REJSEFOTOGRAFERING

Det bedste Canon-begynderkit til rejsefotografering

Disse Canon-kameraer og -objektiver, der er designet og bygget til rejsen, er ideelle rejseledsagere, som fanger dine eventyr og bevarer livslange minder.
En hånd, der trækker et Canon-kamera med et Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ud af en håndtaske.

Uanset om du udforsker en by, vandrer i naturen eller fordyber dig i en helt anden kultur, kan du med det bedste rejsefotograferingsudstyr fange vigtige øjeblikke og bevare dine særlige minder. Takket være øjeblikkelige tilslutningsmuligheder kan du nu også dele alt fra snapshots til komplette rejsevlogs med venner, familie og følgere over hele verden – i realtid.

For at producere billeder, print og videoer med wow-faktor har du brug for et kamera, der fungerer godt hele året rundt, uanset hvilke forhold du står over for, mens det stadig er lille nok til at kunne være i din håndbagage. Det samme gælder objektiver, som skal være alsidige for at holde trit med de eventyrlystne, og uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.

Der er meget at overveje, men vi har sammensat en guide til det bedste rejsefotograferingsudstyr. Så uanset om du er nybegynder, der glæder dig til at komme i gang, en kommende rejseblogger, der vil imponere dine følgere, eller en content creator med en voksende profil, der er ivrig efter at bringe dit indhold og din udstyrstaske op på et højere niveau, kan du føle dig sikker på, at du har de værktøjer, du skal bruge for at få succes.

Bedste rejsekameraer til hverdagsbrug og familieferier: Canon EOS R100 og Canon Zoemini S2

To mennesker står med armene rundt om hinanden og smiler foran en række strandhytter på sandet.

Canon EOS R100 er ideelt til familieferier og er et prisbilligt valg for dem, der ønsker at komme videre fra en smartphone og optage kvalitetsbilleder og -video.

En hvid Canon Zoemini S2 står oven på en åben scrapbog med rejsebilleder, der er arrangeret på siderne.

Canon Zoemini S2 giver dig mulighed for at tage billeder og printe på farten – perfekt til at lave scrapbøger med dine rejser. Du kan redigere dine billeder og tilføje kreative detaljer ved hjælp af Canon Mini Print-appen.

Familieferier er mere end blot en flugt fra hverdagen. Ferier er kostbar tid sammen med dem, der er tættest på os, hvor nogle af vores mest værdifulde minder bliver skabt.

Canon EOS R100 giver dig mulighed for at leve op til disse særlige øjeblikke. Dual Pixel CMOS AF-teknologi kan spore øjne og ansigter for at holde alle familiemedlemmer i fokus, selv i travle bymiljøer. Creative Assist-funktionen giver dig værktøjerne til øjeblikkeligt at justere baggrundssløring, lysstyrke eller kontrast, mens en Auto Lighting Optimizer fjerner den høje kontrast, der forårsages af direkte sollys, og giver naturlige billeder i det skinnende solskin.

EOS R100 er også den perfekte ledsager, når solen går ned, med avancerede funktioner, der holder billeder i fokus og uden slør, når du optager håndholdt og i svagt lys.

Tilslut EOS R100 til Canon Camera Connect-appen, så kan du med det samme overføre billeder fra dit kamera til din smartphone og dele dem på sociale medier. Appen giver dig også mulighed for at geotagge billeder ved hjælp af GPS, uanset om det er for at hjælpe dig med at organisere fotos, når du kommer hjem, eller blot vise din feriedestination frem. Til gruppebilleder kan du bruge Camera Connects metode til fjernoptagelse , så ingen behøver blive udeladt.

Hvis det er ultrabærbarhed, du er ude efter, er Canon Zoemini S2 med 8 Megapixel opløsning en fantastisk feriekammerat, der vækker dyrebare øjeblikke til live, mens du lever dem. Canon Zoemini S2 er et kompaktkamera og en printer, der giver dig mulighed for at tage flotte selfies ved hjælp af det indbyggede spejl og ringlys, der gør din positur og eksponering perfekt. Du kan derefter vælge at printe på stedet på under et minut eller gemme billeder på et MicroSD-kort og printe senere.

