KREATIVT PRINT

Indret et soveværelse med dinosaurtema og genanvendelig papirudsmykning

Boligindretning er ikke kun for voksne. Med Canon Creative Park kan hele familien være med til at give et børneværelse en prisvenlig forhistorisk makeover, som du kan genbruge.
Forskellige dinosaurskabeloner, der er printet fra Canon Creative Park, ligger på et bord med en hånd, der rækker ud for at samle dem op.

Ligesom voksne elsker børn at udtrykke deres kreativitet og personlighed gennem rummene omkring dem. Og når du er barn, er dit soveværelse ikke kun der, hvor du falder i søvn efter en lang dag. Det er her, du laver dine lektier, hvor du leger, hvor dine venner overnatter – det er dit eget lille univers. Er der nogen bedre måde at gøre dette rum helt til dit eget på end at lave noget, du elsker? Med Canon Creative Park, en PIXMA-printer, noget papir og en saks har det aldrig været nemmere.

Vælg dit tema

En voksen og et barn bygger papirdinosaurer, der er downloadet fra Canons Creative Park-webside og printet med en Canon PIXMA-printer.

Far Chee og den ældre søn Okkie nød at klippe dinosaurerne ud sammen. "Vi syntes, at det var virkelig hyggeligt som familie, og det store udvalg af dinosaurer gik fra at være enkle nok til, at Elon kunne klare det, til de superudfordrende, der fastholdt vores interesse," siger Chee.

Der er mange måder at tilpasse indretningen i børneværelset på, f.eks. mønstrede gardiner eller sengetøj, vægmalerier eller indrammede print. Men det kan være svært at holde trit med børns konstant skiftende interesser. Det ene minut handler det hele om rummet og astronauter, så er det pirater, og før du ved af det, dinosaurer. Det kan være dyrt at male om og købe nyt sengetøj eller kunstværker hver gang, men du kan nu give dit barns soveværelse en forhistorisk makeover på en mere overkommelig måde.

Hvorfor ikke prøve papirdekorationer? Når dine børns interesser ændrer sig, kan du blot smide dekorationerne til genbrug og lave nogle flere. Der findes tusindvis af gratis skabeloner, herunder alle mulige børnevenlige idéer til papirklip, som er tilgængelige på Canons Creative Park-app og -webside, men spirende palæontologer vil være særligt begejstrede for at se de tilgængelige dinosaurdesign. Vælg en helhovedmaske, f.eks. en Pteranodon- eller en Triceratops-maske, eller en papirfigur af en Apatosaurus. Og hvis dine børn vil have det perfekte pop-op--kort til en vens fødselsdag, hvorfor så ikke lave et T-rex-kort? Chee-Chiu Lee og hans to sønner Elon (7) og Okkie (11) prøvede et udvalg af design fra websiden.

Gør dig klar til at lave din dinosaurvægkunst

En dinosaurskabelon til papirklip kommer ud af en Canon PIXMA-printer, en færdiglavet T-rex-model står ved siden af sammen med nogle potteplanter.

Printeren i Canon PIXMA TS5350a-serien er ikke kun ideel til papirklip, men også til at lave etiketter, og den giver dig mulighed for at printe direkte fra din smartphone.

Et barn bruger en saks til at klippe en dinosaurskabelon ud, som er downloadet fra Canon Creative Park og printet med en Canon PIXMA-printer.

Der er enormt tilfredsstillende at lave kreative ting, og ved at introducere dine børn til selv at skabe ting fra en ung alder kan du skabe en selvstændighed og robusthed, som kan hjælpe dem senere i livet.

En af de bedste ting ved dinosaurpapirklip er, at du ikke har brug for nyt eller kompliceret udstyr. Se instruktionerne for hver skabelon – nogle kræver muligvis ekstra materialer, f.eks. snor, elastikker, hobbylim eller tusser – men generelt er der her, hvad du skal bruge:

Vælg dine dinosaurdekorationer

Et barn bruger en brun blyant til at farvelægge en tegning af dinosaurer.

Farvelægningsskabeloner med dinosaurtema fås også i Creative Park og kan være en god måde for børn at være kreative på, mens voksne tager sig af de mere komplicerede dele af opbygningen og monteringen. Her kan den syvårige Elon godt lide at farvelægge et dinosaurprint.

