VLOGGING

De bedste Canon-kameraer til vlogging

Find ud af, hvordan Canons fantastiske vlogging-kameraer gør det nemt at gøre din vlog levende ved hjælp af masser af kontrol og enestående videokvalitet.
En person, der vlogger med et Canon EOS R10. I baggrunden er der et appelsintræ fyldt med frugt.

Vlogging er en god måde for dine seere at lære dig at kende på – og for at optage en vlog skal du bruge et vlogging-kamera. Uanset om du vil være influencer med tusindvis af følgere på sociale medier og YouTube-abonnenter, eller du bare vil have det sjovt med at dokumentere din hobby eller dine ferieoplevelser, er der med en vlog så mange måder at være kreativ på og vise det sande dig. Vi ved alle, at der allerede findes mange vloggere derude, men venlige, kreative personer med et stærkt budskab vil altid finde en måde at blive hørt på.

Venligheden og budskabet er op til dig. Men når det handler om Canons bedste vlogging-kameraer, gør følgende kameraer det sjovt og nemt for dig at gøre dine idéer til virkelighed, samtidig med at du får den videokvalitet og kreative kontrol, du behøver til at skabe en fantastisk vlog. Alle disse vlogging-kameraer fra Canon har indbygget Wi-Fi og Bluetooth, så du kan dele dine videoer og billeder med det samme ved at overføre dine kreationer trådløst til din mobile enhed, så de kan uploades på sociale medier.

Her er de bedste Canon vlogging-kameraer – læs videre for at finde ud af hvorfor.

Et udendørs produktbillede af et Canon EOS R10-kamera med monteret mikrofon og mini-stativ, der er sat op til videooptagelse.

Canon EOS R10 er bygget med eventyrlystne skabere i tankerne. Med en vægt på kun 429 g er det den perfekte ledsager i rejsevloggerens udstyrstaske og for dem, der optager håndholdt og på farten.

1. Canon EOS R10

Canons bedste vlogging-kamera til begyndere og uformelle skabere på sociale medier

 • Sensor: 24,2 Megapixel APS-C-format
 • AF-system: Dual Pixel CMOS AF med øjen-, ansigts-, dyre- og køretøjssporing
 • Skærm: 7,6 cm LCD-touchscreen, der kan vippes og drejes, med 1,04 millioner punkter
 • Maks. videoopløsning: 4K (3840 x 2160); 6K (oversamplet)
 • Objektivsystem: RF-S-objektiver, RF-objektiver (med 1,6x beskæringsfaktor), EF- og EF-S-objektiver vha. objektivadaptere
 • Søger: Elektronisk søger (EVF) med 2,36 mio. punkter og 0,95x forstørrelse
 • Lyd: Indbygget mikrofon med intern støjreduktion, mikrofonindgang
 • Filmselvudløserfunktion: 2 sekunder, 10 sekunder, fjernbetjening
 • Film: Lodret filmformat tilgængeligt
 • Vægt: 429 g


Uanset om du er en entusiastisk videofotograf med en voksende konto på sociale medier eller en nybegynder, der er på udkig efter det bedste vlogging-kamera til at starte din karriere på YouTube, er du dækket ind med Canon EOS R10. EOS R10 er et prismæssigt overkommeligt udgangspunkt til Canons spejlløse EOS R-system og giver dig adgang til Canons RF-fatning på professionelt niveau til lynhurtig autofokusering ved hjælp af skræddersyede RF-S-objektiver. Disse omfatter det prisbillige og kompakte Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM, et ideelt allround-objektiv til at komme i gang med det spejlløse system.

Canons intelligente AF med deep learning gør det muligt for EOS R10 nemt at spore øjne og ansigter på tværs af 100 % af billedet1, så uanset lysforholdene vil du altid være centrum for opmærksomheden. For at sikre at dine kæledyr ikke bliver glemt, kan EOS R10 også spore dyr.

Kameraets APS-C-sensor med 24,1 Megapixel opløsning giver den kvalitet, du skal bruge for at sikre, at dit indhold ser fantastisk ud, og tilbyder 4K ved op til 60p uden begrænsning af optagelsestiden. Til filmisk slowmotion optager EOS R10 120 fps i Full HD, mens dets lodrette optagelsesfunktioner giver optagelser i formater til sociale medier som Instagram Stories og TikTok.

