PRINT

De bedste printere til designere

Uanset om du arbejder hjemme eller i studiet, kan du her vælge den perfekte printer til grafisk design, der dækker dine behov.
En Canon PIXMA TR150 printer et billede af en lille blå vase, som er inspireret af den, der står ved siden af.

Efterhånden som den måde, vi arbejder på, bliver mere og mere fleksibel, er det stadig vigtigere, at dit hjemmekontor eller studie er udstyret med de værktøjer til grafisk design, du har brug for til at udføre dit arbejde effektivt. For dem, der arbejder i den kreative branche, især designere, er en printer et vigtigt værktøj. Fra korrekturlayout til oprettelse af trykte kopier til kundens godkendelse og håndtering af den daglige administration – en printer af høj kvalitet kan spare dig tid og hjælpe dig med at få flere opgaver. Men hvilke funktioner skal du holde øje med?

Skarpe tekst- og designdetaljer, jævne farveovergange, naturtro farver og ensartet print-til-print er vigtige krav til kundekorrektur. Alsidighed er en anden vigtig printeregenskab. Som designer kan du få til opgave at producere alt fra visitkort og flyers til print i plakatstørrelse, så en printer, der understøtter en lang række medietyper og -formater, giver dig flere kreative muligheder og betyder færre ture til dit lokale trykkeri. Driftssikkerhed og brugervenlighed er også vigtige egenskaber, og det samme gælder praktiske funktioner som trådløs forbindelse, automatisk papirfremføring og hurtige printhastigheder.

For at hjælpe dig med at beslutte, hvilke professionelle printmuligheder der passer bedst til dine behov, har vi sammensat denne vejledning til Canons kreative printteknologi. Den indeholder en oversigt over de bedste PIXMA-printere og omkostningsbesparende MAXIFY-modeller, som alle leverer print i høj kvalitet, så du kan finde det perfekte match.

De bedste hjemmeprintere til grafiske designere

En virksomhedsbrochure, der kommer ud af en Canon PIXMA-printer.

Canon PIXMA TS7650i har en touchscreen i farver med en innovativ Switch UI-interface, der giver dig mulighed for at skræddersy funktioner til dine behov, så dit workflow bliver hurtigere.

Nogle af Canons seneste PIXMA- og MAXIFY-printere er designet med hybridarbejde i tankerne. Kompakthed, nem opsætning, nyttige funktioner og intuitiv betjening er alle vigtige faktorer sammen med omkostningseffektivitet. Canon PIXMA TS7650i er en budgetvenlig printer, der er lille nok til at passe ind under trange pladsforhold, men som har næstegenerations-, større printhoveder til hurtige printhastigheder på ca. 15 ipm1 (print pr. minut) og 10 ipm for henholdsvis sort/hvid- og farvedokumenter, komplet med forbedret billedbehandling for at maksimere printkvaliteten.

Den gør det enkelt og bruger kun to blækpatroner, begge med integrerede printhoveder: en trefarvet blækpatron med farvestofbaseret blæk til enestående fotoprint og en pigmentbaseret sort patron. Det er Canons første "hjemmeprinter" med udtværingsfrit sort pigmentblæk, som er velegnet til brug sammen med overstregningspenne. Wi-Fi-fordelene omfatter direkte print og scanning til og fra mobile enheder. PIXMA TS7750i tilføjer en 35-arks ADF (automatisk dokumentfremfører), som giver nem scanning og kopiering af flere sider.

Begge modeller er også kompatible med Canons PIXMA Print Plan, en abonnementsbaseret tjeneste, der overvåger blækniveauet og leverer nye patroner til døren, så snart den registrerer, at du er ved at løbe tør, hvilket giver dig besparelser på op til 50 % på almindelige blækomkostninger.2

Som med mange andre Canon-printere omfatter understøttende apps, herunder Easy-PhotoPrint Editor til redigering af fotos samt oprettelse af collager, plakater og meget mere ved hjælp af en række skabeloner og Canon Easy-Layout Editor til kombination, layout og print af flere billeder. Canons PRINT-app giver dig opdateringer i realtid om din printers status og blækniveauer, og den muliggør vedligeholdelsesopgaver samt mulighed for at printe, scanne og kopiere direkte fra din mobile enhed. Der er også Canon PosterArtist, som har en lang række skabeloner, der kan tilpasses til at skabe og printe alt fra brochurer til plakater og bannere.