En voksens hænder konstruerer en papirmodel af en dinosaur fra Canons Creative Park, der er printet på en Canon PIXMA-printer, med en pakke Canon-fotopapir bagved.

Vidste du, at der er fundet dinosaurfossiler på alle syv kontinenter? Og at Stegosaurus siges at have en hjerne på størrelse med en valnød? Hvis du laver dinosaurdekorationer til soveværelset, kan du få mulighed for at dele så sjove fakta med dine børn.

Når du har dine værktøjer, er det tid til at vælge dine design på Canon Creative Park, downloade skabelonerne og printe dem ud med din PIXMA-printer. Der er så mange design at vælge imellem – lige fra en sød papirmobile, der vil appellere til mindre børn, til plakater, der viser en T-rex, der viser sine store, skræmmende tænder, som de store, skrækelskende ældre børn vil elske. Den 11-årige Okkie syntes, at hobbyarbejdet var særligt interessant – "især når man ser, hvordan papirfanerne arbejder sammen for at skabe 3D-magi!" Siger Chee.

Når I taler om, hvad I skal vælge, er det en god måde at komme i gang med at snakke med dine børn om de forskellige slags dinosaurer, som de bedst kan lide, og hvorfor. Du bliver måske overrasket over, hvor meget de kan lære dig!

Denne aktivitet kan også få børn til at tænke kreativt om farver. Måske vil de vælge deres egen farvesammensætning eller supplere de farver, de allerede har på deres vægge og gardiner. Du kan også bruge det som en lejlighed til at diskutere farvehjulet, og snakke om hvordan farver, der er modsætninger, f.eks. blå og orange, ser godt ud sammen. Selvom vi har tendens til at tænke på dinosaurer som visse nuancer, ved forskere ikke, hvilken farve de havde. Creative Park tilbyder billeder, som børnene kan farvelægge, så de kan lade fantasien løbe løbsk. Hvem siger nej til muligheden for, at der eksisterede en glitrende, regnbuefarvet dinosaur?

Hvis dine børn elsker at tage selfies, kan du printe et sæt Jurassic-fotorekvisitter, få alle til at posere og lave jeres egne sjove forhistoriske portrætter, som de kan udstille på deres vægge eller opslagstavler.

Et billede taget ovenfra af et Canon-kamera, der er placeret på en Canon PIXMA-printer, med en collage af fotos i baggrunden.

CANON CLUB

Et eksklusivt fællesskab for skabere som dig. Følg din passion med support, inspiration, fordele og meget mere. Det er nemt at tilmelde sig. Køb et produkt. Registrér. Bliv medlem af Canon Club.

Få hele familien til at lave papirklip sammen

En voksens hænder konstruerer et T-rex-hoved sammen med et barns hænder, der klipper en simpel origami-dinosaur.

Canon Creative Park har et udvalg af enkle origami-dinosaurdesign, der er ideelle til mindre børn, da de ikke kræver lim eller snirklet klipning. Dette frigør voksne til at arbejde på mere avancerede strukturer, f.eks. dette T-rex-hoved, sammen med de små.

En voksen fastgør en T-rex-natlampe i papirklip på en hvid soveværelsesvæg.

Der findes en række mere komplekse design på Canon Creative Park, som tager dinosaurpapirklippet et skridt videre for at skabe inspirerende indretning til værelset. Dette T-rex-hoved kan monteres på væggen for at skabe en batteridrevet natlampe. "Elon elsker dinosaurhovedet med lys i i sit soveværelse," siger Chee. "Han viser det til alle sine venner, når de kommer forbi."

Hver skabelon leveres med printbare trin-for-trin-instruktioner, som du kan referere til undervejs, en stjernebedømmelse, der angiver sværhedsgraden, og oplysninger om, hvor lang tid det tager at lave. Da nogle designs er nemmere at samle end andre, betyder det, at der er noget, som alle kan komme i gang med – fra børn i indskolingsalderen og pre-teens til bedsteforældre. "Der var noget ved at vælge og printe dinosaurerne, som fik drengene til at føle, at de skabte noget helt fra bunden," siger Chee.