EOS R10 er designet med håndholdte vloggere i tankerne. Med en vægt på kun 429 g og en touchscreen, der kan vippes og drejes for større alsidighed, og så du kan se dig selv, mens du optager, kan du vlogge i armslængde hele dagen. Kombinér det med det lette og kompakte Canon RF 16mm F2.8 STMet fantastisk objektiv til begyndervloggere – for skarpe, klare visninger i ultravidvinkel. Bemærk, at brug af et RF-objektiv, der er designet til et fullframe-kamera på et kamera med en APS-C-sensor, vil øge objektivets rækkevidde med en faktor på 1,6x, hvilket betyder, at motivet vil fylde en større del af dit billede.

Tidligere har selv nogle af de bedste vlogging-kameraer til YouTubere og skabere haft brug for eksterne mikrofoner. EOS R10 leveres dog med en indbygget mikrofon, der automatisk reducerer støj fra det interne kamera og giver ren lyd, hvilket er ideelt til vlogging på farten.

En kvinde med ryggen til kameraet, der holder et Canon EOS R7 med mikrofon i sin udstrakte hånd.

Med en 32,5 Megapixel-sensor og det samme sofistikerede autofokussystem, der bruges i professionelle Canon-kameraer som EOS R5 og EOS R5 C, er EOS R7 en fantastisk mulighed for skabere, der ønsker at bringe deres indhold op på et højere niveau.

2. Canon EOS R7

Til skabere af digitalt indhold og entusiaster, der ønsker professionelle funktioner

 • Sensor: 32,5 Megapixel APS-C-format
 • AF-system: Dual Pixel CMOS AF med øjen-, ansigts-, dyre- og køretøjssporing
 • Integreret billedstabilisering (IBIS): Ja
 • Skærm: 7,6 cm LCD-touchscreen, der kan vippes og drejes, med 1,62 millioner punkter
 • Maks. videoopløsning: 4K (3840 x 2160); 7K (oversamplet)
 • Lagring: Dual SD-kortslots
 • Søger: Elektronisk søger med 2,36 mio. punkter og 1,15x forstørrelse
 • Objektivsystem: RF-S-objektiver, RF-objektiver (med 1,6x beskæringsfaktor), EF- og EF-S-objektiver vha. objektivadaptere
 • Lyd: Indbygget mikrofon med intern støjreduktion, mikrofonindgang
 • Filmselvudløserfunktion: 2 sekunder, 10 sekunder, fjernbetjening
 • Film: Lodret filmformat tilgængeligt
 • Vægt: 539 g


Hvis du er en erfaren digital content creator, eller du blot ønsker at forbedre dit vlog-indhold for at få det til at skille sig ud, er et APS-C-kamera fra EOS R-systemet i professionel kvalitet, f.eks. Canon EOS R7, den perfekte ledsager. EOS R7 kombinerer sensoren med 32,5 Megapixel opløsning med RF-objektivfatningen, som giver adgang til Canons udvalg af RF-objektiver i professionel standard, eller dine eksisterende EF-S- og EF-objektiver, og giver dit indhold den rene, professionelle kant, du har brug for til at skille dig ud på YouTube eller Instagram. EOS R7 drager fordel af den samme intelligente autofokus som EOS R10 og bruger 527 AF-zoner (651 til stillbilleder) til at spore motiver, ansigter og øjne på tværs af 100 % af billedet1, hvilket sikrer, at hvert sekund af dit videoindhold forbliver skarpt.

EOS R7 er beregnet til fremsynede, uafhængige content creators og leverer 4K-opløsning ved 60p og 7K oversamplet video ved 30p, hvilket giver utrolige detaljer ved skalering ned til 4K. Med intern Canon Log 3-optagelse får du også en enorm kreativ fleksibilitet i efterbehandlingen.

Med en 5-akset IBIS (In-Body Image Stabilizer) er EOS R7 designet med stabil håndholdt optagelse i tankerne, selv i det dårligste lys og med objektiver uden billedstabilisering. Når det parres med et IS-udstyret RF-objektiv som f.eks. det alsidige Canon RF 35mm F1.8 MACRO IS STM, kombinerer EOS R7 en bred betragtningsvinkel med en klar maksimal blænde og tilbyder op til 7-stops2 billedstabilisering for jævnt indhold uden rystelser, selv hvis du optager, mens du går.