Canon PIXMA TS8750-serien er endnu en bemærkelsesværdigt kompakt printer, der ligesom PIXMA TS7750i er ideel til hjemmekontoret. Denne model udmærker sig ved printkvalitet for både sort/hvid- og farvedokumenter og -fotos. Det er en 3-i-1-multifunktionsprinter, der har seks individuelle blækpatroner med pigmentbaseret sort og farvestofbaseret CMYK samt grå, der giver forbedret sort/hvid-fotoprint og et større farverum. Dokumenter med sort/hvid-tekst ser skarpe ud, helt ned til det mindste print, mens fotooutputtet er fyldigt og levende. Den har samme høje printhastigheder som PIXMA TS7650i, men har en større 4,3" touchscreen i farver, der kan vippes, med et interface, der kan tilpasses, så du hurtigt og nemt kan få adgang til de funktioner og indstillinger, du ofte har brug for. Installationen er særlig enkel, med en QR-kode, der vises på en touchscreen i farver, så du kan oprette forbindelse til Wi-Fi Direct.

De bedste grafiske designprintere til store projekter

En printer i Canon PIXMA TS9550-serien på et skrivebord ved siden af en bærbar computer, notesblok, fotos og blyanter.

Printeren i Canon PIXMA TS9550-serien kan producere A3-print uden kant og er alligevel ikke meget større end en standard A4-printer. © Natasha Alipour

Der ses en kvindes hånd, der er ved at vende et ark papir for at demonstrere de tosidede printmuligheder på Canon PIXMA TS9550-serien.

Automatisk tosidet print og en ADF (automatisk dokumentføder) til 20 ark er blot to af de mange funktioner, der findes på Canon PIXMA TS9550-serien. © Natasha Alipour

Alt-i-én-printeren fra Canon PIXMA TS9550-serien optager nogenlunde den samme plads som en A4-printer, men den er i stand til at producere A3-print uden kant og har en række funktioner, der gør det muligt for designere at være mere produktive med den tid, de har. En LCD-touchscreen på 10,8 cm gør det nemt at justere printindstillingerne, mens automatisk tosidet print og en ADF (automatisk dokumentføder) til 20 ark til A4-papir reducerer mængden af genopfyldninger, du skal udføre. Det er også en model med fleksible tilslutningsmuligheder med både Ethernet- og trådløse funktioner og understøttelse af AirPrint (iOS) og Mopria (Android) og Canons PRINT-app, så du kan printe, scanne og kopiere idéer og inspiration direkte fra din mobile enhed.

Den ultimative test af en printer er naturligvis selve printkvaliteten, og Canon PIXMA TS9550-serien bruger fem individuelle ChromaLife100-blækpatroner, herunder sort pigmentblæk til skarp tekst plus fire individuelle CMYK-farvebaserede blækpatroner, der leverer detaljerede print med en albumlevetid på op til 100 år.3 Den understøtter en lang række kreative medier, herunder blankt, glansfuldt, mat og kunstpapir samt printbare diske. Ud over blækpatroner med standardkapacitet findes der også XL-patroner for at reducere driftsomkostningerne. Den er også kompatibel med Canons Auto-Ink Delivery-tjeneste. Hvis du tilmelder dig denne, får du leveret nye patroner direkte til døren, når de begynder at løbe tør for blæk, så du undgår at løbe tør for blæk midt i et vigtigt job.

Hvis du ikke har brug for en printer med en indbygget scanner, kan du overveje Canon PIXMA iX6850. Denne tilsvarende kompakte A3+-printer bruger også den samme blanding af fem pigment- og farvestofbaserede blæk, mens A3+ PIXMA iP8750-blækprinteren med seks blæktanke tilføjer en ekstra grå farvestofbaseret blæk, hvilket øger farveskalaen og forbedrer printkvaliteten i sort/hvid yderligere.

