BRYLLUPSBILLEDER

Opret dit eget bryllupsalbum, som du vil værdsætte

Når du laver dit eget bryllupsfotoalbum, kan du genopleve lejligheden, mens du udtrykker din kreativitet. Find ud af, hvordan du gør med vores eksperttips.
Et udvalg af bryllupsbilleder, der ligger på et bord, med en hånd, der holder et sort/hvidt billede af de to brudegomme, der holder hinanden i hånden og griner.

Et fantastisk bryllupsalbum fortæller historien om et pars unikke dag sammen, hvor det bevarer og viser dyrebare minder for kommende generationer. Hvis du bestiller et bryllupsalbum, der er oprettet af en professionel, kan det dog lægge pres på det allerede tunge bryllupsbudget, og det kan også gøre, at parret bliver mindre følelsesmæssigt involveret i det, der kan være en utrolig chance for at mindes deres særlige dag. Så hvorfor ikke gøre det selv?

Hannah Millard, også kendt som Camera Hannah, har været bryllupsfotograf på fuld tid siden 2010 og har en passion for at fange følelsen af de magiske øjeblikke, mens de udspiller sig. Hun er internationalt kendt og har vundet en række priser for sit arbejde, som har bragt hende fra hjemmet i Derbyshire i England til eksotiske steder rundt om i verden. Hun er også fotolærer, der tilbyder heldags-workshops, mentorsessioner online og personligt, samt hobbyentusiast og selvudråbt "kæmpe nørd". Her deler Hannah sine tips til par, der ønsker at skabe deres eget helt unikke bryllupsalbum.

1. Indsaml alle dine billedvalg

En person, der holder et hjemmelavet bryllupsalbum, som er fyldt med billeder fra receptionen. Glitrende guldbogstaver, der staver PARTY TIME, er sat på øverst.

"Det kan være meget tilfredsstillende at lave albums med print," siger den prisbelønnede bryllupsfotograf Hannah Millard. "Der er også mulighed for at oprette særlige, personlige albummer som gaver til familie og venner."

Det oplagte sted at starte er at samle alle de billeder, man har af den særlige dag, sammen – både de officielle billeder, der er taget af din valgte professionelle fotograf, og de ikke-officielle billeder, der er blevet knipset af familie og venner.

"De fleste bryllupsfotografer leverer med glæde digitale billeder i høj opløsning som en del af pakken," siger Hannah. "Disse er ideelle til at lave dine egne fotoprint og bør være af meget høj kvalitet. Jeg bruger et Canon EOS R6, og mine foretrukne objektiver til bryllupper er Canon EF 24mm f/1.4L II USM, Canon EF 50mm f/1.2L USM og Canon EF 100 f/2.8L Macro IS USM via den fremragende Canon-objektivadapter EF-EOS R, så jeg ved, at billedkvaliteten bliver fantastisk.

"Jeg er også ved at købe et Canon RF 15-35mm F2.8L IS USM. Zoomområdet med vidvinkel og lysstærk blænde giver stor alsidighed til gruppebilleder og indendørs bryllupsfotografering."

Da de fleste, hvis ikke alle, af dine sorterede billeder vil være i digitalt format, kan du lave dit bryllupsalbum ved hjælp af en online fotobogsservice, hvor du overfører dine yndlingsbilleder, og virksomheden udfører print og emballering for dig. Det er en fantastisk mulighed for dem, der gerne vil have mere at skulle have sagt, men som ikke har tiden. Alternativt kan du for ca. samme udgift printe og oprette et album selv.

2. Lav en date med din partner

Et skærmbillede af et billedredigeringsprogram, der viser et udvalg af farve- og sort/hvid-fotografier fra en bryllupsdag.

Det kan være en dejlig måde at tænke tilbage på din store dag og genopleve særlige minder, når du vælger dine yndlingsbryllupsbilleder til albummet.

En person lægger bryllupsbilleder i forskellige størrelser på et bord og holder to op for at undersøge dem nærmere.

Når du har indsnævret dine yndlingsbilleder fra de digitale filer, kan du printe dem. Dette vil hjælpe dig med at forfine dit udvalg.

