VLOGGING

Det er en vid verden: Rejse-vlogger Chloe Gunning sætter Canon RF 16mm F2.8 STM på prøve

Find ud af, hvad der gør det prisbillige RF-objektiv med ultravidvinkel perfekt til rejse-vlogging på en bytur med Wanderlust Chloe.
Canon Camera

Chloe Gunning er en af Storbritanniens bedste rejse-vloggere . Hun plejede at arbejde i musikbranchen for en uafhængig radiostation og bag kulisserne på et TV-talentshow, men i 2014 besluttede hun, at det var tid til en forandring. Hun har udforsket verden med sit kamera og sin blogging og vlogging som Wanderlust Chloe lige siden, og hun har delt historier, tips og billeder fra hele verden.

Indtil nu har Chloe brugt Canon EOS M50 (nu efterfulgt af Canon EOS M50 Mark II). "Jeg har altid været vild med at bruge det til min rejseblog," siger hun. "Det er en fantastisk allround-opsætning med god kvalitet, og det er nemt at bruge. Jeg er vild med, hvor kompakt det er til rejser – og det har en flipskærm, som er ideel til vlogging og selfies."

Forud for optagelserne af en rejseguide i den engelske by Bristol udforskede Chloe dog Canons EOS R-system. R-systemet er designet til content creators og andre kreative sjæle, der altid er på udkig efter nye måder at fremvise deres indhold på, og det giver vloggere og influencere adgang til et voksende udvalg af højkvalitets- RF-objektiver, herunder den seneste tilføjelse til Canon RF-objektivserien: Canon RF 16mm F2.8 STM. Det nye RF-objektiv med ultravidvinkel, der kan fange et vidtstrakt perspektiv, og som har en hurtig maksimal blænde på f/2.8, åbner for en lang række kreative muligheder.

Chloe filmede sin by-vlog på Canons fullframe EOS R6, men Canon RF 16mm F2.8 STM, som kun vejer 165 g, ville også være en ideel kompakt partner til et EOS R-systemkamera på begynderniveau som f.eks. det lille og lette Canon EOS RP.

Synsfelt med ultravidvinkel

Der er mange fordele ved at bruge Canon RF 16mm F2.8 STM til vlogging. Først og fremmest gør ultravidvinklen det meget nemmere at fange dine omgivelser, når du tager selfies. "Jeg elsker virkelig at bruge et supervidvinkelobjektiv til vlogs, da det kan optage så meget i ét billede," bekræfter Chloe. "Jeg kan fortælle en fantastisk historie visuelt, når seerne kan se så meget af destinationen omkring mig, mens jeg snakker om den.

"Det var særligt ideelt til optagelserne på bådturen i Bristol," forklarer hun. "Der var et par øjeblikke, hvor jeg sad på siden af båden og filmede mig selv og kiggede ud og snakkede. Ultravidvinkelobjektivet kunne fange så meget af mine omgivelser, herunder de farverige rækker af huse, SS Great Britain og de andre både, der passerede forbi."

En ung kvinde, der sidder på kanten af en båd og holder et Canon EOS R6 på et stativgreb med en flod og en række huse i baggrunden.

Chloe var vild med at kunne få så meget af scenen med i sine billeder. "Jeg synes, det gør det mere medrivende for dem, der ser på det, og næsten lader dem komme ind i billedet selv," siger hun.

Denne fine synsvinkel er også nyttig, når du arbejder på relativt trange steder, f.eks. vlogging fra et soveværelse eller køkken, og du ikke kan træde tilbage fysisk for at åbne perspektivet. Et vidvinkelobjektiv som Canon RF 16mm F2.8 STM vil optage så meget af scenen som muligt.

Et vidvinkelobjektiv er ofte det første valg til landskabsfotografering, hvilket er et aspekt, som Chloe udforskede, da hun filmede Bristols panoramaudsigter. "Det var fantastisk, da jeg fotograferede fra Clifton Observatory og rundt om Clifton Suspension Bridge," siger hun. "Jeg kunne lave optagelser, der viste hele broen, Avon Gorge og bylandskabet i ét billede. Det er en kæmpe synsvinkel, så at et objektiv kan have det perspektiv er virkelig imponerende!"

