VIDEO

5 måder at forbedre dine videoer på sociale medier på

Vil du styrke dine opslag på sociale medier? Fire content creators deler tips til at skabe optagelser i høj kvalitet, så du kan skille dig ud online.
Et Canon EOS R50 på et stativ er placeret oven på et bord for at optage en kvinde i et pink jumpsuit, der er omgivet af hobbyværktøjer.

Hvordan får du dit indhold til at skille sig ud på sociale medier, hvor video ubestrideligt kommer først? Til at starte med skal du bruge de rigtige værktøjer til jobbet, og dit kamera er en vigtig faktor for kvaliteten af dit output. Hvis du optager på en smartphone, vil opgradering til et kamera som f.eks. Canon EOS R50 være et stort skridt fremad.

EOS R50 er bygget til at skabe indhold og giver dig mulighed for at udtrykke dig på nye måder. Du kan producere 4K-video og -lyd i højere kvalitet og bruge RF- og RF-S-objektiver til at forme udseendet og fornemmelsen af dit indhold. Og du kan bruge en række professionelle videofunktioner som f.eks. Canons banebrydende Dual Pixel CMOS AF, en dedikeret vlogging-funktion og problemfri smartphone-tilslutning.

Fra da af er det alt sammen op til din kreativitet og dine teknikker. For at hjælpe med dette tilbyder fire content creators på de sociale medier, der alle har en omfattende følgerskare, deres videotips. Fra Storbritannien er der madinfluencer Martyn Odell og Art Director Zeena Shah, fra Frankrig er der mode- og skønhedsinfluencer Fatou N'Diaye, og fra Tyskland er der fitness- og ernæringsinfluencer Elena Bulkowski. Alle ligger i toppen af deres sociale game. Her er deres fem tips til at forbedre dit videoindhold.

1. Lav videomateriale af så god kvalitet, som du kan

Et Canon EOS R50 på et stativ, der filmer content creator Elena Bulkowski i en orange top, der udfører en yogastilling på en mark.

Canon EOS R50 har samme Dual Pixel CMOS AF II-autofokus som professionelle EOS R-systemkameraer som f.eks. EOS R6 Mark II. "Det hjælper mig med at nå op på et nyt niveau," siger Elena. "Det er vigtigt, hvis du skaber indhold, at det er af god kvalitet, billedet er skarpt, og der ikke er noget sløret, og at farverne er klare og smukke."

SoMe-influenceren Fatou N'Diaye, der bærer en ulden brun frakke og holder en paraply, står på en vej ved siden af oplyste butiksfacader.

Billedsensoren med 24,2 Megapixel opløsning på EOS R50 optager utrolige detaljer, selv når du optager i svagt lys. Taget med et Canon EOS R50 med et Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 45mm, 1/40 sek., f/6.3 og ISO3200.

"Der er så meget konkurrence inden for content creation," siger Zeena. "Billedkvaliteten betyder alting. Jeg vil gerne vise alle præcis, hvad jeg ser i det virkelige liv, og inspirere dem med den levende farve, det hvirvlende vand og dråben af blæk."

Kameraer som Canon EOS R50 har større sensorer end dem, der findes i smartphones, hvilket resulterer i meget renere optagelser, især ved svagt lys. EOS R50 har også Canons hurtige autofokusering og årtiers forskning inden for farvevidenskab, hvilket resulterer i skarpe billeder og naturlige, smukke toner. Touchscreenen, der kan vippes og drejes, gør det muligt at optage i kreative vinkler og se dig selv, mens du vlogger, mens du stadig leverer fordelene ved den større sensor. "Den er så nyttig," fortsætter Zeena. "Du kan dreje den i den retning, du har brug for. Den er virkelig nyttig til optagelse af bordopstillinger eller kurser, der skal optages oppefra."

Og med Canon EOS R50 kan du bruge Canons RF- og RF-S-objektiver til at skræddersy udseendet og fornemmelsen af dit indhold. "EOS R50- og RF-objektiverne giver dig mulighed for at være kreativ og skabe en vidunderlig lav dybdeskarphed," siger Martyn.

2. Vær bevidst om, hvornår du skal optage lodret

Et Canon EOS R50, der er placeret på et stativ til lodret optagelse for at filme madinfluencer Martyn Odell i et køkken.

Canon EOS R50's touchscreen, der kan vippes og drejes, giver dig mulighed for at filme fra alle vinkler og giver dig mulighed for at se optagelserne i imponerende detaljer, før du deler dem online. EOS R50 har også en 'Movie for close-up demos'-funktion, som tilpasser fokusindstillingerne, når der skiftes mellem optagelser af produktet og præsentationsværten.

En af de vigtigste beslutninger, du skal træffe, når du laver video, er, om du optager lodret eller vandret. Du skal gøre det rigtigt, og det afhænger af, hvilken app du optager til.

