KREATIVT PRINT

Overjordisk: Papirklip med rumtema

Gå efter stjernerne med Canon Creative Park, en PIXMA-printer, papir, saks og lidt lim.
En papirastronaut, der står på et træbord og er omgivet af andre papirskabeloner med rumtema fra Canon Creative Park.

Børns faser kan ændre sig som vinden blæser, og derfor er genbrugspapirklip en god måde at udforske nye lidenskaber på. Creative Park, der både findes som webside og app, er en fantastisk gratis ressource fyldt med tusindvis af skabeloner og papirklipidéer. Der er masser af muligheder at vælge imellem for rumfanatikere, der er velegnet til hobbyfolk i alle aldre og på alle færdighedsniveauer, fra en ukompliceret solsystem-uro til en yderst detaljeret kopi af Mars-Roveren "Curiosity".

Papirklip giver også mulighed for at undervise gennem aktivitet, hjælpe med at få gang i de små med spørgsmål og sætte gang i fantasien, så I kan lege rumbaserede lege i flere uger i træk. Du kan endda koordinere dit kosmiske papirklip med en kommende himmelbegivenhed, f.eks. en supermåne, solformørkelse eller en meteorregn.

Mike og Gen Sidaway og deres tre børn – Chloe, Halle og Luke – har en stor interesse i rummet og kunne ikke vente med at kaste sig ud i det med et udvalg af astronomiske design. Find ud af, hvordan det gik for dem.

Planlægning af dit intergalaktiske eventyr

En familie, der sidder omkring et sofabord, hvor der står en Canon PIXMA-printer og et udvalg af papirmodeller med rumtema, der er fremstillet af Creative Park-skabeloner.

"Det var ikke kun en dejlig måde at tilbringe tid sammen på, men jeg fandt det virkelig mindful," fortæller Gen, der ses her sammen med Mike, Chloe, Halle og Luke. "Jeg tror, jeg vil prøve scrapbogsskabelonerne næste gang, men der er også så mange sæsonbestemte dekorationer, jeg gerne vil lave."

Ligesom de fleste af de papirklip, du finder i Creative Park, kræver udvalget fra det ydre rum ikke noget specialudstyr. Du skal blot kigge på instruktionerne til hver skabelon, du vælger, da nogle af dem til tider har brug for ting som snor, elastikbånd eller farvepenne. Her er en liste over det overordnede udstyr, du skal bruge:

Vælg din rumskabelon

En person kigger gennem skabeloner med rumtema på Canon Creative Park på sin bærbare computer. Ved siden af den bærbare computer er der en pakke Canon-fotopapir og bag den en Canon PIXMA-printer og en samlet papirastronaut på en hylde.

Gen og Mike brugte de stjernebedømmelser, der er angivet med hver af skabelonerne i Creative Park, som en guide til at hjælpe dem med at beslutte, hvilket papirklip der passer bedst til deres børns kompetenceniveau. "Jeg elsker bare, hvor mange forskellige skabeloner der er," siger Gen. "Pigerne har allerede udvalgt nogle dukkehuse, som de gerne vil lave, og Luke kan godt lide udseendet af dinosaurpapirklippet."

At vælge, hvilket design du vil udforske, lyder nemt nok, men det kan være sværere, end du tror, med alle de ruminspirerede papirklipmuligheder, der er at vælge imellem. Mens den farvestrålende hængende månedekoration vil glæde mindre børn, kan en række raketter, f.eks. Saturn V- eller Space Shuttle-sættet, inspirere de lidt ældre til at lære, mens de klipper. At diskutere, hvad dit barn vil kunne lide at bygge, er en god måde at begynde at udforske emnet på – fra planeter i vores solsystem til hvordan et rumskib fungerer. Du kan endda selv lære noget!

Hver papirklipskabelon leveres med en stjernebedømmelse, der angiver sværhedsgraden, og oplysninger om, hvor lang tid det tager at lave den. Sidaways har børn over hele aldersområdet, så det var vigtigt, at de valgte med omtanke. "Bedømmelserne var virkelig hjælpsomme," forklarer Gen. "Creative Park er enorm, og der er så mange valgmuligheder, så de hjalp os med at beslutte, hvad der ville være bedst for hvert barn. Der er virkelig noget til alle."

Gør dig klar til at printe

En hånd holder kanten af en Creative Park-skabelon, der kommer ud af en Canon PIXMA-printer, der står blandt de samlede papirklipmodeller med rumtema.

"Jeg var virkelig imponeret over, hvor ligetil det var at konfigurere Canon PIXMA TS7650i. Du skal bare tilslutte den, så fortæller den dig bogstaveligt talt, hvad du skal gøre," siger Mike. "Selve printprocessen var også utrolig enkel, uanset om vi brugte smartphone-appen eller computeren."

Når du har valgt dit design, skal du vælge Print, hvorefter skabelonen er klar og venter på dig inden for få sekunder. Mike siger, at han kunne lide bekvemmeligheden ved at printe direkte fra sin smartphone via Creative Park-appen. "Vi prøvede at printe direkte fra appen og fra computeren og syntes, at begge metoder virkelig er nemme og intuitive," tilføjer han. "Følg blot de enkle instruktioner, og lad printeren gøre resten."

Skabelonerne printes på få sekunder og er straks tørre takket være printerens langtidsholdbare PIXMA-blæk. "Jeg var så glad for, at skabelonerne blev printet så hurtigt, fordi det betød, at hvert barn havde noget at lave," siger Gen. "Ellers kunne der have været en masse ventetid, hvilket ville have betydet, at børnene ville være blevet kede af det og måske ville være gået i gang med noget andet. Takket være det Canon Matte Photo Paper, vi brugte, tørrede blækket også fint, så der ikke var udtværinger."

