PORTRÆTFOTOGRAFERING

Portrætkameraer og -objektiver til enhver lejlighed

Fang dit motivs skønhed og karakter, fra babyer og kæledyr til mode og familiegrupper, ved at vælge det bedste Canon-begynderkit til portrætfotografering.
Et tæt beskåret foto taget med et Canon EOS R10 af en baby, der løfter hovedet fra et blødt tæppe og kigger opmærksomt til den ene side.

Det bedste kamera til portrætfotografering er et kamera, der ikke holder din kreativitet tilbage, uanset om du fotograferer en bedårende nyfødt, et elsket familiekæledyr eller en spændende fremmed på gaden. I portrætfotografering skal dit kit hjælpe dig med at fange dit motivs personlighed, karakter og skønhed, så det komplementerer din vision, men aldrig kommer i vejen for dig.

Der er meget at overveje, når du vælger et kamera til portrætfotos, og ofte vil det rigtige valg afhænge af, hvilken type portrætter du tager. Men bare rolig: Der er et Canon-kamera, der passer til ethvert scenarie, plus gode objektiver, der kan parres med dem, så du kan få de bedst mulige portrætfotos hver gang.

Portrætter af nyfødte og babyfotos

På et foto, der er taget med et Canon EOS R10, ser en baby på kameraet over en voksens skulder med bokeh-lys i baggrunden.

Canon EOS R10 er et ideelt valg for nye forældre, der ønsker et brugervenligt kamera, der kan tage smukke billeder med minimal anstrengelse. Taget med et Canon EOS R10 med et Canon RF 50mm F1.8 STM-objektiv ved 1/25 sek., f/4.0 og ISO640. © Mark Fensome

Med deres elektroniske lukker, der muliggør helt lydløs optagelse, er spejlløse Canon-kameraer ideelle til babyportrætter, hvor stilhed ofte er afgørende. Med en vægt på kun 429 g er det lette Canon EOS R10 et fremragende valg. Det er lydløst, når der er brug for det, så barnet ikke forstyrres, og det har også et dedikeret program for portræt, der øger blødheden i både hudtoner og de sarte små dunede hår. Der er også kreative filtre at lege med, herunder et monokromt filter til at fremhæve hudens naturlige struktur, mens den intelligente Eye Detection AF sikrer, at du altid er perfekt fokuseret.

Det er også vigtigt at vælge det rigtige objektiv, og vi anbefaler at parre EOS R10 med Canon RF 50mm F1.8 STM. Den støjsvage STM-fokuseringsmotor vækker ikke babyen, mens den superstore maksimale blænde på f/1.8 lukker tilstrækkeligt lys ind til perfekt eksponerede portrætter, selv i soveværelser med svagt lys. Den store maksimale blænde giver dig også mulighed for at optage med en ekstremt lille dybdeskarphed, hvilket giver smukt slørede baggrunde.

Familieportrætter

På et foto, der er taget med et Canon EOS RP, trækker par et smilende barn op i armene i en grøn skov. 

Med touchscreenen, der kan vippes og drejes, selvudløser og problemfri integration med Canon Camera Connect-appen, kan du styre kameraet fra din smartphone eller tablet. EOS RP er ideelt til gruppeportrætter af hele familien. Taget med et Canon EOS RP med et Canon EF 24mm F1.8 MACRO IS STM-objektiv ved 1/640 sek., f/1.8 og ISO800. © Valéria Fazekas

Med Face Tracking og Eye AF kan Canon EOS RP sikre, at du holder dine kære i knivskarp fokus, hvilket gør det ideelt til at tage gruppeportrætter af selv de største familier. Fullframe CMOS-sensoren giver også et stort synsfelt, som er ideelt til at komponere gruppebilleder, samtidig med at du får stor kontrol over dybdeskarpheden til kunstneriske individuelle portrætter. Familiefotografer vil også gerne bruge motivtilstanden Group Photo, hvor EOS RP automatisk justerer dybdeskarpheden for at sikre, at alle er i fokus, uanset om de er foran eller bagved i billedet.

