REJSEFOTOGRAFERING

De bedste Canon-udstyr til rejsefotografering

Bliv klar til et eventyr: Udstyr til rejsefotografering for begyndere, content creators og entusiaster.
En person, der tager et foto med et Canon-kamera og objektiv på en strand ved solnedgang.

Rejsefotografering handler ikke længere om at købe et engangskamera til et par slørede strandbilleder til et hjemmelavet familiealbum.

Med den eksplosive vækst i sociale platforme til foto- og videodeling og den stigende vækst i professionelle online fotobøger er det nu kun fejlfri billeder, der dur. Smartphones er fantastiske, men for at producere billeder og print med wow-faktor har du brug for et dedikeret kamera – et kamera, der fungerer godt hele året rundt, uanset hvilke forhold du står over for, mens det stadig er lille nok til at kunne være i din håndbagage. Det samme gælder objektiver, som har brug for alsidighed til at holde trit med de eventyrlystne, uden at gå på kompromis med billedkvaliteten.

Der er meget at overveje, men vi har sammensat en guide til det bedste rejsefotograferingsudstyr. Så uanset om du er nybegynder, der glæder dig til at komme i gang, en kommende rejseblogger, der vil imponere dine følgere, eller en indholdsskaber med en voksende profil, der er ivrig efter at bringe dit indhold og din udstyrstaske op på et højere niveau, kan du føle dig sikker på, at du har de værktøjer, du skal bruge for at få succes.

Bedste rejsekameraer til afslappede fotografer og familieferier: Canon Zoemini S2 og Canon PowerShot ZOOM

En Canon Zoemini S2 står oven på et par afskårne jeans, omgivet af små fotoprint.

Canon Zoemini S2 passer perfekt i lommen og giver dig alt, hvad du behøver for at tage fantastiske familiefotos og selfies på farten.

En familie på landet peger på noget over dem. Manden bruger et Canon PowerShot ZOOM.

Canon PowerShot ZOOM er en kikkert og kamera, der er samlet i ét lille kamerahus , og det har en utrolig 800 mm zoom og intuitivt knaplayout, så du kan indfange begivenhederne, selv på lang afstand.

Familieferier er mere end blot en flugt fra hverdagen. Ferier er kostbar tid sammen med dem, der er tættest på os, hvor nogle af vores mest værdifulde minder bliver skabt.

Med sin 8MP-sensor er Canon Zoemini S2 en fantastisk feriekammerat, der vækker dyrebare øjeblikke til live, mens du lever dem. Canon Zoemini S2 er et ultra-bærbart kamera og en printer, der giver dig mulighed for at tage flotte selfies ved hjælp af det indbyggede spejl og ringlys, der gør din positur og eksponering perfekt. Du kan derefter vælge at printe på stedet på under et minut eller gemme billeder på et MicroSD-kort og printe senere.

Ved at parre Canon Zoemini S2 med Canon Mini Print-appen kan du også kontrollere din komposition i live-visning, tilpasse billeder før print og endda printe fotos direkte fra din smartphone.

PowerShot ZOOM bringer dig endnu tættere på begivenhederne, hvilket gør det perfekt til din næste safariferie. Med en maksimal brændvidde på 800 mm er dette monokular-kamera i lommeformat med superzoom det perfekte værktøj, når du har brug for lidt ekstra rækkevidde. En sensor på 12 MP og 4-akset billedstabilisering gør dette kompakte kraftcenter til et fantastisk valg til alle former for rejser, fuglekiggeri, sportsbegivenheder og familiesjov.

Bedste rejsekamera til begyndere og indholdsskabere: Canon EOS R10

Hænder holder et Canon EOS R10, mens de kigger på skærmen, der viser et springvand og grønne områder.

Mens Canon EOS R10 kun vejer 429 g, er det medfølgende Canon RF-S 18-45mm f4.5-6.3 IS STM-objektiv – på 130 g – også lille, samtidig med at det har et allround zoomområde og billedstabilisering. Kombinationen af de to giver både begyndere og erfarne fotografer en effektiv og alligevel let kombination.

Canon EOS R10 er det perfekte valg for både nye og erfarne rejsefotografer. Som en overkommelig indgang til Canons EOS R-systemåbner EOS R10 op for RF-objektivfatningen i professionel kvalitet, der giver begyndere et bredt udvalg af objektiver med hurtig fokusering og giver dem masser af plads til at vokse. De imponerende tekniske specifikationer gør dog også dette kamera velegnet til entusiaster og etablerede indholdsskabere, der har brug for funktioner, der løfter deres indhold til nye højder.

Med sin APS-C-sensor på 24,2 Megapixel producerer EOS R10 smukke, rene stillbilleder og perfekt 4K-video til professionelle vlogs og fortællinger. Og ved hjælp af et avanceret autofokussystem, der kan spore øjne, ansigter, dyr og køretøjer, vil dit indhold altid være skarpt, selv i svagt lys.