EOS R7 er både støv- og vandafvisende og har også to kortslots med samtidig optagelse for at sikre, at alle dine optagelser sikkerhedskopieres. Alle disse funktioner gør EOS R7 ideelt til eventyrlystne skabere, som aldrig ved, hvilke forhold de kommer til at optage under.

Ligesom EOS R10 har EOS R7 også en LCD-touchscreen, der kan vippes og drejes, til håndholdt vlogging og en indbygget mikrofon med intern støjreduktion, der leverer lyd, der passer til kvaliteten af din video.

En kvinde i en lyseblå jakke, der ser på en touchscreen, der kan vippes og drejes, på et Canon EOS RP, der er monteret på et stativ.

EOS RP's CMOS-sensor med 26,2 Megapixel opløsning fungerer utroligt godt i svagt lys, mens LCD-touchscreenen, der kan vippes og drejes, giver dig et klart billede af dit motiv.

3. Canon EOS RP

Et effektivt, spejlløst fullframe-kamera til vloggere, der ønsker nye kreative muligheder

 • Sensor: 26,2 Megapixel CMOS fullframe
 • AF-system: Dual Pixel CMOS AF med ansigts- og øjensporing og registrering ned til -5 EV
 • Skærm: 7,5 cm LCD-touchscreen, der kan vippes og drejes, med 1,04 millioner punkter
 • Maks. videoopløsning: 4K (3840 x 2160)
 • Objektivsystem: Canons professionelle RF-objektiver, RF-S-objektiver, EF- og EF-S-objektiver via objektivadaptere
 • Søger: OLED farve-EVF med 2,36 mio. punkter
 • Lyd: Indbyggede stereomikrofoner, mikrofonindgang
 • Filmselvudløserfunktion: 2 sekunder, 10 sekunder, fjernbetjening
 • Film: Lodret filmformat tilgængeligt
 • Vægt: 485 g


Et fullframe-kamera som Canon EOS RP er fantastisk til at udvide din kreative horisont, når du har opnået en smule erfaring. Den store og meget følsomme 35mm-sensor giver øget ydeevne under udfordrende og skiftende lysforhold og giver dig mere kontrol over dybdeskarpheden, hvilket kan hjælpe dig med at tilpasse stemningen og atmosfæren i dit indhold.

EOS RP indeholder alle de værktøjer, du skal bruge for at flytte dine grænser, f.eks. Canons intelligente AF-system, som kan registrere og spore ansigter og øjne, kombineret med avancerede RF-objektiver med hurtig fokusering, så dit indhold bliver lækkert og skarpt, helt op til 4K. Det er det perfekte hus til montering af et hurtigt og prismæssigt overkommeligt RF-vidvinkelobjektiv som f.eks. Canon RF 16mm F2.8 STM, som er designet til vloggere og kreative content creators.

Det lette RF 24mm F1.8 MACRO IS STM, som har en halvmakrofunktion til smukt slørede baggrunde, eller det alsidige RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM, et jævnt og støjsvagt zoomobjektiv med ultravidvinkel, ville også være et fremragende valg. Begge objektiver har indbygget billedstabilisering for at holde håndholdt video stabil.

Du finder det samme intuitive brugerinterface og menulayout på EOS RP som ved andre digitale Canon-kameraer. Der er 23 brugerdefinerede funktioner, som kan knyttes til Fn-knapperne, og Canon Photo Companion-appen vil føre dig gennem de ting, som hver af dine kamerafunktioner kan gøre. Desuden leveres alle kameraets professionelle funktioner i et lille og let kamerahus, hvilket betyder, at EOS RP kan bruges til håndholdt oprettelse af indhold hele dagen.

En mand iført en beige trøje og briller, der ser på skærmen, der kan vippes og drejes, på et Canon M50 Mark II-kamera.

Den kendte bager og vlogger Matt Adlard brugte Canon EOS M50 Mark II til at fange sine flotte madkreationer.

Et sortiment af udstyr, der er arrangeret i en firkantet form, herunder EOS M50 Mark II, objektiver, en flash og en mikrofon.

