GRUNDPRINCIPPERNE FOR FOTOGRAFERING

Kend din stil: En influencers guide til æstetiske fotos

Der er en æstetik, der passer til alle. Du skal bare finde din. Influencer, Steffi Marla, fortæller os, hvorfor cottagecore taler til hende.
En kvinde i en lang kjole og en solhat kigger til venstre, mens hun står i en solsikkemark.

Nogle gange skal du tilbage til, hvor du begyndte, for virkelig at finde dig selv. Det var helt sikkert tilfældet for Steffi Marla. Den tyske content creator har fået mere end 99.500 følgere online for sine romantiske cottagecore-billeder, der er inspireret af hendes landlige opvækst. Når man ser på hendes fotos – selvportrætter i landskabsscener, der skifter med årstiderne, fra efterårsskove til sommerenge – ville man ikke et øjeblik tro på, at hun bor i det travle Berlin.

"Jeg voksede op på en gård og flyttede til Berlin, da jeg var 20," siger Steffi, som også er hårstylist og mor til to. Hendes rejse med fotografering begyndte for alvor efter fødslen af hendes andet barn, hvor hun begyndte at dokumentere familielivet. Hun følte sig i første omgang usikker, når hun slog sine billeder op på sociale medier, men hendes billeder blev hurtigt populære. "Jeg fandt også ud af, at sociale medier er en fantastisk platform til at møde andre mennesker, udveksle idéer og afprøve nye ting. Jeg var hooked," siger hun begejstret.

En æstetisk tiltalende og ensartet væg på sociale medier kan hjælpe dig med at få din følgerskare til at vokse og etablere din identitet og dit brand, så hvordan gør du det? Steffi deler sine bedste tips og fører os gennem sin proces.

Identificér din egen æstetik

En kvinde i en lang pink kjole sidder ude i siden af et hvidt tæppe, der er dækket af blomster, mad og drikke til en picnic. Det er på et lille græsareal op mod et stort træ.

Steffis billeder er inspireret af det naturlige miljø. "Jeg får inspiration fra årstiderne og de fremherskende forhold," siger hun.

Et hvidt tæppe ligger på et græsareal, det er dækket af blomster, en åben bog, en bred hat, et udvalg af picnic-mad og to farverige glas sodavand.

Når hun leder efter idéer, går Steffi ind på Pinterest. "Det bliver sværere og sværere at fotografere nye, interessante ting, men jeg lader ikke det stoppe mig," siger hun. "Jeg gør det, jeg nyder, og det er det vigtigste."

Kort sagt, din æstetik er din stil. Cottagecore er kendetegnet ved en idealiseret traditionel landlig livsstil, dark academia handler om tweed-blazere og gamle læderbøger, E-girl kanaliserer anime, mens normcore favoriserer elegant enkelhed frem for at skille sig ud fra mængden. Selvom din stil traditionelt forbindes med mode, går den videre end det, du har på. Hvis du er content creator, risler den ned gennem alle dine billeder – fra locations til farvepalet, lyskvalitet, komposition og det kit, du vælger at bruge til at opnå den særlige stil. Der er så mange æstetikker at vælge imellem, at det nemt bliver overvældende. "Tænk over, hvad du glæder dig over, hvad du har det godt med," foreslår Steffi. "Lyt ikke til andre."

Det var under Covid-19-pandemien, at Steffi i stigende grad blev trukket tilbage til naturen og hendes oprindelse på landet. "Min familie og jeg tog endnu mere ud på landet, og jeg var vild med det," siger hun. "Der er så meget skønhed lige uden for døren."

Cottagecore-indhold starter med, hvordan Steffi præsenterer sig selv i billedet – poserer udendørs med en vintage-cykel, en fletkurv eller en bog i hånden, langt hår bundet løst med en sløjfe, flagrende kjoler og nederdele i økologiske tekstiler.

"Det tog mig lang tid at finde min nuværende stil," indrømmer Steffi. "Jeg startede med byfotografering, men så blev billederne mere romantiske, og blomster blev en del af dem. Naturen kom mere og mere i spil, og på et tidspunkt skubbede jeg mig selv ind i billedet."

Hvis du udvikler din æstetik, kan print af dine billeder virkelig hjælpe dig med at tydeliggøre og forfine dit look. Der er ikke noget som at lave print af dine billeder, udstille dem og "leve med dem" for at finde ud af, hvad der virker, og hvad der ikke gør.

Lad din æstetik inspirere ethvert valg

En kvinde med en stråhat sidder på et picnictæppe og læser en bog under et træ med lilla blomster.

Steffi optager JPEG-format på sit Canon EOS R, før billederne overføres til hendes smartphone. Hun redigerer sine fotos i Adobe Photoshop Lightroom*, hvor hun har gemt sine egne forudindstillinger for at bevare ensartetheden. Taget med et Canon EOS R med en Canon-objektivadapter EF-EOS R og et Canon EF 85mm f/1.4L IS USM-objektiv ved 1/500 sek., f/4 og ISO100. © Steffi Marla

En kvinde holder siderne af sin blå kjole ud, mens hun går under blomstrende kirsebærtræer.

Farve er vigtig for Steffi, da det er en definerende egenskab for enhver æstetik. "Kirsebærtræer blomstrer f.eks. smukt om foråret, og jeg elsker at danse under dem i en blå kjole," siger hun. "Og jeg sørger for, at farverne altid kommer fra den samme farvefamilie. Friske og pastelagtige om foråret, varme og afdæmpede om efteråret." Taget med et Canon EOS 6D Mark II med et Canon EF 50mm f/1.8 STM-objektiv ved 1/640 sek., f/3.5 og ISO 100. © Steffi Marla

Farve er en vigtig overvejelse for Steffi, som altid forsøger at holde sig inden for en "farvefamilie" i sine billeder. "Harmoniske farver er meget vigtige for mig," forklarer hun. "Jeg matcher mit tøj med omgivelserne. Jeg spørger mig selv: "Hvilke farver har jeg der?" På en grøn eng kan jeg godt lide at klæde mig i en matchende farve eller i en komplementær farve. Jeg fotograferede magnoliaer i en lys lilla kjole, og det fungerede rigtig godt."

