KIT

Hvordan fire professionelle fotografer og content creators er vokset med EOS R-systemet

Overvejer du at skifte til Canon EOS R-systemet? Fire professionelle fortæller, hvordan teknologien har hjulpet med at udvikle deres færdigheder og styrke deres indhold.
Træer, der er indhyllet i tåge over et tæppe af bregner, taget af Verity Milligan med et Canon EOS R5 med et Canon RF 28-70mm F2L USM-objektiv.

For mange af nutidens mest produktive fotografer og content creators har det været livsforandrende at skifte deres udstyr til Canon EOS R-systemet. Udvalget af spejlløse EOS R-systemkameraer og RF-objektiver blev lanceret i 2018 og fortsætter med at vokse støt. Det betyder, at der altid er en perfekt model at opgradere til, fra det kompakte Canon EOS R100 med APS-C-sensor til EOS R6 Mark II – et hybridt fullframe-kraftcenter.

Her deler fire professionelle fotografer, hvordan de har taget deres karriere og færdigheder længere end nogensinde før ved at skifte til EOS R-systemet. Hver billedskaber er unik og har specialiseret sig på forskellige områder, men EOS R-systemkittet kombinerer teknologi med ren og skær brugervenlighed og giver dem alle de funktioner, de har brug for til at blomstre og udvikle sig.

Verity Milligan – natur- og landskabsfotografering

Byen Birmingham i Storbritannien, fotograferet i tusmørke af Verity Milligan med et Canon EOS R5 med et Canon RF 28-70mm F2L USM-objektiv.

Landskabsfotografen Verity Milligan har prøvet forskellige kameramærker i årenes løb, men hun er altid kommet tilbage til Canon. "Jeg kan godt lide den måde, RAW-billeder gengives på, og kameraets funktioner i vanskelige situationer, f.eks. når jeg er tvunget til at bruge en høj ISO," siger hun. Hun bor i Birmingham i Storbritannien og fotograferer regelmæssigt byen. "Mit foretrukne tidspunkt på dagen for bylandskaber er tusmørke lige efter solnedgang," siger hun. Taget med et Canon EOS R5 med et Canon RF 28-70mm F2L USM-objektiv ved 70mm, 15 sek., f/11 og ISO 100. © Verity Milligan

Klitterne ved Luskentyre på Isle of Harris i Skotland, der er fotograferet med hjælme oplyst mod en stormfuld himmel på et billede taget med et Canon EOS R5 af Verity Milligan.

I 2023 tilbragte Verity en måned på Isle of Harris i Skotland. "Det var en af de første dage, hvor lyset kom til live," siger hun. "Jeg var i klitterne ved Luskentyre, og stormskyerne stod i kontrast til hjælmens lette dans, det var som skabt til en dramatisk scene." En 28-70mm-brændvidde er blevet hendes favorit til landskabsfotografering. Taget med et Canon EOS R5 med et Canon RF 28-70mm F2L IS USM-objektiv ved 28mm, 0,4 sek., f/11 og ISO 320. © Verity Milligan

Verity Milligan, der har base i Storbritannien, er bedst kendt for at fotografere stemningsfulde landskaber. Efter fire produktive år med sit Canon EOS 5D Mark IV opgraderede hun til EOS R-systemet. "Med det udvalg af adaptere, der var til rådighed, var det et oplagt valg at opgradere til EOS R5," siger hun. "Autofokusfunktionerne gør det muligt problemfrit at indstille kameraet til ethvert job, der er den dag. Dette gælder især for fotografering af personer. Metoden til ansigtsregistrering og AF-sporing er en af mine foretrukne metoder."

Verity er altid på udkig efter fantastiske kompositioner, og hendes mest anvendte funktion i EOS R5 er den 2,1 mio. punkters LCD-touchscreen, der kan vippes og drejes. "Det faktum, at jeg kan vende, rotere eller manipulere den til stort set alle de vinkler, jeg har brug for, er super nyttigt, og noget, der har forbedret min fotooplevelse," siger hun.

