REJSEFOTOGRAFERING

10 bedste tips og tricks til rejsefotografering

Fotograf og blogger Diana Millos deler sine bedste tips til at optage fantastiske rejsebilleder.
En kvinde, der bærer en rød kjole uden stropper, sidder på hug for at tage et billede med et Canon EOS R10.

Den spanske influencer og fotograf Diana Millos begyndte at rejse til musikfestivaler og koncerter. Det satte gang i hendes kærlighed til eventyr, som hurtigt blomstrede til en fuldtidskarriere som professionel rejsefotograf og blogger med mere end 140.000 følgere på Instagram.

Her deler Diana, hvis seneste eventyr omfatter ture til Cuba og Spanien, sine 10 bedste tips til rejsefotografering til at optage fantastiske billeder, når man udforsker nye steder.

Tip 1: Udforsk din destination

Et udsmykket, kuppelformet loft fotograferet nedefra.

Rejsefotografen og bloggeren Diana Millos udforsker altid i sine destinationer for at identificere de bedste steder at fotografere. Dette flotte billede af det udsmykkede loft i Ambassadørernes Sal ved Alcázar i Sevilla blev taget under en storbyferie i Spanien med Canon EOS R10. Taget med et Canon EOS R10 med et Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 18mm, 1/250 sek., f/4,5 og ISO12800. © Diana Millos

To flamencodansere i traditionel kjole poserer med armene hævet og hænderne på deres hofter i en grøn gårdhave.

Diana forklarer, at når du indrammer dine fotos, er det vigtigt at overveje, hvad du har tænkt dig at gøre med billedet og skræddersy din komposition i overensstemmelse hermed. For eksempel skal portrætbilleder, der slås op på Instagram, have et billedformat på 4:5. Taget med et Canon EOS R10 med et Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objektiv ved 1/200 sek., f/1,8 og ISO200. © Diana Millos

"Jeg synes, at det er helt afgørende at planlægge på forhånd ved rejsefotografering," siger Diana. "Når jeg ved, hvor jeg skal hen, begynder jeg at undersøge interessante steder online ved hjælp af sociale medier, blogs og Pinterest.

"Jeg leder efter steder, der inspirerer mig, så jeg har en god idé om, hvor jeg vil hen, og hvordan jeg kommer derhen. Det giver mig en ramme til at planlægge mine billeder, men når jeg er ankommet, kigger jeg efter forskellige vinkler og perspektiver, som jeg ikke har set online, så jeg kan være kreativ og forsøge at tage noget originalt og unikt med mine billeder."

Tip 2: Pak et dedikeret kamera, der ikke tynger dig ned

Et Canon EOS R10-kamera kaster en skygge på en træbro.

Selvom det er kompakt og let, har Canon EOS R10 en detaljeret elektronisk søger (EVF) med høj opløsning og en indbygget flash – perfekt til svagt lys og andre udfordrende optagelsessituationer.

"Jeg elsker virkelig Canon EOS R10," siger Diana. "Det er ganske enkelt perfekt til rejsefotografering og heldagsoptagelse, fordi det er så lille og let. Det passer nemt i en kamerataske på størrelse med en håndtaske, selv med et ekstra objektiv eller to, men det er effektivt, og billedkvaliteten er upåklagelig. Jeg kan også rigtig godt lide at kunne se lysstyrke, kontrast og farve i den elektroniske søger, så jeg ved, hvordan fotoet bliver."

Hvis du er ny inden for fotografering, men er på udkig efter et driftssikkert EOS R System-kamera på begynderniveau til at optage perfekte minder på dit næste eventyr, er Canon EOS R100 lille nok til at blive puttet i en taske, men samtidig kan det optage både stillbilleder og video i høj kvalitet, lige når det sker.

Hvis du foretrækker et fullframe-kamera, der giver enestående billedkvalitet selv ved ekstremt svagt lys, og muligheden for en lavere dybdeskarphed, når du bruger den samme brændvidde, er det kompakte og lette Canon EOS RP en fantastisk rejsekammerat.