Rejsevenligt design

Et billede over skulderen af en ung kvinde, der går gennem et overdækket marked og filmer sig selv på et Canon EOS R6-kamera.

Med sin touchscreen, der kan vippes og drejes, fullframe-sensor, 4K/60p-video, klassens førende billedstabilisering og kompakte design er Canon EOS R6 et rejsevenligt kamera, der kan levere video og stillbilleder i verdensklasse. "Jeg brugte Canons stativgreb HG-100TBR og en ekstern DM E-100-stereomikrofon til at skabe en brugervenlig vlog-opsætning til når jeg skulle løbe rundt i byen," siger Chloe. "Generelt holdt jeg en masse kameraindstillinger på auto."

En ung kvinde, der sidder ved et bord og smiler og holder en grøntsagsfyldt wrap op til sit kamera, som er placeret på bordet på et Canon stativgreb HG-100TBR i ministativform.

Canons stativgreb HG-100TBR har to funktioner, da det både er et ergonomisk, enhåndsbetjent greb med indbyggede fjernbetjeninger til kameraet og et stativ, der giver stabilitet, når du har brug for at have begge hænder fri. Den har også et udtrækkeligt beslag til montering af en ekstern mikrofon, f.eks. Canon-stereomikrofon DM-E100.

Til Bristol-optagelsen udstyrede Chloe sit EOS R6 med et Canon stativgreb HG-100TBR, som gjorde det nemmere for hende at filme sig selv med én hånd, og det kan også foldes ud for at give en stabil ministativstøtte.

Canon RF 16mm F2.8 STM er udstyret med en næsten lydløs autofokusteknologi med steppermotor (STM), hvilket gør det til en fremragende valgmulighed, når du vil optage dele på kameraet eller optage omgivende lyde. For at opnå den bedst mulige lydoptagelseskvalitet har Chloe monteret den kompakte Canon-stereomikrofon DM-E100 på kameraets hot shoe. Denne mikrofon kan tilsluttes kameraets 3,5 mm lydstik og kan også om nødvendigt monteres på stativgrebet HG-100TBR, som har et dedikeret mikrofonbeslag, der holder kameraets hot shoe fri til andet tilbehør.

Selv med EOS R6-fullframe-kameraet fandt Chloe opsætningen med det lette Canon RF 16mm F2.8 STM meget nem at håndtere. "Jeg var glad for at se en masse lignende funktioner som på mit EOS M50 med hensyn til opsætningen," tilføjer hun. "Det var nemt at finde de rigtige indstillinger i menuerne, da de var sat op på samme måde."

Med hensyn til funktioner siger Chloe, at EOS R6 var "et godt skridt op fra det, jeg havde brugt indtil nu". Canons EOS R-systemkameraer drager alle fordel af den store RF-fatning, som muliggør hurtigere kommunikation mellem kameraet og objektivet, minimerer kamerarystelser og giver flere kreative muligheder. Den næste generation af RF-objektiver leverer også forbedret ydeevne i svagt lys og avancerede autofokusfunktioner, hvilket betyder, at det er muligt at optage fantastiske optagelser på alle slags steder og på alle tidspunkter af dagen eller natten.

Hurtigt og alsidigt

En ung kvinde, der står foran en bys skyline, filmer sig selv på et Canon EOS R6 med et Canon RF 16mm F2.8 STM-objektiv.

"Jeg skiftede hovedsageligt mellem to indstillinger: Optagelse med 30 fps og optagelse med 60 fps, begge i 4K," forklarer Chloe. "Jeg ønskede, at alle B-rulleoptagelserne skulle have en biograflignende fornemmelse, så med 60 fps vidste jeg, at jeg kunne sænke klippene ned for at opnå en virkelig smuk effekt."

Ung kvinde, der står foran en panoramaudsigt over en dyb kløft med en hængebro.

