VLOGGING

Bring din content creation op på et højere niveau med Canon EOS R50

Fra mode og mad til fitness og livsstil – fire højtprofilerede influencere afslører, hvordan optagelse og deling af historier med Canon EOS R50 har forbedret deres indhold på sociale medier.
Fatou N'Diaye, der er influencer på sociale medier, er iført en fluffy brun frakke og sidder på hug og smiler foran et Canon EOS R50-kamera på et stativ.

Content creation er mere konkurrencepræget end nogensinde før, og uanset om du producerer hurtige vlogs om mad eller inspirerende fitnessfilm, er der en tid, hvor det er værd at overveje, om du kan forbedre din video med et kamera, der leverer bedre ydeevne, funktioner og billedkvalitet.

Det er her, Canon EOS R50 kommer ind i billedet. Det er et spejlløst basiskamera i Canons EOS R System. Det har en sensor med hele 24,2 Megapixel opløsning, avancerede automatiske funktioner og et intuitivt interface, der gør det ideelt til spirende content creators og influencere på sociale medier.

Der er så mange måder, hvorpå EOS R50 forenkler content creation, lige fra det kompakte og bærbare design til det skarpe display på kameraets touchscreen, der kan vippes og drejes, hvilket gør det ideelt til selfielignende optagelser og livestreaming.

Fire dynamiske content creators fra Storbritannien, Frankrig og Tyskland har brugt Canon EOS R50 til at fange deres inderste lidenskaber. De fortæller forskellige historier, men har alle kunnet forbedre deres indhold med dette effektive APS-C-kamera.

Læs videre for at finde ud af, hvordan EOS R50 gør det nemmere, hurtigere og bedre end nogensinde før at optage og dele indhold.

Fatou N'Diaye: En modeoptagelse i Paris

Content Creator Fatou N'Diaye står i en svagt oplyst gade, hvor hun holder et Canon EOS R50 op til ansigtet og kigger ind i søgeren.

Canon EOS R50 er en fremragende performer i svagt lys med autofokus, der fungerer ned til -4 EV for at sikre, at content creation om natten eller i et mørkt rum stadig er skarpt.

Et portræt taget med et Canon EOS R50 fra content creator Fatou N'Diaye i en trenchcoat, et farverigt tørklæde og trekantede solbriller.

Canon EOS R50 er utrolig let at betjene og dermed ideelt til begyndere. Man kan bl.a. hurtigt skifte mellem stillbilleder og video og få vejledningsmenuer på touchscreenen. Fatou har brugt avancerede digitale Canon-spejlreflekskameraer og hybridkameraer, men blev tiltrukket af enkelheden ved EOS R50. "Jeg forelskede mig fra det første foto, jeg tog," siger hun. "Alt er der. Det er et kamera, der vil få dig til at elske fotografering." Taget med et Canon EOS R50 med et Canon RF 50mm F1.8 STM-objektiv ved 1/200 sek., f/2.8 og ISO200.

Den Paris-baserede skønhedsblogger Fatou udviklede en kærlighed til fotografering, da hun var ung, efter at have set sin far tage sit Canon-filmkamera med overalt. I 2007 startede hun bloggen Black Beauty Bag for at tale om mode, især for sorte kvinder, og nu deler hun fotos med mere end 150.000 følgere på @blackbeautybag. "For mig går mode og fotografering hånd i hånd," siger hun.

Fatou rejste rundt i Paris, hvor hun brugte Canon EOS R50 til at fotografere sig selv, når hun cykler, shopper og filmer outfits, og kameraets Movie Digital Image Stabilization (IS) holdt hendes håndholdte optagelser skarpe, mens den alsidige skærm med 1,62 mio. punkter, der kan vippes og drejes, gjorde det nemt for hende at optage sig selv. "Du kan justere autofokus ved at trykke på motivet på touchscreenen," siger Fatou. Kameraet sporer dig eller et valgt motiv automatisk.

Fatou siger, at hun forelskede sig i EOS R50's størrelse. "Jeg forventede ikke, at et så lille kamera havde samme egenskaber som et stort digitalt spejlreflekskamera," fortsætter hun. "EOS R50 giver dig mulighed for at vælge forskellige fotostile fra den automatiske kreative bracketing-funktion."

Ligesom med smartphones har EOS R50 forudindstillinger og filtre, og den kreative bracketing-metode anvender automatisk fire forskellige kreative effekter på hvert billede, du tager, så du kan vælge dit foretrukne look.

