KREATIVT PRINT

Gør din families historie levende med print

Når du printer fotos af dine dyrebare familieminder, kan hjælpe dig med at huske dem – men hvorfor stoppe der? Kom endnu længere med vores fem kreative tips!
Tre små børn, der er sat på en seng og kigger på printede familiefotos.

Det er næsten for nemt at tage familiefotos i dag. Smartphones og andre gadgets er vores konstante ledsagere, der fanger hvert sekund, mens vores børn lever deres hverdag. Disse billeder bliver dog snart begravet i telefonens digitale lager og ses sjældent igen. Men der findes stadig måder, hvorpå du kan holde de dyrebare minder i nærheden.

Leti er en travl mor med fire børn på mellem 1 og 8 år. Selvom hun er en ivrig Instagram-influencer, har hun altid været stor fan af fotoprint. "Vi plejede at tage filmruller med op til gågaden, hvor vi ventede spændt på at få printet tilbage. Det har vi mistet, fordi alt er i clouden eller i telefonen – billederne er der, men vi ser dem aldrig rigtigt."

Bevæbnet med Canon SELPHY Square QX10- og Canon SELPHY CP1300-printere samt et Canon EOS 250D-kamera har Leti, hendes mand Zac og deres børn fundet endeløse måder at fortælle deres historier på og genvinde glæden ved print, og her deler de deres kreationer.

1. Hold kontakten med personlige kort

En kvinde ved et bord, der sætter et familiefoto på et stykke karton.

Leti producerer print af familiefotos med Canon SELPHY CP1300 og bruger dem til at lave lykønskningskort, der kan sendes til familie og venner. Det giver helt klart et personligt præg.

En kvinde med sin lille datter siddende på skødet, der hjælper hende med at skubbe et kort ind i en kuvert.

Det er meget enkelt at lave kort med selvklæbende print fra Canon SELPHY Square QX10, der kan få hele familien involveret.

At sende hjemmelavede kort er en fantastisk måde at holde kontakten med familie og venner på, og Leti synes, at det at inkorporere fotos tilføjer et personligt præg, der næsten er som "at være der", selv når de er fysisk langt fra hinanden. "Jeg køber blanke lykønskningskort, og børnene kan så bruge SELPHY CP1300 til at lave deres egne print," siger hun. "På den måde kan de producere noget særligt og anderledes, der virkelig fortæller en historie og taler til folk, uanset om det er bedsteforældre, tanter og onkler, venner eller hvem som helst."

Leti planlægger at bruge printeren til sine børnefødselsdagsinvitationer og har også en god idé til takkekort. "Vi kunne tage billeder af de børn, der leger med de gaver, de har givet, og bruge dem som personlige takkekort," siger hun. Leti har en masse familie langt væk, så det at lave fotokort regelmæssigt kan være med til at holde alle tæt på.

2. Lav et overblik over familiens vækst

En mand, der hjælper sin datter med at sætte et foto på en højdemåler, der er formet som en langstrakt frø.

De selvklæbende fotoprint fra SELPHY Square QX10 er ideelle til påklæbning på en højdemåler. Det er en sjov måde for de mindre familiemedlemmer at følge deres fremskridt på.

To små børn sidder på en seng med en Canon SELPHY Square QX10, et Canon EOS 250D og deres mor, som holder en telefon med SELPHY Photo Layout-appen åben.

Det er nemt at gå tilbage i tiden og vælge billeder fra tidligere år og derefter printe direkte fra SELPHY Square QX10 ved hjælp af SELPHY Photo Layout-appen.

Letis børn elsker at se, hvor høje de er blevet og har altid godt kunnet lide at få deres højde sat på væggen. Leti har taget dette til et nyt niveau med fotografering. "Jeg købte en højdemåler og satte den op på væggen. Når de har lyst til det, kan børnene tage billeder af hinanden og printe dem på SELPHY Square QX10. Vi kan også gå tilbage i tiden ved hjælp af mindefunktionen på min mobiltelefon, og SELPHY Photo Layout-appen gør det nemt for børnene at vælge billeder og printe dem.

Du kan printe og lave din egen højdemåler med flere design på Canons Creative Park.

"De elsker QX10-printeren, fordi den er så nem at bruge. Den er lille nok til, at de kan holde den i hænderne, og de kan nemt oprette forbindelse til telefoner og andre enheder via Wi-Fi. Det er fantastisk, at den også kører på sit eget genopladelige batteri, så de kan bruge den overalt uden at skulle tilslutte den."

Printeren fremstiller kvadratiske fotos, hvor der er plads nok til at tilføje en billedtekst i kanten. Dette er ideelt til at skrive datoen, hvor billedet blev taget, sammen med højdemålingen. Du kan også pille bagsiden af for at få en selvklæbende overflade, der er perfekt til at klæbe billederne fast på højdemåleren.

3. Brug print til at dekorere dit hjem

To indrammede portrætfotos på en lav hylde ved siden af et billede af et jordbær, et regnbuefarvet legetøj og en Canon SELPHY CP1300.

SELPHY CP1300 printer 6x4"-fotoprint i høj kvalitet. Den kan også fremstille fotostrimler med forskellige layoutmuligheder og endda et udvalg af klistermærker. 6x4"-fotorammer er nemme at finde, så du nemt kan lave færdige kunstværker, som du kan sætte op derhjemme eller sende som gaver til familie og venner.

En svagt lyserød Canon SELPHY CP1300-printer på en hvid træoverflade, der printer et billede, omgivet af familiefotos, nogle med rammer og nogle uden, et Canon EOS 250D-kamera og nogle lyserøde blomster.

