VLOGGING

Sådan laver du en god vlog: Vindertips til vlogging

Det er sjovt og givende at starte en vlog. Læs vores tips til at vlogge, og lær, hvordan du kan optage flotte videoer, der tiltrækker bevidste seere.
Canon Camera
Du har fundet din niche, et smukt sted og en interessant historie at vlogge om. Du har muligvis alle ingredienserne til den perfekte vlog, men ved du, hvilket udstyr du skal vælge, og hvordan du filmer din video i en høj kvalitet, så den tilfredsstiller de kløgtige seere?

I denne vejledning afslører vi syv tips til begyndere og til vloggere, der ønsker at forbedre kvaliteten af deres videoer. Find ud af, hvordan du kan lave kvalitetsoptagelser, der vil få dine seere til at vende tilbage – hvordan du får stabile og skarpe optagelser (uden kamerarystelser), betydningen af kreativ komposition, og hvad du har brug for til at fange klar og tydelig lyd. Uanset om du optager på et Canon PowerShot G7 X Mark III, et Canon EOS M50 Mark II eller et Canon EOS M6 Mark II, kan du overveje følgende, når du skaber dine første vlogs.

1. Når du vælger et kit, skal du afbalancere kamera- og sensorstørrelse

En mand i en frakke, der lægger et PowerShot G7 X Mark III i lommen.

Uanset hvilket kamera du vælger, kan du følge de syv bedste tips i denne artikel og finde ud af, hvordan du kommer frem i vlogging-verdenen.

Et kamera med en større sensor vil give dig bedre billedkvalitet, men når du vlogger, er det vigtigt at afbalancere sensorstørrelsen med kameraets størrelse. For eksempel er et kamera i PowerShot G-serien med indbygget objektiv, som f.eks. Canon PowerShot G7 X Mark III, et superkompakt og bærbart vlogging-kamera. Men et spejlløst kamera eller et digitalt spejlreflekskamera med udskiftelige objektiver giver dig et større udvalg af objektivmuligheder.

Hvis du både har et mindre og et større kamera, er du dækket ind, når du optager til forskellige formål, og det giver dig også ekstra kameravinkler i dine videoer.

2. Brug et vidvinkelobjektiv

Mange vloggere bruger vidvinkelobjektiver, fordi de kan bruges på steder, hvor pladsen er trang, f.eks. i soveværelset eller køkkenet, så de kan vise så meget af scenen som muligt. Et 24mm-objektiv er godt til dette formål, men et ultravidvinkelobjektiv er endnu bedre. Så hvis du optager med et kamera med en APS-C-sensor som f.eks. Canon EOS M6 Mark II eller Canon EOS M50 Mark II, kan du kombinere det med et zoomobjektiv med ultravidvinkel, f.eks. Canon EF-M 11-22mm f/4-5.6 IS STM-objektivet, så du kan få plads til mere i billedet. For brugere af digitale spejlreflekskameraer eller brugere, der bruger en Canon-objektivadapter EF-EOS M med deres spejlløse hus, tilbyder Canon EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM-objektivet lignende funktioner.

Uanset hvilket objektiv du vælger at bruge, kan du vippe kameraets skærm for at hjælpe dig med at placere dig selv i billedet, så du kan gøre det til en leg at optage selfies og videoer fra lave vinkler. Mange kameraer, som f.eks. Canon PowerShot G7 X Mark III, kan også tilsluttes via Bluetooth til Canon Camera Connect-appen på din mobile enhed for at filme eller optage dig selv på afstand.

3. Bestem din opløsning og billedhastighed

Indstillingsskærmen på et Canon EOS M50 Mark II med en mikrofon monteret.

Muligheden for at optage i 4K er ikke længere begrænset til professionelle kameraer. Man ser det også i små, men funktionsspækkede kameraer, f.eks. Canon EOS M50 Mark II.

Efterspørgslen på video er stigende, og det samme er forventningerne til kvalitet. Hvis dine videoer har tekniske mangler, er det altid værd at forbedre dem lige meget hvor kreativt, dit indhold er. Se efter kameraer med Full HD eller 4K-video – Full HD er en god standard, men 4K giver dig endnu flere detaljer, så du kan beskære og stabilisere dine optagelser uden at gå på kompromis med kvaliteten. Optagelse i 4K betyder ikke, at du skal udgive i 4K, men husk, at 4K-optagelser vil tage længere tid at redigere og uploade.

Det vigtigste at overveje er, hvilken billedhastighed der passer til dit motiv. 60 fps (frames per second) er bedst til action-vlogs og giver dig mulighed for at lave slowmotion-effekter. 30 fps eller 25 fps er fint til alt andet. For at få endnu mere detaljerede slowmotion-optagelser tilbyder Canon EOS M6 Mark II og Canon PowerShot G7 X Mark III hurtige billedhastigheder på op til 120 fps ved optagelse i Full HD.

4. Hold dine optagelser stabile og i fokus

En mand, der går ned ad en skovvej og filmer sig selv med PowerShot G7 X Mark III.

For at holde din vlogging jævn og stabil kan du prøve et stativgreb som Canon HG-100TBR.

En kvinde, der holder et stativgreb med et PowerShot G7 X Mark III-kamera monteret, med skærmen vippet op.