Når familiefesten er i fuld gang, kan du parre dit EOS RP med Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM. Dette objektiv er lille nok til ikke at henlede opmærksomheden på dig, så du kan fange naturlige øjeblikke, mens den klare maksimale blænde på f/1.8 vil hjælpe dig med at tage billedet, selv i svagt lys. Den store 24mm brændvidde er ideel til at presse et helt dynasti ind i billedet uden forvrængning med et ultravidvinkelobjektiv. Men hvis du foretrækker en næroptagelse, giver dens makrofunktion dig mulighed for at fange alle små detaljer.

Hvis du vil have helt naturlige billeder, er Canon PowerShot PX et fantastisk valg. Dette smarte kamera kan, når det placeres diskret på et bord eller et køkkenbord i et familierum, tage dokumentariske billeder af hverdagens aktiviteter uden at afbryde øjeblikket, da det på intelligent vis sporer motiver og komponerer billeder. Du kan få vist de billeder, der er optaget med kameraet, ved at oprette trådløs forbindelse til Canon Connect-app til Mini PTZ Cam, som endda vil foreslå de bedste til dig. Canon PowerShot PX kan også optage korte videoklip i Full HD, som også kan overføres via appen.

Mode- og skønhedsportrætter

Et modefoto taget med et Canon EOS R, der viser en model i en kimono-lignende kjole, der holder palmeblade og grene, som indrammer hendes ansigt.

Det er vigtigt for mode- og skønhedsfotografer at levere fejlfri billeder hver gang, så de viser de modeller og produkter, de optager. Med ansigts- og øjenregistrering sikrer Canon EOS R, at du aldrig går glip af fokus og altid leverer knivskarpe portrætter. Taget med et Canon EOS R med et Canon RF 50mm F1.2L USM-objektiv ved 1/160 sek., f/1.4 og ISO160. © Guia Besana – Canon-ambassadør

Hvis du vil give mode- og skønhedsportrætter en kant, så de skiller sig ud på sociale medier, har Canon EOS R en 30,3 Megapixel CMOS-sensor, som leverer billeder i høj opløsning, så alle detaljer optages i utrolig opløsning. Med autofokusering ned til -6 EV takket være en stor og meget følsom fullframe-sensor fungerer EOS R også under selv de mest udfordrende lysforhold, fra studie til gade, uanset hvor og hvornår fotooptagelsen foregår.

Canon RF 85mm F2 MACRO IS STM-objektivet er ideelt til mode- og skønhedsportrætter. Takket være den store f/2-blænde og telefotoafstandskompression producerer dette objektiv bløde baggrunde med tæt sløring, hvilket giver portrætter en elegant fornemmelse og adskiller motiver fra omgivelserne. Telefotoobjektiver som dette giver også meget lav forvrængning, hvilket resulterer i flatterende portrætter, især af ansigter. Hvis du vil have næroptagelser af hænder eller ansigtstræk til skønhedsfotografering, har RF 85mm F2 MACRO IS STM også dækket dig ind med 0,5x makroforstørrelse. Desuden kan du, hvis du beslutter dig for at tage ud på en gadeoptagelse om natten, lade stativet blive derhjemme takket være den 5-stops billedstabilisering.

Kæledyrsportrætter

En blød brun og hvid hund sidder på græs foran havet.

Canon EOS R7 kombinerer hastighed og billedkvalitet og er det ideelle kamera til at fastfryse et motiv i bevægelse eller fange alle detaljerne i en scene med svagt lys. Taget med et Canon EOS R7 med et Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM-objektiv ved 59mm, 1/30 sek., f/9 og ISO100.

Mens dine kæledyr normalt bruger hele dagen på at sove, er det uundgåeligt, at det øjeblik, du forsøger at tage deres billede, pludselig beslutter at begynde at bevæge sig rundt, som om det blev jagtet. Det er dette, der gør Canon EOS R7 til det ideelle kamera til fotografering af kæledyr. EOS R7, der er bygget med henblik på natur- og dyrefotografering, har en lynhurtig hastighed på 30 billeder/sek. og en elektronisk lukker på 1/16.000 sek., så du kan fange begivenhederne, uanset hvor hurtigt et dyr bevæger sig. Med dyreregistrering og AF-sporing vil dit motiv være i skarpt fokus, uanset hvor det befinder sig inden for billedet, mens op til 8-stops billedstabilisering (afhængigt af det monterede objektiv) sikrer sløringsfri optagelser, når du optager håndholdt. Med Wi-Fi- og Bluetooth-forbindelse kan EOS R7 uden problemer parres med smartphones ved hjælp af Canon Camera Connect-appen, så du kan fjernudløse lukkeren, mens du koncentrerer dig om at holde dit kæledyr underholdt og bevæge dig i den rigtige retning.

