VLOGGING

Teknikker, der løfter dit indhold

Det behøver ikke være svært at få dit indhold på de sociale medier til at skille sig ud. Gør dine opslag bedre med disse tips til fotografering og vlogging.
En ung kvinde med blå fletninger, der filmer sig selv med et kamera på et håndholdt greb foran en jernbanelinje.

Sociale medieplatforme er fyldt med mennesker, der forsøger at få publikum til at lægge mærke til deres indhold. Men hvordan får du dine opslag til at skille sig ud?

Ifølge de fire kunstnere, der deltog i Canons samarbejdsbaserede Crew Create-kampagne, skal du blot bruge tre ting: En passion for det, du producerer, et ønske om at flytte dine egne kreative grænser og opslag af den højest mulige kvalitet.

De første to er du selv herre over, men for at hjælpe med det sidste er her et par foto- og videotips til både begyndere og erfarne influencere.

1. Få et godt greb… og et stativ

En kvinde med blåt hår sidder foran en bærbar computer, mens et Canon-kamera på et lille stativ filmer hende.

Vlogging til kamera er en klassisk teknik, der er gjort nemt med de bedste Canon vlogging-kameraer som f.eks. Canon EOS M50 Mark II med skærmen, der kan vippes og drejes, og den vipbare touchscreen på Canon PowerShot G7 X Mark III, som giver dig mulighed for at se dig selv, mens du filmer. Hvis du investerer i et greb, vil det dog hjælpe med at forbedre dit håndholdte indhold endnu mere. Greb åbner for nye, komfortable kameravinkler og gavner også æstetikken i dine optagelser. Vippebeslaget på Canon-stativgrebet HG-100TBR giver mulighed for lodret optagelse – perfekt, når du optager til Instagram-historier eller TikTok. Og ved at bruge dens ekstra rækkevidde kan du opnå højere og mere flatterende selfie-vinkler, så dine opslag får en poleret kant.

Canon-stativgrebet HG-100TBR kan også fungere som et stativ for kreativ fleksibilitet, hvilket giver en stabil optagelsesbase til optagelser af hele kroppen, kurser eller brede scener, herunder dine omgivelser eller venner. TikTok-stjernen og danseren Nifè bruger dette greb til en lang række indhold og kombinerer ofte dets indbyggede Bluetooth-fjernbetjening med filmselvudløseren på sit EOS M50 Mark II.

"Nogle gange optager jeg håndholdt, men nogle gange er jeg nødt til at lave en opsætning og gå tilbage. Jeg har måske brug for at filme min overkrop eller hele min krop i nogle optagelser. Jeg er nødt til at kunne bevæge mig rundt, og jeg har brug for tid til at komme på plads, før jeg starter," siger hun. "Fjernbetjeningen er virkelig praktisk. Det betyder, at mine videoklip er kortere. Jeg behøver ikke redigere begyndelsen eller genstarte musikken, fordi nummeret begyndte for lang tid siden."

2. Gå aldrig glip af et øjeblik med slowmotion

En person filmer et graffitimalet, neonfarvet jordbær på en væg med et Canon PowerShot G7 X Mark III-kamera.

Det er vigtigt at vise dine følgere så mange fantastiske detaljer som muligt. Derfor vil mange af de bedste kameraer til content creators optage video i slowmotion. Prøv at bruge slowmotion til at øge dramaet eller spændingen i dit indhold eller for at sikre, at du ikke går glip af utrolige øjeblikke i splitsekund.

I filmfunktionen kan Canon PowerShot G7 X Mark III optage ved 120 fps i Full HD. 120 fps slowmotion giver dig automatisk en 30 fps film, der er fire gange langsommere end ved almindelig optagelse. Fat Cap Sprays bruger denne teknik til at optage serier af intense farver og fange dynamikken og skønheden i sin kunst.

"Folk reagerer bedre på indhold af god kvalitet, hvor de ser farverne springe ud af skærmen på samme måde, som hvis de så min kunst på gaden," forklarer han. "Når jeg sprøjter glødeffekter, er det meget støvet. Det er som en stor flamme. PowerShot G7 X Mark III optager ved 120 fps, hvilket giver mig mulighed for at fange de støvede flammeeffekter på en smuk måde. Jeg kan vise de fantastiske detaljer i min kunst, og du ser begivenhederne, mens de sker."

3. Bevar skarpheden med AF-sporing

Et Canon EOS R6 med en frakoblet mikrofon placeret på noget græs – en person udfører et fodboldtrick i baggrunden.

For at holde dit indhold i fokus skal du sørge for, at alt forbliver skarpt ved hjælp af kameraets autofokussystem.

Canon EOS RP og Canon EOS R6 har begge Dual Pixel CMOS AF samt ansigts- og øjensporing, hvilket gør dem fantastiske til at filme soloindhold hjemmefra eller holde trit med hurtige bevægelser. Aktivér Movie Servo AF i kameraets AF-betjeningspanel, så vil det konstant finde fokus under optagelse. Ved at indstille AF-metoden til ansigtsgenkendelse og sporing registrerer dit kamera automatisk ansigter, fokuserer på og følger dem inden for billedrammen, mens objekter kan spores med et enkelt tryk på berøringsskærmen.

Fodboldbloggeren Ewan Baggott (også kendt som EABSkills) bruger sit Canon EOS R6, som sporer fokuspunkter på tværs af hele billedrammen, så han kan holde sig i fokus, uanset hvor hurtigt han bevæger sig.

"Den eneste funktion, der er helt afgørende for mig, er autofokus," siger han. "Jeg bevæger mig normalt så hurtigt, og mine billeder går til højre, venstre, fremad, bagud. Jeg kunne bevæge mig ind og ud, og det er der bare hele tiden."