Til dem, der foretrækker et kompaktkamera, har PowerShot G7 X Mark III med fast objektiv et effektivt zoomområde samt 4K-video og enestående fotos med 20,1 Megapixel opløsning.

Tip 3: Vælg objektiver, der passer til dine behov

En person med en gul kjole sætter et Canon-objektiv på et Canon EOS R10-kamera.

Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM giver dig alt fra et vidvinkelperspektiv til effektiv telefotorækkevidde, uden at du behøver at pakke eller bære ekstra objektiver.

En kvinde står på en overdækket rulletrappe i en blå nederdel, taget med et EOS R8.

Canon RF 28mm F2.8 STM-objektivets lette, kompakte og flade design er skabt til at være diskret. Kombinationen af den lille størrelse, den alsidige brændvidde – og den hurtige blænde gør det til et fantastisk objektiv at tage med, hvis dit rejsemål byder på interessante bylandskaber og arkitektur. Taget med et EOS R8 med Canon RF 28mm F2.8 STM ved 28mm, 1/200 sek., f/3.5 og ISO6000.

"Hvis jeg er ude at fotografere fra daggry til tusmørke, vil jeg ikke have en tung taske med udstyr, så jeg forsøger at holde ekstra objektiver på et minimum," siger Diana.

De rejsevenlige objektiver til Canon EOS R10 omfatter RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, som har et særligt kompakt, udtrækkeligt design og kun vejer 130 g. For at opnå et større zoomområde giver RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM dig mulighed for øjeblikkeligt at tilpasse dig til næsten ethvert optagelsesscenarie uden behov for et ekstra objektiv.

Det gode ved Canons EOS R-systemkameraer er, at du kan bruge fullframe-kompatible objektiver på huse i APS-C-format og omvendt. For eksempel giver Canon RF 35mm F1.8 IS MACRO IS STM det samme synsfelt på EOS R10 som ved brug af et 56mm-objektiv på et fullframe-kamera som f.eks. EOS RP. Hvis du vil udnytte deres størrelse og bærbarhed, kan du parre Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM- og RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM-objektiverne med EOS RP, men billedet vil blive beskåret.

Canon RF 50mm F1.8 STM er en anden fantastisk mulighed til rejsebrug til enten EOS R10 eller EOS RP. De bedste zoommuligheder omfatter det lette Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM - og RF 100-400mm F5.6-8 IS USM-telefotoobjektiv, som er meget kompakt til et objektiv med en så effektiv rækkevidde.

Tip 4: Stå tidligt op

En kvinde i en t-shirt og med en rygsæk holder et Canon EOS RP op for at tage et billede af en solopgang over havet.

Hvis du optager mod solen, vil personer eller genstande i forgrunden sandsynligvis være silhuetter. Lad være med at kæmpe imod – grib bare chancen for at fange stemningen.

"Turiststederne bliver travle, selv meget tidligt på dagen," siger Diana. "Jeg står virkelig tidligt op for at være der før menneskemængderne, så jeg kan fange scener uden mennesker eller nogle gange med blot en enkelt person for at skabe interesse. Du får også en bonus ved smuk belysning ved solopgang, hvilket gør det til mit absolut foretrukne tidspunkt at fotografere på."

Solen er lav på himlen i timen efter solopgang og timen før solnedgang, dette kaldes ofte "den gyldne time", og her kaster den et gyldent skær, der kan tilføje ægte magi til rejsebilleder. Diana optager altid RAW-filer, så hun kan finjustere hvidbalance og eksponering for at forbedre farvegengivelse, højlys og skygger, når hun skal redigere sine billeder i billedbehandlingssoftware som f.eks. Canons Digital Photo Professional.

Tip 5: Vend tilbage til dine foretrukne steder hele dagen

En bygning i Paris, der er optaget fra en lav vinkel med bænke i forgrunden, taget med Canon EOS R8 af Martin Bissig.

