SELPHY CP1500

Et par hænder indsætter en patron i Canon SELPHY CP1500.

Canon SELPHY CP1500 leveres med en standardpapirkassette (PCP-CP400) til print i postkortstørrelse. En PCC-CP400-papirkassette til kreditkortstørrelse og kvadratiske print og klistermærker samt miniklistermærker kan købes som tilbehør.

Det er nemt at konfigurere din Canon SELPHY CP1500. Først skal du downloade SELPHY Photo Layout-appen til din smartphone. Når den er installeret, skal du bruge appen til at scanne printerens QR-kode. Det vil trådløst forbinde din telefon til printeren, så du derefter kun skal gøre én ting til: Tilføre papir og blæk.

SELPHY CP1500 understøtter flere papirtyper, lige fra papir i postkortstørrelse (RP-108 og KP-36IP) til miniklistermærker (KC-18IL), med papirstørrelserne kreditkort (KC-36IP og KC-18IF) og kvadratisk (KC-18IS) derimellem. Hver papirpakke indeholder en blækpatron, der er fyldt med den nøjagtige mængde blæk, der er brug for.

Når du har ilagt papir og blæk, kan du vælge et foto fra din smartphone via SELPHY Photo Layout-appen. Hvis du hellere vil printe via din computer eller Canon-kameraer1, kan du gøre det ved at tilslutte via Wi-Fi eller ved hjælp af et USB-C-kabel. Printeren har også en indbygget læser, der understøtter SD-, SDHC- og SDXC-kort.

Når du har indstillet det hele, tager det kun 41 sekunder at printe et foto. Og den lille, lette SELPHY CP1500 skaber print i høj kvalitet på samme niveau som et printlaboratorium hjemme hos dig selv.

"SELPHY CP1500 gør mig mere begejstret for at printe fotos. Den er kompakt nok til, at vi kan have den stående i vores køkken, og når jeg ser den, får jeg lyst til at printe mere. Det er så enkelt at oprette forbindelse til min telefon og styre alt med appen," siger Mellz.

Layout af dine fotos

Et par hænder holder et foto, der er printet fra Canon SELPHY CP1500, mens printeren er placeret oven på et bord omgivet af flere print.

Det er altid en god idé at lægge dine fotos ud for at finde en opstilling, du er tilfreds med, før du limer dem ind. Hvis du ender med at printe mere, end du har brug for, kan du sætte dem i en ramme, sende dem til familiemedlemmer eller – hvis du printer med klistermærkepapir – trække bagsiden af og klæbe dem på plane overflader rundt omkring i dit hjem.

En person sætter et printet billede af en mor, der holder en baby, i sin scrapbog.

Print på klistermærkepapir betyder, at du kan sætte fotos ind i dit album eller din scrapbog uden brug af ekstra lim eller tape. Det kunne virkelig ikke være nemmere.

"Jeg vil råde alle, der laver deres eget fotoalbum til deres barns første år, til at gøre det i kronologisk rækkefølge. Sådan laver jeg alle mine fotoalbum, fordi jeg vil genopleve rejsen, som den skete," siger Mellz.

Mellz startede albummet med graviditetsbilleder og indsatte billeder af scanninger, der blev taget, før hendes datter blev født, for at fange hele oplevelsen. Hvis du vil følge hendes råd og printe hele rejsen, kan det være en god idé at printe dine fotos først og arrangere dem i kronologisk rækkefølge, før du limer dem fast i dit album.

Prøv forskellige arrangementer, og vær kreativ med hele udvalget af papirtyper, så du kan tilpasse dit layout til hver ny side. Hvis du ønsker at indarbejde dokumenter, f.eks. dit barns fødselsattest eller kort, der er sendt for at fejre fødslen, skal du blot tage et billede af dokumentet og printe det ud fra Canon SELPHY CP1500 for at huske hvert øjeblik og tilføje variation til din fotobog.

Kom foran: Næste års album og længere frem

En person bruger en saks til at klippe printede billeder ud og gør klar til at klæbe dem fast i deres scrapbog.

Når du har arrangeret flere fotos på ét stykke klistermærkepapir, kan du klippe dem ud for at forvandle ét print til flere, mindre klistermærker. Prøv forskellige papirstørrelser i kombination med hinanden for at gøre dine albummer levende.

En person hjælper sit barn med at sætte billeder i en scrapbog ved at styre barnets hænder.

Det er sjovt at gennemse fotoalbum med din familie, men det er endnu bedre at lave fotoalbum med dem. Og du behøver ikke bekymre dig om snaskede fingre: Canon SELPHY CP1500-print er belagt med en særlig film, så de kan opbevares i op til 100 år 2 .

Når du har oprettet dit første fotoalbum, kan du have en lidt anderledes tilgang til det næste. Hvis du bruger mere tid på at fange øjeblikke, som du ved skal være i et fotoalbum, kan det være, at du indfører egnede rekvisitter, f.eks. fødselsdagskager eller balloner, for at angive særlige milepæle, eller du bruger mere tid på at tænke over belysning og komposition i fotos af første skoledag eller familieportrætter. Et enkelt råd til fotografering fra Mellz er at huske, at "fotografering bare er at tegne med lys, så tænk på at fange vigtige øjeblikke på de bedste tidspunkter af dagen eller i veloplyste rum".

Når du har taget dine billeder, behøver du ikke kun printe til fotoalbum. Fotos kan klippes og indsættes i scrapbøger for at få et mere kunstnerisk minde. Med print i postkortstørrelse kan du gøre det personligt og glæde dem, du holder af. Print i kreditkortstørrelse kan opbevares i din taske som en lille påmindelse om et særligt lykkeligt øjeblik. Klistermærkeprint kan bruges til at dekorere kontorartikler, soveværelsesmøbler eller køkkenapparater.

Der er så mange måder at forbedre dit liv på med printede fotos, og Canon SELPHY CP1500 gør det nemt at printe hver dag.

Skrevet af Matthew Bowen

 1. PictBridge-kompatible kameraer.
 2. Ved opbevaring i et album. Baseret på en accelereret testmetode, ved en temperatur på 23 °C og en luftfugtighed på 50 %.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • PRINT

  De bedste Canon-printere til fotos

  Uanset om du vil vise dine fotos i en ramme, i en scrapbog eller på et klistermærke, skal du finde den printer, der passer bedst til dine kreative behov.

 • DET GRUNDLÆGGENDE

  Optagelse til print

  De syv bedste tips til at fange minder, der kan bevares på print.

 • BABYFOTOGRAFERING

  Tips til fotografering af babyer

  Gør babyfotografering sjovt, og få fantastiske resultater.

 • KIT

  Fordele ved et ordentligt kamera

  Find ud af, hvordan Canon EOS R100 kan hjælpe dig med at bevare dine dyrebare minder.