KREATIVT PRINT

Lav dit eget fidget-legetøj med Creative Park

Fidget-legetøj er sjovt at lege med og endnu sjovere at lave, men de kan også berolige travle hjerner, hvilket vi finder ud af i dette kursus fra papirklipsekspert Paula Milner og hendes søn Freddie.
En pakke Canon Matte Photo Paper, fotograferet ovenfra, omgivet af farverigt fidget-legetøj af papirklip.

Paula Milner er en britisk hobbyentusiast og stofdesigner. Hun går under navnet The Crafty Lass på Instagram, hvor hun deler håndværksinspiration og udsnit af sit liv derhjemme med over 6.000 følgere. Paulas ældste søn Freddie er autist og afventer en ADHD-diagnose, hvilket betyder, at han kræver yderligere støtte – noget Paula taler åbent og ærligt om på sine sociale kanaler.

Det har altid været en stor del af Freddies barndom, og selvom han har svært ved at koncentrere sig i længere tid, finder Paula måder at holde ham engageret på. "Freddie er virkelig interesseret i, hvad hans mor og far laver," siger Paula. "Hans far er ingeniør og meget taldrevet, så Freddie er også interesseret i tallegetøj og spil. Hvis han ser mig hækle eller sy, vil han gerne lære at gøre det – han kan allerede sy en knap på, og han har lavet sit eget patchwork-tæppe. Han er meget interesseret i alt, der viser ham øjeblikkelige resultater."

Paula har for nylig opdaget Canons Creative Park, som hjælper hende med at holde Freddie underholdt ved at levere utallige papirprojekter, der er nemme at lave. Fidget-legetøj af papirklip er et godt alternativ til plastikudgaverne, og Freddie finder hele processen, fra at lave sit legetøj til at lege med det, meget beroligende. Fidget-legetøj er heller ikke kun for børn. At have noget at sidde med i hænderne gør det også nemmere for voksne at koncentrere sig, hvis man føler dig rastløs eller ophidset.

Hvis du gerne vil lave dit eget fidget-legetøj, er her alt, hvad du behøver, plus lidt inspiration fra Freddie og Paula.

En Creative Park-skabelon, der kommer ud af en sort Canon-printer, der er placeret på en træhylde.

Du kan printe skabeloner direkte fra Creative Park-appen eller downloade en PDF fra Creative Park- websiden.

En smilende kvinde og en lille dreng, der sidder ved et bord og leger med et udvalg af fidget-legetøj af papirklip.

Hold små hænder beskæftiget med fidget-legetøj af papirklip, der er nemt at downloade og lave og sjovt at lege med.

1. Vælg dine skabeloner fra Creative Park

En kvinde sidder ved en bærbar computer med Canon Creative Park-websiden. En pakke Canon-printerpapir, et papir-vindmøllelegetøj og krukker med penne og sakse står på bordet ved siden af hende.

Du bliver måske overrasket over, hvor mange skabeloner der venter på dig på Creative Park. Snurrende toppe er et godt sted at starte, men alternative muligheder omfatter modeldinosaurer og et kasseapparat med fungerende dele. Mulighederne er uendelige.

Creative Park gør det nemt at være impulsivt kreativ. Der er tusindvis af papirprojekter at vælge imellem, lige fra Freddies foretrukne fidget-legetøj til mere komplekse læringshjælpemidler som f.eks. en pop-up ABC-boks.

"Freddies interesser ændrer sig ret ofte," siger Paula. "Et minut kan han være fænget af tal, det næste er det klare farver, han interesserer sig for, så udvalget på Creative Park er virkelig nyttigt, når vi kigger efter ting, der vil appellere til ham."

Det er nemt at søge efter skabeloner på Creative Park. Brug rullemenuen på computeren, eller vælg fanen Kategori på appens startside. Du kan også bruge søgeikonet. Hvis du bruger Creative Park for første gang, er det en god idé at starte enkelt. Fidget-legetøj, f.eks. disse roterende toppe, er perfekte for begyndere eller børn (med opsyn af en voksen). Du kan finde dem ved at søge efter "Origami Spinning Tops" i søgefeltet i computerversionen eller ved at navigere gennem kategorierne Papercraft > Educational > Play.

2. Print på Canon Matte Photo Paper

Hænder holder et udvalg af farverige Creative Park-skabeloner, der er trykt på Canon Matte Photo Paper.

Canon Matte Photo Paper er det bedste valg til hobbyarbejde. Flotte farver er garanteret, og med en tykkelse på 170 g/m2 (papirtykkelsen målt i gram pr. kvadratmeter) er det robust nok til at skabe legetøj og spil, der kan spilles med igen og igen.

Canon Matte Photo Paper er bedst til hobbyarbejde. Det er lidt tykkere end standard A4-papir, og det giver en klar farvegengivelse i høj kvalitet, hvilket sikrer, at dine kreationer stikker ud. Læg papiret i din PIXMA-printer i henhold til vejledningen, og print dine valgte skabeloner direkte fra Creative Park-appen, eller download en PDF-skabelon fra Creative Park-websiden for at printe fra din computer eller enhed.

"Freddie trives af nye idéer og skal stimuleres, så det faktum, at du kan vælge ting og printe dem næsten øjeblikkeligt, er perfekt for ham," siger Paula. Når du har valgt din skabelon og lagt papir i, skal du komme i gang på få minutter.

3. Klip det ud, og lav det

En lille dreng sidder ved et bord og udskærer omhyggeligt farverige former fra en Creative Park-skabelon.

