Canon lens selector compatibility hero

Objektivernes kompatibilitet

Der findes tre forskellige typer af objektiver til Canons forbrugerkameraer med udskiftelige objektiver. Disse omfatter EF, EF-S og EF-M. Når du skal vælge dit objektiv, skal du være sikker på, at du vælger et objektiv, der passer til dit kamera.

Er det kompatibelt?

Den nemmeste måde til at finde ud af, hvilke objektiver der passer til kameraet, er at se på indikatorerne på objektivfatningen foran på kameraet.

Canon 5DS compatibility

For at gøre dette skal du tage objektivet af kameraet ved at trykke på objektivets udløserknap og dreje det mod urets retning.

Hvis du ser en rød cirkel på objektivfatningen, kan du bruge EF-objektiver på dit kamera.

Hvis du ser en rød cirkel og en hvid firkant, kan du desuden bruge EF-S-objektiver på dit kamera.

Canon 80D compatibility

Hvis du ser en hvid cirkel, kan du kun bruge EF-M-objektiver.

Canon M3 compatibility

Hvad er de forskellige typer objektiver, der er tilgængelige?

EF

Det originale EOS-kamerasystem blev lanceret i 1987. Omdrejningspunktet for disse kameraer var EF-objektivfatningen, der for første gang forbandt objektiver til kamerahuset helt elektronisk. Bortset fra den fysiske forbindelse mellem disse to dele sker al kommunikation elektronisk, hvilket giver en meget nøjagtig dataoverførsel i realtid. Canon var den første virksomhed, som byggede den type motor, der danner fokus inde i hvert objektiv, frem for at bruge en motor i selve kamerahuset. Selv med den fortsatte udvikling af fokussystemer, billedstabiliseringsteknologier, særlige linseelementer og forseglinger mod vind og vejr er det oprindelige design af EF-fatningen forblevet uændret. Alle EF-objektiver er kompatible med alle EOS-kameraer, som nogensinde er produceret, herunder den nye EOS M-serie, hvis man anvender en EOS M-objektivadapter.

EF 24-70 lens compatibility

EF-S

EF-S-objektiver er designet specielt til EOS digitale spejlreflekskameraer med en mere kompakt sensorstørrelse. Det er objektiver, der er lette, fleksible og nemme at transportere. Med EF-S-serien har Canons ingeniører draget fordel af APS-C-sensorstørrelsen til at producere objektiver, der ikke bare er lettere og mindre, men som også giver fotografer mulighed for at kunne udnytte en langt større vidvinkel. Ejere af kameraer med EF-S-fatning har adgang til et fuldt sortiment af lette objektiver fra 16mm til 400mm (35mm-ækvivalent).

EF-S 18-135 lens compatibility

EF-M

Objektiver med en EF-M-fatning blev indført med EOS M-kameraserien i 2012. De er endnu mere kompakte i forhold til EF- og EF-S-serien og er udelukkende designet til at blive brugt sammen med EOS M-kameraer. I denne serie findes der både ultravidvinkel-, telefoto- og makroobjektiver. De er tilstrækkeligt bærbare til at tage med overalt, og de er et godt valg for personer, der har en mere kreativ tilgang til hverdagen.

EF-M 15-45 lens compatibility
Canon browse by lens type

Gennemse efter objektivtype

SØGNING