Ved at parre Canon Zoemini S2 med Canon Mini Print-appen kan du også kontrollere din komposition i live-visning, tilpasse billeder før print og endda printe fotos direkte fra din smartphone.

Bedste rejsekameraer til nybegyndere og content creators: Canon EOS R10 og EOS R50

Hænder holder et Canon EOS R10, mens de kigger på skærmen, der viser et springvand og grønne områder.

Mens Canon EOS R10 kun vejer 429 g, er det medfølgende Canon RF-S 18-45mm f4.5-6.3 IS STM-objektiv – på 130 g – også lille, samtidig med at det har et alsidigt zoomområde og billedstabilisering. Kombinationen af de to giver både begyndere og erfarne fotografer en effektiv og alligevel let kombination.

En næroptagelse af bakker med blomster, der er taget med Canon EOS R50's Advanced A+-metode.

EOS R50's Advanced A+-metode – en af en række intelligente automatiske optagelsesmetoder – tager flere billeder og sammenfletter dem derefter, så du kan tage billeder af dine eventyr i den bedste kvalitet med minimalt know-how. Taget med et Canon EOS R50 med et Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 1/600 sek., f/11 og ISO100.

De imponerende tekniske specifikationer gør Canon EOS R10 velegnet til entusiaster og etablerede content creators, der har brug for funktioner, der løfter deres indhold til nye højder.

Med sin APS-C-sensor på 24,2 Megapixel producerer EOS R10 smukke, rene stillbilleder og perfekt 4K-video i jævn 60p til professionelle vlogs og fortællinger. Og ved hjælp af et avanceret autofokussystem, der kan spore øjne, ansigter, dyr og køretøjer, vil dit indhold altid være skarpt, selv i svagt lys.

EOS R10 har også en touchscreen, der kan vippes og drejes, så du får en vellykket komposition uanset vinklen, og en indbygget flash til optagelse om natten, eller når lyset er ved at blive svagere. Og det vejer kun 429 g, så når du går igennem sprudlende byer eller stejle bjerge, er det ikke en hård opgave at have det med.

Kvikke content creators, der ønsker at skabe rejsefilm i bedre kvalitet, som de kan dele med deres følgere, vil måske også overveje Canon EOS R50, som har samme sensor og AF-system som EOS R10, men som har et mindre kamerahus og kun vejer 375 g.

Det er enkelt og intuitivt for brugere, der er bekendt med en smartphone-touchscreen, og det optager smuk 4K-video ved op til 30p og kan prale af Movie Digital IS for optagelser uden rystelser, når du optager på farten. Den optager også video i lodret format og har en 'Movie for close-up demos'-funktion til at vise de usædvanlige fødevarer, du har opdaget på et lokalt marked, eller de finurlige souvenirs, du har fundet på din rejse.

Begge kameraer kan også bruges sammen med et hvilket som helst Canon RF- eller RF-S-objektiv, så du får adgang til hele udvalget af alsidige objektiver med masser af fremtidige muligheder, efterhånden som dine ambitioner vokser.

De bedste entry-level vidvinkel-zoomobjektiver til rejsebrug: Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM og RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

En person i en pink top holder armen ud for at optage sig selv på en båd med farverige bygninger på begge sider, taget med et Canon EOS R50 med et Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv.

Kombineret med det lette Canon EOS R50 er Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM ikke kun perfekt til rejsefotografering, men også til rejsevlogging. Du kan nemt sætte dig selv i billedet til et foto, UHD 4K 30p-video eller livestream, så du kan fange en bred visning af landskabet bag dig for at skabe en scene. Taget med et Canon EOS R50 med et Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 10mm, 1/200 sek., f/8 og ISO 400.

En sø omgivet af bjerge, landskabet reflekteres i vandet og himlen er skyet ovenfor, taget med et Canon EOS R5 med et Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv.

Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM er et zoomobjektiv med ultravidvinkel, der er skabt til at tilfredsstille selv de mest krævende rejsefotografer. Med en 5-stops optisk IS, en klar maksimal blænde på f/4.5 og de hurtige fokuseringsfunktioner i Canons RF-fatning sikrer dette objektiv, at dit rejseindhold er skarpt og professionelt, uanset lysforholdene. Taget med et Canon EOS R5 med et Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 17mm, 2,5 sek., f/11 og ISO100. © Verity Milligan

Et af de mest alsidige Canon-objektiver til landskabs- og rejsefotografering er Canon RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM. Dette kompakte ultravidvinkelobjektiv er den perfekte partner til kameraer som Canon EOS R10 og EOS R50, og det er en fantastisk tilføjelse til RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM-objektivet. RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM har et indtrækkeligt design i stil med 18-45mm og vejer kun 150 g, så det nemt kan tages med i en rygsæk eller jakkelomme. Det 10-18mm-zoomområde gør det ikke kun muligt for dig at se det større billede bogstaveligt talt, men er også fantastisk til at fange et anderledes perspektiv og lege med forholdet mellem forgrunds- og baggrundselementer.

RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM's store visuelle vinkel gør det også til et af de bedste vlogging-objektiver fra Canon. Det er ideelt, når du vil sætte dig selv ind i billedet, samtidig med at du også medtager dine omgivelser for at skabe en scene. Det jævne og næsten lydløse STM-autofokussystem er lige så fremragende til stillbilleder og videooptagelse, mens automatisk korrektion i kameraet fjerner forvrængninger. Det endelige resultat er virkelighedstro billeder af høj kvalitet, der er værdige til ethvert rejseeventyr. Hvis du ønsker yderligere alsidighed, kan du skifte til manuel fokus og komme tæt på med op til 0,5x makroforstørrelse, hvilket er ideelt til optagelse af ekstreme nærbilleder af den lokale flora og fauna, der står mod en stor baggrund. RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM er udstyret med 4-stops optisk billedstabilisering, og du kan udnytte op til 6-stops stabilisering i kombination med kameraets indbyggede billedstabilisering, IBIS, der findes i kameraer som EOS R7, så du ikke behøver tage dit stativ med på dine rejser.

Hvis du kan lide lyden af, hvad RF-S 10-18mm F4.5-6.3 IS STM kan, men du bruger et fullframe-kamera, så er Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM det, du skal gå efter. Med sin ultravidvinkelbrændvidde er det endnu et objektiv, der ingen problemer har med at presse alt ind i billedet, uanset om du vlogger gennem et bycentrum med skyskrabere, vandrer gennem gyderne i en snoet middelalderby eller fanger udsigten over en spektakulær bjergkæde. Dette kompakte og lette RF-objektiv er en prisbillig tilføjelse til selv den letteste rejseudstyrstaske, og takket være dets billedstabilisering og den klare f/4.5 maksimale blænde er det en solid performer ved skiftende lysforhold. Som et fullframe-objektiv er det noget større, men stadig meget kompakt og let for sin type.

Bedste objektiv til rejsereportager: Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM

Et par hænder holder et Canon EOS-kamera med et Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv foran en khaki-farvet skjorte.

Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM har en objektivkontrolring, der kan tildeles blænde, lukker eller ISO, så du har ekstra kontrol lige ved hånden – ideel til hurtig justering af indstillinger.

Canon RF 24-50mm F4.5-6.3 IS STM's ultrabrede minimumbrændvidde på 24mm er perfekt til dokumentation af gadebilleder i vidvinkel eller optagelse af miljøportrætter til kontekstualisering af et motiv. Dette objektiv har også optisk IS til skarpe, håndholdte optagelser på farten og en næsten lydløs fokuseringsmotor, der gør, at motiver ikke forstyrres og holder lydoptagelserne klare.