"Jeg synes, det er meget vigtigt, at et par gennemgår alle deres bryllupsbilleder sammen," siger Hannah. "Det er som en date-aften, hvor I kan bruge kvalitetstid sammen med at genopleve brylluppet. Det kan også være en god oplevelse, der binder jer tæt sammen, at gennemgå billederne, mens I snakker om dagen. Når I taler det igennem, vil I ikke kun opdage, hvilke billeder der er jeres egne yndlingsbilleder, men hvilke billeder der betyder mest for jeres partner og hvorfor. Det handler ikke kun om selve billederne, men også om de følelser, der ligger bag dem."

3. Start med de vigtigste

En kvinde føjer et dekorativt hjørne til en montage af billeder i et hjemmelavet bryllupsalbum.

"Bryllupsreceptioner er ofte et væld af farver og har forskellige lyskilder med varierende farvetemperaturer. Hvis du laver sort/hvid-print, kan det fjerne de alt for farverige distraktioner og sætte fokus på øjeblikkets følelse," siger Hannah. "Men hvis du kombinerer flere farve- og monokrome billeder på samme side, er det bedst at undgå blot at have én af hver typer."

Det kan være sværere at beslutte, hvad I vil udelade, end hvad I skal sætte ind, når I opretter et bryllupsalbum.

"Prøv at starte med de essentielle billeder," siger Hannah. "Hvert bryllup er en historie, der har vigtige øjeblikke hele dagen, f.eks. udvekslingen af ringe, det første kys og underskrivelsen af registeret. Senere under receptionen kastes buketten, og der danses brudevals. Det er alle de ikoniske øjeblikke, du gerne vil have med som en del af historiefortællingsprocessen. Lige så vigtige er billeder, der virkelig taler til dig og trækker dig tilbage til et bestemt øjeblik, uanset årsagen."

4. Giv jeres yndlingsbilleder masser af plads

Et par hænder arrangerer et billede af to brudegomme, der omfavner hinanden på den første side af et hjemmelavet bryllupsalbum.

Vælg en balance mellem større og mindre print til dit album, og sørg for at efterlade et hvidt område omkring dem, så siderne ikke føles for overfyldte. Mindre billeder kan endda være dem, der er optaget på Instant-kameraprintere, f.eks. Canon Zoemini S2, som er taget på dagen af jeres gæster. Når det kommer til æstetik, er det også vigtigt at give nogle af dine mest foretrukne billeder plads til at ånde.

"Ud fra de billeder, du bare må have, er det godt at vælge tre eller fire hero-billeder," siger Hannah. "Disse vil være dine absolutte favoritter, og du vil gerne give dem plads i albummet. Det er en almindelig fejl at få siderne til at se visuelt overfyldte ud med for mange billeder, der kæmper for opmærksomhed. At bruge hele sider på hero-billeder skaber et bedre mix og en følelse af balance. Gode hero-billeder vil have en stærk visuel effekt, fantastisk komposition og ofte fange et øjeblik, hvor alt passer perfekt sammen.

"Bagsiden er, at nogle billeder fungerer bedre med andre mindre billeder omkring dem," fortsætter Hannah, "som uformelle billeder af gæster under receptionen og folk, der viser deres dansetrin på dansegulvet."

5. Glem ikke de grundlæggende optagelser

Et par hænder holder et udvalg af billeder fra en bryllupsdag, herunder et af de to brudegomme, der omfavner hinanden, og en treetagers bryllupskage.

For at sikre, at dit bryllupsalbum fortæller om hele din dag, skal du sørge for at medtage grundlæggende optagelser af de forskellige steder samt billeder af din valgte kage, blomster osv. Disse er elementer, der nemt kan glemmes, men som du vil elske at blive mindet om i de kommende år.