Ud over en sjov familieaktivitet siger Leti, at det var spændende at introducere print til den yngre generation. "Det var en meget stor ting for børnene, at de kunne printe deres billeder."

Leti er overbevist om, at fotos skal se dagens lys i stedet for at blive begravet på en elektronisk gadget. SELPHY CP1300 printer standard 6x4"-fotoprint på blot 47 sekunder. Den kan også printe ark med mini-klistermærker i forskellige størrelser, så du får flere kreative muligheder. Som med SELPHY Square QX10 kan du printe direkte fra mobile enheder via Wi-Fi, men CP1300 har også et hukommelseskortstik og en PictBridge-port, der er fantastisk til print af billeder, der er taget med et kamera som f.eks. Canon EOS 250D.

SELPHY CP1300's farveskærm, der kan vippes, giver intuitiv betjening, og en batteripakke til netspændingsfrit print fås som ekstra tilbehør.

"Da printeren laver standard 6x4"-print, er det nemt at finde den rigtige størrelse ramme, og der er masser at vælge imellem," siger Leti. "Det, jeg elsker ved at lægge fotoprint i rammer og placere dem rundt om i huset, er, at billederne bare er der. Du behøver ikke tænde for en enhed og søge efter dem, hvilket kan være en ret krævende proces, og som børnene mangler tålmodighed til.

"De ældre børn elsker at have billeder af sig selv som babyer og småbørn. Indrammede print af særlige øjeblikke er også fantastiske gaver til vores familie og venner. I sidste ende mener jeg, at et indrammet print er en fysisk ting, der skiller sig ud, i stedet for blot endnu et digitalt billede, der går tabt i clouden."

Du kan også bruge print fra SELPHY CP1300 og SELPHY Square QX10 til at dekorere et børneværelse til et nyt familiemedlem ved hjælp af billeder af familien og ved at printe din ultralydsscanning, før du tilføjer det første billede af barnet.

4. Fortæl en historie med billeder

En kvindes hånd, der trækker bagsiden af et printet foto, hvor den selvklæbende side kommer til syne nedenunder, så det kan klæbes fast på forsiden af en scrapbog.

Den selvklæbende bagside på print fra SELPHY Square QX10 gør det nemt at sætte dem fast i en scrapbog – og ingen lim betyder intet svineri.

En forælder og et barn dekorerer forsiden af en scrapbog med familiefotografier.

Børnene elskede at blive involveret i printprocessen. Se SELPHY Photo Layout-appen for at få flere sjove idéer til jeres print, f.eks. billedtekst, ikoner og klistermærker.

Letis børn er virkelig ivrige efter at lave scrapbøger. Familien har en række planlagte campingture, og de elsker alle at tage billeder af deres eventyr. "Det kamera, vi brugte til instant-fotoprint, løb altid tør for papir. Med vores telefoner eller et kamera som f.eks. Canon EOS 250D kan vi blive ved med at fotografere, så længe vi vil, tage billeder lige i øjeblikket og derefter vælge, hvilke billeder vi vil printe senere.

"SELPHY Square QX10 er ideel til scrapbøger," tilføjer Leti. "Den printer 68 x 68 mm kvadratiske print på større 72 x 85 mm papirark. Dette efterlader et område, hvor du kan skrive en billedtekst, når det er printet. Børnene kan virkelig godt lide at tilføje ikoner og søde små billeder til deres fotos, når de laver print. Og papiret har en bagside, der kan trækkes af, for at afsløre en selvklæbende overflade. Det er fantastisk, fordi de kan lave scrapbøger ved blot at placere printene, hvor de vil, uden at skulle bruge tape eller lim."

5. Sæt dig selv i fokus

Et par smiler til kameraet, mens de sidder på en børneseng i et loftsværelse.

Børnene kan godt lide at have billeder af mor og far i deres værelse, og Canon EOS 250D er ideelt til at tage familieportrætter, da det er ultrakompakt og nemt at bruge, men alligevel meget avanceret og med enestående billedkvalitet.

En mand, der hjælper sin datter med at fotografere resten af familien med et Canon EOS 250D-kamera.

EOS 250D's skærm, der kan vippes og drejes, gør det meget intuitivt at komponere billeder, selv for små børn, og den kan vendes hele vejen rundt, hvilket er fantastisk til selfies.

Leti synes, at Canon EOS 250D passer perfekt til familielivet. Det er nemt at håndtere for både voksne og børn. Og det er endnu bedre, at det passer perfekt ind i den komplette skabelsesproces, lige fra at tage billeder til at printe dem takket være den indbyggede Bluetooth og Wi-Fi. "Børnene elsker virkelig at få sig selv med på billedet, tage selfies og holde styr på, hvad de laver. Skærmen, der kan vippes og drejes, er fantastisk til dette formål, da den kan vendes helt rundt, så du kan komponere billeder foran kameraet."

Leti nød alsidigheden ved de kameraer og printere, hun brugte til at lave sine print. "De er virkelig gode produkter – superbrugervenlige, kompakte og meget enkle, men kvaliteten er stadig fantastisk. Printene er virkelig levende og varer evigt, og der er så mange kreative ting, som børnene kan komme ind i. Det fungerer virkelig godt for Zac og mig. Jeg planlægger at skabe et særligt projekt, som jeg kan dele med ham på vores bryllupsdag, og som viser vores liv sammen, siden vi mødtes første gang. Canon-udstyr er fremragende til at gøre dig kreativ. Jeg elskede det simpelthen."

Skrevet af Matthew Richards

Relaterede produkter

Relaterede artikler