Objektivernes kompatibilitet

En kvinde, der sætter et RF-objektiv på et R-systemkamera.

Canons objektivfatninger

Den nemmeste måde til at finde ud af, hvilke objektiver der passer til kameraet, er at se på monteringsmærket på fatningen foran på EOS-kameraet. For at gøre dette skal du tage objektivet af kameraet ved at trykke på objektivets udløserknap og dreje det mod urets retning. Canon-kameraer har fire fatningstyper.

 • Et billede af EOS R-kamera med en næroptagelse af den røde linje øverst midt på fatningen.

  RF og RF-S

  Hvis du ser en rød linje på objektivfatningen, er dit kamera et spejlløst kamera fra R-systemet, og det er fuldt ud kompatibelt med RF- og RF-S-objektiver. EF-, EF-S-, TS-E- og MP-E-objektiver kan også bruges med alle EF-EOS R-adapterne.

 • Et billede af EOS 6D Mark II-kamera med en næroptagelse af den røde cirkel øverst midt på fatningen.

  EF

  Hvis du kun ser en rød cirkel på objektivfatningen, er dit kamera et digitalt fullframe-spejlreflekskamera og kompatibelt med EF-objektiver og TS-E- og MP-E-specialobjektiver.

 • Et billede af EOS 200D-kameraet med en næroptagelse af den røde cirkel øverst midt på fatningen og en hvid firkant øverst til højre på fatningen.

  EF-S

  Hvis du ser en rød cirkel og en hvid firkant på objektivfatningen, er dit kamera et digitalt spejlreflekskamera med APS-C-sensor og kompatibelt med EF-, EF-S, TS-E og MP-E-objektiver.

 • Et billede af EOS M50 Mark II-kamera med en næroptagelse af den hvide cirkel øverst til venstre på fatningen.

  EF-M

  Hvis du ser en hvid cirkel på objektivfatningen, er dit kamera et spejlløst APS-C-kamera i EOS M-serien og er fuldt ud kompatibelt med EF-M-objektiver. EF-, EF-S-, TS-E- og MP-E-objektiver kan også bruges med en EF-EOS M-adapter.

 • Kompatibilitetsoversigt for Canon-objektiver

  Der findes fem forskellige typer af objektiver til Canons forbrugerkameraer med udskiftelige objektiver. Disse omfatter RF, RF-S, EF, EF-S og EF-M. Når du skal vælge dit objektiv, skal du være sikker på, at du vælger et objektiv, der passer til dit kamera.

  Objektiv/kamera

  EOS APS-C R-system

  EOS fullframe R-system

  EOS APS-C digitalt spejlreflekskamera

  EOS fullframe-spejlreflekskamera

  EOS M-serien

  RF


  Fuldt kompatibelt1


  Fuldt kompatibelt


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel

  RF-S


  Fuldt kompatibelt1


  Kompatibelt1 2


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel

  EF, TS-E, MP-E


  Kompatibelt med EF-EOS R-adapter1


  Kompatibelt med EF-EOS R-adapter


  Fuldt kompatibelt1


  Fuldt kompatibelt


  Kompatibelt med EF-EOS M-adapter1

  EF-S


  Kompatibelt med EF-EOS R-adapter1


  Kompatibelt med EF-EOS R-adapter1 2


  Fuldt kompatibelt1


  Ikke kompatibel


  Kompatibelt med EF-EOS M-adapter1

  EF-M


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel


  Ikke kompatibel


  Fuldt kompatibelt1

  1. Kombinationen af objektiv og kamera giver en beskæringsfaktor på 1,6.
  2. Brug af dedikerede APS-C-objektiver på fullframe EOS R-kameraer kan have yderligere begrænsninger. Du kan finde flere oplysninger i kameraets brugervejledning.

  Canons objektivadaptere

  Canons objektivadaptere tilbyder komplet kompatibilitet med Canon EF-, EF-S-, TS-E- og MP-E-objektiver, hvilket giver brugere af Canon EOS R-systemet og EOS M-kameraer fuld integration med deres eksisterende objektiver.*

 • Objektivadapter – EF-EOS R vist fra sidevinklen.

  Objektivadapter EF-EOS R

  Standard-objektivadapteren EF-EOS R gør det muligt at bruge EF, EF-S-, TS-E- og MP-E-objektiver sammen med kameraer fra EOS R-systemet.

 • Objektivadapter med kontrolring – EF-EOS R vist fra sidevinklen.

  Objektivadapter EF-EOS R med kontrolring

  Objektivadapter EF-EOS R med kontrolring tilbyder samme objektivfatningskonvertering som objektivadapteren EF-EOS R, men tilføjer også en objektivkontrolring.

 • Objektivadapter med drop-in-filter – EF-EOS R vist fra sidevinklen.