Lad dine børn klare de mere enkle skabeloner på egen hånd, f.eks. de søde origami Triceratops eller en nem mini-dinosaur, mens du hjælper med at håndtere de mere vanskelige, f.eks. 3D Stegosaurus. Det er nemt at tilpasse forskellige design til dine børns færdighedsniveauer. "Okkie var dygtig nok til nogle komplicerede udskæringer og til at klæbe det hele sammen," siger Chee.

Nogle af modellerne, f.eks. den leddelte Tyrannosaurus-papirdukke og den elastiske Stegosaurus, har bevægelige dele, hvilket tilføjer noget læring og forståelse for teknik og fysik.

Dekorér værelset, og del dine kreationer

Et par hænder sætter en farvelagt tegning af to dinosaurer op på væggen bag forskellige, byggede dinosaurskabeloner fra Canon Creative Park på et bord foran.

At lave dinosaurpapirklip kan skabe interessante samtaler om emner inden for historie, videnskab og klimaforandringer – en fantastisk måde at supplere læring i skolen på.

En bygget dinosaurskabelon fra Canon Creative Park står på en potteplante med andre planter omkring den.

Det kan være svært at finde plastikfrit legetøj og dekorationer. Disse papirdinosaurdesign betyder, at du kan forvandle et rum uden at skulle bekymre dig om miljøpåvirkningen og sende dem, der bliver revet i stykker under legen, til genanvendelse. Du kan endda sætte dem sammen med stueplanter lave et habitat til dine papirplanteædere, hvor de føler sig hjemme.

Spørg dine børn, hvordan de tror, de kan udstille deres dinosaurpapirklip med den bedste effekt. Måske vil de gerne lave en gallerivæg med seje dinosaurprint? Sammen kan I planlægge, hvor hver enkelt vil se bedst ud. Måske har de lavet masser af modeldinosaurer eller lavet deres egen mini-dinosaurdiorama. Disse ser fantastiske ud på en hylde, et skrivebord eller en kommode, så børnene hurtigt kan tage fat i dem, når de vil lege. "Drengene kunne godt lide at placere dinosaurerne blandt husets planter," forklarer Chee.

En voksen og et barn beundrer et T-rex-hoved, der er bygget af en Canon Creative Park-skabelon, som holdes af den voksne.

I stedet for at tænde TV'et eller en spillekonsol næste gang dit barn keder sig, kan I tage fat i papirklip. Det fungerer ikke kun som en social aktivitet, men hjælper jer også med at slappe af, det kan forbedre koncentrationen og hjælpe jer med at udtrykke jeres følelser samt være en berigende oplevelse i sig selv.

Næste gang det regner udenfor, eller I er på udkig efter noget at lave på en weekendeftermiddag, er der ingen grund til at bruge penge på dyre aktiviteter. Denne aktivitet med dinosaurpapirklip er ikke bare sjov, den giver også dine børn mulighed for at udvikle en lang række færdigheder, f.eks. kreativitet, koncentration, følge instruktioner og teamwork. De vil blive glade, når de ser resultaterne – et unikt soveværelse eller et legerum, de stolt kan sige, at de selv har skabt. Og når deres smag ændrer sig, kan du bare gå tilbage til Canon Creative Park for at finde flere papirskabeloner til design, der passer til deres næste interesseemne.

Der har aldrig været et bedre tidspunkt at indrette dit barns soveværelse på en overkommelig måde med Canon Creative Parks forhistoriske papirklip. Og når du er færdig, kan du tage et billede og dele det med hashtagget #MadeWithPixma for at inspirere andre, der gerne vil prøve det af. Nu skal du bare beslutte dig for, hvilken dinosaur du vil bringe til live!

Rachel Segal Hamilton

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Kunstpapirklip

  Kunstneren Zack McLaughlin er inspireret af en Canon Creative Park-isfugleskabelon.

 • KREATIVT PRINT

  Lav dit eget fidget-legetøj

  Fidget-legetøj af papirklip er sjovt at lege med og beroligende for travle hjerner.

 • KREATIVT PRINT

  Lad dine farver lyse op

  Tilføj en eksplosion af farver til dit hjem med disse smukke regnbuefarvede hobbyprojekter.

 • KREATIVT PRINT

  Solsystemet som papirklip

  Tag dig tid til at genskabe forbindelsen, lære og lege med Creative Parks samling af papirklip med rumtema.