Chloe udnyttede vidvinkelperspektivet i Canon RF 16mm F2.8 STM-objektivet fuldt ud til at fange iøjnefaldende panoramaer som f.eks. den berømte Clifton Suspension Bridge og Avon Gorge. Taget med et Canon EOS R6 med et Canon RF 16mm F2.8 STM-objektiv.

Chloe optog en blanding af ting på kameraet og masser af B-rulle for at fortælle dagens historie. "Bristol er sådan en fantastisk by til en optagelse som denne, da den har meget variation, herunder havnefronten, farverig gadekunst, summende markeder, madsteder og naturligvis den berømte udsigt over kløften omkring Clifton. Jeg ville skabe en vlog, der ville være en fantastisk introduktion for alle, der besøger byen for første gang."

Nogle af de indendørs scener, som Chloe fotograferede i, var relativt mørke, men Canon RF 16mm F2.8 STM's hurtige maksimale blænde kombineret med EOS R6's fremragende ydeevne i svagt lys gav hende flere muligheder her. "Muligheden for at optage ved f/2.8 betød, at videooptagelserne var lysere, klarere og havde mindre støj. Det hjalp også med nogle af de billeder, jeg tog på dagen. Hvis der er mindre korn i fotoet, gør det mit liv nemmere, når jeg kommer til redigeringsprocessen."

En ung kvinde, der peger et Canon EOS R6-kamera med et Canon RF 16mm F2.8 STM-objektiv mod en plante i en butik.

For at skabe rene kompositioner blandt Bristols travle markeder og butikker valgte Chloe ofte at fokusere på detaljerne. Canon RF 16mm F2.8 STM-objektivets evne til at fokusere så tæt som 13 cm gav hende mange flere kreative muligheder.

En ung kvinde, der er fotograferet bagfra og peger et Canon EOS R6-kamera mod en salatbar fyldt med skåle med farverige salater.

Det slanke, prisbillige Canon RF 16mm F2.8 STM-objektiv leverer enestående kvalitet over et stort synsfelt.

RF 16mm F2.8 STM fokuserer også ned til kun 13 cm, en funktion, der kan gøre en vlog-optagelse mere alsidig. "Selvom objektivet har supervidvinkel, elsker jeg, hvor tæt det kan fokusere," fortæller Chloe. "Det var praktisk, da jeg filmede på Bristols St Nicholas Market, hvor jeg ønskede at fange nærbilleder af nogle af de fødevarer, der var udstillet. Med dette objektiv kunne jeg fange detaljerne, f.eks. tekstur og livagtighed i gulerodssalaten. Det var også fantastisk at kunne skifte fokus fra forgrund til baggrund hurtigt uden at miste kvalitet."

Billedkvaliteten er naturligvis af afgørende betydning. Det er noget, der kan hjælpe dig med at få dine videoer og billeder til at skille sig ud fra det hav af indhold, der tages med telefonen. Med sine ni linseelementer, herunder et asfærisk linseelement til skarpe og kontrastrige billeder, gør Canon RF 16mm F2.8 STM steder levende, uanset om du optager de livlige gader i Bristol eller Sardiniens sensationelle strande. Par den med Canon EOS R6 eller EOS RP, så har du den perfekte opsætning til at begynde din rejse ind i en verden af fængslende rejse-vlogs.Skrevet af Marcus Hawkins

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • VLOGGING

  Content creation med EOS R50

  Bring dine sociale feeds op på et højere niveau med Canon EOS R50.

 • VLOGGING

  Sådan bliver du vlogger

  Kom i gang, og producér kvalitets-vlogs med vores vlogging-tips til begyndere.

 • GADEFOTOGRAFERING

  Udfordring med objektiv til gadefotografering

  Derfor er Canon RF 28mm F2.8 STM en uundværlig del i udstyrstasken for gadefotografer.

 • REJSEFOTOGRAFERING

  10 tips til rejsefotografering

  Fotograf og blogger Diana Millos deler sine bedste tips til fantastiske rejsebilleder.