KREATIVT PRINT

6 måder at være kreativ på med din PIXMA-printer

Bring energi til dit hjem, din stil og din teknologi med disse familievenlige papirprint- og hobbyidéer.
Printersjov for alle

Tror du, at din familieprinter kun er til dokumenter og fotos? Du kan godt tro om igen. Der er en hel verden af kreative idéer, der venter på at blive bragt til live af din Canon PIXMA-printer – fra hjemmelavede opskriftsbøger og seje design til din teknologi, og hele vejen til personligt tøj og uhyggelige Halloween-dekorationer.

Kunstner og papirkunstner Aimee Graham, der kører papirblomst- og origami-workshops, mener, at print har ubegrænsede muligheder. "Papirbaserede produkter er noget, jeg har arbejdet med i årevis, og de giver mig en kreativ platform til at skabe noget ud af ingenting," siger hun. "Fordi det er så alsidigt, kan du bruge det på en todimensionel og tredimensionel måde – kun fantasien sætter grænser. For personer, der ikke nødvendigvis er så kreative, kan det være overvældende at skabe noget ud af ingenting. At printe tingene giver dig en platform at starte fra."

Aimee tror også på, at print og håndarbejde hjælper os med at slippe den kreativitet løs, vi alle har, hvilket gør det til en fantastisk måde at samle familien på. "Vi har alle kreativitet i os, fordi alle er kreative, når de er børn," siger hun. "Det går tabt på grund af alle de voksenting, vi skal gøre, så det at være kreativ bringer noget sjovt og balance tilbage. For familier tror jeg, at det er meget vigtigt, fordi det binder dem sammen. Det forbinder forældre med deres børn, men forbinder også voksne med deres indre barn, hvilket er fantastisk."

Her deler vi vores mest populære udvalg af kreative ting, du kan gøre med din PIXMA-printer for at fejre International Print Day den 20. oktober 2021.

1. Fint papirhåndværk

En lille træramme med tre farverige 3D-sommerfugle lavet af papir sidder på et træstativ ved siden af en Canon PIXMA-printer.

"Det er lige meget, hvad du skaber, så længe du skaber noget," siger Aimee Graham, kunstneren bag denne smukke sommerfuglekasseramme. Aimee begyndte at lave papirkunst, mens hun boede i Japan, og hun bruger nu kunstformen som en måde til at få et bedre mentalt helbred sammen med meditation og yoga.

Aimee, der laver origami-kurser på sin Instagram, lavede 3D-sommerfugleinspireret kunst med Canon PIXMA TS5350-seriens printer, og mener, at print af dine egne dekorationer i hjemmet kan virke terapeutisk. "Jeg tror, at man med papirkunst kan skabe en sund rutine for sig selv," siger hun. "Nogle mennesker mediterer, nogle dyrker yoga. Jeg gør begge disse ting, men nu bruger jeg også min kreativitet som en del af min mentale sundhedsrutine."

Aimee downloadede og printede 3D-vægklistermærker fra Canon Creative Park som en del af hendes design af sommerfuglekunst, der vises i en glasklokke. Den gratis webside har også masser af andre søde insekter at vælge imellem, herunder mariehøner, biller og guldsmede, som du kan printe, klippe, folde, lime og samle til 3D-legetøj og ornamenter.

Til sin elegante sommerfuglekasseramme har Aimee printet skitseskabeloner, som hun selv har købt online, og derefter malet vingerne med akvareller og blyanter – med Creative Park-klistermærker som inspiration. Farvelægningen, siger hun, er der, hvor disse projekter virkelig kommer til live.

"Du kan bruge alle former for farvelægningsredskaber – akvarelfarver, tusser, blyanter – det betyder ikke noget, da du kan bruge dem sammen eller på forskellige måder. Det er her, alt det sjove sker, når du tilføjer farve."

2. Lad turneringen begynde

To piger viser deres fodbold-papirkreationer frem.

Opdag familiespil med papirkunst, der er sjove både at lave og at spille - følelsen, når du er færdig med din papirkreation overgås kun af al den sjov, du får, når du spiller.

Håndlavede spil, som du både kan konstruere og spille med sammen, er en fantastisk kilde til sjov, og med Canon Creative Park er processen enkel og prisbillig.

Bloggeren Fariba Soetan og hendes familie forvandlede deres hjem til en verden af sport. "Vi besluttede os for basketball- og fodboldspillene, bl.a. fordi de så rigtig sjove ud, og fordi jeg syntes, at sværhedsgraden var god til første forsøg – så vi kunne finde ud af, hvordan de sættes sammen."

Ved hjælp af Creative Park-appen eller download fra Creative Park-websiden direkte til din computer kan I vælge jeres foretrukne design og printe dem direkte fra jeres printer, så de kan samles før den store kamp.