Hun syntes også, at udvalget af RF-objektiver var overbevisende. "Det objektiv, der har ændret alt, er Canon RF 28-70mm F2L USM. Den konstante blænde og effekten af at kunne optage ved f/2 i hele zoomområdet betød, at den i sidste ende erstattede alle de EF-objektiver med fast brændvidde, jeg har ejet." Verity har nu fået øje på Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM-objektivet. Derudover vil tilføjelsen af Canon RF 15-35MM F2.8L IS USM-objektivet til hendes udstyrstaske give hende mulighed for at udvide brændviddeområdet i begge retninger.

Diana Millos – mode- og rejsefotografering

Et selvportræt af rejsefotografen Diana Millos, der optræder i en lang rød kjole foran en række kunstfærdige buegange, taget med et Canon EOS R10.

Rejsefotograf og content creator Diana Millos viser ofte sig selv på sine fotos for at gøre dem levende, og hun siger, at Canon EOS R10's touchscreen, der kan vippes og drejes, hjælper hende med at komponere og optage. "Jeg bruger mit stativ og intervaltimeren til at sikre, at kompositionen er rigtig, og derefter hopper jeg ind i billedet," siger hun. Taget med et Canon EOS R10 med et Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 18mm, 1/100 sek., f/5.6 og ISO 100. © Diana Millos

To flamencodansere, begge med den ene arm hævet og den anden ved hoften, poserer i en plantefyldt gårdhave på et fotografi taget med et Canon EOS R10 af Diana Millos.

"Selvom jeg var vild med mit tidligere kamera, er Canon EOS R-systemet virkelig en opgradering, og det hjælper mig med at få det afgørende billede på mine rejser," siger Diana. "Jeg elsker alsidigheden ved Canon EOS R10, især Eye Detection AF – nu er alle mine billeder perfekt fokuserede." Taget med et Canon EOS R10 med et Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objektiv ved 1/200 sek., f/1.8 og ISO 200. © Diana Millos

Diana Millos, der ofte er på farten og skaber luksusrejseindhold, har brug for, at hendes kamera er bærbart. Hun opgraderede til Canon EOS R10 i 2022 for dets kompakte størrelse og hurtige autofokus. "Jeg opnåede fantastiske resultater med Canon EOS 7D Mark II, men det var ikke så nemt og hurtigt at få alle billeder i perfekt fokus som med EOS R10," fortæller hun. "Jeg er besat af øjenregistreringsteknologien og kan ikke leve uden den længere."

EOS R10 har samme Dual Pixel CMOS AF II-system som de mere avancerede EOS R-systemkameraer, f.eks. EOS R3. Kameraet kan også fokusere ned til -4 EV, så Diana kan tage skarpe billeder i svagt lys. "Når du tager billeder fra solopgang til solnedgang og udforsker i timevis, er det ideelt at have letvægtsudstyr," siger hun. "EOS R10 passer i en håndtaske og gør det muligt for mig at bevare en lav profil, så andre ikke er klar over, at jeg tager fantastiske billeder med et så lille kamera."

Diana elsker at fotografere med et vidvinkelperspektiv og behøvede ikke udskifte sine EF-objektiver, da hun opgraderede. "Jeg kan stadig bruge mine Canon EF 50mm f/1.8 STM- og Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM-objektiver med mit EOS R10 via Canons objektivadapter EF-EOS R, og de fungerer perfekt," siger hun. Hvis du er på udkig efter RF-ækvivalenter til disse objektiver, kan du vælge mellem Canon RF 50mm F1.8 STM og Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM. Diana har kun ét RF-objektiv indtil videre – Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektivet – men har brugt andre RF-objektiver, mens hun var på rejseoptagelse i Sevilla, og siger, at hun elsker, hvor skarpe billederne er.

EOS R10 er i stand til at livestreame, især på YouTube, og at skabe videoindhold er en anden måde, hvorpå Diana har fået sine følgere. "Det giver mig mulighed for at optage i HD og 4K med utrolige resultater," siger hun. "Jeg anbefaler det til enhver content creator derude. Næste gang vil jeg gerne tilføje Canon EOS R6 Mark II på grund af dets fullframe-funktioner."