De udskårne linjer på Creative Park-skabeloner bør være nemme for små børn at følge, men det anbefales altid, at der er en voksen i nærheden.

En smilende en lille dreng, der sidder ved et bord og leger med fidget-legetøj af papirklip.

Freddie kunne klippe og lave sine egne fidget-spinnere, hvilket gjorde hele processen endnu mere fornøjelig for ham.

Når du har printet dine skabeloner, er næste trin at klippe dem ud. Du skal blot følge mønstrets kanter og se efter sakseikonerne, der fortæller dig, hvor du skal klippe noget mere. Fidget-legetøj kræver kun nogle få snit, hvilket gør dem enkle nok for børn at lave med kun en lille smule hjælp for sikkerhedens skyld.

Det er nemt at personliggøre fidget-spinnere med maling, penne eller små udsmykningsting, f.eks. glimmer eller klistermærker (husk, at maling eller glimmer kan betyde, at de ikke længere kan genbruges). "Jeg har kun lige opdaget Creative Park," siger Paula, "men jeg synes, det er en fantastisk ressource for forældre, der har brug for at underholde deres børn i skoleferier, eller for at lave hjemmearbejde levende.

"Jeg har fundet så mange måder, hvorpå det også kan hjælpe voksne, især dem, der søger alternative, bæredygtige måder at dekorere fester og begivenhederpå." Der er også masser af muligheder for printbare hjemmeudsmykninger.

4. Også beregnet til voksne

Hænder klæber papirstykker sammen med lim. Printerpapir og instruktioner til fremstilling af papirlegetøj ligger også på bordet.

Nogle skabeloner på Creative Park er lidt mere vanskelige at bygge, og de er bedst egnede til større børn eller voksne. Hvis du er på udkig efter måder at underholde dine venner på, hvorfor så ikke prøve en papirklipsfest? Der er ingen grænser for, hvor mange gange du kan downloade en skabelon, så invitér så mange personer, du vil!

Et udvalg af farverigt legetøj af papirklip ligger oven på en Canon PIXMA-printer med penne og sakse ved siden af.

Hvert ark til fidget spinnere indeholder flere skabeloner, så du har masser af muligheder at lege med.

"Håndarbejde er generelt meget afslappende for Freddie, og han kan godt lide at lave ting med hænderne. Vi foreslog for nyligt fidget-legetøj, som han kunne lege med, men nu søger han aktivt efter det, når han føler, at han skal være rolig," siger Paula.

At skabe ting med papir kan være en meget beroligende soloaktivitet, men det er også en fantastisk måde for unge at tilbringe tid sammen med venner. Der er ingen grænser for, hvor mange gange du kan downloade skabelonerne, så alle kan prøve kræfter med at lave den samme ting. Når legetøjet er lavet, kan du opfordre børnene til at udtænke lege, der kan leges sammen, f.eks. at arrangere et dukketeater for forældrene.

Hobbyfester er ikke kun for børn – glæden ved at lave ting med hænderne er også godt for voksne. Der er nogle fantastiske projekter i Creative Parks arkitekturkategori, som kræver meget mere tid og tålmodighed, herunder modeller af Spaniens Sagrada Familia og Angkor Wat-tempelkompleks i Cambodja.

"Når det kommer til at lave hobbyarbejde, vil børn ofte gerne være med og er glade for at rode rundt," siger Paula. "Voksne på den anden side har en tendens til at have meget forudfattede idéer om, hvordan noget skal se ud. Kreative projekter med Creative Park er perfekte til begge grupper – uanset om du vil tilpasse dine design eller bare holde dig til skabelonen. Hvis det går galt, kan du bare printe og starte igen."

5. Genbrug, og fortsæt til det næste projekt

Hænder, der holder en grå papirkurv, der er fyldt med stykker af pap og papir og kasserede papirprojekter.

Når du er færdig med at lege med dine fidget-spinnere, kan de kasseres sammen med resten af dit papir og pap. Husk også at se mulighederne for genbrug af tomme Canon-blækpatroner.

Canon Matte Photo Paper kan genbruges sammen med almindelig genbrug af papir/karton (se altid de lokale retningslinjer for genbrug). Det er måske ikke tilfældet, hvis du dekorerer dine design eller bruger lim, men du kan søge efter mere bæredygtige muligheder som f.eks. biologisk nedbrydelig glimmer.

"Freddie kan være ret hård ved sine ting," siger Paula. "Han kan nemt knække plastiklegetøj, hvilket kan være en skam, hvis vi har brugt penge på dem. Gratis skabeloner til legetøj i Creative Park betyder, at vi ikke er så bekymrede, hvis han ødelægger dem, især fordi vi ved, at papiret kan genbruges."

Hvis du er ny i Creative Park, kan du starte i det små og arbejde dig op til større og mere komplekse projekter og genbruge dine tidligere kreationer, mens du gør plads til mere.

Skrevet af Matthew Bowen

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • KREATIVT PRINT

  Lad dine farver lyse op

  Tilføj en eksplosion af farver til dit hjem med disse smukke regnbuefarvede hobbyprojekter.

 • TIPS TIL PRINT

  Printtips til skolestart

  Find kreative måder at holde orden på i skoleåret med en Canon-printer.

 • KREATIV MINDFULNESS

  Undgå stress over dit skrivebord

  Stress er noget, vi alle kender, men et par enkle trin kan hjælpe med at lette presset hver dag.

 • KREATIVT PRINT

  Lav dinosaurudsmykning med Creative Park

  Dekorér dit barns soveværelse til en overkommelig pris med forhistorisk papirklip.