Sådan samler du dine skabeloner

En mor hjælper sin søn med at bruge en saks til at klippe en papirskabelon med rumtema fra Canon Creative Park.

Fra at skære og markere kanter til at folde og klistre: Alle familiemedlemmer blev involveret i at bygge de ruminspirerede papirmodeller.

To børn sidder ved et bord, det ene med en brochure med fakta om solen, og det andet med en samlet papirskabelon fra Creative Park.

Solen er 149 millioner kilometer væk fra jorden – blot en af de mange rumrelaterede fakta, som Sidaway-børnene lærte, mens de lavede deres håndværk.

Når skabelonen er printet, er det tid til at klippe og folde. Du kan bruge sakse eller – til mere avancerede skabeloner – en hobbykniv og et skærebræt. Husk at markere, når de er foldet, for at sikre, at skabelonerne bevarer deres form, og følg listen med trinvise instruktioner, som de fleste skabeloner leveres med. "Undersøg mønstrene og find ud af, hvem der skal håndtere hvilket stykke, i forvejen," siger Mike.

Gen tilføjer: "Mit bedste tip er at bruge en gammel pen, der er løbet tør for blæk, og en lineal til at markere delene. Den skærer ikke hele vejen igennem, men laver stadig en tilpas dyb fure – og husk at gøre det før limning."

Du kan bruge skolelim, en limpistol, limprikker, et bæredygtig alternativ eller endda tape til at sætte dine skabeloner sammen – den lim, du bruger, kan også afgøre, om dine kreationer kan genbruges. Det kan være nødvendigt at holde nogle skabeloner på plads med klips eller stifter, mens de tørrer, for at bevare deres form. Gen anbefaler, at du bruger en hurtigttørrende lim eller endda tynd dobbeltklæbende tape for at fremskynde klæbeprocessen.

For at øge dit barns selvværd skal du lade barnet klare nogle opgaver på egen hånd, mens andre modeller laves i fællesskab som en familieopgave. Det var den strategi, Mike og Gen brugte, og deres datter Chloe sagde, at hun virkelig nød det. "Vi har lært om rummet i skolen, men at opbygge strukturen af solmodellen med min mor lærte mig ting, jeg ikke vidste. Det var også virkelig dejligt at tilbringe tid sammen som familie og lave noget kreativt."

Ud over modellen af solen og det tilhørende faktahæfte arbejdede Chloe og Gen på den mere komplicerede astronaut, mens Mike hjalp Halle og Luke med Mars- og Måne-dioramaerne. "De yngste nød at klippe ud og lime fast, men jeg tror, at de mest af alt elskede at lege med astronauten på dioramasættene, da alt var færdigt," siger Mike.

Kast dig ud i legen

En person placerer en papirsol, der er skabt ud fra en Creative Park-skabelon, på en hylde.

"Jeg er så overrasket, men så glad for, hvor meget vi har nydt at lave disse lærerige og sjove papirklip sammen som en familie," siger Gen. "Børnene leger stadig med dem, og de taler stadig om, hvor meget de nød at lave dem."

Et barn placerer en astronaut i et Creative Park måne-diorama.

At bygge papirskabeloner fra Creative Park er ikke kun en sjov og berigende familieaktivitet, du kan også lege med modellerne igen og igen. Halle og Luke har brugt timer på at lade som om astronauten udforsker nye planeter.

Når alt arbejdet er udført, og limen er tørret, kan du læne dig tilbage, beundre dit arbejde og lade dit rumeventyr begynde. "Vi har haft det så sjovt med at lege med vores rummand", siger Halle begejstret. "Vi lader som om, at han tager på eventyr over hele huset og hopper fra planet til planet. Jeg elsker, hvor mange detaljer der er, og hvordan du kan bevæge arme og ben." Luke, den yngste, tilføjer: "Jeg kan godt lide at få ham til at flyve gennem luften."

Udover at lege med deres nye rummodeller, siger Gen, at de vil være gode som udsmykning i børneværelserne. "Dioramaerne ser enormt iøjnefaldende ud på deres boghylder, og de er allesammen ting, som de kan lege med igen og igen." For ikke at nævne at være en hjertevarm påmindelse om en glædelig tid, der er tilbragt med familien.

Så næste gang dit barn kigger op på den enorme nattehimmel og spørger dig, hvad der er derude, kan du bruge Creative Park til at sætte skub i deres tørst efter viden og vække deres fantasi. Måske vil du blive inspireret til at printe det, du ser gennem et teleskop, eller til at fotografere planeten, stjernen eller satellitten for at se, hvordan de ser ud i sammenligning. Se vores Pinterest-side for at få mere inspiration til papirklip, og glem ikke at dele dine kreationer med hashtagget #MadeWithPixma.

Skrevet af Natalie Denton

Relaterede produkter

 • PIXMA TS7650i

  Printere til hjemmet

  PIXMA TS7650i

  En hurtig, brugervenlig printer i høj kvalitet med understøttelse af PIXMA Print Plan for ubesværet og økonomisk print.
 • PIXMA TS8750-serien

  Printere til hjemmet

  PIXMA TS8750-serien

  Print skarpe dokumenter og fotos i flotte farver med en multifunktionsprinter med 6 blæktanke i høj kvalitet, der er nem at bruge, til hele familien
 • Inkjet-printere

  Matte Photo Paper MP-101

  Matte Photo Paper producerer kvalitetsfotografier, grafik og tekst med en mat finish. Også velegnet til mere kreative anvendelser såsom lykønskningskort, skilte og papirhåndværk.
 • Relaterede artikler