Sanne from Books & Quills is filmed writing in her journal.

VLOGGING

De bedste Canon-kameraer til vlogging

Vlogging er en god måde for dine seere at lære dig at kende på – og for at optage en vlog skal du bruge et vlogging-kamera. Uanset om du vil være influencer med tusindvis af følgere, eller du bare vil have det sjovt med at dokumentere din hobby eller dine ferieoplevelser, er der med en vlog så mange måder at være kreativ på og vise den ægte dig. Vi ved alle, at der allerede findes mange vloggere derude, men venlige, kreative personer med et stærkt budskab vil altid finde en måde at blive hørt på.

Venligheden og budskabet er op til dig. Men når det handler om Canons bedste vlogging-kameraer, gør de her tre det sjovt og nemt for dig at gøre dine idéer til virkelighed, samtidig med at du får den videokvalitet og kreative kontrol, du behøver til at skabe en fantastisk vlog. Alle tre vlogging-kameraer fra Canon har indbygget Wi-Fi og Bluetooth, så du kan dele dine videoer og billeder med det samme ved at overføre dine kreationer trådløst til din mobile enhed, så de kan uploades på sociale medier.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon EOS 250D.

Et ideelt Canon Studio-vlogging-kamera til begyndere

Sensor: 24,1 MP APS-C
Skærm: 8 cm touchscreen, som kan vippes og drejes
AF-system: Dual Pixel CMOS AF med ansigts- og motivsporing og øjengenkendelse for film
Maks. videoopløsning: 4K (3840 x 2160)
Objektivsystem: Kompatibelt med EF- og EF-S-objektiver
Lyd: Mikrofonindgang

Dette lette og bærbare digitale spejlreflekskamera har masser af kraft og imponerende specifikationer. Skærmen, som kan klappes ud, kan drejes hele vejen rundt, så du kan finde den perfekte vinkel, når du filmer dig selv derhjemme eller i studiet. Det nyttige guidede brugerinterface fører dig også gennem de forskellige funktioner og forklarer, hvordan du skaber forskellige effekter. Canon EOS 250D er det perfekte kamera til vloggere, der ønsker at gå fra en smartphone til noget, der giver mere kontrol over den kreative proces.

Dual Pixel CMOS AF med ansigts- og øjengenkendelse sikrer, at du aldrig kommer ud af fokus, når du taler direkte til kameraet og bevæger dig rundt i rummet. Når du fjerner kameraet fra stativet til b-roll-optagelse, føles Canon EOS 250D ligevægtigt og nemt at holde. Det er det store kamera blandt de tre, der er vist her, hvilket gør det nemmere at bibeholde et fast greb for at få jævne og stabile optagelser.

Sanne from Books & Quills sits at a desk writing in her journal.

Ud over alle disse praktiske funktioner betyder en investering i et EOS-systemkamera, at du får et stort udvalg af tilbehør at vælge imellem, så du kan være endnu mere kreativ. Kompatibilitet med EF- og EF-S-objektiver betyder, at du har masser af muligheder, når du vælger brændvidder, og for at skabe smuk og snæver dybdeskarphed. Der er et 3,5mm-stereoministik til tilslutning af en ekstern mikrofon for at forbedre lydkvaliteten.

Canon EOS 250D er et solidt allround-kamera, som er det foretrukne valg for influencere, f.eks. Sanne fra YouTube-kanalen Books and Quills. Hun bruger Canons store udvalg af objektiver til at opnå en jævn og snæver dybdeskarphed, der giver hendes videoer et professionelt touch.

Relaterede artikler
Adventurer Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGING

Laura Bingham: Erobringen af Essequibo-floden

Eventyreren Laura Bingham stod i spidsen for verdens første tur ned ad Essequibo-floden, og hun vloggede om oplevelsen med et PowerShot G7 X Mark II.

Two women pose in front of a camera in a clothes shop.

VLOGGING

Del din passion og personlighed: Sådan kommer du i gang med at vlogge i dag

Det er sjovt og givende at starte en vlog. Læs vores tips til at vlogge og lær, hvordan du kan optage flotte billeder, der tiltrækker bevidste seere.

A flatlay of a vlogger's equipment, including the Canon M50.

Et alsidigt spejlløst Canon-kamera designet til både indendørs og udendørs brug

Sensor: 24,1 MP APS-C-format
Skærm: 8 cm touchscreen, som kan vippes og drejes
AF-system: Dual Pixel CMOS AF med ansigts- og motivsporing
Maks. videoopløsning: 4K (3840 x 2160)
Objektivsystem: Særlige små, lette EF-M-objektiver og EF- og EF-S-objektivkompatibilitet med en Canon EF-EOS M-objektivadapter.
Lyd: Mikrofonindgang

Canon EOS M50 er udviklet med video – og især vlogging – i tankerne. For det første tilbyder Canon EOS M50 op til 143 autofokuspunkter (afhængigt af det anvendte objektiv) med Dual Pixel AF, der har ansigts- og motivsporing. Fokus kan vælges manuelt i hele billedrammen, hvilket betyder, at når du optager b-roll-action, kan du trække fingeren hen over din touchscreen for at flytte AF-punktet eller skabe en professionel pull focus-effekt.

