Two women pose in front of a camera in a clothes shop.

VLOGGING

Del din passion og personlighed: Sådan kommer du i gang med at vlogge i dag

Du har fundet din niche, et smukt sted og en interessant historie at vlogge om. Du har muligvis alle ingredienserne til den perfekte vlog, men ved du, hvilket udstyr du skal vælge, og hvordan du filmer din video i en høj kvalitet, så den tilfredsstiller de kløgtige seere?

I denne vejledning afslører vi syv tips til begyndere og til vloggere, der ønsker at forbedre kvaliteten af deres videoer. Find ud af, hvordan du kan lave kvalitetsoptagelser, der vil få dine seere til at vende tilbage - hvordan du får stabile og skarpe optagelser (uden kamerarystelser), betydningen af kreativ komposition, og hvad du har brug for til at indfange klar og tydelig lyd. Uanset om du optager på et Canon PowerShot G7 X Mark II, det nyere Canon PowerShot G7 X Mark III, Canon EOS M50 eller Canon EOS 250D, skal du overveje følgende, når du opretter dine første vlogs.

1. Når du vælger et kit, skal du afbalancere kamera- og sensorstørrelse

Et kamera med en større sensor vil give dig bedre billedkvalitet, men når du vlogger, er det vigtigt at afbalancere sensorstørrelsen med kameraets størrelse. For eksempel er et kamera i PowerShot G-serien med indbygget objektiv, som f.eks. Canon PowerShot G7 X Mark III, det mest kompakte og bærbare. Men et spejlløst kamera eller et digitalt spejlreflekskamera med udskiftelige objektiver giver dig et større udvalg af objektivmuligheder.

Hvis du både har et mindre og et større kamera, er du dækket ind, når du optager til forskellige formål, og det giver dig også ekstra kameravinkler i dine videoer.

A composite image: left, eggs and avocado on toast; right: some earrings.

2. Brug et vidvinkelobjektiv

Mange vloggere bruger vidvinkelobjektiver, fordi de kan bruges på steder, hvor pladsen er trang, f.eks. i soveværelset eller køkkenet, så de kan vise så meget af scenen som muligt. Et 24mm-objektiv er godt til dette formål, men et ultravidvinkelobjektiv er endnu bedre. Så hvis du optager med et digitalt spejlreflekskamera med et APS-C-sensorkamera som f.eks. Canon EOS 250D, kan du parre det med et ultravidvinkel-zoomobjektiv som f.eks. Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM-objektivet, så du kan få plads til mere i billedet, mens Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM tilbyder samme funktioner med det spejlløse Canon EOS M50.

Uanset hvilket objektiv du vælger at bruge, kan du vippe kameraets skærm for at hjælpe dig med at placere dig selv i billedet, så du kan gøre det til en leg at optage selfies og videoer fra lave vinkler. Mange kameraer, som f.eks. Canon PowerShot G7 X Mark III, kan også forbindes via Bluetooth til Canon Camera Connect-app’en på din mobile enhed for at filme eller optage dig selv på afstand.

3. Bestem din opløsning og billedhastighed

Efterspørgslen på video er stigende, og det samme er forventningerne til kvalitet. Hvis dine videoer har tekniske mangler, er det altid værd at forbedre dem lige meget hvor kreativt, dit indhold er. Se efter kameraer med Full HD eller 4K-video – Full HD er en god standard, men 4K giver dig endnu flere detaljer, så du kan beskære og stabilisere dine optagelser uden at gå på kompromis med kvaliteten. Optagelse i 4K betyder ikke, at du skal udgive i 4K, men husk, at 4K-optagelser vil tage længere tid at redigere og uploade.

Muligheden for at optage i 4K er ikke længere begrænset til professionelle kameraer. Man ser det også i små, men funktionsspækkede kameraer, f.eks. Canon EOS M50. Men det vigtigste at overveje er, hvilken billedhastighed der passer til dit motiv. 60 fps (frames per second) er bedst til action-vlogs og giver dig mulighed for at lave slowmotion-effekter. 30 fps eller 25 fps er fint til alt andet. For at få endnu mere detaljerede slowmotion-optagelser tilbyder Canon PowerShot G7 X Mark III hurtige billedhastigheder på op til 120 fps ved optagelse i Full HD.

Relaterede artikler
Laura Bingham pictured from behind, facing dense jungle, as she films a vlog with a Canon PowerShot G7 X Mark II.