"Jeg optager en masse video ved bryllupper, og lignende regler gælder, når du skal oprette et album med stillbilleder," siger Hannah. "Start med nogle "grundlæggende optagelser" for at give kontekst. Billeder, der viser ceremonistedet, vil give et udgangspunkt, og det samme gælder senere ved receptionen, hvis den foregår på et andet sted. De er måske ikke dine yndlingsbilleder, men hvis du ikke tager dem med, risikerer du at miste fornemmelsen af begivenheden. Det er også godt at understrege tingene yderligere ved at tilføje detaljer. Billeder af ting som blomster, skrivematerialer og borddekorationer fungerer godt og giver et visuelt flow, hvis du går fra et sted til et andet."

6. Lav print af dit udvalg

En kvinde står foran en Canon PIXMA-printer og undersøger billeder, der lige er blevet printet.

Canon PIXMA TS7450-seriens printer er det perfekte match til nygifte, der gerne vil lave et gør-det-selv bryllupsalbum. Den gør det hurtigt at printe 6x4"-fotoprint i fuld farve uden kant på helt ned til 43 sekunder.

Selv hvis du beslutter dig for at få dit album lavet professionelt, hjælper det stadig med at udforme et design af, hvordan dit album skal se ud, og hvilke billeder du skal bruge på forhånd, ved at følge alle ovenstående trin. En anden vigtig del ved at vide, hvordan albummet vil blive, uanset hvem der laver det endelige produkt, er at se en fysisk repræsentation.

"At se billeder på en telefon eller computerskærm giver dig ikke fornemmelsen af, hvordan et bryllupsalbum ender med at blive. Uanset om du vil have dit album printet professionelt eller skabe dit eget, er det meget bedre at lave fysiske fotoprint at lege med," siger Hannah. "Jeg har brugt en printer i Canon PIXMA TS7450-serien og er virkelig imponeret over, hvordan hele processen er så hurtig og nem, og at kvaliteten af fotoprint er så god. Du får mulighed for at lave print med eller uden kant, som begge kan fungere godt. Jeg synes, at print uden kant normalt er bedst, hvis jeg lægger printene på hvide sider, mens en hvid kant omkring fotoprint udgør en flot ramme ved farvede eller teksturerede sider."

7. Prøv et udvalg af fotopapir for at se, hvad du bedst kan lide

Et udvalg af bryllupsbilleder og pakker med Canon-printerpapir lagt på et bord.

Når det drejer sig om at vælge papir til dine bryllupsbilleder, siger Hannah: " Glossy, semi-gloss, glans- og mat fotopapir har forskelligt udseende, så det betaler sig at prøve forskellige muligheder. For at opnå den bedst mulige printkvalitet er det også meget vigtigt at ændre printerindstillingerne hver gang, så de passer til det papir, du bruger."

Når du printer billeder til dit album, foreslår Hannah at teste forskellige typer fotopapir for at se, hvad du foretrækker.

"Jeg elsker den måde, jeg kan afprøve forskellige typer fotopapir på, når jeg laver mine egne print," siger hun. "Glossy, semi-gloss, glans- og mat fotopapir fås alle i en lang række forskellige størrelser, så du kan eksperimentere og finde den finish, du bedst kan lide. Semi-gloss er min favorit, som giver virkelig smukke, professionelt udseende resultater uden for meget genskin. Glossy fotopapir fungerer også godt, især til sider, der er fyldt med mange forskellige, meget farverige billeder, da kontrasten og mætningen virkelig kommer igennem. Mat papir giver et mere diskret, dæmpet udseende.

"Skønheden ved selv at lave print er, at du kan blande og matche papirtyper, så de passer til individuelle billeder eller sider."

8. Opret et storyboard for at kontrollere placeringen

Et udvalg af bryllupsbilleder ligger foran en åben bærbar computer, mens en kvinde bag dem undersøger et foto, som lige er kommet ud af printeren.

"Når du forsøger at finde størrelsen og placeringen af fotos til dit album, kan du starte med små print og arbejde dig op og printe større kopier, hvis og når det er nødvendigt," siger Hannah. "Det vil spare dig tid og penge."