Bedste objektiv til rejsevloggere: Canon RF 16mm F2.8 STM

En ung kvinde står på et højt sted over en flod med en bro, hun filmer sig selv på et Canon EOS R6 med et Canon RF 16mm F2.8 STM-objektiv.

Den ultrabrede brændvidde på det hurtige og prisbillige RF 16mm F2.8 STM-objektiv med fast brændvidde giver fantastiske kreative muligheder for content creators, der optager store udsigter.

RF 16mm F2.8 STM-objektivet med ultravidvinkel og den hurtige maksimale blænde på f/2.8 kan fange et enormt perspektiv og giver en lang række kreative muligheder for rejsevloggere og content creators. Den fine synsvinkel er også nyttig, når du optager på relativt trange steder, inde blandt markedsboder eller på et museum, og du ikke kan træde tilbage fysisk for at åbne perspektivet.

Objektivet er udstyret med næsten lydløs STM-teknologi (steppermotor), hvilket gør det til en fremragende mulighed, når du vil optage rejsebilleder eller fange de omgivende lyde, der bringer stederne til live.

Da det kun vejer 165 g og måler lidt over 4 cm i længden, når det er trukket tilbage, kan du nemt have det på kameraet på en hel dags sightseeing.

Bedste kompakte objektiv til rejsefotografering: Canon RF 28mm F2.8 STM

En smilende turist står på en balkon med et bylandskab, der strækker sig ud bag vedkommende.

Hvis du tage skridtet videre fra et kit-objektiv og give dine rejsebilleder noget kant, tilbyder det prisbillige, vidvinkelobjektiv Canon RF 28mm F2.8 STM alle fordelene ved et 28mm-objektiv med fast brændvidde i en utrolig kompakt størrelse. Taget med et Canon EOS R8 med et Canon RF 28mm F2.8 STM-objektiv ved 1/1250 sek., f/2.8 og ISO100.

Hvis størrelse og vægt er din primære tanke, når du vælger et rejseobjektiv, vejer Canon RF 28mm F2.8 STM-objektivet i lommestørrelse kun 120 g og kan trækkes tilbage, når det ikke er i brug, hvilket gør det endnu nemmere at opbevare i en taske eller rygsæk.

Den alsidige brændvidde på 28mm er ideel til udforskning, så du kan fylde billedet med medrivende byscener, imponerende landemærker eller hele familieportrætter, og den hurtige blænde på f/2.8 betyder, at du kan blive ved med at optage, når mørket falder på.

Det er muligvis meget lille, men RF 28mm F2.8 STM er stor på optisk kvalitet med en Super Spectra-belægning, der reducerer ghosting og flare, og intelligent indbygget optisk korrektion for renere fotos og videoer.

Bedste vidvinkelobjektiv til rejsefotografering: Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

En skål tomat- og basilikumpasta, der er optaget oppefra med en gaffel, basilikumblade og en morter i rammen, taget med et Canon EOS RP med et Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM-objektiv.

Med 5-stops optisk IS til sløringsfri håndholdte optagelser og 0,5x makrofunktion er Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM et oplagt valg til at fange de lækre delikatesser på en restaurant. Desuden gør dets støjsvage STM-fokuseringsmotor det til et fantastisk vlogging- og livestreamingobjektiv. Taget med et Canon EOS RP med et Canon EF 35mm F1.8 MACRO IS USM-objektiv ved 1/125 sek., f/2.5 og ISO800. © Natasha Alipour-Faridani

Der er en grund til, at Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM foretrækkes af både gadefotografer, portrætfotografer og rejsefotografer. Det er bredt nok til store bylandskaber, flotte landskabsbilleder og afslørende nærbilleder med en diskret profil, hurtig maksimal blænde og makroforstørrelse på op til 1:2, så det fungerer perfekt til en række genrer.

Selvom RF 35mm F1.8 MACRO IS STM er designet til fullframe-kameraer, kan det også bruges på APS-C-kamerahuse, f.eks. Canon EOS R10, hvor det vil optage et synsfelt svarende til et 56 mm objektiv på et fullframe-kamerahus.