Platforme som f.eks. TikTok fungerer kun i lodret retning, hvilket betyder, at du bør optage lodret. Ellers skal alle vandrette optagelser reduceres, så de passer til bredden af telefonens skærm, eller de beskæres i siderne, og så mister du noget af din ramme.

Korte YouTube-videoer fungerer også bedst i lodret retning. Men hvis du optager standardindhold til YouTube eller Twitch, bør du normalt optage vandret, så det passer til retningen på folks computerskærme og telefoner i fuldskærmsfunktion, så dit indhold ser professionelt ud.

Canon EOS R50 kan automatisk identificere, om du optager lodret eller vandret, og vil optage i dette format. "En af de fantastiske funktioner i EOS R50 er, at kameraet ved, hvordan det vender," forklarer Martyn. "Kameraet ved, når jeg optager lodret, så når jeg importerer optagelsen til min telefon, kan jeg sende den direkte til mine sociale medier."

Hvis du optager en video til flere platforme, kan du også få vist formatmarkører for det valgte forhold på skærmen under optagelsen, så du kan indramme scenen korrekt. Hele billedet er stadig synligt, men hjælpelinjerne viser, hvor det vil blive beskåret, så du kan sikre, at optagelserne viser, hvad du har brug for, både vandret og lodret.

3. Overgange er vigtige, men hold dem enkle

Canon EOS R50 – Slowmotion

Alle filmskabere skal vide, hvordan man skifter fra et billede til et andet – og det er vigtigt at disse overgange bliver ordentlige. Det er bedst at holde dem ensartede og diskrete. Overgange bør tjene et formål, men alligevel passe perfekt ind i dine optagelser.

Vælg kun et par til at starte med. Start med det grundlæggende, f.eks. en hård overgang, hvor et billede skifter til et andet uden effekt, eller en zoom-ind-og-ud-overgang. De lyder måske enkle, men du vil blive overrasket over, hvordan professionelle, nedtonede overgange kan se ud.

Spin-overgange, der roterer en video til det følgende klip med et hurtigt 180-graders spin, eller når du leger med håndstrøg og fingerknips, det er også ideelt til sjove, hurtige videooptagelser til sociale medier.

Du kan derefter tilføje lag af raffinement til dine grundlæggende overgange, f.eks. et J-cut, hvor lyden af det næste billede starter, før billedet skæres ind.

Hvis du vil opdele scener, skal du tilføje B-roll-optagelser med lyd over toppen. Canon EOS R50's optagelse med 120 billeder/sek. er fantastisk til at skabe smukke B-roll-optagelser i slowmotion, så du opnår en professionel fornemmelse i din færdigredigerede video. "Slowmotion-funktionen på EOS R50 giver mig mulighed for at tilføje et dynamisk element til mit indhold," siger Martyn. "Alt fra boblende olie til hældeoptagelser til hakning i slowmotion."

4. Slå op regelmæssigt

Hænder, der holder et Canon EOS R50, mens filer overføres fra kameraet til en telefon på bordet ved siden af.

Du tror måske, at det er svært at lave regelmæssige opslag, når du optager 4K-optagelser, men Canon Camera Connect-appen og muligheden for at overføre filer automatisk fra kameraet til telefonen gør det nemt at uploade direkte fra optagelse til sociale medier.

Dine følgere vil gerne se dit liv og det, du laver, så det er vigtigt at slå videoer op ofte for at holde dem interesserede. Regelmæssige opslag er også det, som algoritmer på sociale medier kan lide, hvilket betyder, at du i højere grad vil blive bemærket.

Sigt efter at slå op på TikTok op til fire gange om dagen og mindst én gang om ugen på YouTube. Denne mængde kan være en udfordring, så Fatou råder dig til at handle, når inspirationen rammer. "Jeg kan godt lide at dele ting om aktuelle forhold, mine raseriudbrud og mine glædesudbrud," siger hun.

Elena er enig: "Jeg forsøger at gøre mit indhold spontant og tilpasse det til situationen," siger hun. "Jeg er fuldkommen fleksibel og kan dele hele mit liv."

"Grunden til, at mit fællesskab er vokset massivt, er, at jeg bruger tid på det," tilføjer Martyn. "Jeg bruger flere timer hver dag på at svare på kommentarer, sende talebeskeder og videobeskeder. For at opbygge et fællesskab, skal du bruge energi på det. Du kan ikke forvente, at folk bare følger dig."

Selvom du bør slå indhold op regelmæssigt, er det vigtigt, at du ikke bare slår et eller andet op – dit indhold bør stadig være af høj kvalitet. "Det, du deler, bør afspejle, hvem du er, fordi de mennesker, der følger dig, er vant til at se dig – de kender dig," siger Fatou.

5. Skab dine egne trends

Influencer fra sociale medier Fatou N'Diaye, der er iført en ulden brun frakke og briller og bærer et Canon EOS R50, går forbi pastelfarvede huse.