Selvom Fatou ikke er ny inden for fotografering, fandt hun ud af, at disse værktøjer gav hende et bedre workflow. "For en, der ikke ved meget om fotografering, er EOS R50 det rigtige valg," konkluderer hun.

Elena Bulkowski: En dag i livet som fitness-influencer

Et billede taget med et Canon EOS R50 af content creator Elena Bulkowski, der løber hen over en mark mod kameraet med en koralfarvet top og sorte leggings.

EOS R50 har det samme autofokussystem som Canon EOS R10, så Elena kunne holde sine optagelser skarpe. "Når jeg tager på en frisk løbetur eller træner, behøver jeg ikke bekymre mig om, at jeg er ude af fokus, fordi kameraet sporer mig automatisk," siger hun. Taget med et Canon EOS R50 med et Canon RF-S 55-210mm F5-7.1 IS STM-objektiv ved 77mm, 1/500 sek., f/7.1 og ISO100.

Livsstils- og fitness-influencer Elena Bulkowski sidder ved et bord, hvor hun spiser en skål morgenmadsprodukter med et Canon EOS R50 på et stativgreb foran sig, touchscreenen er vippet op.

EOS R50's kompakte størrelse viste sig at være ideel til content creators, der altid er på farten. "Jeg står op, laver morgenmad, laver en opskriftsvideo og smider det bare i min rygsæk og tager på vandretur," forklarer Elena. "Det passer perfekt ind i mit workflow, fordi jeg kan tage det med overalt."

Den fitness-fokuserede Elena lancerede @trainhard_eatwell i 2014 efter at være flyttet til Stuttgart i Tyskland, hvor hun opdagede, at der ikke var nogen sportsklubber i nærheden. Hun deler sin passion for bevægelse online, motiverer sine følgere med sunde opskrifter og træningsvideoer – og hun har brug for et kamera, der kan følge med.

Canon EOS R50's kontinuerlige optagelseshastighed på 12 billeder/sek. og 120p video i slowmotion er perfekte til Elenas tempofyldte indhold. Dual Pixel CMOS AF II-autofokussystemet sporede Elena under hendes træning og holdt hende i skarpt fokus. "Mine løbevideoer er så flydende og jævne," siger hun. "Jeg laver masser af sportsindhold, og det fantastiske er, at autofokus følger dig, når du træner."

Som en opgradering fra en smartphone syntes Elena, at EOS R50 var intuitivt at bruge. "Det er så nemt at skifte mellem video- og fotofunktion," fortsætter hun.

EOS R50 har også 14 scenemetoder til stillbilleder, der automatisk konfigurerer indstillinger til situationer som selvportrætter og sport sammen med seks filmfunktioner.

Martyn Odell: Opskrifter til en madrevolution

Madinfluenceren Martyn Odell læner sig over et køkkenbord med Canon EOS R50 og justerer objektivet til at filme en tallerken med mad.

Madinfluenceren Martyn har skabt alsidigt indhold med Canon EOS R50 takket være det brede udvalg af kompatible RF- og RF-S-objektiver. "De udskiftelige objektiver giver mig mulighed for at lege med forskellige brændvidder," siger han. "Det er utroligt at kunne bruge et vidvinkelobjektiv til at fange alt, når jeg filmer, og derefter kunne skifte til 50mm til madfotografering."

Et Canon EOS R50 er sat lodret op på et stativ med en ringlampe og mikrofon. Touchscreenen, der kan vippes og drejes, viser madinfluencer Martyn Odell, der holder et rødløg.

EOS R50's nye metode 'Movie for close-up demos' var perfekt til at præsentere dele til kameraet. "Efter at have holdt en ingrediens oppe, hopper fokus direkte tilbage til mit ansigt, hvilket er præcis, hvad jeg har brug for," siger Martyn.

Under @lagomchef lærer Martyns TikTok-videoer folk, hvordan de kan reducere deres madspild og have det sjovt i køkkenet. Med en uddannelse i fotografering og DSLR-erfaring har Martyn brugt en smartphone til spontan oprettelse af indhold, men blev blæst væk af EOS R50's evne til at optage 4K 30p-video samt 120p Full HD.

"Kvalitet ved et tryk på en knap er så vigtig for mig, fordi mit indhold er meget uplanlagt," siger Martyn. "Men jeg ved, at jeg kan samle kameraet op, trykke på optag og fange smukke 4K-optagelser med det samme. Muligheden for at optage slowmotion-optagelser har også tilføjet en ny dynamik til mit madindhold."