Bedste kompaktkamera til rejsevloggere og -bloggere: Canon PowerShot V10 og PowerShot G7 X Mark III

To kvinder, der sidder ved et bord på en restaurant, holder en tallerken foran et Canon PowerShot V10, der står på dets indbyggede stativ.

Canon PowerShot V10 har et indbygget, justerbart stativ og en bred synsvinkel, så du kan få dine ledsagere med i billedet, når du filmer madvlogs på dine rejser.

En mand sidder på en stenstrand foran et lille bål. Et Canon PowerShot G7 X Mark III er sat op på et stativ med en mikrofon på en klippe foran ham.

Med sin brede brændvidde, svarende til 24mm på et fullframe-kamera, er alt fra håndholdt vlogging til portrætter og naturfotografering muligt med det ultrabærbare Canon PowerShot G7 X Mark III.

Når du rammes af rejsefeber, er der ofte kun tid nok til at snuppe en rygsæk og tage af sted. I disse situationer, hvor pladsen betyder mest, er Canon PowerShot V10 eller PowerShot G7 X Mark III; den perfekte rejsepartner.

Canon PowerShot V10 er designet til vloggere, der er vokset fra deres smartphones, og det er en kompakt og let rejsemulighed. Det vejer kun 211 g, og dets store 1,0"-sensor producerer smukt 4K-videooutput med Canons ansigtsregistrering over 100 % af billedet, hvilket betyder, at uanset hvor i billedet du ønsker, at dit fokuspunkt skal være, vil kameraet fokusere på det, så du får maksimal fleksibilitet med dine kompositioner.

Movie Digital IS holder optagelserne rolige, når du går rundt, mens indbyggede stereomikrofoner kan fange stemningen i dine omgivelser, uanset om det er et overfyldt marked eller en travl udendørs restaurant.

PowerShot G7 X Mark III rammer den ultimative balance mellem ydeevne og profil og har en stor billedsensor af 1,0-typen, der giver imponerende 20,1 Megapixel fotos og 4K-video i et kamerahus med en bredde på under 11 cm og en vægt på kun 300 g – så hvis du ikke har plads i din rygsæk, kan du bare lægge det i lommen. Du kan også skifte fra stillbilleder til video og tilbage igen i én nem bevægelse.

Er du på vej på eventyr? Sørg for at downloade Canon Camera Connect-appen, så du kan slutte dit kamera til din smartphone og dele dine rejsebilleder direkte til dine sociale kanaler. Appen giver dig også mulighed for at fjernbetjene dit kamera for billeder uden rystelser og stabil video.

For eventyrere er disse rygsækvenlige kameraer og objektiver virkelig de ultimative ledsagere, der producerer fantastiske billeder og video uden at gå på kompromis med din frihed til at bevæge dig rundt. Få mere inspiration til rejsefotografering ved at finde ud af, hvordan den professionelle Diana Millos klarede sig, da hun tilbragte 48 timer i det smukke Sevilla med Canon EOS R10.

Skrevet af Peter Wolinski og Matthew Richards

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • VLOGGING

  Canons bedste kameraer og objektiver til vlogging

  Canon fremstiller en række kameraer og objektiver, der er ideelle til content creation. Denne vejledning hjælper dig med at finde det perfekte match.

 • REJSER

  Den perfekte rejseledsager

  Den professionelle fotograf Martin Bissig tager en tur til Sri Lanka med EOS R10.

 • REJSEFOTOGRAFERING

  10 tips til rejsefotografering

  Fotograf og blogger Diana Millos deler sine bedste tips til fantastiske rejsebilleder.

 • GRUNDLÆGGENDE OM FOTOGRAFERING/UDENDØRS

  Tips til optagelse under ekstreme vejrforhold

  Her er vores bedste tips og tricks til at mestre fotografering under ekstreme vejrforhold, lige fra at beskytte dit udstyr til at passe på dig selv.