KREATIVT PRINT

Fodboldspil af papirklip, der inspirerer jer til at holde jer aktive

Scor et hit sammen med familien denne sommer, og prøv kræfter med håndlavet fodboldspil i papir med Creative Park.
En lille pige klipper en skabelon ud for at lave en fodbold i papirklip.

Sommeren er her, og naturligvis er forældrene ivrige efter at finde aktiviteter, som hele familien kan deltage i. Håndlavede spil, som du både kan konstruere og spille med sammen, er en fantastisk kilde til sjov, og med Canon Creative Park er processen enkel og prisbillig.

Creative Park er fyldt med gratis, farverige papirklip, der er klar til at blive opdaget og printet direkte fra din printer derhjemme.

Blogger Fariba Soetan bor i London sammen med sin mand og tre børn og driver bloggen The Mixed.Up.Mama. Her forklarer Fariba, hvordan hun brugte Creative Park og en Canon-printer fra PIXMA TS8350-serien til en sportsaktivitet for familien.

1. Vælg dit kit og dine skabeloner

To piger sidder ved et bord med en bærbar computer.

Uanset jeres færdighedsniveau inden for papirklip, og hvor længe I skal være kreative, finder I en skabelon, der passer til jer, på Creative Park.

En Canon-printer på en bogreol ved siden af nogle stueplanter, der printer et sæt instruktioner.

Det er vigtigt at bruge kvalitetspapir for at sikre, at jeres kreationer er stærke nok til at lege med.

Først skal du vælge en kraftigt papirtype til at printe dine spil på. Canon Matte Photo Paper er perfekt til hobbyarbejde, da dets matte tekstur gør det ideelt til levende billeder og grafik.

"Papirets tykkelse er meget vigtig for at sikre, at udklippene er kraftige og forbliver samlet," siger Fariba, hvis døtre er seks, otte og ti år. Canon PIXMA TS8350-serien er ideel til denne type print, men alle PIXMA-printere er velegnede.

Fariba siger, at det også kan være en spændende familieaktivitet at vælge sine fodboldspilskabeloner, hvor hver enkelt viser, hvor lang tid det tager at samle den, og hvilket færdighedsniveau den er på, så du kan beslutte, om de er egnede for dine børn.

"Pigerne var virkelig begejstrede for at gennemse websiden med alle de ting, de kunne lave," tilføjer hun. "Hvis forældre kigger det igennem sammen med deres børn, skal de bare bemærke, hvor lang tid de hver især vil tage, og hvor svært det er.

"Vi besluttede os for basketball- og fodboldspillene, bl.a. fordi de så rigtig sjove ud, og fordi jeg syntes, at sværhedsgraden var god til første forsøg – så vi kunne finde ud af, hvordan de sættes sammen."

2. Lav dit minispil

En familie samlet omkring et bord, der laver en fodbold og et mål som papirklip.

Papirklip til spil og aktiviteter på Creative Park leveres med samlevejledninger, der er enkle og nemme at følge.

En familie, der arbejder sammen om at klippe former og lave noget ud af papir.

Få hele familien involveret i jeres papirkreationer, hvor forældrene er der for at hjælpe med vanskelige ting.

Ved hjælp af Creative Park-appen eller download fra Creative Park-websiden direkte til din computer kan I vælge jeres foretrukne papirklipdesign og printe dem direkte fra jeres printer, så de kan samles før den store kamp.

Alt, hvad I skal bruge til jeres hold af papirklippere, er en saks, lim, en lineal til at lave folderne, en gammel kuglepen og jeres spilinstruktioner. Følg derefter klippelinjerne, folder og limpunkter for at komme i gang.

To piger limer mål på et papirfodboldmål.

"Mine børn er virkelig kreative, og disse spil er en rigtig god måde at tilfredsstille det der behov for at skabe noget," siger Fariba.

To piger viser deres fodbold-papirkreationer frem.

Opdag familiespil med papirkunst, der er sjove både at lave og at spille - følelsen, når du er færdig med din papirkreation overgås kun af al den sjov, du får, når du spiller.

Tildel alle en opgave for at sikre, at alle bliver involveret. "Da vi printede spillene, havde de virkelig god grafik, og instruktionerne var virkelig enkle," siger Fariba. "Pigerne var begejstrede for at kunne klippe hver af figurerne ud, og det var en god sværhedsgrad, da jeg har tre piger i forskellige aldre og med forskellige klippeevner. Det mere indviklede var bolden, så det er her, min 10-årige virkelig måtte gå i gang. Der var større stykker til målnettet, som min seksårige kunne skære ud.