EOS R50 er også en fantastisk mulighed, hvis du vil optage video i høj kvalitet til dine sociale mediekanaler. Du kan se de vigtigste forskelle mellem EOS R50 og EOS R10 i vores praktiske vejledning, så du kan træffe den rigtige beslutning.

Andres McNeill – gadefotografering og kommerciel fotografering

En kirke fotograferet i sneen med et Canon EOS R6 af Andres McNeill.

"Mit foretrukne vejr er regn, så det er et must for mig at have et kamera, der kan håndtere elementerne," fortæller gadefotografen Andres McNeill. Taget med et Canon EOS R6 med et Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM-objektiv ved 50mm, 1/640 sek., f/7.1 og ISO 400. © Andres McNeill

En bil, der er optaget ovenfra, kører ned ad en gade, der er flankeret af høje bygninger, på et billede taget med et Canon EOS R8 af Andres McNeill.

Andres har også prøvet Canon EOS R8. "Jeg kunne ikke tro størrelsen, når det blev parret med Canon RF 28mm F2.8 STM-objektivet," siger han. "Det var den perfekte opsætning til gadefotografering, og jeg brugte det også til at optage sport med dets 40 fps burst-funktion." Taget med et Canon EOS R8 med et Canon RF 28mm F2.8 STM-objektiv ved 1/2000 sek., f/2.8 og ISO 100. © Andres McNeill

Med base i Glasgow i Skotland optager Andres McNeill kommercielt arbejde, portrætter og sport, men han er passioneret omkring gadefotografering med dramatisk arkitektur som baggrund. Han har glade minder om at prøve en vens gamle digitale spejlreflekskamera fra Canon, og han elskede den måde, det så ud på og føltes i hans hænder. "Canon EOS 400D var mit første kamera, og det kom med mig overalt, da jeg lærte at tage fotos," fortæller han. "Jeg var vild med Canon EOS M50 for den endnu mindre formfaktor, fantastiske autofokus og fantastiske videokvalitet."

Andres skiftede til Canon EOS R-systemet, da han gerne ville blive professionel. Hans fullframe Canon EOS R5 og Canon EOS R6 gjorde ham straks i stand til at fokusere på belysning og komposition. "At kunne spore motivets øjne og ansigter fra den anden side af gaden er en game-changer, da det giver mig mulighed for at koncentrere mig om andre aspekter ved mine billeder," siger han. "Driftssikker autofokus og høje burst-optagelseshastigheder er også en no-brainer, når du arbejder med professionelle atleter."

Begge kameraer har 5-akset indbygget billedstabilisering (IBIS), der strækker sig op til 8 stop med kompatible objektiver, og det gør det muligt for Andres at arbejde i dårligt oplyste områder uden stativ. "Det er utroligt at kunne optage langsommere lukkertider håndholdt til gadefotografering," siger han.

Andres har en blanding af RF- og EF-objektiver, men har langsomt skiftet helt til RF. "Jeg elsker Canon RF 50mm F1.8 STM-objektivets lille formfaktor, da det er perfekt til gadefotografering, og den hurtige f/1.8-blænde er fantastisk til scenarier med svagt lys, da jeg godt kan lide at fotografere i tusmørke eller om natten," forklarer han. "Det andet objektiv, jeg bruger, er Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM, som er et fantastisk allround-objektiv. Det er superpraktisk at kunne gå bredt med 24mm hele vejen til 105mm, især inden for gadefotografering, da det er godt at tage et bredt billede og derefter zoome ind på den samme scene og fange et andet udseende." Andres bruger også Canon RF 100mm F2.8L MACRO IS USM, som han siger er utroligt skarpt. "Det er mit objektiv til produktfotografering og professionelt arbejde, der kræver mange detaljer," tilføjer han.