Den indbyggede billedstabilisering (IBIS) i EOS R7 fungerer sammen med den optiske IS i Canon RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM-objektivet for at levere op til 7-stops billedstabilisering, så du kan optage håndholdt eller ved langsomme lukkertider i svagt lys, begge uden at risikere slør. Alt dette leveres i et kompakt objektiv, som med 390 g er let nok til at gøre selv de længste og livligste optagelser af kæledyr nemme. Takket være APS-C-sensoren i EOS R7 producerer dette objektiv et synsfelt, der svarer til et 24-48mm-objektiv på et fullframe-kamera, hvilket giver et alsidigt zoomområde og meget nødvendig fleksibilitet i uforudsigelige sessioner med kæledyr.

Portrætter med miljø

Et foto taget med et Canon EOS R6-kamera, der viser en kvinde i en hvid kjole, der danser på en strand om natten med bygninger oplyst i baggrunden.

Canon EOS R6 er designet til at levere en imponerende ydeevne i situationer med svagt lys og høj kontrast. Selv om fullframe-sensoren med 20,1 Megapixel opløsning har færre pixels end nogle andre Canon-kameraer, er hver pixel større og derfor meget mere lysfølsom. Resultatet er, at kameraet kan opnå autofokus ned til en forbløffende -6,5 EV. Taget med et Canon EOS R6 med et Canon RF 50mm F1.2L USM-objektiv ved 1/40 sek., f/1.4 og ISO32000. © Javier Cortés – Canon-ambassadør

Den uforudsigelige natur i miljøportrætter kræver et kamera, der er så alsidigt som muligt. Canon EOS R6 er med sit vejrbestandige kamerahus designet til at tages med overalt, hvor du har brug for at tage billedet. Dens indbyggede billedstabilisering (IBIS) giver op til 8-stops billedstabilisering, så du får skarpe, sløringsfri billeder, når du optager håndholdt, mens den store, lysfølsomme fullframe-sensor og det store ISO-område muliggør perfekt belyste portrætter under uforudsigelige og udfordrende lysforhold. Desuden sikrer EOS R6 med avanceret øjenregistrering og sporing samt autofokusering ned til -6,5 EV, at dit motiv altid er i fokus, uanset hvornår det er. Og med en kontinuerlig optagelseshastighed på 20 billeder/sek. går du aldrig glip af et naturligt udtryk, uanset hvor flygtigt det er.

De samme egenskaber, som gør Canon RF 24mm F1.8 MACRO IS STM velegnet til familieportrætter, gør det også til et godt valg til miljøportrætter. Med en vægt på kun 270 g kan du tage det med overalt, og dets 5-stops optiske IS, og den store maksimale blænde er designet til at hjælpe dig med at udtrykke din kreativitet uanset lysforholdene, så du kan tage billeder af hele kroppen fyldt med kontekst og interesse. Brændvidden betyder også, at dette objektiv også fungerer som et fantastisk vlogging-objektiv.

Uanset hvilket motiv du optager, fra katte til kusiner, mødre til modeller, så er du klar til at tage afsted, når du har det rigtige Canon-kamera og -objektiv ved din side.


Skrevet af Peter Wolinski

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • PORTRÆTFOTOGRAFERING

  Det perfekte objektiv til portrætter

  Hvad du skal overveje, når du vælger et objektiv til portrætfotografering.

 • BABYFOTOGRAFERING

  Tips til fotografering af babyer

  Gør babyfotografering sjovt, og få fantastiske resultater.

 • KIT

  Fordele ved et ordentligt kamera

  Find ud af, hvordan Canon EOS R100 kan hjælpe dig med at bevare dine dyrebare minder.

 • PORTRÆTFOTOGRAFERING

  Optag abstrakte portrætter

  Eksperimentér med multieksponering, lysmaling, skyggespil og meget mere.