Med solen kommer skygger, men vær ikke bange for scener med høj kontrast. Eksponér for lysområderne, og se skyggerne komme til syne i skarp kontrast. Når du har indstillet eksponeringen, skal du genkomponere og optage. Taget med et Canon EOS R8 med et Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 24mm, 1/80 sek., f/14 og ISO320. © Martin Bissig

"Selvom jeg elsker at fotografere ved solopgang, synes jeg, det er vigtigt at vende tilbage til gode steder på andre tidspunkter af dagen," siger Diana. "Travle scener kan også give fantastiske rejsebilleder og fange kulturen og stemningen på et sted. Områder med skygger og lys, og hvordan solen oplyser en scene, ændrer sig fundamentalt, efterhånden som dagen skrider frem."

Husk, at solen bevæger sig hen over himlen, så hvis f.eks. seværdigheder og bygninger, du vil fotografere, er i skygge om morgenen, kan det være værd at vende tilbage om eftermiddagen, når lyset har ændret sig.

Tip 6: Brug Canon Camera Connect-appen

Hænder, der holder en telefon, der viser Canon Camera Connect-appen. Et Canon EOS R10 kan ses i baggrunden.

Canon Camera Connect-appen giver dig ikke kun mulighed for at fjernbetjene dit kamera, du kan også downloade billeder med det samme, så du er klar til øjeblikkelig deling på dine sociale kanaler.

En kvinde i en rød kjole poserer foran en række udsmykkede buegange.

Når Diana tager rejsebilleder, kan hun godt lide selv at være med i billedet. For at opnå skarphed fra forside til bagside, hvor både motivet og baggrunden er afgørende for din komposition, skal du holde dig til en lille blænde (højt f-stop) i området f/8 til f/11. Taget med et Canon EOS R10 med et Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 18mm, 1/100 sek., f/5,6 og ISO100. © Diana Millos

"Min foretrukne rejsefotografiteknik er at søge efter symmetri i scenerne med rene, ryddelige linjer, der skaber dristige former," forklarer Diana. "Jeg kan også godt lide at sætte mig selv i billedet, så jeg har altid et stativ med og sætter kameraet op, før jeg går ind i billedet."

Canon Camera Connect-appen giver dig mulighed for at styre kameraet fra din telefon og foretage eventuelle justeringer via fjernadgang. Du kan også få vist billedet og justere autofokus, mens du er i billedet.

Tip 7: Optag både video og stillbilleder

En person optager sig selv på en solrig dag med et Canon EOS R10-kamera og en mikrofon.

Canon EOS R10 er et ideelt kamera til rejsevlogging. Det kan optage ud over den konventionelle 30-minutters tidsgrænse, og dets digitale IS-funktion til film hjælper med at stabilisere optagelser, mens du går rundt.

En person placerer Canon PowerShot V10 i sin lille håndtaske.

Canon PowerShot V10 er et alt-i-et 4K vlogging-kamera til rejser, der passer perfekt i lommen. Med alt inkluderet – en skærm, der kan vippes, store stereomikrofoner og endda en holder – så er du klar på få sekunder, uanset hvor du befinder dig.

"Videoer forekommer mere og mere på sociale medier, så det er vigtigt for mig at optage både video og stillbilleder," siger Diana. "Jeg har en tendens til at optage masser af korte videoklip af forskellige steder, så jeg kan redigere dem sammen og lave en video, der giver et samlet indtryk af et sted. Jeg bruger altid kameraets maksimale kvalitetsindstilling til video, så jeg har mest eksponeringsspillerum ved redigering."

Canon EOS R10 er fantastisk til dette med mulighed for 4K 60p, 4K 30p med 6K oversampling og Full HD i høj kvalitet ved 120p, hvilket Diana elsker, når hun laver slowmotion-sekvenser.

Hvis du vil holde dine abonnenter og følgere opdaterede med dine rejser, er Canon PowerShot V10 en alt-i-én løsning i lommestørrelse til din næste rejse. Da det er designet til vlogging, kan du oprette 4K UHD-video på farten med mulighed for at tilføje kreative filtre og udjævningseffekter hen ad vejen.