Men Andres siger, at hans arbejdshest er Canon RF 24-70MM F2.8L IS USM. "Jeg bruger dette til arrangementer, bryllupper og gadefotografering," siger han. "Den ultimative kombination er at have en 24-70mm-brændvidde med en hurtig f/2.8-blænde."

Chris Priestley – kommerciel fotografering

En kvinde læner sig mod rattet i en bil i et kommercielt portræt taget med et Canon EOS R5 af Chris Priestley.

EOS R5's 45 Megapixel høje opløsning gør det muligt for Chris at maksimere den billedkvalitet, han får fra sine RF-objektiver. Taget med et Canon EOS R5 med et Canon RF 50mm F1.2L USM-objektiv ved 1/320 sek., f/2.2 og ISO 125. © Chris Priestley

En person på ski ned ad et bjerg, der sprøjter sne op bag sig, på et billede taget med et Canon EOS R5 af Chris Priestley.

Chris synes at Canon EOS R5's 20 fps (billeder/sek.) elektroniske lukker er helt fantastisk til action, f.eks. under denne skioptagelse for et berømt sportstøjmærke. "Jeg ved, at jeg har 20 til 30 billeder i høj kvalitet at vælge imellem på én gang," siger han. "Du kan også justere EOS R5's autofokusindstillinger for at få den bedst mulige opsætning til det, du har brug for." Taget med et Canon EOS R5 med et Canon RF 70-200mm F2.8L IS USM-objektiv ved 119mm, 1/1250 sek., f/7.1 og ISO 125. © Chris Priestley

Den London-baserede instruktør, videofotograf og fotograf Chris Priestley skaber avancerede visuelle effekter til sociale kanaler og brands over hele verden. Han skubber konstant sit indhold og sine kameraer. "Mit udstyr hjælper mig med at opnå big-budget-resultater," siger han.

I takt med at Chris' karriere har udviklet sig, har hans kunders krav også. "Jeg blev hele tiden bedt om at levere 4K-video og billeder i højere kvalitet til print, da EOS R5 blev lanceret," siger han, "så det var det perfekte tidspunkt at opgradere."

Han optager ofte stillbilleder og videomateriale samtidig, og det hybride EOS R5 leverer kompromisløs ydeevne inden for begge områder. "EOS R5 kan optage 8K 30p – det behøver jeg ikke bruge endnu, men jeg bruger fullframe 4K 120p regelmæssigt," siger han.

EOS R5's sensor med 45 Megapixel opløsning er en stor fordel og mere end dobbelt så stor som hans tidligere digitale spejlreflekskamera. "I situationer, hvor jeg ikke kan styre mit motiv, har jeg ikke altid det privilegium at komponere mit billede perfekt," fortsætter han. "Den højere opløsning giver mig mulighed for at tilpasse mine billeder i efterproduktionen og stadig levere billeder i høj kvalitet."

Tag det næste skridt på din fotorejse

For mange har Canon EOS R-systemet redefineret, hvad det betyder at være fotograf og content creator. Systemet tilbyder alt fra prismæssigt overkommelige begyndermodeller til effektive krafthuse samt en række brancheførende objektiver, og det kan vokse sammen med dig – uanset om du tager dine første skridt inden for vlogging eller forsøger at komme ind i en verden af professionel fotografering og er på jagt efter din næste arbejdshest.

Lauren Scott

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • GADEFOTOGRAFERING

  Udfordring med objektiv til gadefotografering

  Derfor er Canon RF 28mm F2.8 STM en uundværlig del i udstyrstasken for gadefotografer.

 • REJSEFOTOGRAFERING

  En tur i Sevilla med EOS R10

  Blogger Diana Millos opdager, hvorfor dette kreative kamera er den perfekte rejseledsager.

 • LANDSKABSFOTOGRAFERING

  Udfordring med objektiver til landskabsfotografering

  Fotografen Verity Milligan deler sin oplevelse med at tage kreative landskabsbilleder med to letvægtsobjektiver.

 • REJSER

  Den perfekte rejseledsager

  Den professionelle fotograf Martin Bissig tager en tur til Sri Lanka med EOS R10.