Canon EOS R50's brugervenlige optagelsesmetoder hjalp ham også med næroptagelser af mad. "En af de fantastiske funktioner er fokus-bracketing, som giver dig mulighed for virkelig nemt at lave makrofotografering og vælge den helt rigtige dybdeskarphed."

Takket være EOS R50's Bluetooth-kamerakontrol og trådløse tilslutningsmuligheder kan Martyn øjeblikkeligt lægge indhold op på sine sociale mediekanaler. "Det er virkelig nemt at sende fotos og videoer fra EOS R50 til min telefon via Canon Camera Connect-appen, som giver dig mulighed for at lægge indhold online, så snart det er taget," siger han.

Zeena Shah: Designinspiration på den nemme måde

Content creator Zeena Shah tager et foto af et overdådigt dekoreret bord med et Canon EOS R50-kamera.

Som en, der ikke er særlig teknisk kyndig, har EOS R50 været meget ligetil og superintuitivt at bruge," siger Zeena. "Det er utroligt at kunne tage fotos og få dem vist automatisk på min telefon sekunder senere. Det kommer til at spare mig så meget tid."

Et portræt taget med et Canon EOS R50 af influencer Zeena Shah iført et pink jumpsuit og blå hat. Hun står op mod en hvidmalet væg og griner.

Stil er meget vigtig for Zeena, så det er en stor fordel at kunne få EOS R50 med i sin håndtaske og tage det med hjemmefra til studiet. "Det følger med mig overalt, og det hjælper mig virkelig med at øge kvaliteten," siger hun. "Det føles, som om jeg er en rigtig fotograf, og det er en fornøjelse at lave fotooptagelser i virkelig høj kvalitet." Taget med et Canon EOS R50 med et Canon RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM-objektiv ved 18mm, 1/500 sek., f/9 og ISO160.

Zeena (@heartzeena) er en designer, stylist, præsentationsvært og forfatter i London, som genopdagede den ældgamle marmoreringskunst under nedlukningerne. Da hun først havde fanget sit håndværk på en smartphone, var hun på udkig efter at højne kvaliteten.

EOS R50's nøjagtige og skarpe billeder tilfredsstillede Zeenas kunstneriske øje for klare toner og detaljer. "Farven er så smuk," siger hun. "Det er så virkelighedstro, og det er så dejligt at kunne dele den høje opløsning og smukke mætning med mine følgere."

Kreativ bracketing giver dig flere redigeringer for hvert billede, hvilket betød, at Zeena kunne sende sit indhold direkte til de sociale medier. "De færdiglavede filtre betyder, at du kan sende billederne med det samme," forklarer hun.

Mest af alt nød Zeena at bruge EOS R50's slowmotion-funktion til at fange den fortryllende effekt af de hvirvlende blækfarver i sine marmoreringsvideoer. "Det er den eneste ting, der manglede i mit telefonindhold," fortsætter hun. "Fokus-bracketing på EOS R50 er også super cool. Det blander billeder sammen for at tilføje en virkelig smuk dybdeskarphed, som jeg bare ikke ville kunne fange på nogen anden måde."

Fordele ved EOS R50 til content creators

Talented creators put Canon EOS R50 through its paces

Uanset om du ønsker funktioner til ansigtssporing og automatisk fokusering, intuitive optagelsesmetoder, en touchscreen, der kan vippes og drejes, til kontrol af din komposition og indstillinger, detaljeret og levende billedkvalitet eller adgang til det alsidige udvalg af objektiver, som et EOS R System-kamera kan levere, er EOS R50 den ideelle ledsager til at skabe fantastisk indhold, som du kan dele med venner og følgere.


Skrevet af Lauren Scott

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • FOTOGRAFERING

  EOS R50 vs. EOS R10

  Vi sammenligner de vigtigste funktioner og design for to APS-C-kameraer fra EOS R System.

 • VIDEO

  Tips til at forbedre dine videoer på sociale medier

  Fire content creators diskuterer, hvad der udgør fantastisk indhold, og hvordan man skiller sig ud online.

 • VIDEO

  Sådan optager du madvideoer i høj kvalitet som en professionel

  Jessie Bakes Cakes har samlet en følgerskare på mere end 100.000 med hendes forbløffende madvideoer. Her forklarer hun, hvordan man mestrer videooptagelser af mad.

 • VLOGGING

  Sådan bliver du vlogger

  Kom i gang, og producér kvalitets-vlogs med vores vlogging-tips til begyndere.