EOS R10 har også en touchscreen, der kan vippes og drejes, så du får en vellykket komposition uanset vinklen, og en indbygget flash til optagelse om natten, eller når lyset er ved at blive svagere. Og det vejer kun 429 g, så når du går igennem sprudlende byer eller stejle bjerge, er det ikke en hård opgave at have det med.

Bedste fullframe-kamera til rejsefotografentusiaster: Canon EOS RP

En mand i en våddragt ligger på en stenet strand med et surfbræt.

Med sin fullframe-sensor, kompakte konstruktion og lydløse optagelsesfunktioner er Canon EOS RP et intuitivt valg for fotografer, der ønsker at opleve et EOS R-system-kamera. Taget med et Canon EOS RP med et Canon EF 35mm F1.8 MACRO IS USM-objektiv ved 1/3200 sek., f/1.8 og ISO100. © Jitka Smelhausova

For fotografer med flere stempler i deres pas, som ønsker at bringe deres indhold op på endnu højere niveauer, kan et fullframe-kamera som Canon EOS RP virkelig hjælpe med at give kreativiteten et skub.

De store sensorer i fullframe-kameraer er mere følsomme over for lys end mindre sensorer. Det betyder, at de kan indfange et bredere dynamisk område – meget praktisk ved optagelse i solrige klimaer – og producere mindre støj ved høj ISO. De giver også ekstra kontrol over dybdeskarpheden til finjustering af slør og bokeh, så de passer til kulturelle gadeportrætter og indfanger det strålende lys i et bylandskab om natten .

Med
4K-videooptagelse, adgang til Canons professionelle RF-objektivserie og den intelligente autofokusering, du forventer af et EOS R-systemkamera, er EOS RP ideelt til indholdsskabere, der ønsker at producere professionelt indhold. Det vejer kun 485 g og er både vand- og støvtæt – ideel til eventyr.

Bedste kompaktkamera til rejse-vloggere og bloggere: Canon PowerShot G7 X Mark III

En mand sidder på en stenstrand foran et lille bål. Et Canon PowerShot G7 X Mark III er sat op på et stativ med en mikrofon på en klippe foran ham.

Med sit brede fokusområde, svarende til 24 mm på et fullframe-kamera, er alt fra håndholdt vlogging til portrætter og naturfotografering muligt med det ultrabærbare Canon PowerShot G7 X Mark III.

En kvinde står på en gade, smiler til kameraet, holder et Canon PowerShot G7 X Mark III op med en mikrofon og et stativgreb monteret.

Stativer er utroligt nyttigt tilbehør på rejser, da det giver stabilitet til både video- og stillbilleder. Canon stativgreb HG-100TBR er et let, kompakt stativ, som nemt kan være i en rygsæk og også fungerer som greb til vlogging.

Når du rammes af rejsefeber, er der ofte kun tid nok til at snuppe en rygsæk og tage af sted. I disse situationer, hvor pladsen betyder mest, er PowerShot G7 X Mark III den perfekte rejsepartner.

PowerShot G7 X Mark III rammer den ultimative balance mellem ydeevne og profil og har en stor billedsensor af 1,0-typen, der giver imponerende 20,1 MP fotos og 4K-video i et kamerahus med en bredde på under 11 cm og en vægt på kun 300 g – så hvis du ikke har plads i din rygsæk, kan du bare lægge det i lommen. Du kan også skifte fra stillbilleder til video og tilbage igen i én nem bevægelse.

Med skærmen, der kan vippes 180°, og livestreamingfunktioner, er dette kamera også designet med tanke på vlogging-til-kamera, og den klare maksimale blænde på f/1.8, AF til ansigtssporing og zoomobjektiv med vidvinkel sikrer, at du og dine omgivelser altid eksponeres korrekt, i fokus og i billedet.

PowerShot G7 X Mark III er dog ikke kun til vloggere. Dens overkommelige pris og effektive udvalg af funktioner gør den til et af de mest rejsevenlige kameraer for begynderfotografen.

Er du på vej på eventyr? Sørg for at downloade Canon Camera Connect-appen, så du kan slutte dit kamera til din smartphone og dele dine rejsebilleder direkte til dine sociale kanaler. Appen giver dig også mulighed for at fjernbetjene dit kamera for billeder uden rystelser og stabil video.

Det bedste vidvinkelzoomobjektiv til rejsefotografering: Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM

Skyformationer reflekteret på overfladen af en stille sø omgivet af bjerge.

Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM er et zoomobjektiv med ultravidvinkel, der er skabt til at tilfredsstille selv de mest krævende rejsefotografer. Med en 5-stops optisk billedstabilisator, en klar maksimal blænde på f/4.5 og de hurtige fokuseringsfunktioner i Canons RF-fatning sikrer dette objektiv, at dit rejseindhold er skarpt og professionelt, uanset lysforholdene. Taget med et Canon EOS R5 med et Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM-objektiv ved 17mm, 2,5 sek., f/11 og ISO100. Verity Milligan

Et alsidig vidvinkelzoomobjektiv er rejsefotografens bedste ven. Med sin brændvidde med ultravidvinkel har Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM ingen problemer med at presse alt ind i billedet, uanset om du vlogger gennem et bycentrum med skyskrabere, vandrer gennem gyderne i en snoet middelalderby eller fanger udsigten over en spektakulær bjergkæde.