VLOGGING

Laura Bingham: Erobringen af Essequibo-floden

Eventyreren Laura Bingham stod i spidsen for verdens første tur ned ad Essequibo-floden, og hun vloggede om oplevelsen med et PowerShot G7 X Mark II.

canon-get-inspired-best-vlogging-cameras

VLOGGING

De bedste Canon-kameraer til vlogging

Vil du i gang med at vlogge? Opdag de bedste vlogging-kameraer, der giver forbløffende videokvalitet og al den styring, der skal til, for at du kan skabe en fantastisk vlog.

A girl is seen on the tilted back screen of a camera.

4: Hold dine optagelser stabile og i fokus

Den kompakte størrelse og lette vægt ved kameraer som Canon PowerShot G7 X Mark III, Canon PowerShot G7 X Mark II, Canon EOS M50 og Canon EOS 250D gør dem ideelle til at optage bevægelse. En fængslende vlog bør tage publikum med på en rejse sammen med dig - uanset om det er gennem de brostensbelagte gader i en by eller din reaktion på at pakke dit seneste køb ud - og her kan bevægelse være afgørende. I stedet for rystede, distraherende optagelser skal du sørge for, at dine billeder er jævne, så seerne kan fokusere på din spændende placering eller interessante historie.

For at holde billederne stabile skal du støtte kameraet nedefra med håndfladen og tage fat i det på siden. Hvis du har brug for ekstra støtte, kan et tilbehørsgreb, der sættes fast på kamerahuset, så du får noget at holde fast på, være nyttigt. God teknologi hjælper også meget: For at få skarpe og stabile film kan du bruge et kamera med billedstabilisering, som gør dine optagelser klarere og nemmere at se, f.eks. Canon PowerShot G7 X Mark II. Kameraets 5-aksede Dynamic IS er designet til at modvirke kamerarystelser, selv når du løber, panorerer eller optager med fuld zoom.

Som vlogger er det dit ansigt, folk primært ser, så det er afgørende at holde fokus. Canons Face Detection-teknologi kan automatisk spore dit ansigt og holde det i fokus.

A man holds a Canon camera.

5: Panorering skal have et formål

Hvis du bevæger kameraet vandret under optagelse, eller ’panorerer’, kan publikum se med dine øjne - de er der, når du kigger hen over en flot bugt eller en horisont fyldt med iøjnefaldende bygninger. Overdreven panorering kan være desorienterende, men når det bruges moderat, kan det gøre fortællinger mere interessante.

Brug panorering med omtanke, uden at skynde dig, og hold horisonten vandret. Hvis du ikke har et stativ, skal du placere kameraet på noget stabilt - f.eks. kanten af en bænk eller et bord - og bevæge det roligt og langsomt til siden. Nogle kameraer, som f.eks. Canon PowerShot G7 X Mark II, er også udstyret med en Auto Level-funktion, der hjælper dig med nemt at holde horisonter lige.

6: Tilslut en ekstern mikrofon for at få bedre lydkvalitet

De fleste kameraer, der optager video, har en acceptabel lydkvalitet, men hvis fremragende lyd er vigtig for din vlog, skal du overveje at tilslutte en ekstern mikrofon. En ekstern mikrofon er især nyttig, når du arbejder udendørs, fordi kameraets indbyggede mikrofon sandsynligvis optager distraherende baggrundsstøj som f.eks. vind, hvorimod eksterne mikrofoner kan flyttes, så du bedre kan udelukke støj. Hvis du vil bruge en ekstern mikrofon, skal du se efter et kamera med et eksternt mikrofonstik, f.eks. Canon PowerShot G7 X Mark III.

A man videos his friend with a Canon camera.

7. Brug Wi-Fi til deling

Mange af kameraerne, som findes på markedet i dag, herunder Canon EOS M50, har integreret Wi-Fi og Bluetooth, som giver dig mulighed for at dele og sikkerhedskopiere trådløst, uanset hvor i verden du befinder dig. Kameraer som Canon PowerShot G7 X Mark II har endda en Wi-Fi-knap, der gør det nemmere end nogensinde før at gemme og dele.

Canon PowerShot G7 X Mark III har Bluetooth og Wi-Fi, så du altid kan oprette forbindelse til din mobile enhed - og du kan også oprette forbindelse via Wi-Fi til din mobile enhed eller dit netværk med internetadgang, så du kan streame direkte til din YouTube-kanal.

Skrevet af Natalie Denton

Relaterede produkter

Relaterede artikler

'Bliv inspireret' er din vigtigste kilde til nyttige fototips, købsguider og interessante interviews – alt, hvad du behøver for at finde det bedste kamera eller den bedste printer og gøre din næste kreative idé til virkelighed.

Tilbage til alle tips og teknikker