Tip 8: Arbejd på vinklerne for fotos, der stikker ud

Taget på en bygning, der består af metalsekskanter med wire på kryds og tværs, optaget nedefra på en solskinsdag.

Se dig omkring, tag dig tid til at tænke over vinklen på dit billede, så skaber du mere karakteristiske rejsebilleder. Taget med et Canon EOS R10 med et Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 18mm, 1/400 sek., f/4,5 og ISO100.

"Når du optager berømte seværdigheder og steder, kan det være svært at få dine billeder til at skille sig ud. Jeg leder altid efter usædvanlige vinkler, der giver et andet perspektiv," siger Diana. "Det kan være en stor fordel at optage langt nedefra eller højt oppefra, og det er nemt at gøre med en skærm, der kan vippes og drejes. For at få endnu mere højde sætter jeg mit kamera på mit stativ og bruger det som en stang, så jeg kan holde det højt over mit hoved og stadig få vist billedet på bagskærmen. Det er fantastisk, når du har brug for at optage over hovedet på mennesker i en menneskemængde eller endda over hegn og mure."

Tip 9: Afslør mere med vidvinkel- og makroobjektiver

Foto af en kvinde, der står på en strand ved solnedgang, taget med et Canon EOS R7-kamera.

Canon RF 28mm F2.8 STM er et prismæssigt overkommeligt, førsteklasses fullframe-objektiv, der er perfekt til landskaber og havlandskaber, gadefotografering og hverdagsliv. Taget med et Canon EOS R7 med et Canon RF 28mm F2.8 STM-objektiv ved 1/100 sek., f/4.5 og ISO100.

Næroptagelse af en eremitkrebs med en bleg orange skal, der bevæger sig hen over vådt sand.

Søg efter de detaljer, der gør det sted, du besøger, unikt, og skab smukke kunstneriske billeder ved hjælp af kameraets makroindstilling. Taget med et Canon EOS R6 med et Canon RF 16mm F2.8 STM-objektiv ved 1/1250 sek., f/2.8 og ISO200.

"Rejsebilleder dækker alt fra vilde landskaber til storslåede arkitektoniske indretninger. Til optagelse af begge kan jeg godt lide at bruge et vidvinkelobjektiv," siger Diana.

Hvis du vil optage i vidvinkel og fange energien i de gader, du udforsker, mens du holder din udstyrstaske let, er Canon RF 28mm F2.8 STM-objektivets slanke og flade design et ideelt valg. En hurtig blænde på f/2.8 tager dig fra dag til nat og hjælper dine motiver med at skille sig ud.

Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM giver dig betragtningsvinkler i ultra-vidvinkel og kan bruges på Canon EOS R10 med en Canon-objektivadapter EF-EOS R. Til fullframe-kameraerne EOS RP eller EOS R6 er Canon RF 16mm F2.8 STM perfekt med en lysstærk f/2.8-blænde, der muliggør hurtige lukkertider selv i svagt lys. Dette objektiv har også en mindste fokuseringsafstand på kun 13 cm, så du kan komme tæt på dine motiver og maksimere alle de smukke detaljer, samtidig med at du stadig får masser af plads i billedet.

Et makroobjektiv som Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM er også ideelt til optagelse af detaljer, hvor det giver større forstørrelse end et standardobjektiv for at gøre selv de mindste elementer levende. Dette objektiv har en lysstærk maksimal blænde, der giver mulighed for perfekt eksponerede billeder, samt en 5-stops billedstabilisator, der holder alt skarpt, når du optager håndholdt.

Tip 10: Eksperimentér i svagt lys og om natten

En stenet strand indrammet af silhuetter af træer, der er optaget i svagt lys, med horisonten i det fjerne.