Alt-i-én-printeren i Canon PIXMA TS8750-serien, der er lige så smuk at se på som de print, den producerer, er til grafiske designere, der ikke har brug for at printe større end A4. Det slanke design vil komplementere enhver designers arbejdsplads og bringe printydeevnen op på et højere niveau med et system med seks separate blæktanke, herunder en grå blæk, der reducerer kornetheden.

De bedste printere til lave driftsomkostninger

En Canon PIXMA G6050-printer, der printer et billede af et logo

Canon PIXMA G6050 kan printe op til 18.0004 sider fra kun tre sorte blækflasker, hvilket gør den til et smart valg for dem, der har et budget. © Jake Baggaley

En person sidder ved et lille skrivebord og arbejder på en bærbar computer. På skrivebordet bag den bærbare står en Canon PIXMA-printer.

Den strømlinede Canon PIXMA GX1050 er designet til at passe ind i hjemmekontoret og er meget kompakt af en MegaTank-printer at være. Som med andre genopfyldelige Canon-printere er blækflaskerne individuelt tilpasset, så hver farve kun kan hældes i den korrekte beholder. En indbygget ventil forhindrer overfyldning og potentielt spild.

For designere, der skal bruge kreative printløsninger til et stort antal korrekturer af prøveprint, er en model i Canon PIXMA G-seriens MegaTank-printersortiment en meget praktisk løsning. Canon PIXMA G6050 har fire genopfyldelige blæktanke med høj kapacitet og kan levere op til 18.0004 sider fra tre sorte blækflasker eller 7.700 sider fra et sæt farveblæk. Den har også en kapacitet på 350 ark almindeligt papir og automatisk dupleksprint, så du kan bruge mindre tid på at genopfylde PIXMA G6050 med papir og blæk og mere tid på at tage dig af den kreative side af tingene.

Printhovedteknologien i PIXMA G6050 sikrer skarpe og detaljerede print, og den tilbyder også print uden kant fra 89 x 89 mm kvadratisk op til A4. Det er også en alsidig tre-i-én-løsning med både en kopimaskine og en A4-scanner, som gør det muligt at importere kunstværker og andet kildemateriale til et designprojekt uden behov for yderligere hardware. PIXMA G6050 er også cloud-kompatibel, så design kan printes fra alle steder med kompatible services, f.eks. Google Drev og Dropbox.

For at reducere driftsomkostningerne yderligere giver MAXIFY GX3050 MegaTank 3-i-1-multifunktionsprinteren dig klassens bedste pris pr. side og samlede ejeromkostninger. Den kan printe 6.0004 sider i sort/hvid eller op til 14.000 sider i farver fra et enkelt sæt pigmentbaserede blækflasker, og når du bruger Economy Mode, kan du printe ca. 9.000 (sort/hvid) og 21.000 (farve) sider. MAXIFY GX4050 har en ADF til 35 ark og et touchscreen-interface i farver, og begge kan printe i høj hastighed ved 18 ipm i sort/hvid og 13 ipm i farver. En anden bonus ved disse to printere er, at de har en ekstra, tredje papirfremfører på bagsiden. Den manuelle bakkes flade design gør det muligt at printe på kort med en tykkelse på op til 0,7 mm og skabe bannere med en længde på op til 1,2 meter.

Som en særligt kompakt 3-i-1 MegaTank-printer er MAXIFY GX1050 designet til hybridarbejdere med et brugerdefinerbar touchscreen-interface i farver, der muliggør problemfri integration for designere, der arbejder hjemme. Den har tilstrækkelig kapacitet til 3.0004 sider i sort/hvid eller op til 3.000 sider i farver fra et enkelt sæt blækflasker, og ligesom PIXMA G6050 er alle pigmentbaserede blæktyper meget modstandsdygtige over for udtværing og anvendelse af overstregningspenne til både sort/hvid- og farvedokumenter. Canon MAXIFY GX2050 tilføjer en 35-arks ADF.

De bedste printere til designere på farten

En mand, der sidder ved et bord, undersøger det billede, som hans Canon PIXMA TR150-printer netop har produceret.