  Objektivadapter EF-EOS R med drop-in-filter

  Objektivadapteren EF-EOS R med drop-in-filter viderefører funktionerne i objektivadapteren EF-EOS R og tilføjer muligheden for at bruge drop-in-filtre.

 • Objektivadapter – EF-EOS M vist fra sidevinklen.

  Objektivadapter EF-EOS M

  Fastgør et hvilket som helst objektiv fra Canons store udvalg af EF-, EF-S-, TS-E- og MP-E-objektiver til EOS M-seriens kamera ved hjælp af denne lille, lette EF-M-objektivadapter.

 • Hvad er de forskellige typer objektiver, der er tilgængelige?

  Se Canons omfattende udvalg af udskiftelige objektiver til EOS-spejlreflekskameraer og spejlløse kameraer.

  RF og RF-S

  RF-objektiver, der er skabt til kameraer i R-systemet, giver bedre kvalitet, hastighed og drift takket være enestående optisk teknologi og design. EOS R-systemets unikke 12-benede tilslutning forbedrer kommunikationen mellem kameraets objektiv og kamerahus radikalt, hvilket gør det hurtigere, end det tidligere var muligt. RF-objektivfatningen er 54 mm bred med lav dybde fra fatningen til sensoren. Designet gør det muligt at få objektivet tættere på sensoren, hvorved man kan skabe en hurtigere og klarere optik i højere kvalitet med uovertruffen ydeevne. RF-objektiver har forbedrede videofunktioner plus smarte detaljer som kontrolringen og en mere kompakt størrelse.

  Objektivet RF100mm F2.8 L MACRO IS USM står på et træbord med en sommerfugl siddende på det.

  EF, TS-E, MP-E

  Det originale EOS-kamerasystem blev lanceret i 1987. Med disse kameraer kom Canon EF-objektivfatningen, der for første gang tilsluttede objektiver til kamerahuset helt elektronisk. Bortset fra den fysiske forbindelse mellem disse to dele sker al kommunikation elektronisk, hvilket giver en meget nøjagtig dataoverførsel i realtid. Canon var den første virksomhed, som byggede den type drev, der danner fokus inde i hvert objektiv, frem for at bruge et drev i selve kamerahuset. Selv med den fortsatte udvikling af fokussystemer, billedstabiliseringsteknologier, særlige linseelementer og forseglinger mod vind og vejr er det oprindelige design af EF-fatningen forblevet uændret. Specialobjektiver til TS-E og MP-E har en EF-fatning. Alle objektiver med EF-fatning er kompatible med alle EOS-kameraer, der nogensinde er produceret, herunder det nye EOS R-system og EOS M-serien, når de bruges sammen med den tilhørende objektivadapter.

  Canon-objektiv EF 24-105mm f4L IS II USM, der er placeret i sneen med blå himmel i baggrunden.

  EF-S

  EF-S-objektiver er designet specielt til EOS digitale spejlreflekskameraer med en mere kompakt sensorstørrelse. Det er objektiver, der er lette, fleksible og nemme at transportere. Med EF-S-serien har Canons ingeniører draget fordel af APS-C-sensorstørrelsen til at producere objektiver, der ikke bare er lettere og mindre, men som også giver fotografer mulighed for at kunne udnytte en langt større vidvinkel. Lette EF-S-objektiver fås i en lang række brændvidder fra 10mm til 250mm (16mm til 400mm med beskæringsfaktor 1,6 taget i betragtning).

  En person, der tager et makrobillede med et Canon-kamera og EF-S 35MM F2.8 IS STM-MAKRO-objektivet med Macro Lite aktiveret.

  EF-M

  Objektiver med en EF-M-fatning blev lanceret med EOS M-kameraserien i 2012. De er endnu mere kompakte i forhold til EF- og EF-S-serien og er udelukkende designet til at blive brugt sammen med kameraer i EOS M-serien. I denne serie findes der både ultravidvinkel-, telefoto- og makroobjektiver. De er tilstrækkeligt bærbare til at tage med overalt, og de er et godt valg for personer, der har en mere kreativ tilgang til hverdagen. Kompakte EF-M-objektiver fås i brændvidder fra 11mm til 200mm (17,6mm til 320mm med beskæringsfaktor 1,6 taget i betragtning).

  Et EF-M 32MM F1.4 STM-objektiv, der holdes i hånden på gaden, og som viser den samme gade omvendt gennem objektivet.

  Gennemse efter objektivtype

  Isolér din action-sportsudøver på lang afstand. Få plads til landskaber og gademiljøer i din vidvinkel. Opdag enorme mængder detaljer i makrofotografier af dyreliv. Vi har en række objektiver, der kan føre alle typer fotografering op på et højere niveau og gøre din historie levende.
  SØG NU
  RF-objektivserie med sort baggrund.