Canon EOS M50 er fantastisk til optagelse i svagt lys. Når du optager i 4K, leverer kameraet en ISO-følsomhed på op til ISO 6400, så du kan være sikker på at få klare optagelser med nøjagtige farver, uanset om du filmer dig selv i dit oplyste soveværelse om natten eller går gennem gaderne i en hovedstad i den lyse middagssol. Hvis du ikke har brug for at optage i 4K, kan du med HD-kvalitet rykke ISO-værdien fra ISO 100 hele vejen op til ISO 25600, hvilket betyder, at du kan filme i måneskin, og folk vil stadig kunne se dit ansigt!

Skærmen, som kan vippes og drejes, kan hurtigt vendes rundt, så du kan hurtigt kan lave optagelser af dig selv på farten, når du slentrer gennem dit lokale madmarked eller vandrer på Appalachian Trail. Canon EOS M50-kameraets fremragende AF-system placerer en firkant over dit ansigt for at vise, at du er i fokus, og den indbyggede Digital IS for film sikrer jævne optagelser, selv når du optager håndholdt.

A portrait of vlogger Joel from Gallucks.

For at opnå kreativ fleksibilitet kan du bruge EF- og EF-S-objektiver med en Canon-objektivadapter EF-EOS M, men de kompakte, dedikerede Canon EF-M-objektiver er perfekte til vlogging.

Hvad mere? Der er en indbygget stereomikrofon samt et 3,5mm-stereoministik til tilslutning af en ekstern mikrofon. Og med Canon EF-M 15-45mm f/3.5-6.3 IS STM-kitobjektivet monteret ligger EOS M50 godt i hånden. Det betyder, at du kan filme dig selv i strakt arm uden at blive træt – en teknik, du ofte ser i videoer fra influencere som f.eks. Joel fra Gallucks.

A flatlay of a vlogger's equipment including the Canon G7 X Mark II.

Canons vlogging-kamera i lommeformat til at tage med på farten

Sensor: 20,1 MP BSI 1.0
Skærm: 7,5 cm touchscreen, som kan vippes
AF-system: Kontinuerlig AF med ansigts- og motivsporing med 31-punkts AF, 4-trins lens shift IS, Intelligent IS med 5-akset Advanced Dynamic IS og Auto Level
Maks. videoopløsning: Full HD (1920 x 1080) ved 60 fps
Filter: Indbygget ND-filter

Canon PowerShot G7 X Mark II er et kompakt kamera i lommeformat med en stor sensor og et indbygget 24-100mm (ækvivalent) f/1.8-2.8 objektiv. Kombinationen af lav vægt og en stor sensor gør det til en stærk partner for vloggere. Du kan putte det i lommen og tage det med dig overalt – det kan klare alt, hvad livet byder dig. Det indbyggede objektiv er lynhurtigt, hvilket betyder, at du aldrig går glip af et øjeblik, og skærmen, der kan klappes ud, gør det til en leg at optage dig, selv når du er på farten.

Canon PowerShot G7 X Mark II fungerer perfekt under alle lysforhold, uanset om det er ude i solskin eller i et oplyst soveværelse, hvilket gør det til et perfekt kamera at have med på farten. Du kan se, hvor klare optagelsen er, i videoerne med Ellie fra YouTube-kanalen doyouknowellie, der optager fra daggry til skumring.

Ellie from doyouknowellie sits at a table in a cafe.

Canon PowerShot G7 X Mark II giver dig et stort fokusområde med tonsvis af rækkevidde. Så ved f.eks. en sportsbegivenhed kan du optage hele banen og derefter zoome helt ind til 100mm og indfange begivenhederne. Zoom derefter ud igen, vip din touchscreen op, tryk på skærmen, og optag din reaktion!

Canon PowerShot G7 X Mark II har også enestående ansigtsgenkendelse og -sporing. Det betyder, at du frit kan bevæge dig rundt, kaste hænderne op i luften i begejstring og vise din reaktion på det, der foregår, uden at du skal bekymre dig om, at dit ansigt er uden for skarphedszonen.

Du vil kunne optage utroligt jævne og stabile filmoptagelser selv ved fuld zoom, og selv når du panorerer eller er på farten, takket være den 5-aksede Advanced Dynamic IS, der modvirker kamerarystelser.

Skrevet af Jeff Meyer

Relaterede produkter

Relaterede artikler

'Bliv inspireret' er din vigtigste kilde til nyttige fototips, købsguider og interessante interviews – alt, hvad du behøver for at finde det bedste kamera eller den bedste printer og gøre din næste kreative idé til virkelighed.

Tilbage til alle tips og teknikker