"Det hjalp, at vi alle havde en opgave, som vi arbejdede på, og vi snakkede alle sammen, mens vi gjorde det. Det betyder, at alle har noget at bidrage med, og det holder alle engagerede – og stopper enhver diskussion om, hvem der gør hvad!"

3. Bliv vært for din turnering

En pige gør sig klar til at kaste en papirfodbold.

"Da vi havde lavet det hele, tog vi en pause, strakte benene og fik en snack og vendte derefter tilbage for at spille," siger Fariba.

En pige, der står ved siden af et papirmål, der er sat op på væggen, og vinker med armene i luften som fejring.

Hun skyder, hun scorer! Det er super givende at kunne spille med en ting eller et spil, som du selv har lavet.

Når de er samlet, er det tid til at lade spillet begynde! Hvorfor ikke samle en gruppe venner, der kan holde styr på point, eller endda lave jeres egne scorekort for at gøre jeres turnering levende?

Creative Park er fyldt med andre papirskabeloner, der er ideelle til sportsturneringer af papirklip – fra rekvisitter og bannere til at heppe på spillerne og holdkammerater til festhatte og megafoner, der kan hjælpe med at skabe den der stemning af holdånd.

De små kan få en ekstra følelse af at have opnået resultater ved at lege med noget, de har lavet, samtidig med at de får nyttige, praktiske færdigheder. "Pigerne nyder virkelig at male, klistre og farvelægge, så den ekstra fordel ved at have noget, de kan lege med bagefter, var virkelig stor," siger Fariba. "Der er så mange fordele: At klippe selvfølgelig, der fremmer de motoriske evner, og bare at kunne se noget, der skabes, gør meget for deres tillid.

"Min ældste var virkelig glad for, at hun havde skabt et indviklet 3D-objekt som f.eks. en bold ved at klippe den ud og sætte den sammen selv. Hun havde masser af sjov med at kaste den mod målet."

4. Gør en dag ud af det

En familie, der er samlet omkring et kamera og ser på billeder.

Papirprojekter som Faribas er en billig måde at underholde familien på i timevis i sommerferien. "Vi har skrevet ned, hvad vi vil lave næste gang," siger Fariba. "Hvis vi har et par timer om lørdagen, eller hvis det regner, er det den slags, vi vil kaste os over."

Tre små piger sparker en fodbold rundt i haven.

Når I har lavet jeres papirklipspil og spillet med dem, hvorfor så ikke gå udenfor og prøve det rigtige spil.

Uanset om I laver papirklip i weekenden eller i skoleferierne, er det en genial idé at bruge en dag på jeres projekt og medtage elementer som f.eks. snacks i halvlegen eller et papirtrofæ til vinderen. Hvorfor ikke endda dokumentere alt det sjov, I har på dagen, ved at tage billeder og spille sammen.

Og for de familiemedlemmer, der virkelig ønsker at være kreative, er det en sjov idé at personliggøre papirklippene, især hvis de vil beholde dem efter aktivitetsdagen.

"Fodboldmålet er stadig på vores væg," siger Fariba. "En gang imellem finder pigerne boldene frem og laver et improviseret spil. Målmanden i fodboldspillet er en silhuet, men børn kan tegne et ansigt på det eller klippe et andet outfit ud. Der er masser af ting, du kan gøre."

Hvis din familie har brug for kreativ inspiration til håndværk eller bare er ivrig efter noget at lave væk fra en skærm, er der et stort udvalg af sjove Creative Park-skabeloner, der bare venter på at blive opdaget og lavet af jer.

Skrevet af Lorna Dockerill

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • KREATIVT PRINT

  Lav dinosaurudsmykning med Creative Park

  Dekorér dit barns soveværelse til en overkommelig pris med forhistorisk papirklip.

 • PRINT OG KUNSTHÅNDVÆRK

  Fest med Creative Park

  Dekorationer og rekvisitter, du kan printe derhjemme med Creative Park-appen.

 • TIPS TIL PRINT

  Printtips til skolestart

  Find kreative måder at holde orden på i skoleåret med en Canon-printer.

 • PRINT OG HOBBYHÅNDVÆRK

  Creative Park-app

  Creative Park-app'en er fyldt med sjove hobbyprojekter.