Det er ikke kun det, du optager, der giver dine billeder en karakteristisk æstetik, men hvordan du optager dem. Steffi kan godt lide at parre sit Canon EOS R med et Canon EF 85mm f/1.4L IS USM-objektiv via Canon-objektivadapteren EF-EOS R. "Billederne ser fantastiske ud, og jeg elsker den slørede baggrund," siger hun. "Når jeg leder efter smukke steder, prøver jeg at finde en afbalanceret ramme. Jeg har ofte det gyldne snit i tankerne. For at forberede mig tænker jeg på, hvor jeg skal hen, og hvordan forholdene er. På et snævert sted har jeg brug for et vidvinkelobjektiv med plads til at manøvrere, f.eks. 50mm-objektivet. Hvis jeg har meget plads, bruger jeg 85mm."

Inspiration kan slå til når som helst, så Steffi anbefaler at have tilbehør eller rekvisitter til at lege med på stedet og se, hvad der fungerer bedst for dit billede.

Hold det konsekvent for at få din følgerskare til at vokse

En kvinde holder en champignon i hånden, mens hun vender mod højre og sidder på en væltet træstamme i skoven.

For hendes følgere er Steffis eskapistiske billeder en lise i usikre eller stressende tider. "Det er vigtigt at tage en timeout og at lade smukke ting ske," forklarer hun. Taget med et Canon EOS R med en Canon-objektivadapter EF-EOS R og et Canon EF 85mm f/1.4L IS USM-objektiv ved 1/160 sek., f/1.8 og ISO100. © Steffi Marla

På en sti med træer på begge sider holder en kvinde styret på en cykel, og hun kigger tilbage og smiler til kameraet.

Steffi arbejder for det meste alene uden en assistent. "Jeg bruger et stativ, hvor jeg monterer Canon EOS R, og udløser lukkeren med min mobiltelefon i Canon Camera Connect-appen," siger hun. "På den måde kan jeg altid se, om jeg er i den rigtige position." Taget med et Canon EOS R med en Canon-objektivadapter EF-EOS R og et Canon EF 85mm f/1.4L IS USM-objektiv ved 1/1600 sek., f/2.5 og ISO 100. © Steffi Marla

Selvom Steffis billeder varierer med årstiden og indstillingerne, er der visse almindelige elementer, hun ikke går væk fra. "Baggrunden er meget vigtig, ligesom farver og lys," siger hun. "Tilbehør er fantastisk. En hat, en bog, et tørklæde eller en buket blomster kan gøre et foto mere interessant. Jeg kan også godt lide at tage billeder helst uden fremmede."

Dette bidrager til en stemning, der er ensartet igennem hele hendes feed. Det er det, der tiltrækker følgere og får dem til at vende tilbage efter mere. "Mine følgere elsker også dette romantiske og stille liv," siger hun. "Mange har en længsel efter lidt mere fred og en ideel verden. Du kan drømme dig selv ind i mine billeder."

Det tiltrækkende ved sociale medier er, at de fordrer samtale. Steffi broadcaster ikke bare. Selvom hun jonglerer med familieliv og et job, går hun op i at kommunikere med sine følgere og svare dem, der laver kommentarer på hendes indlæg. "Jeg er venlig og forsøger altid at være aktiv," siger hun. "Jeg slår noget op regelmæssigt og forsøger at vise noget personligt."

Vær tro mod dig selv

"Jeg tror, at du ubevidst altid udvikler dig og sandsynligvis ikke kan undgå at ændre dig," siger Steffi. "Personligt synes jeg, det er spændende at se, hvordan min stil forandrer sig med tiden."

Når det er sagt, bør en udvikling ske gradvist. Når du har valgt en æstetik, vil dine følgere komme til dig for den, så sørg for, at alt, hvad du vælger, virkelig resonerer med din personlighed. "Jeg elsker det, når billeder eller situationer udstråler harmoni, især når der er en balance mellem farver, proportioner og lys," siger Steffi.

Alle de billeder, du deler, skal være integreret i din æstetik. Det bør være bag enhver fotografisk beslutning, du tager, og påvirke din location, komposition og meget mere. Det er filosofien, der former dit indhold, så uanset hvad du vælger, bør du udnytte det fuldt ud.

Skrevet af Rachel Segal Hamilton

* Adobe, Photoshop og Lightroom er enten registrerede varemærker eller varemærker tilhørende Adobe i USA og/eller andre lande.

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • GRUNDPRINCIPPERNE FOR FOTOGRAFERING

  Tag imod udfordringen med 7 dages fotografering

  Fotografen Ellis Reed afslører, hvordan du kan forlade din kreative komfortzone og optage noget andet hver dag.

 • PORTRÆTFOTOGRAFERING

  Opgradér din selfie

  TikToker Nina Collins forklarer, hvordan man tager kreative selvportrætter derhjemme.

 • LYSTEKNIKKER

  Fotografering i svagt lys

  Lær, hvordan du finder og fanger det bedste lys for at forbedre, hvordan dine fotos ser ud.

 • PORTRÆTFOTOGRAFERING

  Eventyrlige portrætter

  Ti ekspertråd til at skabe mindeværdige mystiske billeder med Rosie Hardy.