For at opnå kreativ fleksibilitet kan EOS M50 Mark II bruge EF- og EF-S-objektiver med en Canon-objektivadapter EF-EOS M, men de kompakte, dedikerede Canon EF-M-objektiver er perfekte til vlogging.

4. Canon EOS M50 Mark II

Et alsidigt spejlløst Canon-kamera designet til både indendørs og udendørs brug

 • Sensor: 24,1 Megapixel APS-C-format
 • Skærm: 7,5 cm touchscreen, som kan vippes og drejes
 • AF-system: Dual Pixel CMOS AF med ansigts- og motivsporing
 • Maks. videoopløsning: 4K (3840 x 2160)
 • Objektivsystem: Dedikerede små, lette EF-M-objektiver, EF- og EF-S-objektivkompatibilitet med en Canon EF-EOS M-objektivadapter.
 • Lyd: Mikrofonindgang
 • Filmselvudløserfunktion: 2 sekunder, 10 sekunder, fjernbetjening
 • Film: Lodret filmformat tilgængeligt


Canon EOS M50 Mark II er udviklet med video – og især vlogging – i tankerne. For det første tilbyder EOS M50 Mark II op til 143 autofokuspunkter (afhængigt af det anvendte objektiv) med Dual Pixel AF, der har ansigts- og motivsporing. Vælg et motiv fra et hvilket som helst sted inden for næsten hele billedrammen. Træk ikke fingeren – du skal blot trykke på det sted, hvor du vil fokusere, for at flytte AF-punktet eller skabe en professionel pull focus-effekt.

EOS M50 Mark II er fantastisk til optagelse i svagt lys. Når du optager i 4K, leverer kameraet en ISO-følsomhed på op til ISO 6400, så du kan være sikker på at få klare optagelser med nøjagtige farver, uanset om du filmer dig selv i dit oplyste soveværelse om natten eller går gennem gaderne i en hovedstad i den lyse middagssol. Hvis du ikke har brug for at optage i 4K, kan du med HD-kvalitet rykke ISO-værdien fra ISO 100 hele vejen op til ISO 25600, hvilket betyder, at du kan filme i måneskin, og folk vil stadig kunne se dit ansigt!

Skærmen, som kan vippes og drejes, kan hurtigt vendes rundt, så du kan hurtigt kan lave optagelser af dig selv på farten, når du slentrer gennem dit lokale madmarked eller vandrer på Appalachian Trail. EOS M50 Mark II's fremragende AF-system placerer en firkant over dit ansigt for at vise, at du er i fokus, og den indbyggede digitale billedstabilisering til film sikrer jævne optagelser, selv når du optager håndholdt.

Der er en indbygget stereomikrofon samt et 3,5 mm-stereoministik til tilslutning af en ekstern mikrofon. Og med Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM-kitobjektivet monteret ligger EOS M50 Mark II godt i hånden. Det betyder, at du kan filme dig selv i armslængde uden at blive træt.

En mand i en stor overfrakke, der filmer sig selv med Canon PowerShot G7 X Mark III på et håndholdt ophæng.

Videofotograf og fotograf Jamie James satte Canon PowerShot G7 X Mark III på prøve i forbindelse med sin udendørs optagelse.

Et Canon PowerShot G7 X Mark III på en turkis måtte med en ekstern mikrofon og fjernbetjening.

Lad ikke lyden ødelægge det. PowerShot G7 X Mark III har et 3,5 mm-stik til en ekstern mikrofon, hvilket betyder, at din fantastiske videokvalitet vil blive matchet af upåklagelig lyd.

5. Canon PowerShot G7 X Mark III

Canons vlogging-kamera i lommeformat til at tage med på farten

 • Sensor: 20,1 Megapixel stablet CMOS 1,0
 • Skærm: 7,5 cm touchscreen, som kan vippes
 • AF-system: Kontinuerlig AF med ansigts- og motivsporing med 31-punkts AF, 4-stops IS af lens shift-typen, Intelligent IS med 5-akset Advanced Dynamic IS og Auto Level
 • Maks. videoopløsning: 4K (3840 x 2160)
 • Filter: Indbygget ND-filter
 • Film: Lodret filmformat tilgængeligt


Canon PowerShot G7 X Mark III er et kompaktkamera i lommeformat med en stor sensor og et indbygget 24-100mm (ækvivalent) f/1.8-2.8 objektiv. Kombinationen af lav vægt og stor sensor gør det til et vildt valg for vloggere og det bedste kamera til YouTube-vlogging på farten. Du kan putte det i lommen og tage det med dig overalt – det kan klare alt, hvad livet byder dig. Det indbyggede objektiv er lynhurtigt, hvilket betyder, at du aldrig går glip af et øjeblik, og skærmen, der kan klappes ud, gør det til en leg at optage dig, selv når du er på farten.