Alt, hvad I skal bruge til jeres hold af papirklippere, er en saks, lim, en lineal til at lave folderne, en gammel kuglepen og jeres spilinstruktioner. Følg derefter klippelinjerne, folder og limpunkter for at komme i gang.

3. Boligindretning

En mand, der hænger en håndlavet 3D-dinosaur-uro op i loftet i et børneværelse.

"Jeg vil skabe sjove, individuelle og bæredygtige ting, som folk kan bruge til at lave tilbehør til sig selv eller deres hjem. Jeg vil også gerne hjælpe folk med at åbne op for deres kreativitet," siger Aimee.

Giv dit hjem et friskt nyt look ved at lave dine egne indretningsdekorationer med din PIXMA-printer. Gå ind på Creative Park-websiden for at finde budgetvenligt tilbehør, der kan give din stue og børneværelserne et løft.

"Den måde, jeg bruger min papirkunst på, er til dekorative formål, uanset om det er i hjemmet eller på kroppen, til at lave smykker, vægge eller borddekorationer," siger Aimee.

Du skal blot vælge afsnittet "Home and Living" på Creative Park-websiden eller -appen for at vælge, downloade og printe din skabelon. Fra hængende uroer til et børneværelse til 3D-vægklistermærker, fødselsdagsguirlander, vægskulpturer og flisemærkater – dit hjem kan få et helt nyt liv.

4. Print din egen opskriftsbog

En mand og dreng sidder ved et køkkenbord, hvorpå der er en printer og en stor hjemmelavet opskriftsbog, omgivet af printede billeder af mad.

Slip din indre stjernekok løs ved at printe dine egne opskrifter og lave en opskriftsbog. Du vil aldrig glemme, hvordan du laver din yndlingsmad igen, og du får også en række fantastiske retter, som du kan give videre til venner og familie.

Har du en familieopskriftssamling, der er klar til at blive lavet til en smuk bog? Giv dine yndlingsidéer til måltider videre i en hjemmelavet opskriftsbog – komplet med dine egne billeder, hvis du også er glad for madfotografering.

Den London-baserede mad- og drikkevarefotograf Natasha Alipour-Faridani deler sine bedste tips til at sammensætte din opskriftsfotobog med Canon PIXMA TS3350-serien og Canon Easy-PhotoPrint Editor-appen, som har kreative muligheder til opskriftsboglayouts.

"Jeg ville have opskrifter i klare farver," forklarer Natasha. "Og hvis maden ser flad ud, er et fugleperspektiv fra oven en god mulighed. Jeg sørger altid for, at jeg har noget, der strækker sig ud over kanten af billedrammen – det kan bare være kanten af tallerkenen – det forstærker nemlig idéen om, at der sker noget i motivet."

Uanset om det er familiens arvestykke, en gave til en madelsker eller en scrapbogsagtig dagbog med mad, du har fået på dine rejser, så kan du lave en bog, der er helt unik.

5. Sjov til fest

Et "Happy Halloween"-skilt hænger over et bord, der er pyntet med Halloween-dekorationer.

"Der er så mange mennesker at følge på Pinterest, YouTube, Instagram, TikTok – det er bogstaveligt talt overalt," siger Aimee. "Der er så mange steder at blive inspireret til at lave ting nu."

"Der er mange sæsonbestemte papirkunst-idéer, og de skaber alle en følelse af nostalgi," siger Aimee om sjove idéer til arrangementer som fødselsdage, bryllupper, påske, Halloween og jul. "Folk reagerer altid på nostalgiske ting, og årenes højtider og mærkedage er meget vigtige, især efter de sidste par år, vi har været igennem. De bringer mennesker sammen."

Print dit eget uhyggelige banner, en græskarlanterne af papir, Halloween-kort og heksemasker fra Creative Park-appen eller -websiden. I dette kursus om printbare idéer til Halloween deler vi endda, hvordan du laver din egen Halloween-neglekunst med vores printbare negle-stickers, komplet med spøgelsesagtige designs. Du kan også prøve at lave dit eget papirbordpynt eller Halloween-kranse for virkelig at komme i den uhyggelige stemning.

Hvis du vil have flere idéer til papirkunst, skal du følge os på Pinterest og dele dine kreationer på sociale medier ved hjælp af hashtagget #MadeWithPIXMA.Skrevet af Lorna Dockerill

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • TIPS TIL PRINT

  Skab en personlig gave

  Canon Photo Cube hjælper dig med at skabe en gave fuld af glade minder.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Kunstpapirklip

  Kunstneren Zack McLaughlin er inspireret af en Canon Creative Park-isfugleskabelon.

 • KREATIVT PRINT

  Print lister, planer og mål

  Vær kreativ med en Canon PIXMA-printer, og hold dig velorganiseret og mindful hele året rundt.

 • KREATIVT PRINT

  Solsystemet som papirklip

  Tag dig tid til at genskabe forbindelsen, lære og lege med Creative Parks samling af papirklip med rumtema.