Canon PIXMA TR150 producerer levende print hurtigt takket være hybridblæksystemet og printhastigheder på op til 5,5 ipm (print per minute). © Jake Baggaley

En person, der holder en Canon SELPHY Square QX10, mens den printer et logo til et projekt.

Canon SELPHY Square QX10 er lille nok til at tage med overalt og drives af et genopladeligt batteri, og den er ideel, hvis du arbejder på fjerntliggende steder uden adgang til lysnettet.

Uanset om du er en grafisk designer, der ønsker at producere prøvetryk til en kundepitch, mens du er på farten, eller arbejder eksternt – eller du blot ønsker at frigøre plads på dit hjemmekontor – er den slanke og lette Canon PIXMA TR150-printer et godt valg. Denne bærbare printer, der kan levere dokumenter og fotos uden kant i op til A4-størrelse, kan strømforsynes via lysnettet eller via en valgfri batteripakke for en ægte mobil løsning.

PIXMA TR150 anvender et hybridblæksystem med en sort pigmentblæk med farvestofbaserede farver til levende, arkiverbare print. Den er også hurtig med printhastigheder på op til 5,5 ipm1 (print pr. minut) i farver og 9 ipm i sort/hvid. Den er også kompatibel med konvolutter og specialpapir, herunder Canon-papir med høj opløsning, mat fotopapir og dobbeltsidet mat papir.

Alle tilslutninger og kabler er fastgjort på den ene side af printeren, så den er nem at have på trange steder, og den leveres med 2,4 GHz og 5 GHz Wi-Fi-understøttelse5 samt Wi-Fi Direct, så du kan fortsætte med at printe trådløst uden adgang til en internetrouter. Der er endda en 1,44" OLED-skærm, så du også kan kontrollere forbindelsesstatus, få adgang til indstillinger og blækniveauer direkte.

Hvis dine mobile printbehov ikke er så krævende, giver den genopladelige, batteridrevne Canon SELPHY Square QX10 68 x 68 mm-billeder med kant, der kan bruges til billedtekst, så du kan tilføje noter eller kommentarer, hvilket er ideelt til at lave et mood board.


Skrevet af Marcus Hawkins og Matthew Richards

 1. Printhastigheden for dokumenter er gennemsnit for ESAT i kontorkategoritesten for standardmetode, ISO/IEC 24734. Fotoprinthastigheden er baseret på standardindstillingen ved brug af ISO/JIS-SCID N2 på Photo Paper Plus Glossy II og tager ikke højde for databehandlingstiden på værtscomputeren.
 2. PIXMA Print Plan stilles kun til rådighed for bosiddende i Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Holland, Irland, Italien, Norge, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tyskland og Østrig.
 3. ChromaLife 100-kompatibelt fotopapir omfatter Photo Paper Pro Platinum, Photo Paper Plus Glossy II, Photo Paper Plus Semi-Gloss og Photo Paper Glossy. Baseret på fremskyndet test udført af Canon i mørk opbevaring under kontrollerede temperatur-, fugtigheds- og gasforhold og simulering af opbevaring i et album med plastlommer. Canon kan ikke garantere varighed af print. Resultaterne kan variere afhængigt af det printede billede, tørretid, visnings-/opbevaringsforhold og miljømæssige faktorer.
 4. Sidekapacitet er den estimerede værdi baseret på Canons individuelle testmetode vha. ISO/IEC 24712-diagrammet og kontinuerlig printsimulering med udskiftelige blæktanke efter den indledende opsætning.
 5. Understøttelse af 5 GHz er muligvis ikke tilgængeligt i dit område.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • PRINT

  Den rigtige Canon print-app til dig

  Vær kreativ og velorganiseret med Canons print-apps - der er en, der passer til ethvert projekt.

 • PRINT

  De bedste printere til hjemmekontorer

  Gør det nemt at arbejde hjemmefra med Canon PIXMA- og MAXIFY-printere.

 • PRINT

  Sådan bruges en trådløs printer

  Smarte måder at få mest muligt ud af din trådløse printer på.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Papirtyper kort forklaret

  Udforsk de forskellige typer Canon-papir med denne praktiske køberguide.