"Vi kan blive inspireret af mennesker, men der er forskel på inspiration og kopiering," siger Fatou. "Når du kopierer personer, kopierer du noget, der ikke er dig. Dine følgere ved ikke, hvem du virkelig er, for den ene dag er du dette, og i morgen er du dette. Du følger trends i stedet for at skabe din egen."

"Når jeg bliver spurgt, hvilke råd jeg ville give nye content creators," siger Fatou, "så siger jeg, at det handler om at være dig selv. Bare fordi en anden tog et billede, og det var en succes, betyder det ikke, at du får den samme effekt. Du skal have din egen identitet, have noget at tale om, men du skal virkelig være tro mod, hvem du er. Folk vil ofte kunne lide dig, fordi du er anderledes end alle andre."

Zeena er enig: "Forbliv tro mod dig selv, vær unik," siger hun. "Jeg har så mange ideer og så mange projekter, som jeg så gerne vil dele. Der vil altid være en eller anden idé, som andre ikke er kommet på."

"Content creators bør lave det, de nyder at lave," siger Elena. "Hvis du ikke synes godt om sport, skal du ikke blive en fitnessinfluencer, fordi folk kan se direkte igennem dig. Vær den, du er, hav det sjovt, så motiverer du folk."

Kittet, som disse content creators bruger til deres sociale videoer

En hånd, der holder et Canon HG-100TBR-stativgreb, der er fastgjort til et Canon EOS R50 med en Canon DM-E100-stereomikrofon.

Canons stativgreb HG-100TBR er et ideelt værktøj til skabelse af indhold, siger Martyn. "Jeg er en rodet kok, så det er fantastisk, at jeg ikke behøver bekymre mig om at røre ved mit kamera og få det hele snasket til. Det er også fantastisk til vlogging. Det giver dig den der udvidelse af armen, så du kan fange bredere vinkler, når du er på farten."

Canon EOS R50
Et let, spejlløst kamera, der kan tages med overalt og slippe spontan kreativitet løs. Canon EOS R50's sensor med 24,2 Megapixel opløsning optager 4K 30p og Full HD 120 fps og har en række kreative forudindstillinger, der skræddersyr udseendet og fornemmelsen af dine optagelser direkte fra kameraet. Du kan se nogle alternative muligheder i vores vejledning til de bedste Canon-kameraer til vlogging.

Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM
Start din spejlløse EOS R APS-C-rejse med et objektiv, der dækker alle dine og videobehov. Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektivet er let og kompakt, det byder på en 4-stops optisk billedstabilisator for stabil håndholdt video samt et nyttigt 18-45mm-zoomområde for fantastiske resultater hver dag.

Canon DM-E100-stereomikrofon
Lad ikke irriterende lyd ødelægge din stemning. Canons stereomikrofon DM-E100 er perfekt til at forbedre din lyd. Den er lille og let, så den passer til Canon EOS R50, og den forsynes via kameraets batteri. Den opfanger retningsbestemt stereolyd, så den er perfekt til vlogging på kameraet.

Canon stativgreb HG-100TBR
Optag film med selvtillid, og udnyt din kreativitet med Canons stativgreb HG-100TBR med fjernbetjening, justerbart hoved og fremragende ergonomi, der er designet til stabil optagelse.

Canon RF 16mm F2.8 STM
Canon EOS R50's RF-fatning giver dig adgang til alle RF-objektiver. Efterhånden som din erfaring vokser, kan du skræddersy dit objektivvalg til din kreative æstetik. RF 16mm F2.8 STM med ultravidvinkel er designet til vloggere og er perfekt til at filme dele på kameraet, mens den hurtige f/2.8-blænde giver en jævn, blød bokeh, der giver en biograflignende effekt.

Canon RF 50mm F1.8 STM
RF 50mm F1.8 STM-objektivet er kompakt og let og med næsten lydløs fokusering, og det er ideelt i svagt lys og perfekt til kreativ dybdeskarphed.


Så hvis du er en content creator, som er klar til at tage dit arbejde op på et højere niveau, kan det med garanti hjælpe dig med at skille dig ud fra mængden at følge råd fra vores fire professionelle SoMe-personligheder.

Peter Wolinski

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • VIDEO

  Sådan optager du madvideoer i høj kvalitet som en professionel

  Jessie Bakes Cakes har samlet en følgerskare på mere end 100.000 med hendes forbløffende madvideoer. Her forklarer hun, hvordan man mestrer videooptagelser af mad.

 • VLOGGING

  Sådan bliver du vlogger

  Kom i gang, og producér kvalitets-vlogs med vores vlogging-tips til begyndere.

 • VIDEOTEKNIKKER

  Optagelse af en videofortælling

  10 tips til at lave spændende minifilm.

 • VLOGGING

  Canons bedste kameraer og objektiver til vlogging

  Canon fremstiller en række kameraer og objektiver, der er ideelle til content creation. Denne vejledning hjælper dig med at finde det perfekte match.