Du kan også opsætte dit vlogging-kamera på et stativ, hvis du vil holde kompositionen jævn. Hvis du har et vlogging-kamera med en skærm, der kan vippes – som PowerShot G7 X Mark III – kan det hjælpe dig med at se, hvad du optager.

Den kompakte størrelse og lette vægt af Canon vlogging-kameraer som Canon PowerShot G7 X Mark III, Canon EOS M50 Mark II og Canon EOS M6 Mark II gør dem ideelle til at optage bevægelse. En fængslende vlog bør tage publikum med på en rejse sammen med dig – uanset om det er gennem de brostensbelagte gader i en by eller din reaktion på at pakke dit seneste køb ud – og her kan bevægelse være afgørende. I stedet for rystede, distraherende optagelser skal du sørge for, at dine billeder er jævne, så seerne kan fokusere på din spændende placering eller interessante historie.

For at holde billederne stabile skal du støtte kameraet nedefra med håndfladen og tage fat i det på siden. Hvis du har brug for ekstra støtte, kan et tilbehørsgreb, der sættes fast på kamerahuset, så du får noget at holde fast på, være nyttigt. God teknologi hjælper også meget: For at få skarpe og stabile film kan du bruge et kamera med billedstabilisering, som gør dine optagelser klarere og nemmere at se, f.eks. Canon PowerShot G7 X Mark III. Kameraets 5-aksede Dynamic IS er designet til at modvirke kamerarystelser, selv når du løber, panorerer eller optager med fuld zoom.

Som vlogger er det dit ansigt, folk primært ser, så det er afgørende at holde fokus. Canons Face Detection- og Eye Detection-teknologi kan automatisk spore dit ansigt og holde det i fokus.

5. Panorering skal have et formål

En mand, der holder et Canon EOS M6 Mark II op til øjet.

Nogle kameraer, f.eks. Canon PowerShot G7 X Mark III og Canon EOS M6 Mark II, er også udstyret med en niveauindikator, der hjælper dig med nemt at holde horisonter lige.

Hvis du bevæger kameraet vandret under optagelse, eller 'panorerer', kan publikum se med dine øjne – de er der, når du kigger hen over en flot bugt eller en horisont fyldt med iøjnefaldende bygninger. Overdreven panorering kan være desorienterende, men når det bruges moderat, kan det gøre fortællinger mere interessante.

Brug panorering med omtanke, uden at skynde dig, og hold horisonten vandret. Hvis du ikke har et stativ, skal du placere kameraet på noget stabilt - f.eks. kanten af en bænk eller et bord – hold kameraet på samme sted, og bevæg det roligt og bevidst til siden.

6. Tilslut en ekstern mikrofon for at få bedre lydkvalitet

En person, der holder et objektiv i den ene hånd, og et Canon EOS M50 Mark II-kamera med en mikrofon monteret.

Forbedr kvaliteten af dine videos ved hjælp af en dedikeret ekstern mikrofon som Canon DM-E100.

De fleste kameraer, der optager video, har en acceptabel lydkvalitet, men hvis fremragende lyd er vigtig for din vlog, skal du overveje at tilslutte en ekstern mikrofon. En ekstern mikrofon er især nyttig, når du arbejder udendørs, fordi kameraets indbyggede mikrofon sandsynligvis optager distraherende baggrundsstøj, f.eks. vind, hvorimod eksterne mikrofoner kan flyttes, så du bedre kan udelukke støj. Hvis du vil bruge en ekstern mikrofon, skal du se efter et kamera med et eksternt mikrofonstik, f.eks. Canon EOS M50 Mark II eller Canon PowerShot G7 X Mark III.

7. Brug Wi-Fi til deling

Mange kameraer på markedet i dag, herunder Canon EOS M50 Mark II og Canon EOS M6 Mark II, har integreret Wi-Fi og Bluetooth, som giver dig mulighed for at dele og sikkerhedskopiere trådløst, uanset hvor i verden du befinder dig. Kameraer som Canon PowerShot G7 X Mark II (nu efterfulgt af Canon PowerShot G7 X Mark III) har endda en Wi-Fi-knap, der gør det nemmere end nogensinde før at gemme og dele.

Canon PowerShot G7 X Mark III har Bluetooth og Wi-Fi, så du altid kan oprette forbindelse til din mobile enhed – og du kan også oprette forbindelse via Wi-Fi til din mobile enhed eller dit netværk med internetadgang, så du kan streame direkte til din YouTube-kanal1.Skrevet af Natalie Denton
  1. Livestreamingtjenesten for dette produkt understøtter kun livestreaming på YouTube. For at bruge livestreamingtjenesten er forhåndsregistrering på image.canon påkrævet.

    I overensstemmelse med YouTubes "Begrænsninger for livestreaming" skal brugere have mindst 1.000 kanalabonnenter for at kunne streame live fra en mobil enhed. Denne begrænsning gælder også for YouTube-livestreamingtjenesten, der er tilgængelig via Canon PowerShot G7 X Mark III.

    Du kan finde opdaterede oplysninger om begrænsninger ved at besøge Google support.

    Livestreaming på YouTube kan ændres, stoppes eller afsluttes uden varsel.

    Bemærk på forhånd, at Canon ikke påtager sig noget ansvar for tjenester, der leveres af tredjeparter, herunder livestreaming på YouTube.

Relaterede produkter

Relaterede artikler