"For at give tempo til dit bryllupsalbum og sikre, at det fortæller hele historien, er det godt at skabe en slags filminstruktør-storyboard," forklarer Hannah. "Start med hero-billedet og de billeder, du vil have med, og tilføj derefter de grundlæggende billeder, og sæt alle billederne ud på en tidslinje. Det giver dig en nem visuel reference til hele fortællingen og gør det klart, om der er huller i fortællingen, som skal udfyldes. Det vil også vise dig, om der er mangel på balance, f.eks. med for mange billeder af talerne eller for få ærlige billeder af gæsterne."

9. Bliv professionel med print

Et skærmprint, der viser et portrætbillede, der parres med en brændt orange tekstboks, der viser ordene: Best. Day. Ever.

"Når papirstørrelsen ikke svarer til billedets størrelsesforhold, skal du være opmærksom på, hvordan det er beskåret. Med Canon Easy-PhotoPrint Editor kan du trække billedet i printeksemplet for at opnå den bedste komposition," siger Hannah.

En person, der kigger på bryllupsbilleder på en bærbar computer og samtidig holder et foto fra det samme bryllup i hånden. Der er flere print på skrivebordet omkring den bærbare computer.

"Auto Photo Fix-værktøjet i Canon Easy-PhotoPrint Editor kan forbedre printkvaliteten," siger Hannah. "Jeg foreslår, at du printer to versioner med og uden en rettelse, så du kan se, hvad du foretrækker. For billeder, der er blevet omhyggeligt redigeret og leveret af professionelle bryllupsfotografer, er det normalt bedst at lade korrektionen være slået fra."

"Jeg kan virkelig godt lide Canon Easy-PhotoPrint Editor", siger Hannah. "Når jeg planlægger sider, bruger jeg den til at printe flere billeder på f.eks. en enkelt side med 10x8"- eller A4-fotopapir, som jeg derefter kan sætte direkte på siden i en scrapbog. Det hjælper virkelig, når du skal finde ud af layoutet for de enkelte sider, og hvordan de arbejder med de sider, der vender mod dem.

"Print af flere mindre billeder på en enkelt side sparer også tid og besvær med at forsøge at justere dem præcist, når de sættes ind i bogen," fortsætter hun. "Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen og softwaren har en række skabeloner, du kan vælge mellem. Du kan derefter fortsætte med at kopiere layoutet i designværktøjerne i en online fotoprintvirksomhed for at oprette dit endelige bryllupsalbum. Og de fotos, du printer, går aldrig til spilde. Du vil måske gerne beholde dem selv eller give dem til familie og venner som gaver og måske sætte dem i en ramme som et supplement."

10. Bliv kreativ for at øge effekten

Et par hænder arrangerer en side med fire sceneopsætningsbilleder over for en side med to større billeder af bryllupsopsætningen.

"Hvis du vil sætte fotoprint fast i en scrapbog, fungerer washi- eller hobbytape godt, ellers findes der et bredt udvalg af almindelige og dekorative selvklæbende "fotohjørner" at vælge imellem," siger Hannah. "Et andet alternativ er at bruge dobbeltklæbende tape for at få et virkelig rent look. Når du eksperimenterer med layout, giver afdækningstape en midlertidig løsning, og du kan trække den af igen uden at beskadige dine print."

"Jeg tror, at der er meget, der taler for at lave dit eget bryllupsalbum med print, du laver derhjemme," konkluderer Hannah. "Det er bedst at købe en hobbybog i et relativt stort format, f.eks. med sider på 12x12", der giver dig fleksibilitet til at bruge en blanding af store og små billeder. Gør-det-selv-tilgangen er fantastisk til at tilføje forskellige elementer til et bryllupsalbum, f.eks. indbydelser, særlige beskeder og håndskrevne noter, programmer, pressede blomster og andre minder.

"I sidste ende kan du selv håndlave et helt skræddersyet bryllupsalbum med print i topkvalitet, der holder længe nok til at blive givet videre til kommende generationer. Det er virkelig sjovt at lave, og det er utroligt billigt sammenlignet med næsten alle andre elementer ved et bryllup."

Skrevet af Matthew Richards

Relaterede produkter

Relaterede artikler