KREATIVT PRINT

Print din egen sjove skattejagt for familien

Lad være med at kede dig, gå på opdagelse – opdag, hvordan du kan bruge din PIXMA-printer og lidt fantasi til at skabe et spændende eventyr.
En Canon PIXMA-printer på et bord med foldede papiræsker og et håndtegnet kort.

Du behøver ikke rejse langt hjemmefra for at komme på et sjovt eventyr. Børn elsker at lege – og endnu mere, hvis der er udsigt til noget lækkert til sidst. Med lidt kreativitet og hjælp fra nogle Creative Park-papirklipdesigns, din Canon-printer og dobbeltsidet Matte Photo Paper er det nemt at lave din egen minimission derhjemme – uanset om det er et skattekort, der fører til skjulte chokolademønter, eller et eventyrkort med udfordringer undervejs.

Når du har besluttet dig for stedet for din udfordring, kan du printe kort, som du kan dele med familie og venner, og derefter lave dine egne skattekister med lækkerier, som du kan gemme rundt omkring i din have eller den lokale park. Det er en ideel idé til fødselsdage eller sammenkomster eller bare en fantastisk måde at underholde børnene på i sommerferien. Og det er et sjovt printprojekt, som hele familien kan være med til – og det hele kan gøres i syv nemme trin.

1. Design dit kort

To små piger, der farvelægger et kort på et bord med en PIXMA-printer ved siden af dem.

Lad børnene hjælpe med kortdesignet. Hvis børnene er meget små, kan du bruge en sort pen til at lave en kontur og derefter få dem til at farvelægge dem med stifter og blyanter.

Når du har besluttet, hvor du vil holde din skattejagt, skal du lave et kort over området. Du behøver ikke bekymre dig om at få det til at se helt autentisk ud, da du har brug for noget, der er nemt for dine børn. Prøv at medtage nogle orienteringspunkter, som børnene nemt kan genkende – et drivhus i din have eller et karakteristisk træ i den lokale park. Sørg også for at tilføje masser af farver, så kortet ser indbydende ud.

2. Kopiér og print

En lille pige, der læner sig over et bord for at trykke på knapperne på touchscreenen på en PIXMA-printer.

Canon PIXMA-printere som f.eks. PIXMA TS8350-serien har en kopifunktion, der gør det nemt at lave dubletter af dit kort.

En mor, der viser sine små døtre det kort, de farvelagde, mens det printes ud.

Hvis du foretrækker det, kan du oprette en digital version af dit kort ved at trykke på "Scan" i stedet for "Kopiér". Dette kan derefter overføres til din computer og direkte til din smartphone ved hjælp af Canons PRINT-app og derefter deles med venner og familie via e-mail, så de kan forberede sig på at deltage i eventyret.

Du får sandsynligvis brug for mere end ét kort, især hvis du laver dem til en fest. Den gode nyhed er, at med en Canon-printer som Canon PIXMA TS8350-serien kan du nemt kopiere og printe dit kort og lave så mange versioner, du har brug for. Du skal blot placere kortet på scanneren, lægge papiret i, trykke på "Kopiér" på berøringsskærmen og følge vejledningen på skærmen. Du skal blot sørge for at angive den korrekte medietype i printindstillingerne. Vi har brugt Matte Photo Paper her.

3. Brug Creative Park-app'en

En person, der bruger Creative Park-app'en på telefonen til at printe.

Alle skabelonerne i Creative Park-app'en leveres med et separat sæt printbare instruktioner til download.

Når kortene er printet, er det nu tid til at gøre dine skattekister klar, og der er ikke noget bedre sted at få fat i dem end Canons Creative Park. Du kan enten bruge en PC-version eller, for at gøre det helt enkelt, den dedikerede Creative Park-app1, der er tilgængelig via App Store og Google Play. Når den er downloadet, skal du oprette en konto, hvis du ikke allerede har gjort det, men den er gratis, og du får adgang til hundredvis af kreative skabeloner og idéer, som du kan printe med din Canon-printer. Hvis du vil finde nogle passende skattekister, skal du blot lave en hurtig søgning efter "æske" og vælge selv! Vi brugte et udvalg af æsker, herunder en terningformet æske med bladtema og et skattekiste-design, der passer til dagens tema.

4. Print dine papirdesigns

To små piger er læner sig ivrigt frem for at se et papiræskedesign, der printes ud af en Canon PIXMA-printer.

Canon PIXMA-printere, der er nemme at tilslutte, gør det utroligt nemt at printe fra Creative Park-app'en.

Takket være de trådløse tilslutningsmuligheder for Canon-printere som f.eks. PIXMA TS8350-serien er det nemt at printe dine valgte skabeloner direkte fra app'en. Du får vist et printerikon nederst til venstre på skærmen, tryk på det, hvorefter Canon PRINT-app'en guider dig gennem printprocessen fra valg af papirformat til den medietype, du bruger. Når du har udført trinnene, sender Creative Park-app'en oplysningerne trådløst til printeren, der begynder at printe.

5. Lav dine skattekister

En person, der klipper et æskedesign med blade ud med en saks.

Med enkle instruktioner er kister og æsker fra Creative Park hurtige og nemme at lave.

En mor og hendes små døtre folder og limer nogle papiræsker.

Når det hele er klippet ud, kan børnene deltage i foldningen og limningen, hvilket gør det til en sjov håndværksaktivitet før udendørseventyret.

Med dit skattekistedesign printet ud er det nu tid til sjov og begynde at sætte dem sammen. Du skal først klippe dem ud – noget, en forælder bør gøre, men hvis du har en børnevenlig saks, kan du lade dine børn prøve. Nogle designs kan blot foldes, mens andre måske har brug for lidt papirlim for at holde, de fleste behøver kun et par foldninger for at danne kisten. Husk, at Creative Park-app'en har nemme trinvise instruktioner, som du kan følge.

6. Læg præmierne i, og skjul skattekisterne

Guldchokolademønter anbringes i en æske af papirklip. Ved siden af æsken er der et farverigt, håndtegnet kort.

Når de er færdige, hvorfor så ikke fylde skattekisterne med en lille overraskelse? Det vil være en stor belønning efter et udendørs eventyr.

En papiræske med bladdesign ved siden af nogle urtepotteskjulere i en have.

Når dine skattekisteæsker er færdige, er det nu tid til at skjule dem rundt om i haven – husk at placere dem lavt og inden for rækkevidde af små hænder.

Nu hvor skattekisterne er lavet – og dine børn sikkert hopper op og ned af spænding – er det tid til at fylde dem op og skjule dem i haven eller den lokale park, og så kan skattejagten begynde. Prøv at gøre dette uden at de små øjne følger dig rundt i haven, mens du placerer dem. Når alle dine æsker er på plads, skal du markere på kortene, hvor skatten kan være skjult.

7. Lad skattejagten begynde!

En mor og hendes små døtre kigger på et skattekort i en stor have.

Det her er det sjove! Se på, mens dine børn følger de kort, du har lavet, for at finde frem til kisterne og skatten indeni.

En lille pige, der rækker ind i en urtepotteskjuler for at tage en skattekiste af papir ud.

Og se bare, en spændende aktivitet, der kan lyse enhver dag op og få dine børn ud i den friske luft.

Tag kortene, og hjælp dine børn rundt på banen, mens de prøver at finde skattekisterne og æskerne. Sørg for, at du har dit Canon-kamera med til at tage nogle mindeværdige billeder, du kan dele senere!

Skrevet af Phil Hall

  1. Du kan finde oplysninger om understøttede Canon inkjet-printermodeller på denne webside.

Relaterede produkter

Relaterede artikler