PowerShot G7 X Mark III giver dig et stort fokusområde med tonsvis af rækkevidde. Så ved f.eks. en sportsbegivenhed kan du optage hele banen, før du zoomer helt ind til 100mm-enden af brændvidden og fanger begivenhederne. Zoom derefter ud igen, vip din touchscreen op, tryk på skærmen, og optag din reaktion!

PowerShot G7 X Mark III har også enestående ansigtsgenkendelse og -sporing. Det betyder, at du frit kan bevæge dig rundt, kaste hænderne op i luften i begejstring og vise din reaktion på det, der foregår, uden at du skal bekymre dig om, at dit ansigt er uden for skarphedszonen.

PowerShot G7 X Mark III fungerer perfekt under alle lysforhold, uanset om det er ude i solskin eller i et oplyst soveværelse, hvilket gør det til et perfekt kamera at have med på farten.

Du vil kunne optage utroligt jævne og stabile filmoptagelser selv ved fuld zoom, og selv når du panorerer eller er på farten, takket være den 5-aksede Advanced Dynamic IS, der modvirker kamerarystelser.

6. De bedste Canon-objektiver til vlogging

Der er mange Canon-objektiver, der er fantastiske til vlogging, og som kombinerer brede synsfelter med enestående billedkvalitet. Det prisbillige Canon RF 16mm F2.8 STM med ultravidvinkel er et fantastisk første objektiv til begyndervloggere, der tilbyder enestående kreative muligheder for content creators, som ønsker at tage billeder både indendørs og af de store udsigter. RF 24mm F1.8 MACRO IS STM kombinerer samtidig brede betragtningsvinkler med en klar maksimal blænde og intern stabilisering, mens RF 15-30mm F4.5-6.3 IS STM tilbyder et alsidigt fokusområde, der passer til dine behov, fra ultravidvinkler for håndholdt vlogging til smallere vinkler, når du har brug for lidt ekstra rækkevidde. Det kompakte, udtrækkelige og lette Canon RF-S 18-45mm F4.5-6.3 IS STM er også et ideelt valg til lange dage på farten.

Skrevet af Jeff Meyer og Peter Wolinski

 1. Gælder, når motivrammen vises under sporing, og der er monteret et kompatibelt objektiv på kameraet, mens AF med fuldt zoomområde er aktiv, eller motivet registreres korrekt i en anden områdefunktion.
 2. 7-stops baseret på CIPA-standarden med Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM-objektivet ved en brændvidde på 150mm.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • En kvinde i sommerkjole og solhat holder Canon EOS R10 op til sit ansigt for at se gennem søgeren, mens hun står foran detaljeret spansk arkitektur.

  REJSEFOTOGRAFERING

  En tur i Sevilla med EOS R10

  Blogger Diana Millos opdager, hvorfor dette kreative kamera er den perfekte rejseledsager.

 • En kvinde, der sætter sit Canon PowerShot G7 X Mark III op ved siden af sin bærbare computer for at filme sin yogaundervisning i stuen.

  KOMPAKTKAMERAER

  Det bedste kompaktkamera til indhold

  Opdag, hvordan PowerShot G7 X Mark III kan hjælpe dig med at slippe din kreative gnist løs i hverdagen.

 • Fatou N'Diaye, der er influencer på sociale medier, er iført en fluffy brun frakke og sidder på hug og smiler foran et Canon EOS R50-kamera på et stativ.

  VLOGGING

  Content creation med EOS R50

  Bring dine sociale feeds op på et højere niveau med Canon EOS R50.

 • En kvinde holder et kamera på et stativ i arms længde rettet mod sig selv, hvor en terrasse af flerfarvede bygninger ved flodbredden er ude af fokus bag hende.

  VLOGGING

  Sådan bliver du vlogger

  Kom i gang, og producér kvalitets-vlogs med vores vlogging-tips til begyndere.