Du får de bedste resultater, når du optager nattehimlen, hvis du bruger en langsommere lukkertid for at lade mere lys komme ind og placerer dit kamera på en stabil overflade eller et bærbart stativ for at undgå kamerarystelser. Taget med et Canon EOS R6 med et Canon RF 16mm F2.8 STM-objektiv ved 20 sek., f/11 og ISO200.

Portræt af en kvinde, der er taget på gaden om natten med et Canon EOS R8 og Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM-objektiv af Alexandra Andreeva.

Byer kan komme til live efter mørkets frembrud, hvilket giver et helt nyt sæt optagelsesmuligheder. Fullframe-kameraer som Canon EOS R8 imponerer i situationer med svagt lys, hvor det producerer rene billeder selv ved høje ISO-værdier. Taget med et Canon EOS R8 med et Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM-objektiv ved 1/128 sek., f/2.2 og ISO8000. © Alexandra Andreeva

"Lige efter at solen går ned, eller før den stiger om morgenen, får du den "blå time". Jeg elsker de kølige farver, som lyset skaber, og himlens dybblå farve," siger Diana. "Det giver bybilleder et helt andet udseende, så det er en anden måde at skabe unikke billeder på. Selv sent om aftenen er der stadig klart belyste scener, der kan optages. Det vigtigste er at nyde oplevelsen og have det sjovt."

Leder du efter inspiration til din næste rejse? Se disse skjulte steder.

Skrevet af Matthew Richards

Relaterede Produkter

 • Spejlløse kameraer

  EOS R100

  Skab perfekte minder i enestående kvalitet med dette intuitive EOS R-kamera, der altid er klar.
 • Spejlløse kameraer

  EOS R10

  Tag dine næste skridt inden for fotografering og video med et spejlløst EOS R-systemkamera, der er bygget op omkring en sensor i APS-C-størrelse.
 • Spejlløse kameraer

  EOS R8

  Gå et niveau op til fullframe-fotografering og -video, og virkeliggør dine kreative ambitioner.
 • Digitalt kompakt

  PowerShot V10 (Black)

  Skil dig ud online, og forbliv diskret, mens du optager, med Canons alt-i-ét 4K vlogging-kamera i lommeformat.
 • RF-S-objektiver

  RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM

  Et standardobjektiv med APS-C-zoom til EOS R-serien, der er perfekt til hverdagssituationer som f.eks. familie, livsstil, portrætter og ferier.
 • RF-S-objektiver

  RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM

  Et APS-C-zoomobjektiv med vidvinkel-til-telefoto i EOS R-serien, der er perfekt til rejser, dyreliv, sport og livsstil.
 • CANON-OBJEKTIV

  RF 28mm F2.8 STM

  Et slankt, let og fladt pancake-objektiv til rejse- og gadefotografering med en alsidig 28mm-brændvidde og hurtig maksimal blænde på f/2.8.
 • RF-objektiver

  RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM

  Et lille og smukt letvægtsobjektiv i RF-serien med 24-50mm zoom, som du kan bruge hver dag til rejser, landskaber og meget mere.
 • Standardobjektiv

  RF 50mm F1.8 STM

  Et kompakt, støjsvagt og let 50mm RF-objektiv med fast brændvidde, med en stor f/1.8-blænde, perfekt til at opfylde din kreative vision.
 • Relaterede artikler

 • REJSEFOTOGRAFERING

  De bedste kameraer og objektiver til rejser

  Uanset om du udforsker bygader eller barsk terræn i landlige omgivelser eller endda rejser til den anden side af verden, betaler det sig at rejse let. Her er det mest ideelle Canon-kit til at fange oplevelsen uden at sprænge budgettet.

 • GADEFOTOGRAFERING

  Tips til gadefotografering

  Vigtige råd til optagelse af fantastiske billeder af gader med arkitektur.

 • FOTOGRAFERING

  EOS R50 vs. EOS R10

  Vi sammenligner de vigtigste funktioner og design for to APS-C-kameraer fra EOS R System.

 • REJSER

  Den perfekte rejseledsager

  Den professionelle fotograf Martin Bissig tager en tur til Sri Lanka med EOS R10.