Dette kompakte og lette RF-objektiv er en prisbillig tilføjelse til selv den letteste rejseudstyrstaske, og takket være dets billedstabilisering og den klare f/4.5 maksimale blænde er dette objektiv en solid ydeevne i skiftende lysforhold.

Bedste vidvinkelobjektiv til rejsefotografering: Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM

En skål med tomat- og basilikumpasta, optaget oppefra med en gaffel, basilikumblade og en støder og morter i rammen.

Med 5-trins billedstabilisering til sløringsfri håndholdte optagelser og 0,5x makrofunktion er Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM et oplagt valg til at indfange de lækre delikatesser på en restaurant. Desuden gør dens støjsvage STM-fokuseringsmotor det til et fantastisk vlogging- og livestreamingobjektiv. Taget med et Canon EOS RP med et Canon EF 35mm F1.8 MACRO IS USM-objektiv ved 1/125 sek., f/2.5 og ISO800. © Natasha Alipour-Faridani

Der er en grund til, at Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM foretrækkes af både gadefotografer, portrætfotografer og rejsefotografer. Det er bredt nok til store bylandskaber, flotte landskabsbilleder og afslørende nærbilleder med en diskret profil, hurtig maksimal blænde og MAKROFORSTØRRELSE på op til 1:2, så det fungerer perfekt til en række genrer.

Selvom RF 35mm F1.8 MACRO IS STM er designet til fullframe-kameraer, kan det også bruges på APS-C-kamerahuse, f.eks. Canon EOS R10, hvor det vil optage et synsfelt svarende til et 56 mm objektiv på et fullframe-kamerahus.

Bedste begynderobjektiv til rejse- og gadefotografering: Canon RF 50mm F1.8 STM

En kvinde med rød læbestift vender hovedet for at se på kameraet. Glimtende lys kan ses i baggrunden.

Med en asfærisk objektivbelægning vil billeder, der er optaget med Canon RF 50mm F1.8 STM, være skarpe fra hjørne til hjørne, mens den lille formfaktor gør det til en fremragende tilføjelse til udstyrstasken, uanset om du er nybegynder eller erfaren eventyrer.

Et klassisk 50 mm, som f.eks. Canon RF 50mm F1.8 STM, er et godt udgangspunkt for begyndere, der vil begynde at være kreative med deres rejsefotografering. Dette objektivs maksimale blænde på f/1.8 giver dig mulighed for at opnå en utrolig lav dybdeskarphed til smukke portrætter, der virkelig udtrykker de kulturelle identiteter hos de mennesker, du møder.

Det lader også masser af lys ind, hvilket betyder, at du vil være forberedt på alle de lysscenarier, som dine eventyr kaster mod dig. Tilpas dette til et APS-C-kamera, så har du, hvad der svarer til et 80 mm synsfelt på et fullframe-kamera.

Bedste allround zoomobjektiv til rejsefotografering: Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM

En smal, snoet gade med lyse stenhuse, med urtepotteskjulere af terrakotta fyldt med geranium, der hænger ned fra væggene.

Med en mindste fokuseringsafstand på kun 13 cm med 0,5x Center Focus Macro giver Canon RF 24-105mm F4-7.1 IS STM dig mulighed for at indfange de mindste detaljer. Du behøver heller ikke bekymre dig om kamerarystelser, der ødelægger dine billeder, da dette objektiv har en 5-trins optisk billedstabilisator. Taget med et Canon EOS RP med et Canon RF 24-105 mm F4-7.1 IS STM-objektiv ved 50mm, 1/320 sek., f/5 og ISO800.

Rejser du let og har kun plads i din rygsæk til ét objektiv? Canons allround RF 24-105mm F4-7.1 IS STM er et fremragende valg. Den omfattende brændvidde giver utrolig alsidighed, der er velegnet til alt fra håndholdt vlogging til betagende portrætter. Derudover har det en kombination af imponerende rækkevidde og 5-trins billedstabilisering til håndholdt optagelse og optagelse i svagt lys i et kamerahus, der måler under 9 cm og kun vejer 395 g. På en APS-C-sensor svarer dette objektivs brændvidde til 38,4 mm på et fullframe-kamera.

For eventyrere er disse rygsækvenlige kameraer, objektiver og tilbehør virkelig de ultimative ledsagere, der producerer fantastiske billeder og video uden at gå på kompromis med din frihed til at bevæge dig rundt. Få mere inspiration til rejsefotografering ved at finde ud af, hvordan den professionelle Diana Millos klarede sig, da hun tilbragte 48 timer i det smukke Sevilla med Canon EOS R10.


Skrevet af Peter Wolinski

Relaterede produkter

Relaterede artikler