4. Gør alle fotos personlige

Stillbilleder er lige så vigtige som video for at sikre, at dine følgere får det indhold, de ønsker, så det er vigtigt, at det, du overfører til dine sociale medier, afspejler din kreativitet.

Alle Canon EOS-kameraer har brugerdefinerede Picture Styles til tilpasning af parametrene for dine fotos. Download eller opret brugerdefinerede Picture Styles, upload dem til dit kamera, og høst synes godt om-tilkendegivelser med unikke billeder.

Den Brit Award-vindende musiker og producer Jack Garratt elsker at udtrykke sig gennem fotografering og bruger Picture Styles til at individualisere sine fotos. "Jeg har skabt en Picture Style til mit Canon EOS RP – en forudindstilling i sort/hvid, der får hvert eneste foto til at se fantastisk ud. Jeg tager en masse billeder af min hund, og hvert billede, jeg har taget af hende indtil videre, har lignet noget af Annie Leibovitz," siger han.

5. Brug brændvidder til mere end zoom

En ung mand i en hvid hættetrøje justerer indstillingerne på sit kamera.

Brændvidder er ikke kun til at zoome helt ind eller ud, de kan også bruges som et værktøj til kreative udtryk. Du kan ændre hele fornemmelsen af dit indhold ved blot at vælge den rigtige objektivlængde.

Brændvidden kan ændre dit indholds kunstneriske udtryk markant. Du kan eksperimentere med forskellige objektiver for at finjustere stemning og effekt.

Vidvinkelobjektiver ændrer betragterens opfattelse af afstand ved at forstørre motiver i forgrunden, hvilket øger den tilsyneladende dybde i en scene. Det resulterer i en personlig tone, hvor seerne bliver trukket ind ved at få dem til at føle, at de sidder i rummet sammen med dig – fantastisk til soloindhold derhjemme, f.eks. kurser.

Teleobjektiver har et mere snævert synsfelt og får tingene til at se tættere ud, end de er, så dybden i et billede komprimeres. Et "mildt" telefotoobjektiv som 85mm-ækvivalent kan give ansigter en flatterende æstetik. Et længere telefotoobjektiv er fantastisk til at holde kameraet ude af vejen, mens du filmer action, som f.eks. fodboldtricks. De komprimerer også afstanden, hvilket giver et udseende med en kortere dybdeskarphed ved at få den tæt slørede baggrund, der er ude af fokus, til at virke tættere på det, der er i fokus. Brug længere objektiver til at styre dit miljø ved hjælp af sløring til at isolere og fremhæve vigtige aspekter af dit billede for en professionel fornemmelse.

Med sit Canon EOS R6 og Canon RF 24-240mm F4-6.3 IS USM-objektiv bruger Ewan komprimering af telefotobilleder til at indramme sig selv inden for målet. "Jeg tager kameraet virkelig langt tilbage," forklarer han. Jeg placerer det på midterlinjen og zoomer ind i boksen ved 200mm. Du får en god lav dybdeskarphedseffekt."

Dette skaber ikke kun et dristigt billede, men holder også kameraet ude af vejen, når han udfører sine tricks.

6. Gå live med streaming

En ung mand med skæg, der sidder på en sennepsfarvet sofa, sætter et Canon-kamera op til at filme sig selv.

En stor del af at være en succesfuld online-skaber er at skabe forbindelse til og interagere med en live-målgruppe, så du kan dele din kreativitet med andre, efterhånden som den udvikler sig. Heldigvis kan de fleste spejlløse Canon- og digitale spejlreflekskameraer bruge Canon EOS Webcam Utility-softwaren til at streame live-indhold online via din pc eller Mac. Dit kamera er din portal til at oprette forbindelse til dit publikum, så prøv det.

"Jeg forsøger altid at finde måder at dele min musik med resten af verden på, mens jeg laver den, og en af de bedste, hurtigste og nemmeste måder at gøre det på er med streaming," siger Jack, som har til hensigt at bruge sin Canon EOS RP til at sende musikken ud til sine fans. "Det har fået mig til at tænke over, hvordan jeg kunne indarbejde mere streaming, især fra mit studie."

Læs mere her for at få mere at vide om de Canon-kit, som vores fire skabere bruger, og hvorfor.


Skrevet af Peter Wolinski

Relaterede produkter

Relaterede artikler

 • En musiker, en danser og en fodboldspiller, der står foran en væg med en ugle, der er graffitimalet i neon.

  VLOGGING

  Et kreativt samarbejde

  Fire kunstnere, der bruger Canon-udstyr, slog sig sammen og brugte deres forskellige færdigheder til at producere en enestående kortfilm.

 • Et Canon PowerShot G7 X Mark III med et håndholdt ophæng, der er placeret på en væg ved siden af nogle dåser med spraymaling.

  VLOGGING

  Det bedste kit til content creation

  Opdag det kit, som disse fire meget forskellige online content creators bruger, og hvordan det hjælper dem med at bringe deres indhold op på et nyt niveau.

 • En kvinde, der sætter sit Canon PowerShot G7 X Mark III op ved siden af sin bærbare computer for at filme sin yogaundervisning i stuen.

  KOMPAKTKAMERAER

  Det bedste kompaktkamera til indhold

  Opdag, hvordan PowerShot G7 X Mark III kan hjælpe dig med at slippe din kreative gnist løs i hverdagen.

 • VLOGGING

  Rejse-vlogging med et ultravidvinkelobjektiv

  Rejse-vlogger Chloe Gunning tager på en bydagstur med Canon RF 16mm F2.8 STM.